Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
- drug_profi
#451 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Most je samo bezvezna žvaka. Oni će ga napraviti, a SDA će bazirati predizbornu kampanju na tome.
-
Vipsilon
#452 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Neka kandidat za hrvatskog člana bude profesor Slavo Kukić. On ima stvarni legitimitet, Hercegovac, Hrvat, ne pripada niti jednoj stranci, zastupa realne stavove i prema Bosni se ne odnosi krajnje dušmanski kao neki njeni "predsjednici".
Mada, ponovnim izborom Željka Komšića kao člana predsjedništva iz Hrvatskog naroda, tek bi se tada vidjela politička nemoć Čovića, i to bi zasigurno bio njegov krah jer bi hercegovački Hrvati, koji inače glasaju za njega, uvidjeli da je Ćirilo Čović cijelo vrijeme lagao i izluđivao sopstveni narod po uzoru na brata Dodika. A vidjeli smo kako se priča o referendumu (kojeg je najavljivao 10 godina) završila - crna lista i mukac, isto tako će se i priča o trećem završiti.
Mada, ponovnim izborom Željka Komšića kao člana predsjedništva iz Hrvatskog naroda, tek bi se tada vidjela politička nemoć Čovića, i to bi zasigurno bio njegov krah jer bi hercegovački Hrvati, koji inače glasaju za njega, uvidjeli da je Ćirilo Čović cijelo vrijeme lagao i izluđivao sopstveni narod po uzoru na brata Dodika. A vidjeli smo kako se priča o referendumu (kojeg je najavljivao 10 godina) završila - crna lista i mukac, isto tako će se i priča o trećem završiti.
-
putokaz1
#453 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Čović će pobjediti Komšića sad ali ne i Kukića.Vipsilon wrote:Neka kandidat za hrvatskog člana bude profesor Slavo Kukić. On ima stvarni legitimitet, Hercegovac, Hrvat, ne pripada niti jednoj stranci, zastupa realne stavove i prema Bosni se ne odnosi krajnje dušmanski kao neki njeni "predsjednici".
A Lijanović ili Cvitanović bi možda pobjedili Čovića ako Bećirović bude kandidat.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#454 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
ja cu glasovat za hrvata koje god straMke bijo samo da nije Hdzeovac
-
putokaz1
#455 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Eto ti Lijanović i Cvitanovic(90)pici wrote:ja cu glasovat za hrvata koje god straMke bijo samo da nije Hdzeovac
- Edin H.
#456 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Znaci da bi bio pravi Hrvat moras biti iz Hercegovine , Sarajevo se ne pika.Vipsilon wrote:Neka kandidat za hrvatskog člana bude profesor Slavo Kukić. On ima stvarni legitimitet, Hercegovac, Hrvat, ne pripada niti jednoj stranci, zastupa realne stavove i prema Bosni se ne odnosi krajnje dušmanski kao neki njeni "predsjednici".
Da li moras i obavezno slusati Thomsona?
- AmiĐa_Idriz
#457 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Lajkam ideju za Slavu, ali je pitanje koliko je to moguce?
-
Vipsilon
#458 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Pa iskreno, i ja sam malo sumnjičav oko Komšića. Razmišljam da nije možda do mene, meni se malo ogadio jer pratim politiku, ali valjda ga narod još uvijek gotivi. Bilo kako bilo, glasat ću za Hrvatskog člana predsjedništva koji ne dolazi iz HNS-a, a naravno u cilju da se zada što veći udarac ustaškoj HDZ-ovskoj politici, kao i moj skromni doprinos spašavanju ovo malo Hrvata u Bosni što je ostalo. Stotine hiljada Hrvata su odselile za vrijeme HDZ-ovske vladavine.putokaz1 wrote:Čović će pobjediti Komšića sad ali ne i Kukića.Vipsilon wrote:Neka kandidat za hrvatskog člana bude profesor Slavo Kukić. On ima stvarni legitimitet, Hercegovac, Hrvat, ne pripada niti jednoj stranci, zastupa realne stavove i prema Bosni se ne odnosi krajnje dušmanski kao neki njeni "predsjednici".
A Lijanović ili Cvitanović bi možda pobjedili Čovića ako Bećirović bude kandidat.
- pici
#459 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
jel nude treĆiputokaz1 wrote:Eto ti Lijanović i Cvitanovic(90)pici wrote:ja cu glasovat za hrvata koje god straMke bijo samo da nije Hdzeovac
-
Bazinga1234
#460 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Diana Zelenika ( HDZ 1990):pici wrote:jel nude treĆiputokaz1 wrote:Eto ti Lijanović i Cvitanovic(90)pici wrote:ja cu glasovat za hrvata koje god straMke bijo samo da nije Hdzeovac
U rezoluciji stranke koju za zastupam stoji da je Dejtonski sporazum polučio dosta tipičan ustav. Ne vidim zašto bi se neko čudio zašto bi Hrvati tražili svoje mjesto pod suncem. Kranje je vrijeme da eksperti iz različitih oblasti odrede što je to najoptimalnije".
Što se tiče stava HDZ-a 1990, mora doći do preustroja cijele države. To nije samo zapadna Hercegovina, mora biti Mostar, Posavina, Žepče, Srednja Bosna.."
Ona je predložila da se to uradi po uzoru na Švicarsku.
"Što se mene tiče, mi smo za preustroj cijele države. To apsolutno znači raspakovati Dejton. Političari u BiH se moraju naučiti toleranciji i dogovoru. Nije samo stvar šta je bitno za Hrvate već šta je prihvatljivo za sve narode. Svjedoci smo ljubavi ili interesnog prijateljstva Dodika i Čovića. Da li su u stanju razgraničiti to prijateljstvo od interesa naroda. Moj odgovor je ne".
Treći entitet nije novina, o tome se priča. Moram priznati da sam sudionica ratnih i poratnih događaja kao mlada liječnica. U to vrijeme se već pričalo o trećem entitetu. Mislim da je tada Alija nudio taj treći entitet".
Kako je kazala, treći entitet ne bib bila samo zapadna Hercegovina.
Ostatatak na http://ba.n1info.com/a136230/Vijesti/Vi ... odine.html
- pici
#461 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Bazinga1234 wrote: Diana Zelenika ( HDZ 1990):
U rezoluciji stranke koju za zastupam stoji da je Dejtonski sporazum polučio dosta tipičan ustav. Ne vidim zašto bi se neko čudio zašto bi Hrvati tražili svoje mjesto pod suncem. Kranje je vrijeme da eksperti iz različitih oblasti odrede što je to najoptimalnije".
Što se tiče stava HDZ-a 1990, mora doći do preustroja cijele države. To nije samo zapadna Hercegovina, mora biti Mostar, Posavina, Žepče, Srednja Bosna.."
Ona je predložila da se to uradi po uzoru na Švicarsku.
"Što se mene tiče, mi smo za preustroj cijele države. To apsolutno znači raspakovati Dejton. Političari u BiH se moraju naučiti toleranciji i dogovoru. Nije samo stvar šta je bitno za Hrvate već šta je prihvatljivo za sve narode. Svjedoci smo ljubavi ili interesnog prijateljstva Dodika i Čovića. Da li su u stanju razgraničiti to prijateljstvo od interesa naroda. Moj odgovor je ne".
Treći entitet nije novina, o tome se priča. Moram priznati da sam sudionica ratnih i poratnih događaja kao mlada liječnica. U to vrijeme se već pričalo o trećem entitetu. Mislim da je tada Alija nudio taj treći entitet".
Kako je kazala, treći entitet ne bib bila samo zapadna Hercegovina.
Ostatatak na http://ba.n1info.com/a136230/Vijesti/Vi ... odine.html
po ugledu na tVumpa ne glasujem za zene...

- mO k3
#462 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
jel moram da ti crtam imas dvije opcijepici wrote:jel nude treĆiputokaz1 wrote:Eto ti Lijanović i Cvitanovic(90)pici wrote:ja cu glasovat za hrvata koje god straMke bijo samo da nije Hdzeovac
-
Hafis
#463 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Koji ste jedinstveni mentalitet i kapacitet i za mene bi glasali, a ne bi ni znali.
i s vama državu graditi
i s vama državu graditi
-
Vipsilon
#464 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Šta bi ti ba Hafize da gradiš, možda čatrnje hahah.Hafis wrote:Koji ste jedinstveni mentalitet i kapacitet i za mene bi glasali, a ne bi ni znali.
i s vama državu graditi
-
Hafis
#465 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Vidi ovoga merhametlijeVipsilon wrote:Pa iskreno, i ja sam malo sumnjičav oko Komšića. Razmišljam da nije možda do mene, meni se malo ogadio jer pratim politiku, ali valjda ga narod još uvijek gotivi. Bilo kako bilo, glasat ću za Hrvatskog člana predsjedništva koji ne dolazi iz HNS-a, a naravno u cilju da se zada što veći udarac ustaškoj HDZ-ovskoj politici, kao i moj skromni doprinos spašavanju ovo malo Hrvata u Bosni što je ostalo. Stotine hiljada Hrvata su odselile za vrijeme HDZ-ovske vladavine.putokaz1 wrote:Čović će pobjediti Komšića sad ali ne i Kukića.Vipsilon wrote:Neka kandidat za hrvatskog člana bude profesor Slavo Kukić. On ima stvarni legitimitet, Hercegovac, Hrvat, ne pripada niti jednoj stranci, zastupa realne stavove i prema Bosni se ne odnosi krajnje dušmanski kao neki njeni "predsjednici".
Ako neki vakuf ne osnuješ, k'o da te nije ni bilo na ovom dunjaluku.
- pici
#466 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Hafis wrote:Koji ste jedinstveni mentalitet i kapacitet i za mene bi glasali, a ne bi ni znali.
i s vama državu graditi
ti lepo da se osisas, skinesH mindje su pupka i jezika, obuces kosulju, kravatu, pantale sve opeglano i cisto i da te ko cojka stavimo na listu za parlament...HaJa
- mO k3
#467 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
sta bi gradio ha'fz `???

-
putokaz1
#468 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Lijanović nudi Ukidanje kantona,Elektronsko glasanje,Stop luksuznim automobilima itdpici wrote:jel nude treĆiputokaz1 wrote:Eto ti Lijanović i Cvitanovic(90)pici wrote:ja cu glasovat za hrvata koje god straMke bijo samo da nije Hdzeovac
I Dobit će više glasova Bošnjaka nego Hrvata
-
oakville
#469 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Slažem se s Hafisom, rješiti izbor člana predsjedništva u Parlamentu. Tako znamo da će to biti Dragan Čović. Čović je dosad puno dobra učinio Hrvatima i unaprijedio stabilnost u razvoj BiH, tako da što da ne? Nije korektno da bi ko glumi "spasitelja Hrvata" - oni znaju šta je dobro za njih, i njihov je izbor većinski HDZ i Dragan Čović.Hafis wrote:Vidi ovoga merhametlijeVipsilon wrote:.
Pa iskreno, i ja sam malo sumnjičav oko Komšića. Razmišljam da nije možda do mene, meni se malo ogadio jer pratim politiku, ali valjda ga narod još uvijek gotivi. Bilo kako bilo, glasat ću za Hrvatskog člana predsjedništva koji ne dolazi iz HNS-a, a naravno u cilju da se zada što veći udarac ustaškoj HDZ-ovskoj politici, kao i moj skromni doprinos spašavanju ovo malo Hrvata u Bosni što je ostalo. Stotine hiljada Hrvata su odselile za vrijeme HDZ-ovske vladavine.![]()
-
Hafis
#470 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Ma jok. Ja sam za Želju. Obrazovan, elokvenrtan, dobronamjeran, trevezan, odmjeren, visok, plav. Uostalom pokazao je onim svim ostalim šupcima kako treba izgledati jedan član predsjedništva.oakville wrote:Slažem se s Hafisom, rješiti izbor člana predsjedništva u Parlamentu. Tako znamo da će to biti Dragan Čović. Čović je dosad puno dobra učinio Hrvatima i unaprijedio stabilnost u razvoj BiH, tako da što da ne? Nije korektno da bi ko glumi "spasitelja Hrvata" - oni znaju šta je dobro za njih, i njihov je izbor većinski HDZ i Dragan Čović.Hafis wrote:Vidi ovoga merhametlijeVipsilon wrote:.
Pa iskreno, i ja sam malo sumnjičav oko Komšića. Razmišljam da nije možda do mene, meni se malo ogadio jer pratim politiku, ali valjda ga narod još uvijek gotivi. Bilo kako bilo, glasat ću za Hrvatskog člana predsjedništva koji ne dolazi iz HNS-a, a naravno u cilju da se zada što veći udarac ustaškoj HDZ-ovskoj politici, kao i moj skromni doprinos spašavanju ovo malo Hrvata u Bosni što je ostalo. Stotine hiljada Hrvata su odselile za vrijeme HDZ-ovske vladavine.![]()
Jedino ako mu jetra izdrži 4 godine. Bit će da previše gaziranih sokova pije.