exMixer Chipas House Sarajevo
-
Seawolf
#452 Re: Mixer House Sarajevo
Kad sam trijezan, slušam samo mrtvu komercijalu, Bauhaus, Siouxsie and the Banshees (sic!), Stranglerse ... Kad se napijem, samo Joy Division.medvjed23 wrote:ide, ide_BataZiv_0809 wrote:E moj Betr men, uz sta ti cugas?
Ide li Per Džem uz 300 grama janjetine sa rebara i bokalic.
Ide al u qrtzu...bar uz bokalić, a za janjetinu ne bih znao..
kod mene alkohol samo produbi ljubav prema muzici koju slušam trijezan, dok kod (dobrog dijela) drugih ljudi stvari ne funkcionišu tako, te dolazi do velikih i interesantnih promjena u muzičkom senzibilitetu..
- medvjed23
#453 Re: Mixer House Sarajevo
joj, ja jednom prepio u underu i čitavu noć nekog gitaristu teglio za rukav i molio da svira đoj diviziju.. al džaba, ne zna čovjek pa ne zna..
- medvjed23
#454 Re: Mixer House Sarajevo
tad mi je ova prahnula:
al teško ćeš je negdje u sarajevu čuti..
al teško ćeš je negdje u sarajevu čuti..
- HAVANA
#455 Re: Mixer House Sarajevo
Medo pise najbolje ljubavne tekstove.
Al fakat.Medo zvani sentis.
- medvjed23
#456 Re: Mixer House Sarajevo
nismo odavno neku smandrljali
a mogli bi.. pošalji neku melodiju kad budeš imo..
- HAVANA
#457 Re: Mixer House Sarajevo
Jarane,vidio sam ateistu gura kolica meni se cini
- HAVANA
#458 Re: Mixer House Sarajevo
Jebo te sta bi s forumom...nekad se iz zajebancije i u 5 minuta pravila pjesma,medo sibne tekst,ja nesta natamburam iz glave i na prvu,otpjevam,uleti jelena iza coska pa zapjeva,ateista upadne s gitarom,john cleese isto...svi nasmijani i veseli...A niko nikog nit je vidio nit sta probo...Sad sve nesta nadrkano... Opusteno ba,sta vam je? https://m.soundcloud.com/neruda777/nocas-demo
- medvjed23
#459 Re: Mixer House Sarajevo
skontaćemo nešto kad se javi pjevačica i napravi na-na shemu za stihove 
- piupiu
#460 Re: Mixer House Sarajevo
A 'dje se to upada? 
Hint: "Upadne s gitarom".
Hint: "Upadne s gitarom".
- HAVANA
#461 Re: Mixer House Sarajevo
Skontacemo logu.piupiu wrote:A 'dje se to upada?
Hint: "Upadne s gitarom".![]()
- medvjed23
#462 Re: Mixer House Sarajevo
to se upadalo nekad kad smo bilo mladi
bila neka tema (doduše na drugom, srodnom forumu) gdje smo pravili pjesme.. neko nabaci koji stih, neko drugi zasvira, neko treći zapjeva i eto ga..
ako bude interesa da se opet pokuša nešto slično, ja sam na raspolaganju..
ako bude interesa da se opet pokuša nešto slično, ja sam na raspolaganju..
- jao_situacije
#463 Re: Mixer House Sarajevo
insomnia78 wrote:Nema tu treba
- Edin H.
#464 Re: Mixer House Sarajevo
Dopadaju mi se betterovi derneciHAVANA wrote:Bolje gudra ide uz to al nemoj probavat.Better Man wrote:Ne cugam na način kako to drugi rade. Nisam ljubitelj žestice, već isključivo dobrog piva i vina. kad pijem pivo ne volim ništa da jedem, osim možda malo tamne čokolade. Vino volim popit uz ribu ili nešto slično, a može i bez ikakvog jela. Vidi. u ratu moje društvo i ja na svakom derneku, rođendanu, novoj godini, gdje se cugalo slušala se malo teža muzika. Nekad je to Trash metal ili Heavy metal,npr. Iron Maiden, Metallica, Antrax, Slayer, Sepultura, a nekad Soundgarden, Alice in Chains, Pearl Jam, Mudhoney, RHCP. Ono. Bilo je po svačijem ukusu, ali bez bilo kakve narodne muzike, jer smo svi bili operisani od iste i takva muzika nam je bila smješna i glupa. Ja volim pustiti Sonic Youth, tad imam osjećaj da plovim beskrajnim bespućima i oni me opuštaju i odmaraju._BataZiv_0809 wrote:E moj Betr men, uz sta ti cugas?
Ide li Per Džem uz 300 grama janjetine sa rebara i bokalic.
Ide al u qrtzu...Svidice ti se plovidba po bespucima ,al ces se nasukat.
- jao_situacije
#465 Re: Mixer House Sarajevo
evo ti one tvoje, ruski vojnik u deir ez zoruHAVANA wrote:Skontacemo logu.piupiu wrote:A 'dje se to upada?
Hint: "Upadne s gitarom".![]()
A pjevacica se zadala oko ive andrica opasno.Zaboravila je sve zajednicke derneke i kad smo je triput lijecili od upale grla...
-
almir_tz
#466 Re: Mixer House Sarajevo
Od Daysleepera sve potpisujem.
To što vi ne vidite problem koji se krije iza
vašeg konstantnog cinizma i
licemjerstva koji ubijaju prije svega vas,
a i one oko vas to je vaš problem.
I dalje živite s mišlju:
U kući sam jedno, kulturan i fin, a vani ću biti Rimljanin u Rimu.
Zato nam i jeste kako nam jeste, tj. užasno.
I dalje živite s mišlju:
-
Hendrix
#467 Re: Mixer House Sarajevo
Ja sam prisustvovao instrumentalnoj izvedbi Slayera na akustari u Zaostrogu, ima tome i 20 godinaHAVANA wrote:Kako cu ba na derneku svirat trash metal a hoces trebu da raspilavis?Sviro sam svasta al skoci mi na ledja budala naka napusenaVako zadas drugi nacin divno je biti nekome nesto...ona se raspilavi...i uletis klizeci radeee papricaaaa
Kaze "Ova je od Slayera" i udari po gitari ode zica prva odma u pm, jaran mu mlatara kosom, skace okolo.
Ne samo da je otjero sve cure sto su ljudi mamili satima nego i nas, onda smo se sjetili da je gitara nasa pa se vracali da je otmemo.
- HAVANA
#468 Re: Mixer House Sarajevo
Auu kralj te jebo.Svasta sam cuo al da nam je vako zbog sansone,pokoje ciganske i balade od dzeja nisam jos.almir_tz wrote:Od Daysleepera sve potpisujem.
I dalje živite s mišlju:
- HAVANA
#469 Re: Mixer House Sarajevo
Hendrix wrote:Ja sam prisustvovao instrumentalnoj izvedbi Slayera na akustari u Zaostrogu, ima tome i 20 godinaHAVANA wrote:Kako cu ba na derneku svirat trash metal a hoces trebu da raspilavis?Sviro sam svasta al skoci mi na ledja budala naka napusenaVako zadas drugi nacin divno je biti nekome nesto...ona se raspilavi...i uletis klizeci radeee papricaaaa
Mi nesta tandrkali Brejkerse i Majke standardno kad dolazi cuponja sav u crnom, drugi mu jaran u gacama samo isto kosa do guzice, i kaze daj tu gitaru vamo da vidite sta je svirka pusti te balade.
Kaze "Ova je od Slayera" i udari po gitari ode zica prva odma u pm, jaran mu mlatara kosom, skace okolo.![]()
Ne samo da je otjero sve cure sto su ljudi mamili satima nego i nas, onda smo se sjetili da je gitara nasa pa se vracali da je otmemo.
- DaysleepeR
#470 Re: Mixer House Sarajevo
to se tako i radiHendrix wrote:Ja sam prisustvovao instrumentalnoj izvedbi Slayera na akustari u Zaostrogu, ima tome i 20 godinaHAVANA wrote:Kako cu ba na derneku svirat trash metal a hoces trebu da raspilavis?Sviro sam svasta al skoci mi na ledja budala naka napusenaVako zadas drugi nacin divno je biti nekome nesto...ona se raspilavi...i uletis klizeci radeee papricaaaa
Mi nesta tandrkali Brejkerse i Majke standardno kad dolazi cuponja sav u crnom, drugi mu jaran u gacama samo isto kosa do guzice, i kaze daj tu gitaru vamo da vidite sta je svirka pusti te balade.
Kaze "Ova je od Slayera" i udari po gitari ode zica prva odma u pm, jaran mu mlatara kosom, skace okolo.![]()
- HAVANA
#471 Re: Mixer House Sarajevo
- DaysleepeR
#472 Re: Mixer House Sarajevo
taktička greška u startu, nikad nit sam naučio niti sam svirao pjesmice na derneku.HAVANA wrote:Kako cu ba na derneku svirat trash metal a hoces trebu da raspilavis?Sviro sam svasta al skoci mi na ledja budala naka napusenaVako zadas drugi nacin divno je biti nekome nesto...ona se raspilavi...i uletis klizeci radeee papricaaaa
pametnije je bit slobodnih ruku
a inače ako ima lijepa curica thrasherka onda se nju smao thrash metalom može i pokupit
na i tebe sam sit kafano pokupiš upravo takv mentalni sklop pa veći belaj nego korist
-
almir_tz
#473 Re: Mixer House Sarajevo
I opet cinizam. Tebi nije lako, jaro moj.HAVANA wrote:Auu kralj te jebo.Svasta sam cuo al da nam je vako zbog sansone,pokoje ciganske i balade od dzeja nisam jos.almir_tz wrote:Od Daysleepera sve potpisujem.
I dalje živite s mišlju:
Zato nam i jeste kako nam jeste, tj. užasno.Nije ti lako.Bjezi u nedelju,idi na boracko,nisicku visoravan,nedje...film o dubiozi u mixeru.
![]()
al napravili su plafon,neko cita forum.
-
Hendrix
#474 Re: Mixer House Sarajevo
Valjalo se snaci i bez zice, doduse tad kako smo svirali mozda je i bolje sto manje zica da smo imali.HAVANA wrote:Najgore je tu sta ces sutra,haj nadji zicu u zaostrogu majcin sine.Jeba ti koncepciju i godisnji.
Iduce godine smo opet u istom sastavu isli, sa par akorda vise u repertoaru...onda je naletio supak koji je zavrsio muzicku skolu i opleo po flamencu na onoj nasoj tandzari. A mi se lozili citavo vrijeme ne valja gitara ba, ne mozemo bolje na njoj ni svirat. Najadnije je bilo kad mu jaran rece "Fala ti sto si nam nastimo gitaru, mi se mucimo danima kakav stimer da nadjemo"
- HAVANA
#475 Re: Mixer House Sarajevo
Vako je mene jebo jedan iz beogrda sa ekv na plocama u trpnju
Tek ekv poceo ja mozda jednu znao i probao...dodje levat jede gitaru,pjeva ko tito
i ja sjeo do njega a kamoli trebe...
Nisam sutradan ni na plazu otiso
tamburo i skido...rew,play...pa opet.Tako se prije skidalo,na uho i kasetofon.Nema ko sad ukucas kako ovo? I ciko ti pokaze...