Dijaspora Summer 2017

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
meteorit135531

#451 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by meteorit135531 »

realna do boli wrote:
Jer je Bosna kurac država i kao takva nije vrijedna ničije pažnje..
[/quote]

Bome..cudan rezon...zaustavite se..malo...jos cu se dovesti u faznon da je volim svim svojim bicem..sa svim njenim manama..eto..svugdje med i miljeko...svugdje sve sto zelis obavis za dan...svugdje u banci dozes i kazes ..hoces racun..evo..hocu rentat stan..evo..za sat, nigdje birokratije..
eto..ja ako zelim odem gdje zelim i sa BiH pasosem..mogu sta hocu...bila na pet kontinenata..ne serite vise..svega vam.[/quote]
Glavna i jedina stvar je nedostatak tržišta rada koje zapravo nikako i ne postoji i ogromna stagnacija koja se javlja kao posljedica užasne ekonomske slike u zemlji..

Prevedeno, nema posla , nema para i nema budućnosti.
I tu se sva diskusija završava. Sve ostalo je posljedica koja svoje uzroke iz toga.
Bio sam i ja na tri kontinenta pa opet smatram da je Bosna najveći bunar koji postoji.
Država gdje radiš za 250 EUR, a od toga 150 EUR otpada samo ako želiš da jedeš barem malo kvalitetniju hranu ne zaslužuje da se smatra državom. Jer to nije.
I u takvoj državi ne možeš razmišljati o rješavaju stambenog pitanja , autu , nekom putovanju ili slično..
spreca

#452 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by spreca »

SaraFina wrote:[

Hvala na ponudi..ali ti meni ličiš na profi babu narikaču... to su one žene što idu kod Srba po sahranama i plaćene su da nad mrtvim kukaju.

Mogu muškarcu oprostiti da ružan ali zgodan, ćelav ali visok, nosonja no pametan... itd itd

Tebe i tvoje žalopojke ne bi slušala (čitala) ni da si Bakirov vanbračni sin. S vječnim uhljebljenjem i 4000 - 5000 km mjesečno :run:
neka ba....smirit ce se posle godisnjih odmora kad dijaspora ode u ojropu nazad na baustele :mrgreen:
realna do boli

#453 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

Ima posla ..ima para...uvijek i svugdje ce neko raditi za nekoga...najvise kukaju oni sto misle da im treba neko nesto pokloniti....
Ljubomora na onoga ko ima..svuda u svijetu je ista...
Eto..sada ce me napasti..jer putujem..moze mi se hoce mi se..nisam u stranci..nisam na budzetu..ja sam cudo.
meteorit135531

#454 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by meteorit135531 »

realna do boli wrote:Vidis..ja kada pricam sa onim sto su otisli u Norvesku..pricam..kazu..muz postavlja plocice..zivi nas tri familije u stanu jer je jeftinije..zene ciste stanove prije predaje kljuceva..nama dobro..i nismo bili na otvaranju izlozbe u gradu.
Takvi su generalno naši ljudi tamo. Stišću se , i stekaju lovu da bi mogli kupiti u Bosni stan , kuću ili uložiti u Bosni.

Pored toga , tako pričaju jer im obrambeni mehanizam govori da tom kuknjavom tebe preveniraju da ih pitaš da ti pomognu da se ispalis u Norvešku pa da im visis na grbači..

Provjereno više puta. Tako ti svi naši ljudi pričaju , ne treba biti baš puno pametan da skontas o čemu se radi..
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#455 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by parappa »

ja iskreno jos nisam skontao o cemu vi ovdje.
koja se svrha ove teme?
mozda postavljac teme ili neko drugi malo pojasni... hvala
SaraFina

#456 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

meteorit135531 wrote:
realna do boli wrote:Vidis..ja kada pricam sa onim sto su otisli u Norvesku..pricam..kazu..muz postavlja plocice..zivi nas tri familije u stanu jer je jeftinije..zene ciste stanove prije predaje kljuceva..nama dobro..i nismo bili na otvaranju izlozbe u gradu.
Takvi su generalno naši ljudi tamo. Stišću se , i stekaju lovu da bi mogli kupiti u Bosni stan , kuću ili uložiti u Bosni.

Pored toga , tako pričaju jer im obrambeni mehanizam govori da tom kuknjavom tebe preveniraju da ih pitaš da ti pomognu da se ispalis u Norvešku pa da im visis na grbači..

Provjereno više puta. Tako ti svi naši ljudi pričaju , ne treba biti baš puno pametan da skontas o čemu se radi..
Madjarica iz Vojvodine tj fiktivni brak košta 3000 €. Isti slučaj je i sa Hrvaticama. Obzirom da govorite isti jezik, kurs ti ne treba. Dobijaš dozvolu boravka u EU kao fiktivni muž gradjanke EU i pičiš raditi u skandinaviju, ili Dojčland. U AT s Madjaricom itd :)
Što ti ima ko pomagati?
realna do boli

#457 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

parappa wrote:ja iskreno jos nisam skontao o cemu vi ovdje.
koja se svrha ove teme?
Oni pljuju po nama..mi po njima..mi u BiH u kurcu..da prostis..njima se gadi BiH..ali dolaze zbog familje..mi bi se ispalili..oni kazu..ma nije bas tako ovdje..mi kada imamo ..mi smo lopovi..drzava BIH u kurcu..a sto se napsova...a ljudi kojima nije do politike..i koji rade..imaju..ko hoce van..bujrum..ali ne seri mi po Drzavi.
512MB

#458 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by 512MB »

realna do boli wrote:
koja se svrha ove teme?
Oni pljuju po nama..mi po njima..mi u BiH u kurcu..da prostis..njima se gadi BiH..ali dolaze zbog familje..mi bi se ispalili..oni kazu..ma nije bas tako ovdje..mi kada imamo ..mi smo lopovi..drzava BIH u kurcu..a sto se napsova...a ljudi kojima nije do politike..i koji rade..imaju..ko hoce van..bujrum..ali ne seri mi po Drzavi.
Nam se negadi BiH, jebga kad imas sholdi onda se da izdrzat :kiss:
realna do boli

#459 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

I ovdje...meni dobro..nepametuj mi ...
seln

#460 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by seln »

Mislim da je tema zrela za kljuca.
realna do boli

#461 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

Slazem se..pocinjem se nervirati...
HAVANA

#462 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by HAVANA »

Nemojte se ba sekirat.Bice to sve dobro. :D
parappa

#463 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by parappa »

realna do boli wrote:
koja se svrha ove teme?
pa bila je ovakva tema jedno 200 puta na forumu...
koliko para saljete famliji itd. sve isti klinac da prostis.

poznajem prilicno isti broj ljudi koji bi voljeli otici iz bih i koji nikad ne bi izselili... cak ni ako je brak iz ljubavi u pitanju

a temu vrijedi zatvorti... dok se jos nisu pocele jebavat majke i ostala bliznja familija
realna do boli

#464 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

:D ..glupa tema..sta mi bi da se ukljucim...godinama ista...
muha_sa

#465 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Nemojte se ba sekirat.Bice to sve dobro. :D
+1
realna do boli

#466 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

muha_sa wrote:
+1
AHHHH....necu..hvala...odoh u Split..kazu ima nekakav parti...a i okupam se nabrzinu :D
male_okice

#467 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by male_okice »

pola vas je puklo, al ono bas. :-)
muha_sa

#468 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by muha_sa »

realna do boli wrote:
muha_sa wrote:
+1
AHHHH....necu..hvala...odoh u Split..kazu ima nekakav parti...a i okupam se nabrzinu :D
na kojem prelazu neJma gužve :?
male_okice wrote:pola vas je puklo, al ono bas. :-)
pratim
Bodkin

#469 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Bodkin »

realna do boli wrote:Ima posla ..ima para...uvijek i svugdje ce neko raditi za nekoga...najvise kukaju oni sto misle da im treba neko nesto pokloniti....
Ljubomora na onoga ko ima..svuda u svijetu je ista...
Eto..sada ce me napasti..jer putujem..moze mi se hoce mi se..nisam u stranci..nisam na budzetu..ja sam cudo.
Pretjerujes i statistika te pobija. Zna se prosjecna plata i znaju se troskovi. Sa prosjecnom platom nikad nigdje ne mozes otici osim do mora za vikend. Sa platom cistaca u njemackoj mozes otici skoro gdje hoces u evropi.

To zamjeranje dijaspori je vise ogorcenost na vlastitu drzavu. Dodje i prica kako im fali bosna i kako je sjano i potrosi 2k€ za 7 dana kao animals :lol: samo ne znam kako. Mozda ako zakiti 10 ljudi po 100 samo to onda nije trosenje
parappa

#470 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by parappa »

prijedlog...
da se promijeni naslov teme u summer 2017 pa da se o svemu pise...

sta se slusa ovog ljeta?
gdje na izlet otici? boracko jezero? drina? nisicka?
ima li kakvih partija po gradu? neki summer special?
ima li kakvih novih sadrzaja za dijecu?
realna do boli

#471 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

Nije puklo...samo nemoj mi na osnovu neke familije u pripizdini...govoriti da je BiH u kurcu...fakat..odoh..hajd.,kljuc..od slijedece godine.

Statistika je tacan zbroj netacnih podataka...ako ih neko i dostavi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#472 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Truba »

najmrzi su mi dijasporci koji pisu na forumu kao da nisu tamo ddaleko
a prate premijer ligu i na svakoj su utakmici

a znam da su u salzburgu :evil: :evil: :evil:

i znam da mu curu tambura lokalac s vratnika :mrgreen:
male_okice

#473 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by male_okice »

realna do boli wrote:Nije puklo...samo nemoj mi na osnovu neke familije u pripizdini...govoriti da je BiH u kurcu...fakat..odoh..hajd.,kljuc..od slijedece godine.

kako bolan nije?
ovdje neki nekima zamjeraju sto eto sad npr sa autom (ubaci sebi marku vozila koju zelis) dodju iz bilo koje strane drzave u svoju rodjenu kucu koju su oni napravili svojim parama koje su zaradili radeci u firmama po citave dane sate itd...i eto sto jedu i piju po restoranima, ili sto kupuju u "nasim" trgovinama....mati mila...

prvo dijaspora vecina njih nisu gosti. to su domaci ljudi koji su silom prilika napustili svoja rodna mjesta i put ih nanijeo tamo gdje jesu sad (stariji se sjecaju jednog vremena nekih 70tih godina u bivsoj Jugi kad je gomila muskaraca radila u njemackoj austriji itd ali eto oni nisu bili dijaspora nego radnici) logicno je da se nece vracati ovamo jer stvorili su sebi zivot na drugom mjestu, tamo su im djeca unucad posao itd...ovamo dodju zbog jos nekih lijepih sjecanja, da posjete neke drage ljude i to je to. niti su duzni da ikoga finansiraju niti odavde treba neko nekoga dozivljavati kao kasicu prasicu pa da zivi na njegov racun kukajuci kako se u bosni eto ne moze.

kretena, hvalisavaca ima svugdje i svakakog naroda pa i rodbine. meni licno oni od rodbine koji ne odgovaraju pa i ne vidjam ih, boli me djon. ne trazim nista od njih ne traze oni nista od mene i to je to. svi smo happy.

pola naroda ako ne i vise ovdje u bosni je lijeno i bezobrazno bez ikakve radne navike. svi bi eto da rade u kancelarijama i plaze po kolegicama salterusama, ali nedaj boze da to zasuce rukave pa posije nesto, proizvede pa taman i za vlastito koristenje...mislim hiljade problema ima ova drzava to stoji ali jedan najveci problem je njeno stanovnistvo.
Trebam te

#474 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Trebam te »

male_okice wrote:
realna do boli wrote:Nije puklo...samo nemoj mi na osnovu neke familije u pripizdini...govoriti da je BiH u kurcu...fakat..odoh..hajd.,kljuc..od slijedece godine.

kako bolan nije?
ovdje neki nekima zamjeraju sto eto sad npr sa autom (ubaci sebi marku vozila koju zelis) dodju iz bilo koje strane drzave u svoju rodjenu kucu koju su oni napravili svojim parama koje su zaradili radeci u firmama po citave dane sate itd...i eto sto jedu i piju po restoranima, ili sto kupuju u "nasim" trgovinama....mati mila...

prvo dijaspora vecina njih nisu gosti. to su domaci ljudi koji su silom prilika napustili svoja rodna mjesta i put ih nanijeo tamo gdje jesu sad (stariji se sjecaju jednog vremena nekih 70tih godina u bivsoj Jugi kad je gomila muskaraca radila u njemackoj austriji itd ali eto oni nisu bili dijaspora nego radnici) logicno je da se nece vracati ovamo jer stvorili su sebi zivot na drugom mjestu, tamo su im djeca unucad posao itd...ovamo dodju zbog jos nekih lijepih sjecanja, da posjete neke drage ljude i to je to. niti su duzni da ikoga finansiraju niti odavde treba neko nekoga dozivljavati kao kasicu prasicu pa da zivi na njegov racun kukajuci kako se u bosni eto ne moze.

kretena, hvalisavaca ima svugdje i svakakog naroda pa i rodbine. meni licno oni od rodbine koji ne odgovaraju pa i ne vidjam ih, boli me djon. ne trazim nista od njih ne traze oni nista od mene i to je to. svi smo happy.

pola naroda ako ne i vise ovdje u bosni je lijeno i bezobrazno bez ikakve radne navike. svi bi eto da rade u kancelarijama i plaze po kolegicama salterusama, ali nedaj boze da to zasuce rukave pa posije nesto, proizvede pa taman i za vlastito koristenje...mislim hiljade problema ima ova drzava to stoji ali jedan najveci problem je njeno stanovnistvo.
:thumbup:
realna do boli

#475 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

male_okice wrote: pola naroda ako ne i vise ovdje u bosni je lijeno i bezobrazno bez ikakve radne navike. svi bi eto da rade u kancelarijama i plaze po kolegicama salterusama, ali nedaj boze da to zasuce rukave pa posije nesto, proizvede pa taman i za vlastito koristenje...mislim hiljade problema ima ova drzava to stoji ali jedan najveci problem je njeno stanovnistvo.
Kraj price...sve u BiH palo s marsa..ljudima sve poklonili..Havana..pomagaj....a i ne moras...stas im.
Locked