Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

karanana

#451 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karanana »

Ljudi iz sjene o kojima se malo zna su ti najmocniji
emmir1

#452 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by emmir1 »

MensurM wrote:
emmir1 wrote:
MensurM wrote:Muriz Memić: Svjedok nam je pokazao mjesto nesreće. On je nama rekao sve detalje. On je nama rekao da je vidio ko tuče Alisu u Aleji.

Svjedok: Nisam ja ništa rekao.

:zzzz:

Jako si gorljiv i sarkastičan u komentiranju.

Potpuno je vidljiv nedostatak objektivnosti što jasno ukazuje da si pristrasan te vrlo moguće i u nekoj vezi sa osobama upletenim u ovaj slučaj.
Brate, demantuj me u nečemu. Preklinjem te. I tebe i ostatak.

Ja ne pratim postupak, prosjecno sam informiran preko medija.

Ono što sam propratio jasno ukazuje da slučaj nije čist.

Takođe propratio sam i tebe na temi, ti nemaš argumente nego manipuliraš izjavama, izvlačiš citate i navode koji ti odgovaraju i sa kojima je moguće manipulirati što opet nedvojbeno ukazuje na tvoju pristranost u ovom slučaju.
emmir1

#453 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by emmir1 »

A za Budnju sam čuo, nisam čuo da je neki nasilnik niti kao neki mafijaš

Čuo sam da je vlasnik hotela po Ilidzi i da uništava Terme gradnjom nekakvih staklenih objekata koje nikako ne pripadaju okruženju

Ono što pravi je totalni urbicid

I iz toga sam razvio mišljenje da je moćan i čovjek sa vezama čim mu se dozvoli da radi šta radi.
MensurM

#454 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

emmir1 wrote:
MensurM wrote:
MensurM wrote:Muriz Memić: Svjedok nam je pokazao mjesto nesreće. On je nama rekao sve detalje. On je nama rekao da je vidio ko tuče Alisu u Aleji.

Svjedok: Nisam ja ništa rekao.

:zzzz:

Takođe propratio sam i tebe na temi, ti nemaš argumente nego manipuliraš izjavama, izvlačiš citate i navode koji ti odgovaraju i sa kojima je moguće manipulirati što opet nedvojbeno ukazuje na tvoju pristranost u ovom slučaju.
Neću navoditi silne vještake jer njima ne vjeruješ i oko njihovih svjedočenja očito nisi ni prosječno informiran. Ali, postoji li jači dokaz od onog da su 15 minuta nakon ubistva pronađeni dijelovi kombija? 15 minuta. Kako su se oni tamo našli?

Porodica Memić tvrdi da se slučaj prvo vodio kao ubistvo. I objavljuje dokumente u kojima piše da je ubistvo, ali AUTOM. Pa jel to moguće?! Sami sebe demantuju u istoj rečenici. I milijarda takvih primjera koje sam već naveo.
MensurM

#455 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Da ne bude da lažem, crno na bijelo. Odnosno, crveno na bijelo.

Image
Last edited by MensurM on 20/06/2017 22:22, edited 1 time in total.
djevojka bez imena

#456 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by djevojka bez imena »

sheilak wrote:@MurisM

emmir1 ti je vec spomenuo i nedostatak objektivnosti i sarkazam, a ja opet dodajem i zluradost koja se iscitava iz tvojih postova.

inace, cak bi mi i bilo draze da si povezan sa nekim od aktera, nego da si neki fanaticni no lifer, ocigledno nezaposlen, koji bez nekog posebnog razloga vec skoro 2 dana bez prestanka brani vrlo manjkavu oficijelnu verziju tuzilastva. smatrala bih te normalnijim.
Ama nije MURIS nego Mensur. Muris je otac ubijenog momka.
sheilak

#457 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by sheilak »

sorry hahahaha

ali razumio je i ispravila sam.
Last edited by sheilak on 20/06/2017 22:25, edited 1 time in total.
lijepa u dusi

#458 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by lijepa u dusi »

U teskom i velikom sam iskusenju da te posaljem gdje sunce ne sija i spomenem ti te koji su te i poslali ovdje, vjeruj da se, Mensure, ljigo, jedva suzdrzavam. Sram te i stid bilo, malo je reci da je jasno da znas sta se ustvari desilo, kako imas obraza ljude budalama pravit?!
JThomas

#459 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

slučaj se prvo vodio kao nesreća, pa kao ubistvo, pa opet kao nesreća. tri kvalifikacije i tri tužioca odjednom, a promijenilo ih se još. a slučaj čist i jednostavan.
emmir1

#460 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by emmir1 »

@Mensur

Evo upravo o ovome govorim

Porodica Memić tvrdi....

Tražiš u izjavama nelogičnosti i intrepretiraš ih kao neke dokaze a iste mogu biti posljedica loše formirane izjave, takođe moramo uzeti u obzir da se u istrazi pojavljuju nova saznanja i novi momenti.

Ti svjesno uzimaš izjave iz različitih faza istrage te manipuliraš sa njima.

Ok, tvoje pravo da braniš svoju stranu, no trebaš imati u vidu da to nisu argumenti te ih ne možeš tako nazivat.

Možeš kada mahalaš ispred granapa u mahali.

No u okruženju gdje ima ljudi koji su pametniji od tebe ne možeš prodavati tu priču, stoga prilagodi svoju komunikaciju okruženju jer si dosadašnjim upisima se prilično degradirao za ovu raspravu.
MensurM

#461 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

emmir1 wrote:@Mensur

Evo upravo o ovome govorim

Porodica Memić tvrdi....

Tražiš u izjavama nelogičnosti i intrepretiraš ih kao neke dokaze a iste mogu biti posljedica loše formirane izjave, takođe moramo uzeti u obzir da se u istrazi pojavljuju nova saznanja i novi momenti.

Ti svjesno uzimaš izjave iz različitih faza istrage te manipuliraš sa njima.

Ok, tvoje pravo da braniš svoju stranu, no trebaš imati u vidu da to nisu argumenti te ih ne možeš tako nazivat.

Možeš kada mahalaš ispred granapa u mahali.

No u okruženju gdje ima ljudi koji su pametniji od tebe ne možeš prodavati tu priču, stoga prilagodi svoju komunikaciju okruženju jer si dosadašnjim upisima se prilično degradirao za ovu raspravu.
Hoćeš li mi konačno odgovoriti šta je to porodica otkrila pa si ti počeo sumnjati u tužilaštvo i vještake? Gdje su ti dokazi koje si pročitao u novinama?

Ja sam, primijetili ste dosad, trudio se pratiti slučaj pa od dokaza porodice nisam vidio nijedan. Osim što sam u svakom intervjuu čuo: "Imamo dokaze", "Mi ćemo dokazati", "Znamo ko su ubice", "Znamo ko je udarao Alisu", "Znamo da je on/ona plaćenik", "Znamo da Alisa nema amneziju"...

Pa jebem mu, daj te dokaze da i cijela država sazna. Šta ste škrti?
sunceKOtepsija

#462 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by sunceKOtepsija »

MensurM wrote:
emmir1 wrote:
MensurM wrote:

Neću navoditi silne vještake jer njima ne vjeruješ i oko njihovih svjedočenja očito nisi ni prosječno informiran. Ali, postoji li jači dokaz od onog da su 15 minuta nakon ubistva pronađeni dijelovi kombija? 15 minuta. Kako su se oni tamo našli?

Porodica Memić tvrdi da se slučaj prvo vodio kao ubistvo. I objavljuje dokumente u kojima piše da je ubistvo, ali AUTOM. Pa jel to moguće?! Sami sebe demantuju u istoj rečenici. I milijarda takvih primjera koje sam već naveo.
sta kazu ti vjestaci o tome sto je Ahileja udario kombi i da nema nikakvih drugih povreda osim u predjelu slijepocnom?
lijepa u dusi

#463 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by lijepa u dusi »

Tacno trazi da ga covjek mrsne...
zateznistub

#464 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zateznistub »

lijepa u dusi wrote:Tacno trazi da ga covjek mrsne...
Ne spuštaju se na taj nivo, psihopate samo to čekaju kao hranu...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#465 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

slucajsmrdi
kao i ovaj topik

ako si vakav u stvarima koje te sw ne ticu
kakv si u stvarima koje te ticu :mrgreen:
JThomas

#466 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

i kako lijepo kaže poslije crvene crte - nakon obdukcije od 16.02.2016. djelo se kvalifikuje kao ubistvo. tada to prihvata i tužilaštvo:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/potvrdj ... /160309117

da bi mu nešto naknadno promijenilo mišljenje - po drugi put...
MensurM

#467 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

"IMAMO OBDUKCIJSKI NALAZ DA JE DŽENAN MEMIĆ UBIJEN JEDNIM UDARCEM"

Poruka porodice koju su prenijeli svi mediji prije 9-10 dana. Gledam nalaz, listam stranicu po stranicu, čitam rečenicu po rečenicu. Nigdje ne vidim da piše da je ubijen od udarca nekog predmeta.

Piše ono što je gospodin Hamza Žujo, jedini vještak kojem je porodica Memić vjerovala, i naveo pred sudom. Da je Dženan Memić nastradao od djelovanja tupog mehaničkog oruđa, odnosno prema rječniku sudske medicine - vozila.

Image

Sad je samo pitanje da li porodica namjerno obmanjuje javnost (da, i vas s ove teme) ili su samo nedovoljno informisani. Procijenite sami.
Dosadno mii

#468 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dosadno mii »

Kako li ova Dalida spava
Sem na parama naravno
van Basten

#469 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by van Basten »

Od mnogih stvari u ovom slucaju koje paraju razum normalna insana da priupitam za jjednu usputnu... Otkud Karkin u svemu ovome? Otkud Seferovicima pare za njega? Ako ga oni ne placaju ko ga placa?
Ako ko bude odgovarao mi neka me quota, bojim se da se pitanje ne zagubi u ovom skrabanju komrada Mensura.
P.s. rezultat ankete pokazuje da ipak jos uvijek nismo ovce
JThomas

#470 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

a tu je nastao kuršlus oko kvalifikacije. bili zaturili rječnik, pa kvalifikovali kao ubistvo poslije tog nalaza...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#471 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mali_milojica »

Ni Grisom iz CSI Las Vegas nebi mogao objasniti jednu jedinu (smrtonosnu) ranu na glavi kod udara kombija visine 2m i teskog 2t.
Ali ne znaju oni da mi imamo Zuju.
It_is_a_Leclerc

#472 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne znam nijednu poštenu osobu da ima povjerenja u bh. pravosudne institucije, tužilaštva i sudove.

Mi nažalost nemamo dovoljno kapaciteta u psihijatrijskim ustanovama da smjestimo sve koji iz nekog razloga misle da su sudovi i tužilaštva BiH išta više od klasične kriminalne organizacije koja funkcionira po principima uličnog reketa i stranačkih voza.
lijepa u dusi

#473 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by lijepa u dusi »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam nijednu poštenu osobu da ima povjerenja u bh. pravosudne institucije, tužilaštva i sudove.

Mi nažalost nemamo dovoljno kapaciteta u psihijatrijskim ustanovama da smjestimo sve koji iz nekog razloga misle da su sudovi i tužilaštva BiH išta više od klasične kriminalne organizacije koja funkcionira po principima uličnog reketa i stranačkih voza.
:thumbup:
Sara03

#474 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Sara03 »

van Basten wrote:Od mnogih stvari u ovom slucaju koje paraju razum normalna insana da priupitam za jjednu usputnu... Otkud Karkin u svemu ovome? Otkud Seferovicima pare za njega? Ako ga oni ne placaju ko ga placa?
Ako ko bude odgovarao mi neka me quota, bojim se da se pitanje ne zagubi u ovom skrabanju komrada Mensura.
Pretpostavljam ex officio. No, i tu je posve jasno odakle dolaze instrukcije, i zašto su u gotovo svakom slučaju ovog tipa Karkin i Mjesečar prvi na pomenutoj listi, ili se barem osumnjičenim ostavlja mogućnost da izaberu jednog sa liste advokata po službenoj dužnosti, a tu, opet čudno, izaberu u većini jednog od ove dvojice.

I budali je jasno ko upravlja i koga štite pomenuti, a za šta su naravno predodređeni, al' briga se njih kad idu pare na račun. A zna se i od koga...
PeraDzetic

#475 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by PeraDzetic »

van Basten wrote:Od mnogih stvari u ovom slucaju koje paraju razum normalna insana da priupitam za jjednu usputnu... Otkud Karkin u svemu ovome? Otkud Seferovicima pare za njega? Ako ga oni ne placaju ko ga placa?
Isto upita na početku . .. nisam ga našao na spisku branitelja po službenoj dužnosti pa se pitam da da li se svaki advokat može angažirati po službenoj dužnosti?
Locked