Adis Arapovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Ricken

#451 Re: Adis Arapovic

Post by Ricken »

Nurudin wrote:
Ono što vidim svojim očima jeste da se ljudi bolje oblače nego nekad, bolja auta su na parkinzima, bolje se jede...i jako
puno se kuka. Djelom zato što su ljudi skloni negativizmu , djelom jer im se kreira takav stav putem fokusa medija na kritiku,
što je sasvim legalno i poželjno čak ALI kad je istinito, a ne kad je riječ o spinovima i laganju radi interesa nekih uskih političkih
krugova koji takve spinove plaćaju.
Dakle, pred mojim očima , selo iz kojeg sam ja , je za ovih 25 godina potpuno promjenilo izgled , uvećalo se , uljepšalo ,
asvaltirani su neki sporedni putevi , dostupan internet, kablovska,market , građevinski materijal, odvoz smeća itd.
Prije 25 godina ovo je bila selendra pored magistralnog puta kojim je tu i tamo prolazilo neko auto i prastari državni autobusi.
Uglavnom, prije rata ih je pola bilo za socijale, po današnjim standardima.
Danas, kažem , izgleda 20 x bolje, bogatije, uređenije . Istina da trećina mještana radi vani ali i prije je jednak broj ako ne i više
radilo po slovenskim bauštelama, a najbolju kuću je imao komšija što je radio u Njemačkoj. I sad ima najbolju kuću ali ima i konkurenciju.
Prije je bio jedini , njegova djeca su jela "njemačke bonbone" i imale novu odjeću i torbu svake godine, a mi svi ostali smo nosili
istu torbu po 4-5 generacija i krpili odjeću . U školi nas je bilo more takvih, samo su se izdvajala djeca ovih rijetkih iz Njemačke
i djeca milicajaca . Biciklo "poni" ili "violeta" je bio san koji nam roditelji nisu mogli priuštiti.
Danas je situacija obrnuta . Velikoj većini je dostupno sve to, a manjina su socijlani slučajevi, par postotaka njih je ono što smo mi
nekad bili svi. Dosta često putujem pa vidim da je slično , bar po fasadama i izgledu ljudi , po cijeloj BiH.
Sarajevo ima vjerovatno najveći broj stanovnika ikad, puno se obnovilo , stvari ipak funkcionišu. Golubovi su deblji nego što
smo mi nekad bili , hljeba po Miljacki i parkovima razbacanog koliko hoćeš.
Inače ko nema hljeba , recimo Adis Arapović, nek ode u sarajevske pekare na Grbavici, piše da ima hljeba za ponijeti kome treba.
Vozni park oko svake zgrade je u bar 70 % slučajeva riječ o autima iznad 10.000km . Jes kredit al jbg takav je sistem u kapitalizmu.
Osim toga, nigdje jeftinije a bolje hrane nema nego u BiH . Uglavnom, nije nikakvo zatvaranje očiju već vrlo jasno i objektivno
gledam i vidim i ne može mi niko ubjeđivati da loše vidim.
Naravno, postoji puno negativnih trendova i po meni su oni više vezani za opću kulturu i samu atmosferu, nego za stvarno ekonomsko stanje.
Pa nećemo sad i tehnološki napredak pripisati vlasti. :D Problem je što upoređuješ BiH sad i prije 70 godina, umjesto modernu BiH i druge zemlje, odnosno ondašnju BiH i druge zemlje. Ali jok, mogao si nas upoeđivati u odnosu na BiH iz vremena kraljevine SHS. Zamisli koliko se tek u odnosu na taj period bolje živi. :D

Nema berićet na svakom koraku, neznam čemu sekiracija. Mi smo ustvari Njemačka, samo ovi iz NVO sektora nikako da nam kažu istinu.

Opasno pretjeruješ i iskrivljuješ sliku, a zaboravljaš da je redovno snabdjevanje vodom problem, ili da u kliničkom centru u glavnom gradu neke osnovne usluge nisu dostupne, što nije više slučaj ni u Somaliji.

A i to što pišeš je aplikativno samo za Sarajevo. Ostatak BiH, uz izuzetak par opština, opasno je siv, i bliže Africi, nego Europi. Mada i u Africi ima lokacija na kojima se živi perverzno dobro.

Ne proturječim, da rastemo progresivnim stopama, ali kad si na dnu onda je logično da početni napredak donosi progresivnije stope rasta, tako je kad krećeš sa niskim brojkama. I uglavnom taj rast je proizvod rada poduzetnika, a ne bolje klime za poslovanje.

Naime, činjenice su da nam odlaze mladi obrazovani ljudi u enormnim količinama, što će nas vrlo brzo usporiti, jer radni potencijal neće moći servisirati potrebe privrede. To ne znači da će posao nalaziti nesposbni i da će se nezaposlenost smanjivati, jer privatnici kalkulišu koga zaposliti, već će nesposobni i dalje harčiti budžet.

Međutim, zbog opasnog nedostatka kvalitetne radne snage treba očekivati probleme, zbog kojih ćemo početi padati. Tehnološki smo zaostali, u nauku neulažemo, i vrlo brzo će ovo privrede što imamo, čak i domaće tražiti pogodnije lokacijeza poslovanje.

Zato i netreba čuditi činjenica da smo 97. zemlja po kompleksnosti poslovanja, sa prljavom birokracijom, lošim pravnim sistemom, visokom korupcijom, niskom tehnološkom snagom i solidnim obrazovanjem.

Dobra stvar za vladajuće je samo to, da je opozicija barem duplo nesposobnija, gladnija i pokvarenija od njih. Uključivo i novog uber političara g. Arapovića.
Last edited by Ricken on 09/01/2018 22:54, edited 1 time in total.
almir90

#452 Re: Adis Arapovic

Post by almir90 »

Šta ćeš bezveze gubiti vrijeme i objašnjati osnovne stvari. Za onakvu priču postoje samo dvije opcije: ili si glup, ili si troler - treće opcije nema.
Ricken

#453 Re: Adis Arapovic

Post by Ricken »

almir90 wrote:Šta ćeš bezveze gubiti vrijeme i objašnjati osnovne stvari. Za onakvu priču postoje samo dvije opcije: ili si glup, ili si troler - treće opcije nema.
Meni pada na pamet i treća opcija. Možda, bezobrazan?
almir90

#454 Re: Adis Arapovic

Post by almir90 »

Ricken wrote:
almir90 wrote:Šta ćeš bezveze gubiti vrijeme i objašnjati osnovne stvari. Za onakvu priču postoje samo dvije opcije: ili si glup, ili si troler - treće opcije nema.
Meni pada na pamet i treća opcija. Možda, bezobrazan?
Ja bih birao između ove dvije jedino.

Ako nije troler, ja bih mu lično najviše zaželio da ga neko zaposli kod Fadilovog rođenog Mirse Novalića - pa da osjeti sav "boljitak" ovog sistema.
JThomas

#455 Re: Adis Arapovic

Post by JThomas »

jedino regularno poređenje je sa drugim zemljama u ista doba. a ne kod tite nije bilo interneta. i po tom kriteriju, nikakvih dilema nema kad smo najbolje stajali u odnosu na evropu, nimalo. sad dobro stojimo u odnosu na afriku, što jeste jeste. bar njen najveći dio.
Roccohljup

#456 Re: Adis Arapovic

Post by Roccohljup »

On topic..evo.mu hanume na AJB. Tito mili koja spika......fahro iz nje zbori :zid: :zid:
almir90

#457 Re: Adis Arapovic

Post by almir90 »

Kad pođem čitati ovakve bisere, tačno se zapitam da li ja živim ovdje, gdje sam ja to u p**** m*****. :lol: :lol: :lol: Prethodna godina samo je išla nizvodno, neki zatvaraju poslove, neki jedva preživljavaju, čekaju možda se situacija preokrene.

I dođe ti neko pričati nekakve bajke ovdje, jebote život. Pa ja radim sa ljudima, krećem se među ljudima koji moraju da zarade od svoga rada. Nisu oni poput pojedinaca kojima Vlada svako malo donira stotine hiljada, pa i milione, onako bezveze - jer to nisu zaradili.

Isisivanje zadnjih marki onima koji su i nekako održavli ovu državu na životu je zadnjih dvije godine uveliko krenulo. Kome je u interesu da opljačka, uništi i raseli vlastiti narod, ja stvarno ne razumijem. Izgleda da je pohlepa, nemoral, nepoštenje preuzelo sve.
JThomas

#458 Re: Adis Arapovic

Post by JThomas »

Roccohljup wrote:On topic..evo.mu hanume na AJB. Tito mili koja spika......fahro iz nje zbori :zid: :zid:
nema tu ništa, ne može se ni ukrasti. možeš uzimati platu par godina dok te on ne nabije nogom...
megaman4

#459 Re: Adis Arapovic

Post by megaman4 »

Nurudin wrote:
hadzinicasa wrote:
Nurudin wrote:Nije riječ ni o kakvom "mudrom" vođenju, nemoj mi te karikaturlane spike. Ja govorim da lik prosječno obavlja posao,
a da je kritika nadprosječno nabildana i da percepcija javnosti ne odgovara stvarnom stanju, a ono je loše ali nije dramatično
jer postoji dosta pozitivnih trendova u ekonomiji , što sam ti ja i pokazao sa tim linkovima iz 2017 , a nađoh ih za 10min.
Dakle, to je prošla godina , solidno i nikako katastrofalno nije ako imaš uspješnu godinu u turizmu ili tako nekih rekordnih
prometa u jednoj godini , to svakako nije stanje gladi, siromaštva većeg nego u Africi i ko zna šta sve ne pišu , pardon seru
plaćenici po medijima i javnom prostoru.
Što ja ne radim je moja privatna stvar . Vjerovatno ću raditi izvan BiH ali ne smatram to nekim užasnim činom naše ekonomije, nego
normalnim kretanjem ljudi koje se uvijek dešavalo i dešavaće se.
preletjela sam linkove Koje si postavio, nisam otvarala priznajem, ali samo eto kritickog propitivanja zarad (umjesto gutanja serviranog) smrdi li ti mozda ijedan od navedenih na marketinsko napumpavanje?
kao recimo: objavljivanja fiktivnih oglasa na posao.ba u cilju promoviranja firme umjesto stvarnog zaposljavanja, jer je jeftinije od "prave" Reklame? pa ti pomislis... vidi radi se, raste, krece se nesto,
a na ulici sve vise ljudi kopa po kontejnerima, platezna moc sve manja, javna potrosnja (Osim one na administraciju) takodjer manja, pa se kompenziraju manjkovi na taj nacin ubranog poreza vecim poreznim stopama, pa i akcizama, itd, itd...
drugim rijecima: jel' ti vise vjerujes meni (Internetu op.a.) il' svojim ocima?

mislim, niko sretniji od mene da si ti zaista u pravu, da nama raste BDP na realnim osnovama, izvoz, proizvodnja i sve sto slijedi.... a ne da se zaduzujemo do besvijesti... dok i ono malo sto radi posrce pod nametima koji samo rastu....

ali razumijem te, i ja cesto kad zatvorim oci.... ljepse mi je.
Ono što vidim svojim očima jeste da se ljudi bolje oblače nego nekad, bolja auta su na parkinzima, bolje se jede...i jako
puno se kuka. Djelom zato što su ljudi skloni negativizmu , djelom jer im se kreira takav stav putem fokusa medija na kritiku,
što je sasvim legalno i poželjno čak ALI kad je istinito, a ne kad je riječ o spinovima i laganju radi interesa nekih uskih političkih
krugova koji takve spinove plaćaju.
Dakle, pred mojim očima , selo iz kojeg sam ja , je za ovih 25 godina potpuno promjenilo izgled , uvećalo se , uljepšalo ,
asvaltirani su neki sporedni putevi , dostupan internet, kablovska,market , građevinski materijal, odvoz smeća itd.
Prije 25 godina ovo je bila selendra pored magistralnog puta kojim je tu i tamo prolazilo neko auto i prastari državni autobusi.
Uglavnom, prije rata ih je pola bilo za socijale, po današnjim standardima.
Danas, kažem , izgleda 20 x bolje, bogatije, uređenije . Istina da trećina mještana radi vani ali i prije je jednak broj ako ne i više
radilo po slovenskim bauštelama, a najbolju kuću je imao komšija što je radio u Njemačkoj. I sad ima najbolju kuću ali ima i konkurenciju.
Prije je bio jedini , njegova djeca su jela "njemačke bonbone" i imale novu odjeću i torbu svake godine, a mi svi ostali smo nosili
istu torbu po 4-5 generacija i krpili odjeću . U školi nas je bilo more takvih, samo su se izdvajala djeca ovih rijetkih iz Njemačke
i djeca milicajaca . Biciklo "poni" ili "violeta" je bio san koji nam roditelji nisu mogli priuštiti.
Danas je situacija obrnuta . Velikoj većini je dostupno sve to, a manjina su socijlani slučajevi, par postotaka njih je ono što smo mi
nekad bili svi. Dosta često putujem pa vidim da je slično , bar po fasadama i izgledu ljudi , po cijeloj BiH.
Sarajevo ima vjerovatno najveći broj stanovnika ikad, puno se obnovilo , stvari ipak funkcionišu. Golubovi su deblji nego što
smo mi nekad bili , hljeba po Miljacki i parkovima razbacanog koliko hoćeš.
Inače ko nema hljeba , recimo Adis Arapović, nek ode u sarajevske pekare na Grbavici, piše da ima hljeba za ponijeti kome treba.
Vozni park oko svake zgrade je u bar 70 % slučajeva riječ o autima iznad 10.000km . Jes kredit al jbg takav je sistem u kapitalizmu.
Osim toga, nigdje jeftinije a bolje hrane nema nego u BiH . Uglavnom, nije nikakvo zatvaranje očiju već vrlo jasno i objektivno
gledam i vidim i ne može mi niko ubjeđivati da loše vidim.
Naravno, postoji puno negativnih trendova i po meni su oni više vezani za opću kulturu i samu atmosferu, nego za stvarno ekonomsko stanje.
:-)

Znas li ti da BiH uskoro postaje vlasnistvo zelenaskih bankara sa zapada i MMF-a? Znas li ti da su nedavno dolazili njihovi ljudi da popisuju oba telekoma i kako ih lakse privatizovati i uzeti sebi?

Znas li ti da nakon telekoma na dobos odose obje elektroprivrede? I na kraju znas li ti da ce nakon sto stranci kupe vodu i sume ostati pustos od ove zemlje?

O kakvom ti blagostanju govoris bolan ne bio? :roll:

BiH sva zivi na kreditu i to ce morati uskoro puci. Ako je tebi blagostanje skupa auta, mobiteli, obuca i odjeca onda nam nema spasa.

BiH zivi mimo svojih mogucnosti tj. zivimo od novca kojeg nismo zaradili. Zato je tu uskoro MMF da pokupi kajmak kojeg nismo sami proizveli.

Kako je krenulo staro i mlado ce morati uzeti motiku i asov da prezive zbog nasih tzv. lidera.
Last edited by megaman4 on 09/01/2018 23:50, edited 1 time in total.
zrakomlat

#460 Re: Adis Arapovic

Post by zrakomlat »

Hendrix wrote:
Roccohljup wrote:Realno gledajući, pored Arapovića, najveći luzer je ovdje CCI ispao. Sav kredibilitet im je dosao u pitanje. A hajrovala je SDA jer ce sad dilfaševi i penisovi brojevi biti prihvatani zdravo za gotovo.
Kakav kredibilitet? U vezi cega? Sto svakih 15 dana lik izadje i kaze da imamo korupciju, nesposbnu vlast i trebalo bi kao nesto uraditi? To su kao neka strasna istrazivanja, kopanje po tajnim spisima i budzetima...presmijesno.

Mogao je i usput i vremensku prognozu dati da makar nesto korisno covjek cuje od njih.
:lol: :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#461 Re: Adis Arapovic

Post by Chmoljo »

Nurudin wrote:
Bloo wrote:U iducem zivotu, zelim da se rodim kao Fadilova kcerka...
u tome i jeste poenta, danas možeš urpijeti prstom u svakoga (i treba da možeš) , pa onda Fadilova kćerka napusti posao
u javnom sektoru. Nekad to niti si znao, a niti si smio uopće kritikovati zaslužne drugove i njhove porodice.
Krug Titovih šupkoljubaca je bio nemjerljiv sa današnjim uvlakačima, ovi su danas amateri koje su komedije bile sa klečanjem
pred tim božanstvom. Danas , svaki novinar može da izriba svakog funkcionera i da ga pita za najmanji detalj.
I treba da može, i zato je danas bolje ;)
srce drago. napustila budžetski posao, a uložila u firmu 95.000 KM...

čovjek bi se upitao što će joj budžetski posao kad je tako uspješna...
Hakiz

#462 Re: Adis Arapovic

Post by Hakiz »

Nurudin wrote:
u tome i jeste poenta, danas možeš urpijeti prstom u svakoga (i treba da možeš) , pa onda Fadilova kćerka napusti posao
u javnom sektoru. Nekad to niti si znao, a niti si smio uopće kritikovati zaslužne drugove i njhove porodice.
Krug Titovih šupkoljubaca je bio nemjerljiv sa današnjim uvlakačima, ovi su danas amateri koje su komedije bile sa klečanjem
pred tim božanstvom. Danas , svaki novinar može da izriba svakog funkcionera i da ga pita za najmanji detalj.
Može zato što nema efekta. Pa to ribanje dođe kao reklama. Bolje da se i loše pieš nego nikako.

U državama u kojima pitanja novinara mogu naštetiti političarima ili biznismenima postavljaju bombe u automobile tih novinara.
Ricken

#463 Re: Adis Arapovic

Post by Ricken »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bihacki ... /180109069

Evo baš se vidi da je bolje sad, nego 1919. godine. Ovo sad je samo ponekad, a 1919, uglavnom nije bilo anestetika.
Ricken

#464 Re: Adis Arapovic

Post by Ricken »

JThomas wrote:jedino regularno poređenje je sa drugim zemljama u ista doba. a ne kod tite nije bilo interneta. i po tom kriteriju, nikakvih dilema nema kad smo najbolje stajali u odnosu na evropu, nimalo. sad dobro stojimo u odnosu na afriku, što jeste jeste. bar njen najveći dio.
ili brazilske favele :D
Hakiz

#465 Re: Adis Arapovic

Post by Hakiz »

Ricken wrote:
JThomas wrote:jedino regularno poređenje je sa drugim zemljama u ista doba. a ne kod tite nije bilo interneta. i po tom kriteriju, nikakvih dilema nema kad smo najbolje stajali u odnosu na evropu, nimalo. sad dobro stojimo u odnosu na afriku, što jeste jeste. bar njen najveći dio.
ili brazilske favele :D
Zamisliti situaciju:

Otišao lik u Njemačku, kupio polovan auto, vozao, došao u Bosnu, dao burazeru auto jer planira u Njemačkoj kupiti drugi, ovaj mu već počeo praviti probleme. Ostavio mu nešto love da ima za benzin. Burazer vozi auto. A ima 35 godina i nikada nije radio, nema posla osim što ponekada nešto na crno naleti. Jede jednom dnevno i to pite i ćevape, pije jednu kafu i to je razvlači satima jer nema za drugu.

Prolazi raja i gleda kod burazera auto. I kaže da burazer bolje živi nego što mu je stari živio kod Tite jer vozi auto, a stari nikada nije imao za auta. A stari imao posao cijeli život, otškolovao dvojicu sinova. Burazer se ne ženi i ne planira da ima djecu jer nema para za porodicu.

Hoću reći, siromaštvo se uglavnom ne vidi. Bogatstvo se vidi. Ne vidi se kada neko nema, vidi se kada ima jer se ima šta vidjeti, pokazati.

A i kada se vidi može biti situacija da je ništa upakovano u lijepo pakovanje. Nije se jednom desilo da nakon smrti nekog uglađenog, uvijek sređenog gospodina ili slične dame otkrije se da su umrli od gladi. Sav novac davali da očuvaju fasadu, jedno odijelo ili haljinu koji su im ostali iz boljih vremena prepravljali ko zna koliko puta jer ih je bilo sramota da drugi vide da nemaju ni da jedu.

Ne može se samo na osnovu onoga šta se vidi donositi sud. To nije sva priča.
Kaligrafija

#466 Re: Adis Arapovic

Post by Kaligrafija »

Generalno ljudima sa sela koji nisu radili, jeste bolje danas, nego prije rata, nama koji smo odrasli u gradu, u nekim porodicama srednje klase, bas i nije...Mi smo isli na more, po nekoliko puta u toku godine, zimovanja na planini su nam bila sega, Trst nam je bio blizi nego sad, Zagreb, putovalo se ko je mogao po inostranstvu, a mnogi su mogli, cak se sjecam i shoping tura u Kinu, pred rat, ljudi koji su isli da nabave robu za preprodaju...Poljaci, Cehoslovaci, su nam bili divljaci, po standardu... Garderoba, sve novo, tene jednom mjesecno, poderu se na fudbalu...Nisu recimo bile pristupacne Nike ko sad, ali bilo je drugih patika...bilo je druge garderobe...domace proizvodnje, moderne i kvalitetne...Sad idemo na more na kredit, a ne od steka od plate ili neke sporedne zarade, sad nam je sve na kredit...Sad su svi Zapad za nas, a mi smo banana drzava jeftine radne snage...! Ljudima sa sela kojima je i u ono vrijeme bilo mrsko radit, pa su bili fukara, i sad je mrsko, al "role" moj sad ima drzavna sisa, dobro pravo rodjak...nista ne radis, a primas platu... Seljak onog vremena koji je nesto uzgajao, imao stoku, je bolje zivio sto puta nego sad, ali je uvijek kukao kako nema, a kukaju i danas, samo sto smo im se pridruzili i mi gradjani, koji i nismo gladni, zedni, imamo novac i za kakve krpice, ali ubi nas nostalgija za onom drzavom, za kulturnim komsijama, dobar dan, kako ste komsija, kako vam je supruga, hahaha, pihihi...danas kloc, haaaa huuu, ili na dobar dan, suti ko Sfinga i nijemo posmatra oci u oci i prodje...gdje je obraz bio svetinja, a lopov se zvao lopovom, a ne gospodinom, kao danas...! Jebo ti nas, a i tebe Adise, zajedno sa nama...!
miop

#467 Re: Adis Arapovic

Post by miop »

Chmoljo wrote:
Nurudin wrote:
srce drago. napustila budžetski posao, a uložila u firmu 95.000 KM...

čovjek bi se upitao što će joj budžetski posao kad je tako uspješna...
Ali zato brat Nermina Niksica nista ne napusta jer "ako se Premijer Federacije ne moze pobriniti za brata kako ce za Federaciju"
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#468 Re: Adis Arapovic

Post by Nurudin »

Nakupilo se forumskih karikatura ogorčenih životom , sneno gledaju u prošle dane i mniju o tome kako
je nekad bilo dobro. Dajdža imo jugu (kakvo je to auto bilo) naspeš čorbe u onaj neparni dan i zapičiš tu iza ugla ,do Trsta
po farmerke :kiselavoda:
Inače , Yu šta je imala najbolje, imala je propagandu koja je oblikovala mozgove da se odazivaju na "Tito" "partija" i cuke
se odmah odazivaju i laju na mjesec. Masovna hipnoza još nije popustila

drndalo

#469 Re: Adis Arapovic

Post by drndalo »

Nurudin wrote:Nakupilo se forumskih karikatura ogorčenih životom , sneno gledaju u prošle dane i mniju o tome kako
je nekad bilo dobro. Dajdža imo jugu (kakvo je to auto bilo) naspeš čorbe u onaj neparni dan i zapičiš tu iza ugla ,do Trsta
po farmerke :kiselavoda:
Inače , Yu šta je imala najbolje, imala je propagandu koja je oblikovala mozgove da se odazivaju na "Tito" "partija" i cuke
se odmah odazivaju i laju na mjesec. Masovna hipnoza još nije popustila

Jaro, men's' cini da ti zivis u:"Svakoga dana u svakom pogledu napredujemo"... Otidji do Varesa na izlet sa svojim Golfom 3, do kojeg si dogurao nakon dajdzinog Yuge, da vidis kako srljamo u prosperitet... :shmizla1:
PeraDzetic

#470 Re: Adis Arapovic

Post by PeraDzetic »

Kad Nurudina koji po svoj prilici pise saopcenja za Novalica, jer kao da njega citam, rastave na proste faktore, onda on pocne da vrijeda spominjuci bivsi rezim i nas.
ultima_palabra

#471 Re: Adis Arapovic

Post by ultima_palabra »

Semir Efendic? :mrgreen:
statixx

#472 Re: Adis Arapovic

Post by statixx »

Nema veceg meraka od nedjeljnog odlaska na Autopijacu. Nane sa unucima, mladi bracni parovi, svaleri, mnostvo svijeta sretno gazi po blatu dok lik na megafonu prodaje pet pari carapa za 2 KM. A tek kada krene ezan iz obliznje dzamije pa cuke pocnu zavijati, slaveci i velicajujci Allaha.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#473 Re: Adis Arapovic

Post by Chmoljo »

Nurudin wrote:Nakupilo se forumskih karikatura ogorčenih životom , sneno gledaju u prošle dane i mniju o tome kako
je nekad bilo dobro.
To nurudine, samo argumentovano. :lol:
miop wrote:Ali zato brat Nermina Niksica nista ne napusta jer "ako se Premijer Federacije ne moze pobriniti za brata kako ce za Federaciju"
Ja, i? Sad bih ja kao trebo pravdati ovo kao sto ti radis?

Ovo je u rangu " argumenta" svi su cinili zlocine.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#474 Re: Adis Arapovic

Post by Nurudin »

nema rezona sa likovima koji tvrde kako sam ja rekao da je danas bolje jer ima internet , i onda napišu hrpu komentara o tome,
nema smisla raspravljati uopšte, a kamo li argumentima.
Uglavnom, pokazalo se da su kritičari današnjice samo nostalgični paćenici, koji kao kroz naočale gledaju kroz svoju
subjektiviziranu prošlost i ne mogu da vide ničeg dobrog danas. U suštini to je ono "nekad sam bio mlad i mogo guziti , a danas ne mogu,
jbo ti ovo danas ništa ne valja" . :D
Bloo
Globalna šefica

#475 Re: Adis Arapovic

Post by Bloo »

Nurudin wrote:nema rezona sa likovima koji tvrde kako sam ja rekao da je danas bolje jer ima internet , i onda napišu hrpu komentara o tome,
nema smisla raspravljati uopšte, a kamo li argumentima.
Uglavnom, pokazalo se da su kritičari današnjice samo nostalgični paćenici, koji kao kroz naočale gledaju kroz svoju
subjektiviziranu prošlost i ne mogu da vide ničeg dobrog danas. U suštini to je ono "nekad sam bio mlad i mogo guziti , a danas ne mogu,
jbo ti ovo danas ništa ne valja" . :D
Kakvu prošlost?
Ja je se jedva sjećam.

Ja vidim ovo i sada. Vidim Vareš, vidim Kladanj, vidim Sarajevo...
Locked