zunazu wrote:Ljudski gledano, do ovoga mora doći kad tad, jer nadmudrivanje ne može vječno trajati. Moramo se kretati ka boljoj budućnosti i izvlačenju Balkana iz blata. Ali to mora biti na iskrenim osnovama i međusobnom poštivanju i uvažavanju. Bošnjaci čekaju da Srbija prizna svoje grijehe, otvoreno i jasno kaže da je tadašnji sistem napravio agresiju i genocid na BiH, da zatraži oprost i očisti svoju dušu u ime nekadašnjeg rukovodstva svoje države, SANU i SPC-a. Srbi očekuju da se Bošnjaci ponašaju domaćinski u BiH i ne naprave iste greške nad manjinama ovdje kakve su pravili Srbi.
Šta mislite o tome? Vjerujem da bi većina ljudi sa olakšanjem i rado prihvatila takav razvoj situacije, uz preduslov da budemo iskreni o prošlosti.
Na ovu temu je i Blažo Stevović neki dan govorio:
Ja ne mislim ništa dobro o tome. Ako treba da se mirimo pod pretpostavkama koje si naveo, nikad se ne mirili!
Zapitaj se ti, zašto bi se nešto deklarativno, formalno..izmirivali? Neka vrijeme odradi svoje, dje bude interesa za saradnju, biće i mirenja.
I sad ljudi odlično sarađuju, kad god imaju interes. Svi živimo u manje više multinacionalnim sredinama, pa šta kome smeta? Ja nemam nikakav problem, ni većina drugih nema.
Ti bi sad usvajao neke rezolucije a i sam znaš da to jedino može izvaliti Čedo Jovanović dok je opozicija, a kad bi došao na neku vlast, i on bi drugu pjesmu pjevao.