Gradonačelnik Sa - All about

Post Reply
Novak20

#451 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Novak20 »

SkyLimit wrote:Hajte molim vas, kad bi gledali gdje je čiji djed ili pradjed bio u 2. svjetskom ratu većina stanovništva BiH bi bilo kompromitovano.

Što bi rekao moj pradjed mom ocu kad ga je pitao kako je bilo ratovati protiv Nijemaca: "ja sam sa njima zajedno napadao" :D
Jazuk što se pradjed nije zajedno sa njima i povlačio. :D
orinoco

#452 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by orinoco »

muha_sa wrote:kakva je uloga gradonacelnika--imal kakvog hajra od gradonacelnikovanja :?
Bilo hajra od gradonačelnikovanja, ili ne bilo, činjenica je da je Sarajevo dobilo gradonačelnika čiji su preci šurovvali sa fašistima, ili su možda i sami gajili ideju fašizma i bili takvi. Mali "sebiljski berberin" isticao je svoju porodicu u svojim biografijama i bliskost s njima kao nešto izuzetno pozitivno, hvalio se svojim dedom i porijeklom njegovim, i kod sentimentalnog dijela starogradskog stanovništva dobio brojne simpatije. Ali je "zaboravio" spomenuti svoju - dedinu brijačnicu i njenu ulogu glavnog regrutnog centra za odlazak muslimana Sarajeva i okoline u fašističku "Handžar diviziju", u borbu protiv partizana i na strani nacista. Dakle, dobili smo gradonačelnika, potomka porodice koja je veličala fašizam.

Sad će krenuti relativizacija uloge Skaka u formiranju Handžar divizije, počet će priča o nebitnoj funkciji malog Skaka gradonačelnika i,naravno, diskreditacija svakog ko nije na njihovoj strani.
Cherry-Cherry

#453 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Cherry-Cherry »

Hoće li šestog aprila biti kod Vječne vatre?
megaman4

#454 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by megaman4 »

Moze li u ovoj drzavi proci ista bez novih afera? :(

Sta ovo Hadzibajric veceras govori da Skaka nije mogao biti izabran i da je CiK napravio po ko zna koji put propust? :-x

Pa koji djavo postoji taj CiK? :twisted:

Nova kriza vlasti na pomolu, ali ovaj put u Sarajevu.
Heartbeats

#455 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Heartbeats »

Cherry-Cherry wrote:Hoće li šestog aprila biti kod Vječne vatre?
Hoće, kleknut će ko Willy Brandt da se izvini :thumbup:
saibaba

#456 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by saibaba »

orinoco wrote:
muha_sa wrote:kakva je uloga gradonacelnika--imal kakvog hajra od gradonacelnikovanja :?
Bilo hajra od gradonačelnikovanja, ili ne bilo, činjenica je da je Sarajevo dobilo gradonačelnika čiji su preci šurovvali sa fašistima, ili su možda i sami gajili ideju fašizma i bili takvi. Mali "sebiljski berberin" isticao je svoju porodicu u svojim biografijama i bliskost s njima kao nešto izuzetno pozitivno, hvalio se svojim dedom i porijeklom njegovim, i kod sentimentalnog dijela starogradskog stanovništva dobio brojne simpatije. Ali je "zaboravio" spomenuti svoju - dedinu brijačnicu i njenu ulogu glavnog regrutnog centra za odlazak muslimana Sarajeva i okoline u fašističku "Handžar diviziju", u borbu protiv partizana i na strani nacista. Dakle, dobili smo gradonačelnika, potomka porodice koja je veličala fašizam.

Sad će krenuti relativizacija uloge Skaka u formiranju Handžar divizije, počet će priča o nebitnoj funkciji malog Skaka gradonačelnika i,naravno, diskreditacija svakog ko nije na njihovoj strani.
zar se nema za njega nista aktuelnije iskopat... kriminala kakvog, zaposljavanja familije i sl.. Ovo za dedu je stvarno ofirno..
Kakve veze on ima sa necim sto se desavalo 40 godina prije njegovog rodjenja.. jestel vi dobri ?
Ali_G

#457 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Ali_G »

Spocitava mu se to jer kao jednu od svojih referenci navodi to.

Sent from my iPhone using Tapatalk
orinoco

#458 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by orinoco »

saibaba wrote:
orinoco wrote:Bilo hajra od gradonačelnikovanja, ili ne bilo, činjenica je da je Sarajevo dobilo gradonačelnika čiji su preci šurovvali sa fašistima, ili su možda i sami gajili ideju fašizma i bili takvi. Mali "sebiljski berberin" isticao je svoju porodicu u svojim biografijama i bliskost s njima kao nešto izuzetno pozitivno, hvalio se svojim dedom i porijeklom njegovim, i kod sentimentalnog dijela starogradskog stanovništva dobio brojne simpatije. Ali je "zaboravio" spomenuti svoju - dedinu brijačnicu i njenu ulogu glavnog regrutnog centra za odlazak muslimana Sarajeva i okoline u fašističku "Handžar diviziju", u borbu protiv partizana i na strani nacista. Dakle, dobili smo gradonačelnika, potomka porodice koja je veličala fašizam.

zar se nema za njega nista aktuelnije iskopat... kriminala kakvog, zaposljavanja familije i sl.. Ovo za dedu je stvarno ofirno..
Kakve veze on ima sa necim sto se desavalo 40 godina prije njegovog rodjenja.. jestel vi dobri ?
Od fašizma nema većeg zla! Dnevni, sitni kriminal, kokošarski, kakav rade SDA-ovci, nepotizam, laži i sl. neuporedivo je gore od pripadnosti ili od veličanja, simpatiziranja, ili prikrivanja učešća u najmračnijem obliku ljudskog udruživanja, najsmrtonosnijoj ljudskoj ideji koja je ubila milione života i nanijela nesrazmjernu štetu. Zar ovakvo zlo treba prikrivati, gurati ga pod tepih?
dječak sa šibicama

#459 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by dječak sa šibicama »

Ja ne znam odakle vade ove poluinformacije, ali da je stari Skaka vrbovao za Handzar diviziju, prvi glas.

Tu familiju znam jako dobro, komsije od pamtivjeka sto se kaze. Posebno je stari Skaka bio legenda covjek, jeste da su ga se djecaci plasili iz poznatih razloga, ali za tu porodicu stvarno niko nikada nije imao lose rijeci.
U njegovoj berbernici je svako bio dobrodosao, takodje i u kuci.

Ne znam ovog "malog" njegovog unuka, njegov babo je davno odselio kao i brojna braca, sestre rodjaci, velika je to obitelj i dosta ih je vani, lijecnici i slicno.

Mislim da se prilicno pretjeruje u napadima na Skaku, nisam za njega kao gradonacelnika i kako rekoh ne znam covjeka ni "iz vidjenja", ali ako ima 10% dedinog, nesto i vrijedi.
orinoco

#460 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by orinoco »

@dječače, sjećaš li se propovjednika, iscjeljitelja Dabića.... ko bi pomislio monstruma u njegovom bezazlenom liku :-)
PM72

#461 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by PM72 »

dječak sa šibicama wrote:Ja ne znam odakle vade ove poluinformacije, ali da je stari Skaka vrbovao za Handzar diviziju, prvi glas.

Tu familiju znam jako dobro, komsije od pamtivjeka sto se kaze. Posebno je stari Skaka bio legenda covjek, jeste da su ga se djecaci plasili iz poznatih razloga, ali za tu porodicu stvarno niko nikada nije imao lose rijeci.
U njegovoj berbernici je svako bio dobrodosao, takodje i u kuci.

Ne znam ovog "malog" njegovog unuka, njegov babo je davno odselio kao i brojna braca, sestre rodjaci, velika je to obitelj i dosta ih je vani, lijecnici i slicno.

Mislim da se prilicno pretjeruje u napadima na Skaku, nisam za njega kao gradonacelnika i kako rekoh ne znam covjeka ni "iz vidjenja", ali ako ima 10% dedinog, nesto i vrijedi.
I moj rahmetli tetak je bio SS-ovac, pripadnik handžar divizije pa poslije prebjegao u partizane.Znam da se mrštio kad mu neko Skaku pomene.radi ćune nije...
muha_sa

#462 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by muha_sa »

ne kontam :-)

veze nemam ko je ovaj Skaka nit me zanima a ne bi me zanimo ni da mi je neko poznat jer me zalibo racku za svima njima---imam stranku GSP(gledaj svoja posla)---al kakve veze ima njegov dedo sa svimE ovim :?
PM72

#463 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by PM72 »

nema nikakve moj Muha ali mu je to jedina svijetla tačka u CV-ju.
muha_sa

#464 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by muha_sa »

PM72 wrote:nema nikakve moj Muha ali mu je to jedina svijetla tačka u CV-ju.
:lol:

sad kontam
mario001

#465 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by mario001 »

muha_sa wrote:ne kontam :-)

veze nemam ko je ovaj Skaka nit me zanima a ne bi me zanimo ni da mi je neko poznat jer me zalibo racku za svima njima---imam stranku GSP(gledaj svoja posla)---al kakve veze ima njegov dedo sa svimE ovim :?
Nevjerovatno je da nesto sto budaletina Latic napise postane istina automatizmom, bez dokaza, zvanicne istrage u to doba ili bilo sta...
Dobro nam je kakvi smo
PM72

#466 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by PM72 »

Imaš li dokaze da to nije istina?
Matzan

#467 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Matzan »

Nije nimalo čudno da se sad izvlače kojekakve priče iz naftalina.
Ono što je pomalo nejasno je, koliko je meni poznato, da je ta porodica dobro živjela i u onom prijašnjem sistemu, a po tim riječima imali su velike aferime na plećima.
Nije valjda da ta "mrlja" iz njihove prošlosti nije smetala partizanima, komunistima i OZNI? U najmanju ruku, izgleda
da je manje smetala manje nego nekima danas. :?
Last edited by Matzan on 09/02/2017 19:56, edited 1 time in total.
PM72

#468 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by PM72 »

"mrlja" :lol:
bersK

#469 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by bersK »

Alo ba Matzane, vrati se u centralu po dnevnicu. Halalolsun.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#470 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by _BataZiv_0809 »

muha_sa wrote:ne kontam :-)

...mu je vise od pola CV-a. Eto kakve :D
orinoco

#471 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by orinoco »

PM72 wrote:"mrlja" :lol:
Prije da je "packa" :lol: :lol:
Matzan

#472 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Matzan »

Jesu komunisti bili merhametli!?
Eto, bio u brijačnici regrutni centar za SS, a oni nisu ni priveli na razgovor organizatora. :-)
Za puno manje su strijeljali ili bar zatvarali.
Al' eto, tako tvrdi N. Latić. Izvor informacija rekla-kazala.
orinoco

#473 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by orinoco »

Matzan wrote:tako tvrdi N. Latić. Izvor informacija rekla-kazala.
Latićeva informacija javno je objavljena još prije puno mjeseci, niko je nikad nije demantirao. Porodica Skaka je nikad nije demantirala, što znači da Latićeva informacija nije laž. Osim forumskim anonimusima sa SDA platnog spiska, naročito onih koji "ne glasaju za SDA" :D
megaman4

#474 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by megaman4 »

Tika-Taka Abdulah Skaka... :mrgreen:
mario001

#475 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by mario001 »

PM72 wrote:Imaš li dokaze da to nije istina?
Imas li ti dokaze da je istina????
Post Reply