Stadioni u BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#451 Re: Stadioni u BiH

Post by BHF_Manijak »

Melbourne_Australia wrote: Smijem se kladiti da ni blizu tako nece biti na Grbavici....I na Kosevu kad se igralo nikad toliko seljaka nije bilo ko na Bilinom Polju...E sad jeli to zbog lokacije Zenice itd ne znam ...Grbavica ima dobru lokaciju i puno raje iz grada bi dolazilo....Malo ko u Zenicu ide na tekmu iz Sarajeva , uglavnom srednja Bosna i krajsnici isto tako...Cisto sumnjam da ce tako biti u Sarajevu...Mozda nisam u pravu ali eto....Mislim da ima vise navijacke kulture u Sa nego u Zenici i u okoloni...
Dzaba se kladis, bilo bi sito sranje. Bio na svakoj domacoj utakmici repke koja je u zadnjih 10-tak godina igrana na Grbavici, dakle protiv U21 repke (i tad je to hit bio, pa raja dosla), protiv Katara itd... Isto show kao i u Zenici. Jebi ga, tako je kad reprezentacija igra, narodno veselje, show za mase... Dodje raja iz svih krajeva, ne mozes im zabraniti.
Isto je sranje i kad se vani igra, pa se dijaspora sabere. Hladno se kolo nasred Pariskog trga igra, muzika do daske odvrnuta i slicno...

A sto se tice tog jebenog mita kako mi super igramo na Bilinom, kako smo neporazeni... Pa naravno da je isla prica u tom smijeru, kad se u tom periodu svaka jaca utakmica igrala na Kosevu. Je l' dodje jaci protivnik i na Bilino, popusimo ga, bio to Portugal, Spanija ili Grcka kad nas je naguzila 0:4. Smijesna prica totalno.
Gdjegod igr'o s jacim protivnikom, pusa ti je ako ne zapnes.

Jedini veci mit od onog "grotla" je ovo sranje o tome kako nam na Bilinom niko nista ne moze...
avetinja

#452 Re: Stadioni u BiH

Post by avetinja »

Ne pitaju se igrači gdje će igrati. Manite se te priče da im je Koševo ukleto. Jedini razlog zbog kojeg žele igrati na Bilinom polju je taj što je manji teren, pa će kasnije crknuti. Trebali su uložiti u Koševo, ali reprezentacija nije trebala napuštati glavni grad. Što onda prolazak na Svjetsko slave u Sarajevu? Pravac Zenica. Kad ne igrate nikad u Sarajevu, ne trebate mi.
BHF_Manijak

#453 Re: Stadioni u BiH

Post by BHF_Manijak »

Jebo te led kontam puk'o... Sad im avetinja avatar sad nema, kontam jedam te isti lik sam sebi puca kontru, kad ono jedan "avenija", a drugi "avetinja". :lol: :mrgreen: :mrgreen:
avenija

#454 Re: Stadioni u BiH

Post by avenija »

Manji teren jel , ko sve ovdje pise :lol: :lol:

Posto vidim da ne znas objasnit cu ti ukratko i vise se ovdje ne javljam, kada se radila rekonstrukcija travnjaka prije 3-4 godine na Bilinom Polju izmerene i oznacene tacne dimenzije 106x68 .Te iste dimenzije su na svim Evropskim stadionima pa i na Camp Nou ili Wembleyu.
Last edited by avenija on 27/03/2017 18:02, edited 2 times in total.
FreakyStyley

#455 Re: Stadioni u BiH

Post by FreakyStyley »

Ma hajte molim vas.

Kako da reprezentacija igra u Sarajevu kad vecina utakmica pocinje u 8:45, a nema vode iz 11-12? :? Ko ce poljevat, recimo Ronalda, vodom iz bokala i da li bi on na to uopste pristao?

Jedino da s Konakovic isprsi pa pocne s redukcijama tek oko 1-2 ujutro. :wink:
avetinja

#456 Re: Stadioni u BiH

Post by avetinja »

Nisam napamet rekao manji teren. To je rekao neki "stručnjak" prije utakmice, ima nekoliko godina. Baš je bila tema Koševo-Bilino polje. Valjda se on razumije, valjda ima informacije. Ako on griješi, griješim i ja.
Melbourne_Australia

#457 Re: Stadioni u BiH

Post by Melbourne_Australia »

channel10 wrote:I vi nasli raspravljati sa covjekom koji kuca iz oveizaugla Australije i dolasku navijaca iz Sarajeva na utakmice repke. Pa ako je iko od vas dolazio na tekmu vidio je kilometarske kolone automobila na potezu Zenica-izlaz na autoput i Zenica-Lasvanska petlja. On vam nasao soliti pamet :-)
Kakve bolan Australije :lol: na cemu si ti???

Svaku skoro odem tekmu repke ali vise mi je muka seljakluka....Opet kazem nigdje nisam vidio vise seljakluka kao na bilinom polju...Ali zato ni jednu tekmu ne propustam u gostima reprezentacije jer bude puno bolja atmosfera i to zahvaljujucici BH fanatikosima..U Grckoj je bilo extra bas....Cuj Australija :lol: ..E dijete drago pozz sa Skenderije!!!
Melbourne_Australia

#458 Re: Stadioni u BiH

Post by Melbourne_Australia »

BHF_Manijak wrote:
Melbourne_Australia wrote: Smijem se kladiti da ni blizu tako nece biti na Grbavici....I na Kosevu kad se igralo nikad toliko seljaka nije bilo ko na Bilinom Polju...E sad jeli to zbog lokacije Zenice itd ne znam ...Grbavica ima dobru lokaciju i puno raje iz grada bi dolazilo....Malo ko u Zenicu ide na tekmu iz Sarajeva , uglavnom srednja Bosna i krajsnici isto tako...Cisto sumnjam da ce tako biti u Sarajevu...Mozda nisam u pravu ali eto....Mislim da ima vise navijacke kulture u Sa nego u Zenici i u okoloni...
Dzaba se kladis, bilo bi sito sranje. Bio na svakoj domacoj utakmici repke koja je u zadnjih 10-tak godina igrana na Grbavici, dakle protiv U21 repke (i tad je to hit bio, pa raja dosla), protiv Katara itd... Isto show kao i u Zenici. Jebi ga, tako je kad reprezentacija igra, narodno veselje, show za mase... Dodje raja iz svih krajeva, ne mozes im zabraniti.
Isto je sranje i kad se vani igra, pa se dijaspora sabere. Hladno se kolo nasred Pariskog trga igra, muzika do daske odvrnuta i slicno...

A sto se tice tog jebenog mita kako mi super igramo na Bilinom, kako smo neporazeni... Pa naravno da je isla prica u tom smijeru, kad se u tom periodu svaka jaca utakmica igrala na Kosevu. Je l' dodje jaci protivnik i na Bilino, popusimo ga, bio to Portugal, Spanija ili Grcka kad nas je naguzila 0:4. Smijesna prica totalno.

Jedini veci mit od onog "grotla" je ovo sranje o tome kako nam na Bilinom niko nista ne moze...
Nikad se vise nece ponoviti atmosfera na Kosevu protiv Danske....A kapacitet Bilinog polja je komedija...Samo banane od drzava igraju na tako malim stadionima....Ma ja bi male reprez u Zenicu velike u Sarajevo...I imam info da ce tako i biti kad se Grbavica zavrsi....
shake69

#459 Re: Stadioni u BiH

Post by shake69 »

Melbourne_Australia wrote:
BHF_Manijak wrote:

Nikad se vise nece ponoviti atmosfera na Kosevu protiv Danske....A kapacitet Bilinog polja je komedija...Samo banane od drzava igraju na tako malim stadionima....Ma ja bi male reprez u Zenicu velike u Sarajevo...I imam info da ce tako i biti kad se Grbavica zavrsi....
Pa sad, da ce Grbavica i s novim Jugom biti konkurencija BP za mnoge utakmice reprezentacije BiH to je tacno, ali treba znati da ce razlika u kapacitetu biti mozda +1000 za sarajevski stadion kad se odbiju ogradjeni dijelovi za gostujuce navijace, razlozi sigurnosti itd. u odnosu na BP sto nije neka razlika. Zbog toga se nece tek tako trcati u Sarajevo, ali dobro je imati alternativu Zenici. Sramota je da glavni grad ne ugosti nacionalnu selekciju vec godinama, osim one prijateljske s SAD. Ne znam ima li toga igdje u svijetu.
Point.

#460 Re: Stadioni u BiH

Post by Point. »

Na Kosevu je atmosfera gora nego na BP, zato je bezveze prica da repka mora igrati u glavnom gradu. Ne mora uopste. Dzaba ti 30.000 gledalaca kad ih je 23.000 doslo sa djecom zderati kospice ili kone koje pucaju selfije. Dzaba ti Kosevo tad.
N.N.

#461 Re: Stadioni u BiH

Post by N.N. »

Ma neka se igra gdje se uslovi ispunjavaju, vrlo jednostavno :)
Ako ce to biti Grbavica, sto da ne...samo ima do ispunjavanja uslova jos kesa da se potrosi a ne samo tribina sazida :)

Evo ovdje novinara/komentatora ima, pa neka kazu sta sve treba :D

Pa jbte, Istok Bilinog je popolovljen sa raznoraznim pregradama, lozama raznih kategorija, novinarskim prostorima, kabinama te unutra sa kojekakvim prostorijama (te doping, te hitna, te za izjave i td td).

Pa stalno nesto novo, evo nedavno taj neki sistem sa kamerama i brojacima 700 milja kostao...pola Ze, pola Savez platio ja mislim...ili u tako nekom procentu.

Ima ba tih stvarki malo vise koje treba ispuniti...ja sam vise i zaboravio sta se u Ze sve radilo.

Ja bih licno volio da se i Tusanj sredi, pa zasluzuje i onaj gore kraj utakmicu repke. :bih:
channel10

#462 Re: Stadioni u BiH

Post by channel10 »

KPNCTNJAH wrote:
channel10 wrote:Pa o cemu onda ovaj Kpnctnjah prica :D ?

Nesto protiv BP i postavlja slike Grbavice. Nesto navijanje ovo ono......" i onda prikazu Zenicu, nas "najbolji" stadion... tuga :mrgreen: ". Na kojoj je droZi :skoljka:
Pokusaj citati s razumijevanjem za pocetak :skoljka: postavih slike tog stadiona da pohvalim komsijama izgled tribine, a onda se okrenuh kvalifikacijama i stadionima u Europi, pa napravih neko poredjenje s ovim nasim jadom :mrgreen: isti racku, Zenica ili Grbavica, to je smijesan kapacitet u 2017. godini... rekoh samo da bih volio da to bude standard nase lige...

Na Kosevu zadnja odigrana tekma prije 3-4 godine protiv Amerike, bilo preko 20 000, a zadnja u kvalifikacijama ona protiv Francuske, preko 25 000... to je duplo u odnosu na tekme u Zenici, sto zbog velicine stadiona, sto zbog propisa i ostavljanja dijela stolica za gostujuce navijace, a dodatno jednog dijela zbog sigurnosti... jedina veca glupost od price o "nevjerovatnoj atmosferi u Zenici" je ona da je "Kosevo ukleto" ... :-) ili to kako se na Kosevu ne moze napraviti dobra atmosfera... pa ako poredimo sa onom "atmosferom" u Zenici zadnjih godina, dovoljno je samo to sto imas duplo veci broj navijaca na stadionu, ne moraju ni navijati, bar malo ozbiljnije djeluje...

Ne prizivam uopste reprezentaciju u Sarajevo ili na Kosevo, samo kazem da smo prerasli tih 10-15 000 i da se "vece" utakmice trebaju igrati na najvecem mogucem stadionu, trenutno je to Kosevo, koje da se razumijemo takodjer izgleda k'o rupa u odnosu na vecinu europskih stadiona, ali bar ima solidan kapacitet... a sto se mene tice neka u Zenici, Tuzli, Mostaru naprave stadion od 35 000 i neka se tamo igra, ovo trenutno je bas tuzno u odnosu na ostatak Europe..

Baci pogled na zadnje kolo kvalifikacija, jedino su San Marino, Andora, Malta i Kipar igrali pred manje gledalaca nego mi... ako smo vec prisiljeni igrati u Zenici svaku tekmu, iz ovih ili onih razloga, neka bar ovi novinari popuste s debilnom pricom o atmosferi, pogotovo neka zaobilaze protivnike s tim, jer ispadamo jos jadniji nego sto jesmo...
I ja isto mislim, zato sam poslije ovog posta pitao o kapacitetu Grbavice jer znam da su BP i Grbavica slicnog kapaciteta pa mi nije bio jasan tvoj post (mislio sam da si manijak). Nisam bio u toku oko vaseg prepucavanja (ako ga je bilo).

Znaci slazem se sa skoro svim osim o velicini stadiona i nasim potrebama za istim. Mislim da nasoj reprezentaciji ne treba veci stadion od nekih 25000 mjesta. Rijetko kad je bilo vise gledalaca na stadionu. Da ne pricamo sad o problemima sa Kosevom (receno milion puta). Ako FK Sarajevo ima novca da stadion prilagodi potrebama reprezentacije, onda bujrum, uradite to pa da repku gledamo i na Kosevu. Nije nikakva zajebancija, da ne mislis da nesto provociram ili tako nesto.
channel10

#463 Re: Stadioni u BiH

Post by channel10 »

Melbourne_Australia wrote:
channel10 wrote:I vi nasli raspravljati sa covjekom koji kuca iz oveizaugla Australije i dolasku navijaca iz Sarajeva na utakmice repke. Pa ako je iko od vas dolazio na tekmu vidio je kilometarske kolone automobila na potezu Zenica-izlaz na autoput i Zenica-Lasvanska petlja. On vam nasao soliti pamet :-)
Kakve bolan Australije :lol: na cemu si ti???

Svaku skoro odem tekmu repke ali vise mi je muka seljakluka....Opet kazem nigdje nisam vidio vise seljakluka kao na bilinom polju...Ali zato ni jednu tekmu ne propustam u gostima reprezentacije jer bude puno bolja atmosfera i to zahvaljujucici BH fanatikosima..U Grckoj je bilo extra bas....Cuj Australija :lol: ..E dijete drago pozz sa Skenderije!!!
Mislio sam da si iz Australije jer si se nesto javljao sa nekakvim dojavama na temi kladionica (ako i to nisam fulao, mislim na nick :D ).

Spominjes seljakluk, a gore ti u onom postu pise kolika kolona bude u pravcu Sarajeva nakon te tekme. U Zenici se ne proda vise od 2000 ulaznica i to u najboljoj ponudi iz NSBIH-a.
Po tvojoj prici je seljakluk u Zenici, a u Sarajevu sve gospoda. Nemoj molim te. Svi smo mi isli i na Kosevo kad je igrala repka i garantujem ti da je bolja i ljepsa atmosfera oko stadiona u Zenici nego oko Koseva. Imam osjecaj da isti oni likovi sto su rostiljali oko Koseva, da isti ti ljudi rostiljaju i u Zenici. Tako da nema potrebe da se vise ista raspravlja na ovu temu.
KPNCTNJAH

#464 Re: Stadioni u BiH

Post by KPNCTNJAH »

Point. wrote:Na Kosevu je atmosfera gora nego na BP, zato je bezveze prica da repka mora igrati u glavnom gradu. Ne mora uopste. Dzaba ti 30.000 gledalaca kad ih je 23.000 doslo sa djecom zderati kospice ili kone koje pucaju selfije. Dzaba ti Kosevo tad.
To je opet 7000 ljudi spremnih da navijaju, cijela istocna tribina Koseva, a na tekmama Sarajeva u Europi se moglo cuti kako zna zagrmiti s te tribine... tom logikom na Bilinom od 12 000 imas 11 000 babinih sinova i tih trebica sa selfijima, jedini koji navijaju sve vrijeme su one dvije grupice BHF na jednoj i oni Legion il' kako vec na drugoj... mada ni njih ne kontam, svako za sebe nesto, jedva ih cujes 20m od tribine...

Ako bi se igralo na Kosevu (uzimam za primjer zbog kapaciteta) onda i cijene karata mogu biti nesto normalnije, karinasi iz saveza mogu podijeliti 10 000 sponzorima, sincinama itd, opet ostaje solidna cifra karata koje mogu biti prodate ljudima koji bi povremeno i navijali, daleko vise nego sto je to moguce u Zenici nakon svih mogucih podjela...

Nije ni Bilino ispunjavalo uslove dok se nije odlucilo uloziti novac, savez, kanton, mislim da je i uefa pogurala, sumnjam da je tu Celik imao nekog udjela... a Kosevo svakako nije nas stadion, neka prepisu nama, pa cemo skontati pare za renoviranje, ovako nema smisla da FK Sarajevo ulaze ako nismo vlasnici... :mrgreen:

Sto se tice dimenzija terena, Bilino je prije rekonstrukcije bilo manje za nekih 2-3m i po sirini i po duzini koliko znam, ali je sad mislim isto kao Kosevo i vecina drugih stadiona, samo zbog niskih tribina i pozicije kamere to sve djeluje mnogo manje...
channel10

#465 Re: Stadioni u BiH

Post by channel10 »

FreakyStyley wrote:Ma hajte molim vas.

Kako da reprezentacija igra u Sarajevu kad vecina utakmica pocinje u 8:45, a nema vode iz 11-12? :? Ko ce poljevat, recimo Ronalda, vodom iz bokala i da li bi on na to uopste pristao?

:lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#466 Re: Stadioni u BiH

Post by hrasno38 »

channel10 wrote:
KPNCTNJAH wrote:
channel10 wrote:Pa o cemu onda ovaj Kpnctnjah prica :D ?

Nesto protiv BP i postavlja slike Grbavice. Nesto navijanje ovo ono......" i onda prikazu Zenicu, nas "najbolji" stadion... tuga :mrgreen: ". Na kojoj je droZi :skoljka:
Pokusaj citati s razumijevanjem za pocetak :skoljka: postavih slike tog stadiona da pohvalim komsijama izgled tribine, a onda se okrenuh kvalifikacijama i stadionima u Europi, pa napravih neko poredjenje s ovim nasim jadom :mrgreen: isti racku, Zenica ili Grbavica, to je smijesan kapacitet u 2017. godini... rekoh samo da bih volio da to bude standard nase lige...

Na Kosevu zadnja odigrana tekma prije 3-4 godine protiv Amerike, bilo preko 20 000, a zadnja u kvalifikacijama ona protiv Francuske, preko 25 000... to je duplo u odnosu na tekme u Zenici, sto zbog velicine stadiona, sto zbog propisa i ostavljanja dijela stolica za gostujuce navijace, a dodatno jednog dijela zbog sigurnosti... jedina veca glupost od price o "nevjerovatnoj atmosferi u Zenici" je ona da je "Kosevo ukleto" ... :-) ili to kako se na Kosevu ne moze napraviti dobra atmosfera... pa ako poredimo sa onom "atmosferom" u Zenici zadnjih godina, dovoljno je samo to sto imas duplo veci broj navijaca na stadionu, ne moraju ni navijati, bar malo ozbiljnije djeluje...

Ne prizivam uopste reprezentaciju u Sarajevo ili na Kosevo, samo kazem da smo prerasli tih 10-15 000 i da se "vece" utakmice trebaju igrati na najvecem mogucem stadionu, trenutno je to Kosevo, koje da se razumijemo takodjer izgleda k'o rupa u odnosu na vecinu europskih stadiona, ali bar ima solidan kapacitet... a sto se mene tice neka u Zenici, Tuzli, Mostaru naprave stadion od 35 000 i neka se tamo igra, ovo trenutno je bas tuzno u odnosu na ostatak Europe..

Baci pogled na zadnje kolo kvalifikacija, jedino su San Marino, Andora, Malta i Kipar igrali pred manje gledalaca nego mi... ako smo vec prisiljeni igrati u Zenici svaku tekmu, iz ovih ili onih razloga, neka bar ovi novinari popuste s debilnom pricom o atmosferi, pogotovo neka zaobilaze protivnike s tim, jer ispadamo jos jadniji nego sto jesmo...
I ja isto mislim, zato sam poslije ovog posta pitao o kapacitetu Grbavice jer znam da su BP i Grbavica slicnog kapaciteta pa mi nije bio jasan tvoj post (mislio sam da si manijak). Nisam bio u toku oko vaseg prepucavanja (ako ga je bilo).

Znaci slazem se sa skoro svim osim o velicini stadiona i nasim potrebama za istim. Mislim da nasoj reprezentaciji ne treba veci stadion od nekih 25000 mjesta. Rijetko kad je bilo vise gledalaca na stadionu. Da ne pricamo sad o problemima sa Kosevom (receno milion puta). Ako FK Sarajevo ima novca da stadion prilagodi potrebama reprezentacije, onda bujrum, uradite to pa da repku gledamo i na Kosevu. Nije nikakva zajebancija, da ne mislis da nesto provociram ili tako nesto.
Ne moze FK Sarajevo prilagoditi stadion moze samo vlasnik stadiona Kosevo.
channel10

#467 Re: Stadioni u BiH

Post by channel10 »

Apsolutno nebitno. Neka prilagodi onaj ko treba, kao sto je to uradjeno u Zenici. Sve se moze kad se hoce.
ibizza

#468 Re: Stadioni u BiH

Post by ibizza »

channel10 wrote:
Ako FK Sarajevo ima novca da stadion prilagodi potrebama reprezentacije, onda bujrum, uradite to pa da repku gledamo i na Kosevu. Nije nikakva zajebancija, da ne mislis da nesto provociram ili tako nesto.
Je li Celik ulozio svoje par za renoviranje Bilinog ili su to uradili Opcina i Nogovometni Savez?
channel10

#469 Re: Stadioni u BiH

Post by channel10 »

ibizza wrote:
channel10 wrote:
Ako FK Sarajevo ima novca da stadion prilagodi potrebama reprezentacije, onda bujrum, uradite to pa da repku gledamo i na Kosevu. Nije nikakva zajebancija, da ne mislis da nesto provociram ili tako nesto.
Je li Celik ulozio svoje par za renoviranje Bilinog ili su to uradili Opcina i Nogovometni Savez?
Uradio i Grad i kanton i NSBIH i Celik i Uefa.

Tako brate i vi uradite i svi sretni.
omega369

#470 Re: Stadioni u BiH

Post by omega369 »

Ne lupajte za kosevo. Naravno da se mogu igrati utakmice reprezentacije na njemu, pa i kvalifikacijske. :wink: Tacno je da treba i nekih prepravki i uredjenja, ali i bez njih se moze igrati a proci sa nekom sitnom kaznom, itd... ze-do kanton i zenica trenutno su nagodniji kad se treba izuti kojih desetak milja nego grad sarajevo i kanton i to je to. Nece savez da se pegla
agnostic_front

#471 Re: Stadioni u BiH

Post by agnostic_front »

Ma nek igra repka na BP i mirna Bosna.
avetinja

#472 Re: Stadioni u BiH

Post by avetinja »

Nek' igraju u Hercegovini, da se Bosna trese.
omega369

#473 Re: Stadioni u BiH

Post by omega369 »

Ma nek igra u zenici nije problem, samo kazem kako stvari stoje
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#474 Re: Stadioni u BiH

Post by hrasno38 »

omega369 wrote:Ne lupajte za kosevo. Naravno da se mogu igrati utakmice reprezentacije na njemu, pa i kvalifikacijske. :wink: Tacno je da treba i nekih prepravki i uredjenja, ali i bez njih se moze igrati a proci sa nekom sitnom kaznom, itd... ze-do kanton i zenica trenutno su nagodniji kad se treba izuti kojih desetak milja nego grad sarajevo i kanton i to je to. Nece savez da se pegla
Koliko mi se cini na stadionu mora biti odredjeni procenat natkrivenih mjesta a na Kosevu to ne postoji.
FreakyStyley

#475 Re: Stadioni u BiH

Post by FreakyStyley »

channel10 wrote:
FreakyStyley wrote:Ma hajte molim vas.

:lol:
A dobro, bez zajebancije. Mi valjda navikli pa ne shvatamo koliki je to problem zapravo nemat vode iza 11.
Post Reply