REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- insomnia78
#451 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Gl'aj ti 'odze
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#452 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Blic kad sroči naslov Sarajevo je Mordor a Halilović- Sauroninsomnia78 wrote:Gl'aj ti 'odze
- Banksy
#453 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Tamo gdje postoje od naroda izabrani, tamo gdje su debelo plaćeni i preplaćeni, gdje se zna odakle i kome dolazi i odlazi novac, tamo gdje svako radi svoj posao, ne postoji kolektivna odgovornost. Moja odgovornost završava tamo gdje, kao lojalan i pristojan građanin, plaćam porez, i tamo gdje izađem ili ne izađem na izbore.Mx wrote:Banksy, mislim da smo svi za ovo solidarno krivi poslije prvog iskustva i debakla nekog indijanca Safeta Softica, koji nebi znao ni ovcu odbraniti a kamo li cijelo stanovnistvo koje je platilo glavom i na sve moguce druge nacine. Krive su i sve bosnjackobosanske politicke partije iz pozicije i opozicije, pravnici iz bosnjackobosanskog korpusa, vjerske zajednice, druge bitne institucije kao i mi gradjani. Svi smo trebali i trebamo na vrijeme zajednicki raditi, birati i kontrolisati kakvi ce nas pravni timovi zastupati sto bosnjackobosanski u kombinaciji sa inostranim pravnim partnerima. Nego svi cijelo vrijeme prebacuju ping pong loptice da neko drugi to uradi za nas i nase interese bez ikakve zajednicke inicijative, saradnje i kontrole da li sve ide po planu, programu i na vrijeme. Eh sada trebamo svi za nasu zajednicku nesolidarnost, nerad i neodgovornost prebacivati i kriviti nekog treceg za eventualne neuspjehe. Mislim da to nije ni posteno ni korektno ni pametno.Banksy wrote:Da je obavio posao koji je trebao, nikoga ne bi zvao, a sve zasluge bi pokupio sam.
Član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se ove sedmice sa predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nerminom Nikšić kako bi razgovarali o reviziji tužbe protiv Srbije za agresiju i genocid.
Sastanak je održan u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovina, a inicirao ga je član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović,
Kako posao nije obavio, teret odgovornosti za neobavljeno pokušava podijeliti sa drugima koje uvlači u priču.
E sad, jedino ako želiš da pored toga što ih finansiramo, još i volonterski radimo njihov posao za koji ih skupo plaćamo. Mislim, može i to. U kontinuiranom zlostavljanju koje šutke trpimo 20 godina, novim sadističkim, suludim zamislima novog zlostavljanja, nebo je granica.
-
Kat
#454 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Sto im Muderiz neda mira, pa nalaze komunalca iz Lukavca tzv. vjerskog analiticara i slicne
da potvrde njihovu pricu.Naša braća Amir Čamdžić, Mehmedalija Nuhić, Dževad Galijašević...
- Acid25
#455 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Lakše Đevade, otkazaće ti srce! 

- Mx
#456 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Banksy
Član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se ove sedmice sa predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nerminom Nikšić kako bi razgovarali o reviziji tužbe protiv Srbije za agresiju i genocid.
Sastanak je održan u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovina, a inicirao ga je član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović,
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Banksy
Da je obavio posao koji je trebao, nikoga ne bi zvao, a sve zasluge bi pokupio sam.
Kako posao nije obavio, teret odgovornosti za neobavljeno pokušava podijeliti sa drugima koje uvlači u priču.
MX
Banksy, mislim da smo svi za ovo solidarno krivi poslije prvog iskustva i debakla nekog indijanca Safeta Softica, koji nebi znao ni ovcu odbraniti a kamo li cijelo stanovnistvo koje je platilo glavom i na sve moguce druge nacine. Krive su i sve bosnjackobosanske politicke partije iz pozicije i opozicije, pravnici iz bosnjackobosanskog korpusa, vjerske zajednice, druge bitne institucije kao i mi gradjani. Svi smo trebali i trebamo na vrijeme zajednicki raditi, birati i kontrolisati kakvi ce nas pravni timovi zastupati sto bosnjackobosanski u kombinaciji sa inostranim pravnim partnerima. Nego svi cijelo vrijeme prebacuju ping pong loptice da neko drugi to uradi za nas i nase interese bez ikakve zajednicke inicijative, saradnje i kontrole da li sve ide po planu, programu i na vrijeme. Eh sada trebamo svi za nasu zajednicku nesolidarnost, nerad i neodgovornost prebacivati i kriviti nekog treceg za eventualne neuspjehe. Mislim da to nije ni posteno ni korektno ni pametno.
Banksy nemoj me pogresno shvatiti, slazem se sa tobom i odgovorne treba staviti na stub srama i osuditi na 100 god zatvora za primjer i podsjecanje ako izgube vec dobijenu tuzbu. I da se to sve tako desi, pa se tuzba izgubi, opet stanovnici koji su platili glavom i na sve druge nacine nece nista imati od svega toga. Hocu da kazem da izvines da poslije .ebanja nema kajanja sto znaci opet u prevodu da se ti isti izabrani na vrijeme i cijelo vrijeme moraju kontrolisati od svih biraca i svih gradjana i NVO organizacija sta i kako rade da nebi doslo do gubitka utakmice na kraju. Oni ako izgube utakmicu poreskih obveznika koji su platili i placaju da im predstavnici dobiju tu utakmicu a oni je izgube, izgubili su kao sto kazes i svi porezni obveznici i novac i slucaj. Mislim da ih je opet bolje, jednostavnije, jeftinije i organizovanije kontrolisati na vrijeme od gradjana i organizacija i zaustaviti na vrijeme i zamjenuti prije nego dodje do brodoloma i brod se razbije na stijenama obale.Banksy
Tamo gdje postoje od naroda izabrani, tamo gdje su debelo plaćeni i preplaćeni, gdje se zna odakle i kome dolazi i odlazi novac, tamo gdje svako radi svoj posao, ne postoji kolektivna odgovornost. Moja odgovornost završava tamo gdje, kao lojalan i pristojan građanin, plaćam porez, i tamo gdje izađem ili ne izađem na izbore.
E sad, jedino ako želiš da pored toga što ih finansiramo, još i volonterski radimo njihov posao za koji ih skupo plaćamo. Mislim, može i to. U kontinuiranom zlostavljanju koje šutke trpimo 20 godina, novim sadističkim, suludim zamislima novog zlostavljanja, nebo je granica.
- SkyLimit
#457 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Opće je poznato i dokazano da je prilikom okupacije Zvornika velikosrpskoj pješadiji artiljerijska podrška, i to žestoka dolazila sa one strane Drine, odnosno Srbije. Pitam se je li to agresija?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#458 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
SkyLimit wrote:Opće je poznato i dokazano da je prilikom okupacije Zvornika velikosrpskoj pješadiji artiljerijska podrška, i to žestoka dolazila sa one strane Drine, odnosno Srbije. Pitam se je li to agresija?
od samog početka ovog tužakanja postoji problem koji pokazuje da je ova tužba prvenstveno namjenjena za unutrašnjopolitičku i ideološku samopromociju...a to je da BiH nije SRJ tužila za agresiju na RBiH već za genocid nad Bošnjacima na teritoriji RBiH
dakle u čemu je fol.....umjesto da tuži za agresiju koju bi čak i Softić uspio dokazati jer postoji mnoštvo dokaza Gospodari Prošnjakistana se odlučuju na jedan potpuno sulud potez, ganjajući ideološku istinu o ratu, što i pokazuje njihovu stvarnu intenciju u ovom utuživanju
sada kad se pogleda...više nije ni bitno pošto ni RBiH ni SRJ više ne postoje
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#459 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
1 ne moze se pokrenuti tuzba za agresiju jer je potreban konsenzus, dok nastavak ovog postupka nije sporan i agresija se moze obuhvatiti kroz ovaj postupak u dokaznom materijalu... iako sudije nece odlucivati o tome dali je ili ne bila agresija, zapisi sa sudjenja ce ostati historijske cinjenice koje ce biti od velikog znacenja za generacije koje dolaze...JoseMujica wrote:SkyLimit wrote:Opće je poznato i dokazano da je prilikom okupacije Zvornika velikosrpskoj pješadiji artiljerijska podrška, i to žestoka dolazila sa one strane Drine, odnosno Srbije. Pitam se je li to agresija?
1....umjesto da tuži za agresiju koju bi čak i Softić uspio dokazati jer postoji mnoštvo dokazaod
2...više nije ni bitno pošto ni RBiH ni SRJ više ne postoje
2 ma ja, pocrkace i te "narikace (kako ih PM72 naziva)" uskoro
- Maraschino
#460 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
mislio sam da si malo vise informisan ali nema veze, bitno je ubaciti ''Prosnjake''.JoseMujica wrote:
od samog početka ovog tužakanja postoji problem koji pokazuje da je ova tužba prvenstveno namjenjena za unutrašnjopolitičku i ideološku samopromociju...a to je da BiH nije SRJ tužila za agresiju na RBiH već za genocid nad Bošnjacima na teritoriji RBiH
dakle u čemu je fol.....umjesto da tuži za agresiju koju bi čak i Softić uspio dokazati jer postoji mnoštvo dokaza Gospodari Prošnjakistana se odlučuju na jedan potpuno sulud potez, ganjajući ideološku istinu o ratu, što i pokazuje njihovu stvarnu intenciju u ovom utuživanju
kada je pokrenute tuzba za genocid? kada se nije znalo hoce li iko od Bosnjaka prezivjeti na ovoj teritoriji i ti sada spominjes ''unutrašnjopolitičku i ideološku samopromociju''.
agresija je dokazana(kroz razne sudske postupke) ali ni jedan sud ne razmatra takve tuzbe. u tome je problem. nema tuzbe za agresiju.
opste je poznato da je srbija aktivno ucestvovala u agresiji, pocinjenju zlocina pa i genocida u nasoj zemlji a to je drugo sto ''strane sile'' ne zele da se to privede kraju. mozemo biti legalisti ili ne ali svi znamo(koji smo u to vrijeme bili na tom prostoru) da je ovo istina. meni nikakvi sudovi ne trebaju a i zasto bi kada srbija ni danas ne prizna genocid pocinjen u srebrenici i nakon sudske presude.
srbija je bila agresor na nasu zemlju i ucestvovala je u genocidu. meni dovoljno da stvari tako posmatram.
- Banksy
#461 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Neka visi Sakib...
Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH i lider SDA, u Oslobođenju govori o vrućim temama
Revizija tužbe je ipak do Softića
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ica/193203
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#462 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ma šta?Sakib heroj,a ne samo doajen međunarodnog prava!!Banksy wrote:Neka visi Sakib...
Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH i lider SDA, u Oslobođenju govori o vrućim temama
Revizija tužbe je ipak do Softića
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ica/193203
....Bestidnik.
Moj Bakire,kakav si ti prevarant i mufljuz!
-
PM72
#463 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ja kako se samo brukaju i blamiraju...Bakir više ni svog unuka "vlaha" ne može ubjediti da će biti išta od tužbe.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#464 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Samo polako,ne treba nigdje trčati.Ko žurio,vrat slomio!Izetbegović: U narednim danima razgovarat ću sa stručnjacima o reviziji tužbe protiv Srbije
Šta će reći oni iz "ZARE",u pravu je Bake!
Izetbegović se, odgovarajući na novinarska pitanja, osvrnuo i na najvaljivanje masovnih protesta kazavši kako su "svaki masovni protesti u
BiH poslali jako lošu sliku i poruku onima koji odlučuju o ulasku BiH u EU i onima koji dolaze u turističku posjetu BiH".
A taman je sve glatko krenulo,spremna je neviđena turistička atrakcija "Gradonačelnik vas lično suneti i to besplatno"!
Welcome to Sarajevo!

- arzuhal
#465 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Jedina dva moguća razloga zašto Bakir oteže s "odlukom" o reviziji tužbe su:
- što će se ići na reviziju (postoji odluka i namjera), jer zna (za razliku od nas) da postoje dokazi koji bi tu reviziju učinili opravdanom i mogućom, pa nije problem ako se odluka i donese, odnosno javno obznani u zadnji čas, ništa suštinski ne mijenja osim što unosi nova uzbuđenja i napetost s ovom neizvjesnošću, krije odluku da talasanje u BiH ne počne ranije nego što mora i sl.
- što se neće ići na reviziju jer Softić (ili pravni tim BiH, ili bh. strana u postupku, ili...) nema nikakve valjane, relevantne nove dokaze koji bi mogli opravdati i samo pokretanje revizije, kao i eventualnu promjenu presude, pa se samo oteže i trola raja bezze, glumi se veliku zabrinutost, patriotizam i briga za žrtve, te pokazuju politički mišići e kako bi se, u zadnjem trenu, obznanilo da se neće ići na reviziju (takav je dogovor svih, od udruženja žrtava do...), što bi pozdravili Srbija, Republika Srpska, Srpska pravoslavna crkva, Srpska akademija nauka i umjetnosti, Srpske šume, Srpske pošte, Srpske vode, Srpska salata, KUD "Srbadija", itd. kao i Evropska unija, a Čiča Toma bi nam mogao rahat doći u posjetu i pričat o tome kako podržava BiH, njen teritorijalni integritet i prosipat ostala uobičajena zvanična srpska politička sranja...
Ja ne vidim treće opcije, ne znam...
- što će se ići na reviziju (postoji odluka i namjera), jer zna (za razliku od nas) da postoje dokazi koji bi tu reviziju učinili opravdanom i mogućom, pa nije problem ako se odluka i donese, odnosno javno obznani u zadnji čas, ništa suštinski ne mijenja osim što unosi nova uzbuđenja i napetost s ovom neizvjesnošću, krije odluku da talasanje u BiH ne počne ranije nego što mora i sl.
- što se neće ići na reviziju jer Softić (ili pravni tim BiH, ili bh. strana u postupku, ili...) nema nikakve valjane, relevantne nove dokaze koji bi mogli opravdati i samo pokretanje revizije, kao i eventualnu promjenu presude, pa se samo oteže i trola raja bezze, glumi se veliku zabrinutost, patriotizam i briga za žrtve, te pokazuju politički mišići e kako bi se, u zadnjem trenu, obznanilo da se neće ići na reviziju (takav je dogovor svih, od udruženja žrtava do...), što bi pozdravili Srbija, Republika Srpska, Srpska pravoslavna crkva, Srpska akademija nauka i umjetnosti, Srpske šume, Srpske pošte, Srpske vode, Srpska salata, KUD "Srbadija", itd. kao i Evropska unija, a Čiča Toma bi nam mogao rahat doći u posjetu i pričat o tome kako podržava BiH, njen teritorijalni integritet i prosipat ostala uobičajena zvanična srpska politička sranja...
Ja ne vidim treće opcije, ne znam...
- Maraschino
#466 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Gdje Dabic stade, Cubrilovic nastavi.Реакције из Српске: Ревизија тужбе - пут ка нестанку БиХ (ВИДЕО)
Реагујући на изјаву Бакира Изетбеговића, који је најавио да ће извршити ревизију тужбе против Србије, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је то пут ка нестанку БиХ.
http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=241481
Jos jedan razlog opravdanosti revizije ali kako je ridji krenuo, ili ce njemu biti presudjeno ili Srbiji...a djikani, trazite aparat viska, trebat ce vam.
- arzuhal
#467 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ta mantra o nestanku BiH je kod njih starija od one: "Hoće da nestane Republika Srpska!"
Al' to nije ništa k'o kad im se u tome pridruže ovi iz KUD "HDZHRHBUZP", pa kad zajedno slože gangu o "nestanku BiH"...
Al' to nije ništa k'o kad im se u tome pridruže ovi iz KUD "HDZHRHBUZP", pa kad zajedno slože gangu o "nestanku BiH"...
- muha_sa
#468 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
živog me na sabahu isprepadoše--hajra mi od života neJma
-
hAZNADAR
#469 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Kamo srece da su se druge stranke u Sarajevu prvo dosjetile da se ovako samopromovisu.JoseMujica wrote:SkyLimit wrote:Opće je poznato i dokazano da je prilikom okupacije Zvornika velikosrpskoj pješadiji artiljerijska podrška, i to žestoka dolazila sa one strane Drine, odnosno Srbije. Pitam se je li to agresija?
Prica o dokazima naravno da ne pije vode - u ovakvoj Tuzbi je presudna politika na medjunarodnoj sceni i diplomatija a ne pravda, pravo,... i to bi trebalo biti jasno jer znamo kako je prosla Tuzba prosla.
Ipak se mora priznati da ovo talasanje nije samo u svrhu unitrasnje samopromocije - vec i nastupa na medjunarodnoj politickoj sceni. Tu Bosnjaci nemaju sta da izgube prezentirajuci ono sto misle i podsjecajuci na svoje stavove o ratu i opcenito ulozi Beograda. Niko nezna sta buducnost donosi sa novom administracijom u Americi, jacenjem desnice u Evropi, ... - pa ako moradnemo sta izgubiti - neka ostane na ponovnom gubljenju Tuzbe. Bolje to nego nesto drugo.
A mislim da je ocigledno da EU u svom natezanju sa Srbijom i zahtjevima ima veci interes u ovome nego Sarajevo samo. Srbiju mogu ucjenjivati jer kao sto rekoh - presuda ce zavisiti od politike a ne pravde.
Odnosi sa Srbijom i opcenito Srbima u obje drzave ne mogu biti losiji. U situaciji kada sprovode defakto okupaciju pola drzave kroz slovo Dejtona, diskriminaciju, proglasavaju bosanski jezik nepostojecim i u Beogradu i u Banjaluci, prijete raspadom i koce svaki napredak zemlje, koce ulazak u NATO, rehabilituju i slave koljace, a sam Beograd lafo javno se ogradjuje od Dodika a ipak nas preko njega hebe u zdrav mozak,.. ma ko ga hebe - idemo na Tuzbu i bilo sta drugo diplomatski sta mozemo. Ovog puta bez nade da cemo je dobiti. Ne mozemo izgubiti prijatelja preko Drine jer ga nemamo. Jeli se isplatila kooperacija i netalasanje svih ovih godina - nije.
Tako da je ovog puta ne samo unutrasnja samopromocija - vec promocija opcenito bosnjackih stavova u svijetu. Sta god sa time uradili - bitno je da se culo.
-
hAZNADAR
#470 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Jasta - eto u BiH su dobrom voljom i plaho im je stalo da BiH ne nestane.Maraschino wrote:Gdje Dabic stade, Cubrilovic nastavi.Реакције из Српске: Ревизија тужбе - пут ка нестанку БиХ (ВИДЕО)
Реагујући на изјаву Бакира Изетбеговића, који је најавио да ће извршити ревизију тужбе против Србије, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је то пут ка нестанку БиХ.
Jos jedan razlog opravdanosti revizije ali kako je ridji krenuo, ili ce njemu biti presudjeno ili Srbiji...a djikani, trazite aparat viska, trebat ce vam.
A mi bezobrazni pa provociramo
Nevjerovatno je da i mnogi u Sarajevu kupuju te fore.
- sinuhe
#471 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Mediji da nisu smecari objasnili bi narodu.
Evo i publika misli da se sud nije zastitio pa da se moze tuzakati sto godina.
Evo i publika misli da se sud nije zastitio pa da se moze tuzakati sto godina.
- Maraschino
#472 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
eto ti znas...tebi informer sve objasnio
- spreca
#473 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Baja vise nesmije da laje....sad pućka Ćubrilovića.......'oce i ovaj da dobije po gujci od odlazece administracijeMaraschino wrote:Gdje Dabic stade, Cubrilovic nastavi.Реакције из Српске: Ревизија тужбе - пут ка нестанку БиХ (ВИДЕО)
-
emmir1
#474 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Bo ... vor/412049
Pazi ti ucjena i prijetnji ako se traži revizija?
Znači ne smiješ tražiti pravdu a uskoro nećeš smjeti reći da se Bošnjake ubijalo nego ćeš morati govoriti kao RTRS da su nas svemirci pobili i da smo se sami ubijali dok su Srbi nas pokušali spasit.
Pazi ti ucjena i prijetnji ako se traži revizija?
Znači ne smiješ tražiti pravdu a uskoro nećeš smjeti reći da se Bošnjake ubijalo nego ćeš morati govoriti kao RTRS da su nas svemirci pobili i da smo se sami ubijali dok su Srbi nas pokušali spasit.
- moa
#475 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
samo da ne bude priznanje kosova od strane srbije uslovljeno tuzbom tj presudom..vidjet cemo politika je kur.va.