NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

155_mm

#451 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:Vjerujem da ste ozbiljan čovjek tako da se neću osvrtati na slična pitanja, ma koliko važilo da pitanje nikada ne može biti glupo.

Kao što su pripadnici RPČ činili zločine nad BOšnjacima Istoka BiH, isto tako su pripadnici NDH, Handžar Divizije činili zločine nad Srbima i to u daleko većem obimu. Zaista nemam namjeru nikome ništa dokazivati, jer to nije moguće na ovom forumu gdje svaka druga riječ četnik.
ovo moze samo neko tvrditi ko ima konkretne brojke i mjesta zlocina bosnjaka iz SS nad srbima. jedino me interesuje zbog cega krije te podatke od javnosti.
:?
sinuhe

#452 Re: NATO...DA ili NE

Post by sinuhe »

pici wrote:a šHa s ovim bošnjacima, hrvatima i ostalim koji hoče u NATO a ima ih 70%... njiHova se ne pika... večina odlučuje i pssssttt :bih:
Treba probati. Evo lakse je priznati Kosovo nego uci u NATO.
GeeTnT

#453 Re: NATO...DA ili NE

Post by GeeTnT »

Blek Stena wrote:
LBVIEW wrote:
Blek Stena wrote:Treba BIH uci u NATO.....odmah nakon Srbije 8)
Srbija ce prije u rusko duoe,kakav NATO. :wink:
Moguce. U tom slucaju ce BIH ostati izmedju NATO-a i ruskog dupeta ;-) no pasaran
Po BiH jos postoje tragovi guma kuda su prolazili...tako da ne bi ja u to bio siguran.
belfy

#454 Re: NATO...DA ili NE

Post by belfy »

KENJAC wrote:@ Belfy , da si malo pazljivije citao , shvatio bi da se taj dio ne odnosi na Bosnu. Neki dan sam gledao neku emisiju na ovdasnjoj televiziji i tamo rekose da procentualno u odnosu na broj stanovnika Belgija I Kosovo imaju najvise foring fajtersa !
ok, moja greska onda, jer si rekao nesto sto sam ja u dvosmislenosti procitao. do mene. ali u kojoj si ti to zemlji koja se toliko plati Vladimira da ga toliko pominjes? ne sjecam se ni da se preUkrajinsko doba tako opisivalo...
Edin H.

#455 Re: NATO...DA ili NE

Post by Edin H. »

Ja sa ZA pristupanje Varsavskom paktu, ako nije prekasno. :oops:
ušće

#456 Re: NATO...DA ili NE

Post by ušće »

KENJAC wrote:
ušće wrote:
KENJAC wrote: Sta je moj prijedlog ? Evo ! Nikakav Nato ( barem ne prisustvo njihovih baza) nego jednostavno protektorat interesnih zona ! Berlin bez zida i bez prisustva i jednog naoruzanog vojnika! Samo lokalna policija !
Jos pitanja ?
Nepotpun si .
- šta podrazumjevaš pod interesnom zonom , koje područje: Balkan ,bivša Yu ili samo Bosna i Hercegovina ...
Jarane , ne pravi se naivan. U ostalom , Hrvatska je vec u NATO !
A sad malo ja tebe da pitam. Sta ces sa Srbima iz BiH koji nece u NATO !?
Čekaj ko je ovdje pravi blesav Srbi neće u NATO . uredu ...Hrvati već u NATO-u a ti bi sad pravio neutralnu zonu na tlu Bosne i Hercegovine , samo policija ..
_Kako jarane majketi 90% BH Srba ima Srbijansko državljanstvo 90%BH Hrvata ima Hrvatsko državljnanstvo , obadvije države se trenutno utrkuju u naoružanju ..(. Bošnjaci bi u tom slučaju trebalo ćunom da se brane kad se ovima ponovo malo prohtije "uraditi stanje na terenu )"ti meni sad guraš prst u oko sa onom narodnom kao Ti insan a ja hajvan pa nebi trebao skontati šta je naravučenije ...
Last edited by ušće on 17/12/2016 22:15, edited 1 time in total.
insomnia78

#457 Re: NATO...DA ili NE

Post by insomnia78 »

Samo osovini zla
BHCluster

#458 Re: NATO...DA ili NE

Post by BHCluster »

pici wrote:a šHa s ovim bošnjacima, hrvatima i ostalim koji hoče u NATO a ima ih 70%... njiHova se ne pika... večina odlučuje i pssssttt :bih:
Pici sta cekas pusCaj lavove!
valjuga

#459 Re: NATO...DA ili NE

Post by valjuga »

ljevoruki wrote:Veliki Vladimir, strah i trepet Europe, Azije a bogami i Amerike. :oops:
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ev ... ije-rusiji

Sile i govana :lol:
Nedavno su i kompjuter napravili :thumbup: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#460 Re: NATO...DA ili NE

Post by pici »

sinuhe wrote:
Treba probati. Evo lakse je priznati Kosovo nego uci u NATO.

na sljedeču anketu prdCenika odgovoriti referendumom dali ste za ulazak BiH u NATO i ja pušČam lavove :bih:
sinuhe

#461 Re: NATO...DA ili NE

Post by sinuhe »

Kakve veze NATO clanstvo ima sa bilo kakvim referendumom. Valja prvo voditi i neke pregovore te ispuniti uslove.
KENJAC

#462 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

155_mm wrote:
KENJAC wrote:Da se ne lazemo , ovakav odnos je isti prema Bosnjacima na cetnickim, forumima. Moja je velika greska sto ja sebe pokusavam ubijedit da nije citava Bosna i H otisla u kurac. Ja jos uvijek vjerujem da neko iz redova " onih tamo" moze pricati i iznosti svoje argumente "ispravnoj" vecini.
Ko je kad rekao da se trebaju zaboravit pokolji nad Muslimanima ? Ko je kad rekao da je jedna zrtva jednih veca nego zrtva onih drugih? Ko je kad pozvao na neke osvete ? Ja ? Gdje? Pokazite gdje ? Navedite rijeci ?
Ako je neko naveo zlocine nad jednim narodom , ja sam navel i nad drugim , jasno napominjujuci da je istorija nesto sto nije nastalo pocetkom devedesetih. Ni pocetkom cetrdesetih. Nit ce se zaustavit danas ili sutra. Sa nekima nema smisla diskutovati i ne namjeravam. @Sarajmen, ti me cudis ! Ovaj Zekalanga se nasmijao ( i to jasno oznacio) na tvrdnju da Bosnjaci nisu ucestvovali ni u Jasenovcu ni pomagali Maksu Luburici nit no Hercegovini u Koritsku jamu bacali ! I sta sad , pravit cemo se ludi ! Ovaj trazi link o ucescu Muslimana u Jasenovcu i to danas kad je Googl svakom pristupacan !? Sad kad budes i sam kuco neke od kljucnicnih rijeci posebno u rezultatima obrati paznju na imena kao Ademaga Mesic iz Tesnja, Osman Kulenovic i njegov brat Dzafer,Mehmed Mehicic i Hilmija Beslagic.....
Nije moj cilj vracat se u proslost , nego gledat u buducnost. Ne moze se gradit buducnost nazivajuci cetnikom svakog ko se ne zove Mehmed ili Salko. Meni je to jako smetalo i vrijedjalo me prije , obzirom da je dosta moje porodice stradalo od cetnika. Sad me boli kurac. Ne mogu se ja sekirat kad me potomci ovih gore pomunutih " ni krivih ni duznih" nazivaju cetnikom. Toliko ste devalvirali tu rijec da Srbin = cetnik = koljac ! Ili skraceno Srbin = koljac! I nije mi jasna sad vas cilj. Svi Srbi koljaci , ali hocemo zajedno da zivimo ! Ili , ima i pacifistickih prijedloga tipa " nek se sele" !
No tema je NATO da ili ne , pa ako cete mene pitat , onda je ne. A vi kako hocete!
ubacio sam ih kod cika gugleta i za ni jednog nisam nasao da je bio koljac u jasenovcu.

htio bi samo da napomenem da i vlada manjeg entiteta ima ministre bosnjake za neka bezvezna ministarstva. i u tome je vlada manjeg entiteta veoma slicna vladi NDH.

nego imas li ti linkove da su gore navewdeni bili koljaci, strazari ili bar kuhari u jasenovcu? ili nemas?
Zamjenik Pavelica i ministri u njegovoj vladi su tebi bez veze pijuni ?? Daj ziv ti ja bio ne insistiraj na svojoj gluposti. Probaj sa nekom drugom pretragom !
KENJAC

#463 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

U ostalom , radite sta hocete! Eto vas tamo ! Al nemojte poslje mene zvat u pomoc ! Aj zivili vi meni bez rata jos milion godina !
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#464 Re: NATO...DA ili NE

Post by pici »

sinuhe wrote:Kakve veze NATO clanstvo ima sa bilo kakvim referendumom. Valja prvo voditi i neke pregovore te ispuniti uslove.

uslovi od NATOa su ispunjeni samo fali referendum o pristupanju... albanija očiti primjer, makedoniju spriječili grKi a i albanci sad nešta kenjaju... crnagora ulazi u NATO skupa s BiH... živi bili pa vidjeli :bih:
sinuhe

#465 Re: NATO...DA ili NE

Post by sinuhe »

A ko ce ti raspisati taj referendum?
155_mm

#466 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

kao sto rekoh kenjac. i vlada manjeg entiteta ima bosnjaka za ministre. i u tome veoma slici vladi NDH.

pa nije valjda da nemate ni jedno ime nekog bosnjaka da je "radio" u jasenovcu na istim poslovima kao i srbin mile vasić. tolike optuzbe a ni jedno ime. :-)

pa onda optuzba da je handzar divizija pobila vise srba nego cetnici bosnjaka. pa u kojem je to mjestu onda pobijeno preko 10.000 srba od strane bosnjaka i kada?
155_mm

#467 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

referenduma niti ce biti niti je potreban za ulazak u NATO.
ze kalanga

#468 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

Tačno potreban je pristanak tri naroda, konkretnije 3 predstavnika naroda.
Srpski narod je rekao svoje - NE ulasku u NATO.
Samim time, srpski predstavnik tzv. član Predsjedništva može poslušati narod ili na svoju ruku potpisati pristanak, ako uopšte je BiH i u planu NATO-a.
ze kalanga

#469 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

Vojna neutralnost najbolje moguće riješenje.
155_mm

#470 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

alternativa ne ulasku BiH u NATO je ulazak NATO u BiH.

glasnogovornica NATO-a za balkan gospodja kolinda je obznanila razlog. a to je opasnost od islamskog terorizma. to je onih 250 povratnika iz sirije. a kad NATO kaze moramo zauzeti pozicije u BiH zbog te opasnosti i samo stave pred nos presjednistvu kakav ugovor moraju da potpisu sa NATO.

e bas me interesuje hoce li najtezi clan presjednistva imati muda da kaze NATO "ma jeb te se" ili bolje receno "njet". pogotovo ako je oficijelni razlog borba protiv islamskog terorizma. ono jeste da srpski politicari na sve nacine ovih dana pokusavaju da ospore tu opasnost od islamskog terorizma ali kako stvari stoje nece im uspijeti.
ze kalanga

#471 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

Što Ustavni sud ne uradi nešto po pitanju terorizma? Nesposoban je? Ili SDA ne dozvoljava? Ili Islamska zajednica? Ili su svi zajedno toliko nesposobni, pa im treba NATO fatati teroriste?
155_mm

#472 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:Tačno potreban je pristanak tri naroda, konkretnije 3 predstavnika naroda.
Samim time, srpski predstavnik tzv. član Predsjedništva može poslušati narod ili na svoju ruku potpisati pristanak, ako uopšte je BiH i u planu NATO-a.
sta mislis zeki hoce li taj takozvani clan presjednistva imati muda da odbije zahtjev NATO-a za saradnju u borbi protiv islamskog terorizma pod uslovima koje NATO bude trazio?
ze kalanga

#473 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

155_mm wrote:
ze kalanga wrote:Tačno potreban je pristanak tri naroda, konkretnije 3 predstavnika naroda.
sta mislis zeki hoce li taj takozvani clan presjednistva imati muda da odbije zahtjev NATO-a za saradnju u borbi protiv islamskog terorizma pod uslovima koje NATO bude trazio?
tzv. ne zbog toga što BiH smatram tzv., već iz razloga što mi je uopšte taj pojam član Predsjedništva toliko idiotski.

Što se tiče muda, zar sumnjate u gospodina Mladena?

Borba protiv islamskog terorizma je globalni fenomen, ali to ne opravdava da se domaće institucije uopšte ne bore protiv istoga. Što samo po sebi samo potvrđuje riječi da su nesposobne, političke i zavisne SDA prćije i to je to. :izet:
155_mm

#474 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:Što Ustavni sud ne uradi nešto po pitanju terorizma? Nesposoban je? Ili SDA ne dozvoljava? Ili Islamska zajednica? Ili su svi zajedno toliko nesposobni, pa im treba NATO fatati teroriste?
ustavni sud treba da uradi nesto protiv terorizma? ma idi bre begaj! da bi se ustavni sud bavio terorizmom isti mora biti dio ustava.

ako NATO odluci da mu za odbranu od 250 povratnika iz sirije treba vojna baza u BiH sa ovlastenjima slobodnog djelovanja. sta da im kazes?
ze kalanga

#475 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

Prosto, ne želimo je.
Ako kažu morate, ne želimo.
I tu se priča završava. Mogu bombardovat i pobiti milion Srba... pa postavit bazu...
Locked