Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AhmetShabo wrote:Problem Xiaomi Mi4. Telefon se ugasio, valjda jer je baterija se ispraznila i sad nece da se upali. Stavio na punjac nista. puni se evo par sati i opet probam nista. Ne fercera. Radio je ko singerica sve do sad...
Jesi ga probao upaliti "servisno"... Da drzis power i volume up ili volume down?
probao sam volume down i power buton ,drzao tako i do 2 minute ali nista, Evo sinoc ga ostavio da se puni i dakle puni se i sad i dalje je crvena lampica upaljena samo, dakle nije presao na zuto iako se puno preko 12 sati. Ne pali se, pokusavam , ali nista
Onda ti je rikno
Jebiga nisi imo sreće
Teško ćeš ga i popravit, em niko neće kineze da popravlja em nema dijelova što bi neko i prihvatio
A ni novi ne možeš naručit jer je na gearbestu rasprodat
medeni99 wrote:
Onda ti je rikno
Jebiga nisi imo sreće
Teško ćeš ga i popravit, em niko neće kineze da popravlja em nema dijelova što bi neko i prihvatio
dajte ba ljudi, kako mooze riknut telefon nakon 10 dana koristenja.
medeni99 wrote:
Onda ti je rikno
Jebiga nisi imo sreće
dajte ba ljudi, kako mooze riknut telefon nakon 10 dana koristenja.
Moze riknut jbg. Meni je tako HTC , ugasio se, i gorila crvena lampica kad sam ga punio. Nije se upalio nikad vise
AhmetShabo wrote:Problem Xiaomi Mi4. Telefon se ugasio, valjda jer je baterija se ispraznila i sad nece da se upali. Stavio na punjac nista. puni se evo par sati i opet probam nista. Ne fercera. Radio je ko singerica sve do sad...
Jesi ga probao upaliti "servisno"... Da drzis power i volume up ili volume down?
probao sam volume down i power buton ,drzao tako i do 2 minute ali nista, Evo sinoc ga ostavio da se puni i dakle puni se i sad i dalje je crvena lampica upaljena samo, dakle nije presao na zuto iako se puno preko 12 sati. Ne pali se, pokusavam , ali nista
Meni je nesto slicno radio Nexus 4, kada je pri kraju baterija ili kad ga zaboravim ustekat preko noci... Ugasi se i ode u "deep sleep" ili neki kurac, ali to se dalo rijesit.
Probaj 15sek drzati power dugme, ili kombinaciju power + volume op/down, mada vidim da si vec pokusao, al et mozda neka kombinacija ima...
Alfons Kauders wrote:
Meni je nesto slicno radio Nexus 4, kada je pri kraju baterija ili kad ga zaboravim ustekat preko noci... Ugasi se i ode u "deep sleep" ili neki kurac, ali to se dalo rijesit.
Probaj 15sek drzati power dugme, ili kombinaciju power + volume op/down, mada vidim da si vec pokusao, al et mozda neka kombinacija ima...
Jesi li ga pokusao spojiti na racunar, da vidis da li ga prepozna?
Probao sam sve te metode sa power button i sa volume buttons, na racunar kad spojim ne prepozna ga, samo struju mu daje jer i dalje gori crvena lampica na mobitelu..
Fazon je sto sam ja njega ustekao kad je bio na 8% baterije, i kad sam dosao kroz sat vremena da uzmem telefon on se ugasio.
Nemam pojma sta dalje da radim, osim da trazim da vratim mobitel njima tamo i da mi oni vrate novac, ali nemam pojma kako se to izvodi i kakva je procedura.
Alfons Kauders wrote:
Jesi li ga pokusao spojiti na racunar, da vidis da li ga prepozna?
Probao sam sve te metode sa power button i sa volume buttons, na racunar kad spojim ne prepozna ga, samo struju mu daje jer i dalje gori crvena lampica na mobitelu..
Fazon je sto sam ja njega ustekao kad je bio na 8% baterije, i kad sam dosao kroz sat vremena da uzmem telefon on se ugasio.
Nemam pojma sta dalje da radim, osim da trazim da vratim mobitel njima tamo i da mi oni vrate novac, ali nemam pojma kako se to izvodi i kakva je procedura.
Procedura je da bi se trebalo dokumentovati i prijaviti, pa tek onda oni trebaju reci sta ide dalje (mogu traziti da se vrati uredjaj, mogu poslati zamjenski, fakat nisam siguran).
jel mislis na mene? na mi4? kakav je to problem ako je taj flat otisao?
Ja sam na sony xperia z, prije par dana rijesio slican problem. Malac se zaigrao sa telefonom, bacao ga k'o lopticu po stanu, po plocicama, nema gdje nije bacao, i napukao jedan dio flata izmedju power dugmeta i zvucnika. Simptomi, telefon se ugasio, ne moze se upaliti, al' kad se stavi na punjac, upali se lampica, k'o kod punjenja.
jel mislis na mene? na mi4? kakav je to problem ako je taj flat otisao?
Ja sam na sony xperia z, prije par dana rijesio slican problem. Malac se zaigrao sa telefonom, bacao ga k'o lopticu po stanu, po plocicama, nema gdje nije bacao, i napukao jedan dio flata izmedju power dugmeta i zvucnika. Simptomi, telefon se ugasio, ne moze se upaliti, al' kad se stavi na punjac, upali se lampica, k'o kod punjenja.
Sent from my C6603 using Tapatalk
ja sam svoj njegovao kao da je od zlata, dakle ne da nije ispao nigdje, vec sam ga u dzep stavljao pola minute da se ne ispara ili nesto slicno.
Salu na stranu, ja sam ustekao mob da se puni kad mu je bilo 8% baterije, i dosao kroz sat vremena da ga uzemem i on je bio ugasen. Sve otalo je historija. nema sans da se upali, da se napuni, ne prepoznaje ga PC, dakle nista, Mrtav pa hajd. To traje evo 2 dana
Ako ga PC ne prepoznaje , nema od njega nista. Rekoh ti u proslom postu, isto mi se desilo sa HTC-om. Ugasio se, kad sam ga stavio da se puni gori crvena lampica, kad sam ga spojio na PC ne prepoznaje ga. Tj. konkretan problem, crkla ti je maticna ploca vjerovatno
zlo zlo wrote:gearbesta prime model?
žalost, jesi kontaktirao prodavaca?
jesam, 2 opcije mi nude, da vratim telefon u roku 45 dana od dana kad sam primiio a oni bi meni refund na gearbest tako da bih morao opet nesto naruciti od njih.Danas isao do poste rekli mi da ne salju za kinu i da kina ne prima takvu robu, pogotov ne avionom jer baterije mogu eksplodirati..
Druga opcija je da mi daju 30 dolara na racun i da telefon zadrzim kod sebe
kakva glupost, pa nije note 7 a tom istom poštom ti je i došao telefon. Probaj naći broj od nekog pametnijeg na pošti i pitati, jer na šalterima rade baš svakakve budale.
i probaj upitat u mobil shopu 063 127 111 za popravak,oni imaju servis svoj za kineze, ako se da popravit nije ni 30 tih dolara loš.
AhmetShabo wrote:
jesam, 2 opcije mi nude, da vratim telefon u roku 45 dana od dana kad sam primiio a oni bi meni refund na gearbest tako da bih morao opet nesto naruciti od njih.Danas isao do poste rekli mi da ne salju za kinu i da kina ne prima takvu robu, pogotov ne avionom jer baterije mogu eksplodirati..
Trazi nek ti posalju maticnu pa sam zamijeni. Mozda se dogovoris?
AhmetShabo wrote:
Trazi nek ti posalju maticnu pa sam zamijeni. Mozda se dogovoris?
kako ce oni znati da je meni maticna otisla, a mozda i nije, Mozda je samo baterija se iscrpila. Jer kad sam dobio mobitel u paketu i otvorio ga bio je prazan, nije se mogao upaliti. Stavio sam na punjac i opet nije mogao. I tek nakon nekog vremena sam ga upalio, nakon sto je bio na punjacu..
koliko ti je ti je trebalo vremenski da upališ mobitel nakon što si ga stavio na punjač prvi put? do nekih 10 min maksimalno je normalno ako je baterija posve prazna.