A šta ćeš. Djevojčica iskoristila grešku u odbrani protivničke ekipe.apsidejzi wrote:Naravno da jesteAlfons Kauders wrote:Mene samo zanima da li nam se draga Lejla Colak oglasila ovim povodom?Samo je ona malo promijenila arsine pa umjesto Puljica napisala Kavazovic
![]()
![]()
Ne uklapa se Puljic u paradigmu koju trenutno fura. Ipak muslimani moraju biti oni koji ne valjaju kako bi ona uspjesno nastavila primati donacije i biti u "sigurnoj kuci" negdje na Zapadu. Nedavno se slikala iz aviona i svima u BiH porucila: Zbogom zohari.
Ona je postala dijaspora zahvaljujuci BH muslimanima a vi zohari... koga briga za vama. Ja se snasla![]()
![]()
Sloboda govora
-
Hakiz
#451 Re: Sloboda govora
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#452 Re: Sloboda govora
hitler bas nije klecao po crkvama......madner wrote:Fasisti i nacisti su bili vjernici.
Gott mit uns i tako to.
Ovi sto su im dohakali su bili ateisti.
No vjera i obrazovanje nisu bas u dobrim odnosima u zadnjih 700 godina, tako to nije nista cudno.
- perfekcionista1
#453 Re: Sloboda govora
Ateisti u Kini za pola sata pocine zlocina koliko cijela Bosna za 5 godina. Sta ces sad agresivni ateisto?Heller wrote:
Stvarno nevjerovatno, jer su Ateisti ubili vojnike u Rajlovcu, rafalali po Amabasadi USA, digli u zrak policijsku stanicu u Bugojnu. Iz tvog zaključka je da ateiste treba poklat.
-
Hakiz
#454 Re: Sloboda govora
Dobro, da budemo pošteni. U državi u kojoj ti učitelj u 1. razredu osnovne škole, kada te prozove, kaže "ustani se", ne možemo očekivati da će političar, novinar itd sa 40, 50 i kusur godina biti pismen.Banksy wrote:
Govorimo u državi u kojoj najviši državni dužnosnici redom govore, obratiti pažnju, ''kad SJEDEMO'' ...
-
Heller
#455 Re: Sloboda govora
Musliman u Siriji počini zločina koliko Ateisti u Kini za godinu dana. O Boko Haramu, Jemenu da ne pričamo.perfekcionista1 wrote:Ateisti u Kini za pola sata pocine zlocina koliko cijela Bosna za 5 godina. Sta ces sad agresivni ateisto?Heller wrote:
Stvarno nevjerovatno, jer su Ateisti ubili vojnike u Rajlovcu, rafalali po Amabasadi USA, digli u zrak policijsku stanicu u Bugojnu. Iz tvog zaključka je da ateiste treba poklat.
- madner
#456 Re: Sloboda govora
KatarinaKosaca wrote:hitler bas nije klecao po crkvama......madner wrote:Fasisti i nacisti su bili vjernici.
Gott mit uns i tako to.
Ovi sto su im dohakali su bili ateisti.
No vjera i obrazovanje nisu bas u dobrim odnosima u zadnjih 700 godina, tako to nije nista cudno.
Naravno da jeste, ipak je Austrijanac.
To je spin KC nakon WW2, kako bi ispalo da nisu imali sjajne i produktivne veze.
-
Innovation
#457 Re: Sloboda govora
KatarinaKosaca wrote:Sekularna drzava nije=boljsevicka drzava. Nego mjesto gdje se vjera ne.uplice u drzavu, ali i te kako ima svoje.mjesto, sve slobode bez strahova, ogranicenja i uvreda. Problem je sto neki pod «sekularna» misle na Titinu iz 1948. Ako nekom nesto smeta, ne treba provocirati. Jednak stav sam imala i prema satiricnom listu iz Pariza, kao i sad. Ovo je nacionalno i religijski trusno podrucje i treba djelovati u svim sferama i segmentima sa puno suptilnosti. Sarajevo nije multi kulti kako neki misle,ako rulja udje u pozoriste i kvaziumjetnici palamude, nego ako ima obzira prena svakom svom stanovniku, a kardinal Puljic je, mislim, vise zaduzio ovaj grad nego neki jeftini redatelj.
- perfekcionista1
#458 Re: Sloboda govora
Ni priblizno, Kina prednjaci po broju ubistava i svih vrsta zlocina. Medju najvecim masovnim ubicama u svijetu su bili ateisti Mao Ce Tung, Staljin, Hitler pa Bogami i Tito nije za odbaciti. Mnogi od vas ste veci fanatici u svom ateistickom sadizmu nego ijedan isilovac.Heller wrote:
Musliman u Siriji počini zločina koliko Ateisti u Kini za godinu dana. O Boko Haramu, Jemenu da ne pričamo.
-
Heller
#460 Re: Sloboda govora
Ateisti ne čine zločine u ime Ateizma (osim Hoxhe) za razliku od Muslimana. Trenutno u Kini postoji samo jedan konflikt na krajnjem zapadu sa Al Kaidom i nekim teroristima.perfekcionista1 wrote:Ni priblizno, Kina prednjaci po broju ubistava i svih vrsta zlocina. Medju najvecim masovnim ubicama u svijetu su bili ateisti Mao Ce Tung, Staljin, Hitler pa Bogami i Tito nije za odbaciti. Mnogi od vas ste veci fanatici u svom ateistickom sadizmu nego ijedan isilovac.Heller wrote:
Musliman u Siriji počini zločina koliko Ateisti u Kini za godinu dana. O Boko Haramu, Jemenu da ne pričamo.
Last edited by Heller on 10/10/2016 13:40, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#461 Re: Sloboda govora
A što su se ovi u Siriji okrenuli radikalizmu? Ako nekome nije mrsko da mi elaborira...
- Banksy
#462 Re: Sloboda govora
Kad publiku navikneš - i to sistemskim radom i smišljeno, odmah da pojasnimo - da je vrh teatra Ja, mahaluša, Tarik nije dio tala ili u najboljem slučaju Hasanaginica, onda je logično da palanka skače na zadnje čim u Narodno pozorište - koje inače bez problema pruža gostoprimstvo narodnjacima i narodnim iventima pa niko ne kmeči zbog toga - dovedeš bilo šta angažirano i provokativno.Hakiz wrote:
Ali, u sekularnoj državi sa pozicije vjerskog autoriteta pozvati da država zabrani predstavu, i još uz to perfidno igrati na kartu da iako je država sekularna većina su vjernici, kada treba mogu djelovati i kao radikalni vjernici, pa će organizatori nečega što se vjernicima ne sviđa morati odustati ne zato što ono šta organizatori rade stvarno nema smisla, nego zato što se plaše za život, e to je nešto čemu se treba suprotstaviti i izvesti tu predstavu koliko god sranje ona bila ili ne.
U Plivadon nam je, ciljano, umetnuta samo jedna linija, i kako sad očekivati da djelujemo kao da smo nešto kompleksno.
Čestitke još jednom svima, spasili ste nam obraz.
- perfekcionista1
#463 Re: Sloboda govora
Boli me neka stvar iz kojih razloga neko cini zlocine. Zlocin je zlocin. A kinezi ateisti prednjace u svojim zlocinackim pohodima. Kod nas muslimana pise i nastoji se vaspitati covjek da ne cini zlocine, ne znam sta je vasa moralna vodilja da vi ne cinite zlocine.Heller wrote:
Ateisti ne čine zločine u ime Ateizma (osim Hoxhe) za razliku od Muslimana. Trenutno u Kini postoji samo jedan konflikt na krajnjem zapadu sa Al Kaidom i nekim teroristima.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#464 Re: Sloboda govora
svojim odnosom u ratu prema svima, svojim stavovima i promidzbi Sarajeva i BIH, sponom sa Vatikanom....mnogo toga. Ko ne zna dzaba mu je nabrajatbluesjunior wrote:čime je zadužio grad?
-
Heller
#465 Re: Sloboda govora
Znači ako su Kinezi pravili sranja prije 30 godina i ja cu ih vjerovanto pravit. Kad se planiraš detonirat ispred predsjedništva?perfekcionista1 wrote:Boli me neka stvar iz kojih razloga neko cini zlocine. Zlocin je zlocin. A kinezi ateisti prednjace u svojim zlocinackim pohodima.Heller wrote: Ateisti ne čine zločine u ime Ateizma (osim Hoxhe) za razliku od Muslimana. Trenutno u Kini postoji samo jedan konflikt na krajnjem zapadu sa Al Kaidom i nekim teroristima.
Da se samo podsjetimo da su najveći genocid u historiji počinili muslimani u Indiji. Dok u Evropi su to poslije Švaba Turci.
Last edited by Heller on 10/10/2016 13:45, edited 1 time in total.
- perfekcionista1
#467 Re: Sloboda govora
To legendo. Upravo si poentirao i zapecatio moj argument kao potpuno validan i ispravan. O tome ja pricam. Ovakvi umovi su jednako opasni kao i ISIL.Hakiz wrote:
Nasilja će uvijek biti. Ali, koliko god se sa mnom ne slagao, nasilje zbog očuvanja vlasti i moći je prirodno, ljudima urođeno, racionalno nasilje. .
-
aratet
#468 Re: Sloboda govora
Velis, kvaziumjetnici.KatarinaKosaca wrote:Sekularna drzava nije=boljsevicka drzava. Nego mjesto gdje se vjera ne.uplice u drzavu, ali i te kako ima svoje.mjesto, sve slobode bez strahova, ogranicenja i uvreda. Problem je sto neki pod «sekularna» misle na Titinu iz 1948. Ako nekom nesto smeta, ne treba provocirati. Jednak stav sam imala i prema satiricnom listu iz Pariza, kao i sad. Ovo je nacionalno i religijski trusno podrucje i treba djelovati u svim sferama i segmentima sa puno suptilnosti. Sarajevo nije multi kulti kako neki misle,ako rulja udje u pozoriste i kvaziumjetnici palamude, nego ako ima obzira prena svakom svom stanovniku, a kardinal Puljic je, mislim, vise zaduzio ovaj grad nego neki jeftini redatelj.
Jesi li gledala film "Love", rezisera Gaspara Noea, koji je izmedju ostalog vazna licnost i za SFF.
p.s. Kardinal Puljic je smijesna licnost, sta kaze "Žene nemojte isprobavati muškarce prije braka da ne postanete štrace!".
hahaha
- perfekcionista1
#469 Re: Sloboda govora
Tvoja braca kinezi ateisti cine sranja upravo sad dok pisemo o ovome. Svakih 15 sekundi se tamo desi ubistvo, silovanje ili pljacka. Fini ateisticki moralisti kojima mozak nije ispran religijom.Heller wrote: Znači ako su Kinezi pravili sranja prije 30 godina i ja cu ih vjerovanto pravit. Kad se planiraš detonirat ispred predsjedništva?
Da se samo podsjetimo da su najveći genocid u historiji počinili muslimani u Indiji. Dok u Evropi su to poslije Švaba Turci.
Sta ces me ba ti podsjetiti, ko si ti da dajes ocjene sta je najveci genocid, tvoja mrznja prema islamu i muslimanima te iskljucuje kao ozbiljnog sagovornika, tako da necu trositi svoje vrijeme na likove poput tebe.
-
hladan.preminger
#470 Re: Sloboda govora
Ovdje treba na svakoj temi sličnoj ovoj objašnjavati, da svako ima pravo da vrijeđa bilo koju ideju ili ideologiju pa tako i islam, kršćanstvo ili mormone. To je zagarantovano slobodom govora. Ljudi koji se pozivaju na vrijeđanje osjećaja kada se neko negativno, podrugljivo ili na bilo koji drugi način, izražava o ideji koja ima je draga ili prisna su nedorasli, tj. ponašaju se kao djeca. Takvi trebaju odrasti.
Nikoga zanimaju nečija osjećanja kada se priča o idejama.
Druga strana su extremisti koji bi pod svoje aršine svodili ljude kojima je njihova ideja beznačajna (kroz srednji vijek je to radila crkva, a sada kroz svoj srednji vijek to pokušavaju vrlo utjecajni krugovi unutar islama). Ove treba strpati u zatvor čim se za to ukaže prilika, zakonita naravno.
Vrijeđanja Mehe Mehića kao zbog toga što je musliman ili Marka Markovića što je katolik nije dozvoljeno i kažnjivo je zakonom. I ja sam protiv toga.
Nikoga zanimaju nečija osjećanja kada se priča o idejama.
Druga strana su extremisti koji bi pod svoje aršine svodili ljude kojima je njihova ideja beznačajna (kroz srednji vijek je to radila crkva, a sada kroz svoj srednji vijek to pokušavaju vrlo utjecajni krugovi unutar islama). Ove treba strpati u zatvor čim se za to ukaže prilika, zakonita naravno.
Vrijeđanja Mehe Mehića kao zbog toga što je musliman ili Marka Markovića što je katolik nije dozvoljeno i kažnjivo je zakonom. I ja sam protiv toga.
-
aratet
#471 Re: Sloboda govora
Ko je opasan kao ISIL? ovaj reziser, jel?perfekcionista1 wrote:To legendo. Upravo si poentirao i zapecatio moj argument kao potpuno validan i ispravan. O tome ja pricam. Ovakvi umovi su jednako opasni kao i ISIL.Hakiz wrote:
Nasilja će uvijek biti. Ali, koliko god se sa mnom ne slagao, nasilje zbog očuvanja vlasti i moći je prirodno, ljudima urođeno, racionalno nasilje. .
- tranquil
#472 Re: Sloboda govora
Nekoliko stvari vezano za predstavu i halabuku oko nje:
- vrijeđanje nije krivično djelo tako da kukanje "vrijeđaju se osjećaji" možete okačiti mačku o rep.
- bogohuljenje (ili za one koji znaju samo jednu riječ za svaku pojavu: "blasfemija") ovdje takođe nije krivično djelo, jer koliko god smo zaostali, ipak smo u jednom trenutku imali minimum civilizacije da takve zakone ostavimo gdje im je i mjesto: u srednjem vijeku
- ako vam predstava smeta, ne gledajte, ali ne možete zabraniti drugima da gledaju; pogotovo ne "pozatvarati" samo zato što ste čuli da je uvredljivo
- agresivni ateizam koji pominju Velić i njegovi replikanti na forumu je nepostojeća pojava; po mom znanju niti jedna vjerska manifestacija nije imala oznaku "učestvujete na vlastitu odgovornost zbog prijetnje agresivnih ateista"; po mom znanju zadnjih decenija niti jedan vjerski obred koji je predvodio Muhamed Velić ili bilo koje drugo vjersko lice nije prekidan zbog nasrtanja agresivnog ateiste (što se ne može reći za agresivne pripadnike nekih drugih svjetonazora); agresivni ateisti u BiH nisu ubijali policiju i pucali po ambasadama; trenutno u svijetu ne postoji agresivna "ateistička država" u ratu sa svim ostalim svjetonazorima, u koju dobrovoljno idu da se bore agresivni ateisti sa svih strana svijeta; ono što nazivate "agresivnim" ostatak svijeta naziva "postavljanjem predstave".
- "vrijeđanje osjećaja", na stranu što nije krivično djelo, ali pozivati se na to - pa šta je vama, koliko godina imate, 6? Neko vas uvrijedi i plačete i zovete policiju? Odrasli ljudi kojima predstava na kojoj nisu bili vrijeđa osjećaje? Pa i zaslužujete da budete izloženi ruglu i ismijani.
- umjetnost ne mora nužno da bude lijepa; provokacija i subverzija su često normalan dio umjetnosti; umjetnost često nije ni kvalitetna, svaki djelo može dobiti loše kritike, ali ne treba biti zabranjeno zbog toga, nego ako je gledalište prazno - skidaj sa repertoara; ovdje se presuda donijela prije gledanja premijere, i da se ne lažemo, bez obzira da li je u pitanju najgore smeće ili predstava sa najboljim kritikama ikada, reakcija bi bila ista. Nije "ulaženje na vlastitu odgovornost" bilo zbog straha od razjarenih pozorišnih kritičara i kritika sa 0 zvjezdica.
- mali papak Dino (koga plaćamo svi mi) sinoć prijeti nekom istragom, ne znam čega, rušenja javnog morala ili koje već srednjovjekovne gluposti, umjesto da se pozabavi time što je, za vrijeme njegovog mandata, jedan umjetnički događaj imao oznaku "ulaziti na vlastitu odgovornost" jer on nije mogao da stane iza kulturnog festivala u svom gradu i obezbijedi njegovo sigurno održavanje, bez obzira na to da li mu se sviđa sadržaj ili ne. Njega ne brine sigurnost učesnika festivala, on se sikira oko golotinje na pozorišnim daskama (vidi se da je rijetko u pozorištu). Dino papčino, radi svoj posao, a to nije zaštita javnog morala, nego da upitaš onog svog Mulabdića zašto juče nije imao potpunu kontrolu nad sigurnošću u kantonu. Ako ćeš se već uplitati u nečiji rad, pitaj gazde kafančuga na tvom kantonu zašto diskriminiraju ljude sa Down-ovim sindromom, a pusti da se za kulturu brine neko ko je pročitao broj knjiga veći od broja cipela.
- vrijeđanje nije krivično djelo tako da kukanje "vrijeđaju se osjećaji" možete okačiti mačku o rep.
- bogohuljenje (ili za one koji znaju samo jednu riječ za svaku pojavu: "blasfemija") ovdje takođe nije krivično djelo, jer koliko god smo zaostali, ipak smo u jednom trenutku imali minimum civilizacije da takve zakone ostavimo gdje im je i mjesto: u srednjem vijeku
- ako vam predstava smeta, ne gledajte, ali ne možete zabraniti drugima da gledaju; pogotovo ne "pozatvarati" samo zato što ste čuli da je uvredljivo
- agresivni ateizam koji pominju Velić i njegovi replikanti na forumu je nepostojeća pojava; po mom znanju niti jedna vjerska manifestacija nije imala oznaku "učestvujete na vlastitu odgovornost zbog prijetnje agresivnih ateista"; po mom znanju zadnjih decenija niti jedan vjerski obred koji je predvodio Muhamed Velić ili bilo koje drugo vjersko lice nije prekidan zbog nasrtanja agresivnog ateiste (što se ne može reći za agresivne pripadnike nekih drugih svjetonazora); agresivni ateisti u BiH nisu ubijali policiju i pucali po ambasadama; trenutno u svijetu ne postoji agresivna "ateistička država" u ratu sa svim ostalim svjetonazorima, u koju dobrovoljno idu da se bore agresivni ateisti sa svih strana svijeta; ono što nazivate "agresivnim" ostatak svijeta naziva "postavljanjem predstave".
- "vrijeđanje osjećaja", na stranu što nije krivično djelo, ali pozivati se na to - pa šta je vama, koliko godina imate, 6? Neko vas uvrijedi i plačete i zovete policiju? Odrasli ljudi kojima predstava na kojoj nisu bili vrijeđa osjećaje? Pa i zaslužujete da budete izloženi ruglu i ismijani.
- umjetnost ne mora nužno da bude lijepa; provokacija i subverzija su često normalan dio umjetnosti; umjetnost često nije ni kvalitetna, svaki djelo može dobiti loše kritike, ali ne treba biti zabranjeno zbog toga, nego ako je gledalište prazno - skidaj sa repertoara; ovdje se presuda donijela prije gledanja premijere, i da se ne lažemo, bez obzira da li je u pitanju najgore smeće ili predstava sa najboljim kritikama ikada, reakcija bi bila ista. Nije "ulaženje na vlastitu odgovornost" bilo zbog straha od razjarenih pozorišnih kritičara i kritika sa 0 zvjezdica.
- mali papak Dino (koga plaćamo svi mi) sinoć prijeti nekom istragom, ne znam čega, rušenja javnog morala ili koje već srednjovjekovne gluposti, umjesto da se pozabavi time što je, za vrijeme njegovog mandata, jedan umjetnički događaj imao oznaku "ulaziti na vlastitu odgovornost" jer on nije mogao da stane iza kulturnog festivala u svom gradu i obezbijedi njegovo sigurno održavanje, bez obzira na to da li mu se sviđa sadržaj ili ne. Njega ne brine sigurnost učesnika festivala, on se sikira oko golotinje na pozorišnim daskama (vidi se da je rijetko u pozorištu). Dino papčino, radi svoj posao, a to nije zaštita javnog morala, nego da upitaš onog svog Mulabdića zašto juče nije imao potpunu kontrolu nad sigurnošću u kantonu. Ako ćeš se već uplitati u nečiji rad, pitaj gazde kafančuga na tvom kantonu zašto diskriminiraju ljude sa Down-ovim sindromom, a pusti da se za kulturu brine neko ko je pročitao broj knjiga veći od broja cipela.
Last edited by tranquil on 10/10/2016 13:59, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#473 Re: Sloboda govora
Nasilje u ime boga je iracionano.perfekcionista1 wrote:To legendo. Upravo si poentirao i zapecatio moj argument kao potpuno validan i ispravan. O tome ja pricam. Ovakvi umovi su jednako opasni kao i ISIL.Hakiz wrote:
-
Heller
#474 Re: Sloboda govora
U državi od milijarduipo stanovnika se svakih 15 sekundi desi sranje, stvarno nevjerovatno. Ja mrzim Islam, a ti ateiste nazivaš agresivnim, fašistama i kako sve ne, i ti si ok za razgovor, ne budi glup, nego eto reci mi koji je zločin veći od Islamske okupacije Indije?perfekcionista1 wrote:Tvoja braca kinezi ateisti cine sranja upravo sad dok pisemo o ovome. Svakih 15 sekundi se tamo desi ubistvo, silovanje ili pljacka. Fini ateisticki moralisti kojima mozak nije ispran religijom.Heller wrote: Znači ako su Kinezi pravili sranja prije 30 godina i ja cu ih vjerovanto pravit. Kad se planiraš detonirat ispred predsjedništva?
Sta ces me ba ti podsjetiti, ko si ti da dajes ocjene sta je najveci genocid, tvoja mrznja prema islamu i muslimanima te iskljucuje kao ozbiljnog sagovornika, tako da necu trositi svoje vrijeme na likove poput tebe.
-
Hakiz
#475 Re: Sloboda govora
Potpisujem.tranquil wrote:Nekoliko stvari vezano za predstavu i halabuku oko nje:
- bogohuljenje (ili za one koji znaju samo jednu riječ za svaku pojavu: "blasfemija") ovdje takođe krivično djelo, jer koliko god smo zaostali, ipak smo u jednom trenutku imali minimum civilizacije da takve zakone ostavimo gdje im je i mjesto: u srednjem vijeku