Aha, izjasnio se Bodkin nego je katarina pobjegla da komentarise podjednak nacionalisticki prolivKatarinaKosaca wrote:prati nit diskusije kad se vec u sve mijesas_BataZiv_0809 wrote:
Zbog cega je u ovoj prici relevantno sto u gradu na rubu Sarajeva, koji je nastao na ideji etnickog separisanja, postoje ulice i studentski domovi nazvani po pravosnazno presudjenim ratnim zlocincima?
Bodkin je napusao......znajuci kako se daju imena.....i ja sam navela primjer. O tim orimjerima se, ocito, nije izjasnio. Jer cetnici su antifasiste, jelte,
Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
-
Bodkin
#451 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
-
John Cleese
#452 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Chisum wrote:VjecitiStudent wrote: A što se tice odnosa cetnika i partizana, pregledaj malo kuknjavu na cetnickim forumima ...VjecitiStudent wrote: Zašto je uopće ovaj ustašoidni Hrvat historijska ličnost kod Bošnjaka?
Kuknjava po cetnickim forumuma - za koju su ove "kako mali Mujica zamislja istoriju" komicne projekcije ipak tek zakasnjeli politicki refleksi u Bosnjaka, ciji je nacionalizam, a s njim i fasizam, daleko infantilnijeg, a time i benignijeg karaktera od susjeda i komsija, koji ga od primordijalnih oblika, pa do ovog danasnjeg, turbo-folk fasizma, bastine mnogo, mnogo duze - je manje-vise na istom fonu k'o i kuknjava priglupe SDA mindercadi... O velicanju NDH-azije kod susjeda da i ne govorimo! Kod njih je ovih dana '41. u punom jeku!
Razlika je samo u tome sto ovi prvi kmece sto su im se partizani (da, PARTIZANI, a razni koji su virili iz bulja kako bi im ko prosao kroz avliju i vikali - "ovo nije nas rat", a poslje se cudili sto ih niko ne jebe 2%) najebali majke, a vlazni snovi o kraljevini zavrsise tako sto im onom ulojenom krmku Drazi i dan danas traze koscure po Beogradu, a kilavi "prijestolonasljednik" se narodu jos uvijek obraca u zenskom rodu... dok ustase, pak, kmece radi ukinute im naci tvorevine, a koja je "tako obecavala..."
Lament mindercadi je, kao i uvijek, skromnije prirode, a s Bosnom ima veze koliko im i danasnja minder politika "svoji na svome u Zari i dva i po sreza" - oni kmece sto je razno cvijece izvuceno iz tudjih bulja, a cvijece se taman bilo priviklo na temperaturu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#453 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Kato sto pobjeze iz diskusije, tek sam te krenuo rastavljati.
Aha, pa zato
Aha, pa zato
-
Bodkin
#454 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Pobjegla je i od mojih pitanja_BataZiv_0809 wrote:Kato sto pobjeze iz diskusije, tek sam te krenuo rastavljati.
Aha, pa zato
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#455 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Jos samo da se prikljuci njena ljubav i nemezis djecak sa sibicamaBodkin wrote:Pobjegla je i od mojih pitanja_BataZiv_0809 wrote:Kato sto pobjeze iz diskusije, tek sam te krenuo rastavljati.
Aha, pa zato
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#456 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ne znam šta se tu ima više raspredati. Meni nikad nebi naumpao Busuldžić, ne vidim potrebu da se
neka škola zove po istome ali me više smetaju reakcije i "argumenti" kojima se preko rahmetli Mustafe
perfidno etiketira cijeli jedan narod.
Fašista, ustaša, antisemit , šovinista...
Sve su to , neodmjerene reakcije "građanske" opcije koje su se mogle sa malo takta artikulisati
u nešto tipa "taj čovjek pripada nekom drugom vremenu i ne slažemo se da škola nosi naziv po njemu" .
Izgleda da oni za to nisu sposobni i predstavljaju samo drugu ideologiju iz prošlosti,
koje su obje retrogradne . To za mene nije građanska opcija, niti nešto novo.
Niti me zanimaju ustaše niti partizani , zanima me ima li ta škola nove klupe, igralište itd
neka škola zove po istome ali me više smetaju reakcije i "argumenti" kojima se preko rahmetli Mustafe
Sve su to , neodmjerene reakcije "građanske" opcije koje su se mogle sa malo takta artikulisati
u nešto tipa "taj čovjek pripada nekom drugom vremenu i ne slažemo se da škola nosi naziv po njemu" .
Izgleda da oni za to nisu sposobni i predstavljaju samo drugu ideologiju iz prošlosti,
Niti me zanimaju ustaše niti partizani , zanima me ima li ta škola nove klupe, igralište itd
-
John Cleese
#457 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ono sto se desilo u Foci (o cemu svjedoci partizanski komesar Adil Zulfikarpasic) je neizbrisiva, grozna mrlja na proslosti KPJ, cije je rukovodstvo donosilo i politicke i vojne odluke za NOVJ i POJ.piupiu wrote:Pročitah ovaj tekst iz Avlije. Nema u njemu ništa što svi mi već ne znamo. Činjenica je da je u partizanima bilo puno presvučenih četnika. Isto je tako jasno da istorija nije crno-bijela i da je puna najnemoralnijih (pragmatičnih) kompromisa. Što automatski ne znači da su svi partizani prvobitno bili četnici (jer nisu), niti znači da su svi komunisti bili četnici u janjećoj koži. Šta su bili oni silni Dalmatinci na Sutjeci? Četnici? Presvučene ustaše? O četničkim se zločinima pričalo, čitava je NOB istorija izgradjena i na tome, izmedju ostalog. A to ko se gdje i s čijim znanjem presvukao ne znači da su komunisti aminovali četničke zločine, da upotrijebim tvoju riječ. Znači samo da su se vodili krutim (moglo bi se reći i okrutnim) pragmatizmom. Sad možemo raspravljati je li baš taj dio onaj koji nam se poslije svima obio o glavu.
Neposredno nakon stravicnog zlocina koji su izvrsili cetnici, u partizanske redove su primljeni, izmedju ostalih i gadovi, koljaci, ubice...
(Da se razumijemo... ne mislim da je lose sto su u partizanske redove primali ljude koji su prethodno bili pripadnici neke druge oruzane formacije, ali pod uvjetom da nisu okrvavili ruke, a kriterij bih i dodatno poostrio - da su napustili druge oruzane formacije na pocetku, a ne na kraju rata.)
Da stvar bude gora, odgovorni su jako dobro znali koga primaju.
Tito je tada za jednog od tih zlocinaca (ako se dobro sjecam) rakao da je "vrlo sposoban mladic" i da ce privuci brojne nove borce...
Zaista monstruozan pragmatizam - makijavelizam u punom "sjaju"...
Znam, "lako je biti general nakon bitke", ali trebali su ta govna likvidirati, na licu mjesta i po kratkom postupku, pa makar poslije sve otislo u vraziju mater - zapravo sam i uvjeren da je odluka koju su tada (i ne samo tada) donijeli bila ne samo odvratna (iz, naprosto, ljudske vizure) nego i tragicno kratkovida... (da ne sirim temu dalje...)
No sve to, medjutim, ne daje nikome pravo da pisa po krvi, mukama i kostima ljudi (a vecina cak nisu bili ni komunisti) koji su se borili prije svega za to da svi mi (i nerodjeni) dobijemo sansu za nekakvu buducnost, bez obzira na to u sta se sansa u procesu pretvorila.
-
hAZNADAR
#458 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Te etikete o fasistima su od drugova koji vriste na svaki moguc vid patriotizma i sloznosti.Nurudin wrote:Ne znam šta se tu ima više raspredati. Meni nikad nebi naumpao Busuldžić, ne vidim potrebu da se
To je njihov problem i nije uopce tema.
Bosnjacki nacionalisti takodjer ne zele da se skola zove po Busaldzicu. Zato sto ga treba oprati u sedam voda da bi ispao zasluzan, a zasto bi to radili kada imamo niz drugih velikana historije i kulture koje uopce ne treba prati i uz cije ime ne mozes nista kompromitirajuce prisiti.
Antifasisti tog vremena nisu imali dvojbe kako djelovati i sta raditi, pocev od ratovanja po sumama do antifasisticke ilegale po gradovima. To se za Busaldzica ne moze reci i NDH je tesko zanemariti kao okvir u njegovom opusu.
I naravno - SDA nije mjerodavna da u ime naroda odluci ko je heroj i zasluzan a ko ne. Zato sto imaju ideologiju, licno svoju stranacku ideologiju i svojim herojima mogu samo imenovati kancelarije koje posjeduju, a ne skole.
Sramota je da su uspjeli skolu u Gorazdu imenovati po SS oficiru iz Handzar divizije a alarmantno je da se ljudi zale anonimno jer IZ nalijepi atiketu islamofoba svakome ko drugacije misli.
Ta klerikalna vjerska struja je mjerodavna da odlucuje standarde i sta je ispravno ili ne isto koliko i jugonostalgicari. To su dvije krajnosti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#459 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Problem je sto vi u patriotizmu i sloznosti kopirate one koje deklarativno najvise mrzite.
-
John Cleese
#460 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Svakome dobronamjernom bi moralo biti savrseno jasno da je s tim idiotom Busuladzicem moguce svrstati samo one koji se sami s njim svrstaju.Nurudin wrote:Ne znam šta se tu ima više raspredati. Meni nikad nebi naumpao Busuldžić, ne vidim potrebu da se
Sjetimo se samo Derviša Korkuta, covjeka koji je spasio Hagadu i koji je uz to, dovodeci u smrtnu opasnost i sebe i svoju porodicu, krio Miru Papo i tako joj spasio zivot, zbog cega ga je Jad vasem zvanicno proglasio Pravednikom medju narodima.
Ilustracije radi...

Sarajevo '41 - muslimanka svojim tijelom zaklanja zutu zvijezdu koju je njena jevrejska sugradjanka prisiljena da nosi, u pokusaju da je zastiti.
Takav je narod
-
hAZNADAR
#461 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Netacno. Problem je sto ne vidite dalje od Srba i njihovog modela nacionalizma._BataZiv_0809 wrote:Problem je sto vi u patriotizmu i sloznosti kopirate one koje deklarativno najvise mrzite.
Ne primjecujete ni zemlje u regionu koje idu naprijed sa svojim standardima, a kamoli Eropu. Shvatanje i poimanje nacionalizma vam pocinje i zavrsava kod Srba i to vidite kao jedini model.
A kada budes nasao bosnjacke teritorijalne aspiracije na susjedne zemlje, ideologiju etnicke i vjerske monolitnosti, negiranja drugih jezika, negiranja historije i kulture drugima, genetski otpad, velicanja osudjenih zlocinaca, originalni bosnjacki fasizam uz breme proslosti, sistematsko rusenje drugih vjerskih objekata,... i to sve u institucionjalnom obliku i politickim i kulturnim standardom na svim nivoima - onda tvoja prica o kopiranju moze imati smisla.
Do daljneg je samo tvoja/vasa hemija i opcinjenost Srbima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#462 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ko je spomenuo SrbehAZNADAR wrote:
Netacno. Problem je sto ne vidite dalje od Srba i njihovog modela nacionalizma.
Ne primjecujete ni zemlje u regionu koje idu naprijed sa svojim standardima, a kamoli Eropu. Shvatanje i poimanje nacionalizma vam pocinje i zavrsava kod Srba i to vidite kao jedini model.
A kada budes nasao bosnjacke teritorijalne aspiracije na susjedne zemlje, ideologiju etnicke i vjerske monolitnosti, negiranja drugih jezika, negiranja historije i kulture drugima, genetski otpad, velicanja osudjenih zlocinaca, originalni bosnjacki fasizam uz breme proslosti, sistematsko rusenje drugih vjerskih objekata,... i to sve u institucionjalnom obliku i politickim i kulturnim standardom na svim nivoima - onda tvoja prica o kopiranju moze imati smisla.
Do daljneg je samo tvoja/vasa hemija i opcinjenost Srbima.
To sto si ti sam prepoznao, dovoljno pokazuje ispravnost teze koju negiras.
- cyprus
#463 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
hAZNADAR wrote:...Bosnjacki nacionalisti takodjer ne zele da se skola zove po Busaldzicu...
Ja mislim da ti pojma nemaš šta je nacionalizam i ko su nacionalisti
- exliberal-ex
#464 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ja neznam cemu sad ovo cudjenje...srbi imaju svoje djenerale, hrvati imaju svoje bojovnike...nasli i bosnjaci neke svoje.
Sta je to cudno, zadnjih 20 godina sva tri naroda kopiraju jedne druge i onda pljuju po anamo onima....a sve isto sranje samo drugacija boja dresa...
Mislim da je vrijeme da bosnjaci prekinu pricat o multi multi ...nema od toga nista, propao projekat, a srbi i hrvati o njihovoj multikulturi......nije vrijedno price
Mozda za nekih 50 godina bosna opet postane normalna drzava ali ja to docekat necu....i opet je pitanje dali je 50 godina dovoljno
Sta je to cudno, zadnjih 20 godina sva tri naroda kopiraju jedne druge i onda pljuju po anamo onima....a sve isto sranje samo drugacija boja dresa...
Mislim da je vrijeme da bosnjaci prekinu pricat o multi multi ...nema od toga nista, propao projekat, a srbi i hrvati o njihovoj multikulturi......nije vrijedno price
Mozda za nekih 50 godina bosna opet postane normalna drzava ali ja to docekat necu....i opet je pitanje dali je 50 godina dovoljno
-
hAZNADAR
#465 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ti, vise puta uporedio bosnjacki nacionalizam sa srpskim i naveo ga jednako opasnim za BiH i tekovine multikulturalnosti. Po tome si i poznat ovdje._BataZiv_0809 wrote:Ko je spomenuo SrbehAZNADAR wrote:
Netacno. Problem je sto ne vidite dalje od Srba i njihovog modela nacionalizma.
Do daljneg je samo tvoja/vasa hemija i opcinjenost Srbima.![]()
To sto si ti sam prepoznao, dovoljno pokazuje ispravnost teze koju negiras.
A te fore o prepoznavanju kada te neko kritikuje su za obdanista.
cyprus wrote:hAZNADAR wrote:...Bosnjacki nacionalisti takodjer ne zele da se skola zove po Busaldzicu...![]()
Ja mislim da ti pojma nemaš šta je nacionalizam i ko su nacionalistiTi imaš svoju neku viziju nacionalizma, i ja neke tvoje stavove poštujem, ali bojim se da ta tvoja vizija nije baš kompatibilna sa opštim pojmom nacionalizma...
Moja vizija nacionalizma je na osnovu drzave gdje zivim i drzava okolo koje jako dobro poznajem. Takodjer na osnovu poznavanja mnogih ljudi iz cijele Evrope(i sire),. koji dolaze iz razvijenih drzava i drustava.
Sebe licno ne smatram velikim nacionalistom(osim sto je dio mog identiteta), ali imam respekt prema tome i vidio sam na primjeru drugih da moze izgledati i normalno, mirnodopski, korisno. Takodjer sam uvjeren da bosnjacki nacionalizam koji se javlja zadnjih godina nije protiv BiH, nije protiv multietnicnosti i prava drugih nacija.
Kod nas postoji averzija prema samoj rijeci i pojmu kod nekih jer asocira na desnicu, fasizam, totalitarizam, mitomaniju, velikosrpstvo. A posto takve licno i poznajem - znam da u stvari i ne poznaju neki drugi vid nacionalizma osim srpskog i evt hrvatskog. Niti su putovali van, a i ako jesu - nisu dovoljno dugo bili vani da upoznaju neka drugacija drustva i drugaciji odnos prema ovome.
A na temama poput ove se lako stvori stereotip dva bloka. Oni koji podrzavaju Busaldzica nazivaju kriticare komunjarama a obrnuto - nacionalistima.
Sta je u svemu tome nekompatibilno?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#466 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
I po stoti put ti se treba ponoviti da to u Sveckoj ne more proci vodje 
-
hAZNADAR
#467 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Multi kulti je dio kulture a ne politike. Multi kulti je jedini identitet ove zemlje od postanka.exliberal-ex wrote:Ja neznam cemu sad ovo cudjenje...srbi imaju svoje djenerale, hrvati imaju svoje bojovnike...nasli i bosnjaci neke svoje.
Medjutim, greska je to promovirati kao politicki standard i to ce Bosnjaci sigurno odbaciti. Kao sto vec velikim dijelom i jesu.
Narodi ne kopiraju jedni druge. Imamo unaprijed mnogo zajednickog poput mentaliteta, jezika, dobrog dijela kulture,... ali politike i standardi su nam razliciti i tu nema puno kopiranja. Bosnjaci ne mogu kopirati srpsku politiku i standard jer je to isuvise originalno, bizarno i unikatno u svijetu da bi iko mogao to kopirati.
Opstanak BiH i da li ce postati normalna - zavisi od Bosnjaka i njihove snage. Volja nije nikada bila upitna.
-
hAZNADAR
#468 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
More, to ce ti potvrditi i oni iz Danske, i Njemacke, i Francuske, i Amerike,..._BataZiv_0809 wrote:I po stoti put ti se treba ponoviti da to u Sveckoj ne more proci vodje
Nasi se ljudi savrseno lako uklope u standarde vani. Znaci da imamo potencijal za to.
Od bivse YU Slovenija i Hrvatska recimo su vec izgradile nacionalni identitet i standard koji je vremenom sve blizi prosjecnom evropskom. Zemlje juzne Evrope koje imaju mentalitet slican nasem takodjer imaju nacionalizam u normalnoj i mirnoj formi koji se svodi na patriotizam i sloznost.
Bosnjaci nemaju ni u kulturi ni tradiciji, ni mentalitetu,.. niti icemu,.. ista sto bi ih motivisalo na teritorijalne pretenzije, negiranja drugih,... pa ne vidim u cemu je problem
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#469 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Uklope se jer su dosli na standarde koje je neko stotinama godina pravio i imao potpuno drukciju istoriju, pride.
Da ne pricamo kako ta uklopljenost nestaje cim se predje Sava. Ali dobro nije samo do njih, nego najvise do onih koji kroje kapu juzno od Save.
Da ne pricamo kako ta uklopljenost nestaje cim se predje Sava. Ali dobro nije samo do njih, nego najvise do onih koji kroje kapu juzno od Save.
- exliberal-ex
#470 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Multi kultura je i kako dio politike i to bosnjackog rukovodstva, da tu politiku nisu prodavali svijetu ko zna sta bi bilo sa bosnom...srbi i hrvati su ganjali svoje politke ( mi gazde svi ostali su pod nama).hAZNADAR wrote:Multi kulti je dio kulture a ne politike. Multi kulti je jedini identitet ove zemlje od postanka.exliberal-ex wrote:Ja neznam cemu sad ovo cudjenje...srbi imaju svoje djenerale, hrvati imaju svoje bojovnike...nasli i bosnjaci neke svoje.
Medjutim, greska je to promovirati kao politicki standard i to ce Bosnjaci sigurno odbaciti. Kao sto vec velikim dijelom i jesu.
Narodi ne kopiraju jedni druge. Imamo unaprijed mnogo zajednickog poput mentaliteta, jezika, dobrog dijela kulture,... ali politike i standardi su nam razliciti i tu nema puno kopiranja. Bosnjaci ne mogu kopirati srpsku politiku i standard jer je to isuvise originalno, bizarno i unikatno u svijetu da bi iko mogao to kopirati.
Opstanak BiH i da li ce postati normalna - zavisi od Bosnjaka i njihove snage. Volja nije nikada bila upitna.
Bosna je imala tu multi kulturu do ovog rata , sad je od toga ostalo samo prazna ljuska, vidjeli smo na zadnjem popisu da je drzava i te kako podjeljena nacionalno i vjerski.
Sto se tice kopiranja, imamo mi dosta zajednickih stvari kao sto i ti rece ali da se politike razlikuju toliko bas nisam siguran, ocito je da srpsko/hrvatska politika ima pretenzije na bosnu to je i idiotu jasno, bosnjacka politika je ....neznam kako da je opisem, politika izgubljenog naroda.....( bez uvrede).
Dali ce Bosna uspjet da se izvuce...ma to zavisi od velikih gazda ne od nas....to vidis i sam...
-
haos1
#471 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
ko i fašisti od 91.The 51st State wrote:Komunjare do 45 najmanje zlo, od 45 zlocinci.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#473 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
However nisi ni procitao moj stav oko davanja imena skoli ove osobe. As always reagiram i uvijek cu na boljsevicki stav osude mislu drugacijeg stava. Ali to je za Lagumdzijine pionire diferencijalna jednaciba...nVjecitiStudent wrote:
Whatever the reason, braniš ih ovdje ko najrođenije.
Što i jeste bila namjera cijele SDAovske ujudurme sa Busuladžićem, da se krdu privuku razbježane ovčice.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#474 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
znam da ce ti zvucati nevjerovatno ali u.momentu.kad sam stisla opciju slanja dugog posta koji sam napisala pukla je konekcija. Odgovorim poslije utakmice ili ako budemo gubili....Bodkin wrote:Aha, izjasnio se Bodkin nego je katarina pobjegla da komentarise podjednak nacionalisticki prolivKatarinaKosaca wrote:prati nit diskusije kad se vec u sve mijesas_BataZiv_0809 wrote:
Zbog cega je u ovoj prici relevantno sto u gradu na rubu Sarajeva, koji je nastao na ideji etnickog separisanja, postoje ulice i studentski domovi nazvani po pravosnazno presudjenim ratnim zlocincima?
Bodkin je napusao......znajuci kako se daju imena.....i ja sam navela primjer. O tim orimjerima se, ocito, nije izjasnio. Jer cetnici su antifasiste, jelte,
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#475 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Danak jedna sugestija, posto ovo vrlo cesto radis:
Kad postavljas link, makar napisi o cemu se radi. Ne moras svoje misljenje, mada bi bilo lijepo.