BiH - Estonija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#451 Re: BiH - Estonija

Post by _BataZiv_0809 »

Visca je horor.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#452 Re: RE: Re: BiH - Estonija

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
N.N. wrote:Jebo majku ovog Viscu toliko forsiraju na portalima da razvaljuje tamo u Turskoj ligi, a on ovamo ne moze probiti jebene Estonce, ni jednom.
To ti dovoljno govori koliko je frajer los igrac. Nema on 5 dobrih utakmica u dresu reprezentacije.
Jah decko koji je vec u ovoj sezoni iz 5 utakmica postigao dva gola i podjelio 3 asistencije a u prosloj dao 17 golova i podjelio 10 asistencija....protiv Izraela zavalio dva gola je los igrac :? :? :?
Logika @N.N onda rezonuje da je umjesto Duljevica trebao biti pozvan Miroslav Stevanovic jer Duljevic nije uradio nista u Japanu a Stevanovic u 10 sekundi napravio asistenciju da guzovi bride prema Djuricu a osim toga u duplo manje utakmica u proslom prvenstvu imao duplo bolji ucinak od Dulje.......naravno da samo karikiram i smatram da je i Duljevicu i Stevanovicu mjesto u rosteru ali jebi ga ne mogu jednostavno po kvalitetu pod ruku sa Viscom.
Point.

#453 Re: BiH - Estonija

Post by Point. »

Jebote i nakon petarde neki zamjeraju i ljute se. Jebo vas i Cimirot i Duljevic i Hodzic vise, pa vise volim da Bosna pobijedi nego da gledam tu trojku, koji vam je vise.
Capajebo

#454 Re: BiH - Estonija

Post by Capajebo »

cyprus wrote:Meni stvarno nije jasno zašto se traže mane nakon ovakve igre i pobjede :-)

Mislim, i ja sa nestrpljenjem čekam da Cimirot konačno dobije pravu priliku, ali zar je to zaista sad najvažnije :-)
Meni vala nije Cimirot kao Cimirot, nego jednostavno ta poprilicno glupa politika rotacije i pruzanja igracima bar sansu da pokazu sta mogu. Jebemu sve gled'o sam i Vrancica i Ordagica, meni licno nista bolji nije Vrancic. Kozulj isto tako, prava radilica na terenu i vise pozicija igra momak.
Stevanovic iz Zelje, Memisevic sada itd itd.
I krivo mi je kad se sjetim koliko je onaj parmak Hadzic igr'o a koliko ova "nasa djeca" moraju cekati da dobiju 5 minuta.
Kad vidis da npr. Obradovic iz Radnika zareda 10ak odlicno odigranih utakmica, mozes ga bar u prijateljskoj ubaciti 10 minuta. Tako pomazes i njemu, i klubu i ligi generalno.
shake69

#455 Re: BiH - Estonija

Post by shake69 »

cyprus wrote:Meni stvarno nije jasno zašto se traže mane nakon ovakve igre i pobjede :-)

Mislim, i ja sa nestrpljenjem čekam da Cimirot konačno dobije pravu priliku, ali zar je to zaista sad najvažnije :-)
Prosto receno, sto mi zapravo uvijek skoro igramo isto i u istoj formaciji i kada nekada nekoga natamburamo kao Estonce veceras zaboravimo nase mahane. E, necu!. Treba se radovati pobjedi, ali i pitati jesmo li mi jedina repka koja samo zna igrati napadacki, s dva spica i ostala sr.nja, sto kad cujem hoce nesto da mi bude. Mozemo li nekad bar pokusati uvjezbati tvrdju formaciju, valjda, majka mu stara imamo igraca i za to!? Imamo li?
zlajapravaraja

#456 Re: BiH - Estonija

Post by zlajapravaraja »

Nešto mi leži na duši, moram to ovdje napisati:

IZET HAJROVIĆ, heroj koji nas je odveo na SP, ni kriv ni dužan sjedi na klupi ili čak tribini jebenog Werdera iz Bremena, jer njihov maloumni trener i dalje forsira sistem 4-3-1-2 u kojem prosto nema mjesta za krila ili krilne napadače. Dakle jedna totalno zaboravljena i arhivirana formacija, koju je zadnji koristio Safet Šuškavac na planeti Zemlji kada BiH nije imala krila, a koju je ovaj počeo koristiti malo nakon Izetovog transfera u taj klub.

Iskreno se nadam da selektor i savez nisu zaboravili njegove zasluge i da su svjesni zašto ga ovoliko handre! Ako već nije dovoljno za poziv, neka ga makar nazovu i pitaju kako devera!
Logovan

#457 Re: RE: Re: BiH - Estonija

Post by Logovan »

Mirza007 wrote:[
O toj trojici imam pozitivno misljenje ali ne mogu svi odjednom dobiti sansu, pogotovo ne na otvaranju kvalifikacija. Za Cimirota sam rekao da je mozda trebao dobiti bolju sansu. Mozda je danas trebao uci umjesto Mede a da Djuric ostane na klupi. Nema razloga da podvlacis ono u cemu se slazemo.
Genralno, da je Hodzic u prijasnjim kvalifkacijama igrao vise ne bi mogao igrati Djuric a on nam je svojim golovima donio baraz. Ove sezone ga nazalost ne prati forma. Nema se tu sta Mesi zamjeriti.
Ma ne mislim da sva trojica odjednom trebaju igrati, kazem da moraju dobijati prilike da igraju.

Hodzic nije igrao ni kada je bio u formi, tako da to meni govori da mu je trud uzalud, jer mu Bazdarevic nece dati sansu kako god okrenes.
Mirza007

#458 Re: RE: Re: BiH - Estonija

Post by Mirza007 »

hrasno38 wrote:
Logovan wrote:
N.N. wrote:Jebo majku ovog Viscu toliko forsiraju na portalima da razvaljuje tamo u Turskoj ligi, a on ovamo ne moze probiti jebene Estonce, ni jednom.
To ti dovoljno govori koliko je frajer los igrac. Nema on 5 dobrih utakmica u dresu reprezentacije.
Jah decko koji je vec u ovoj sezoni iz 5 utakmica postigao dva gola i podjelio 3 asistencije a u prosloj dao 17 golova i podjelio 10 asistencija....protiv Izraela zavalio dva gola je los igrac :? :? :?
Logika @N.N onda rezonuje da je umjesto Duljevica trebao biti pozvan Miroslav Stevanovic jer Duljevic nije uradio nista u Japanu a Stevanovic u 10 sekundi napravio asistenciju da guzovi bride prema Djuricu a osim toga u duplo manje utakmica u proslom prvenstvu imao duplo bolji ucinak od Dulje.......naravno da samo karikiram i smatram da je i Duljevicu i Stevanovicu mjesto u rosteru ali jebi ga ne mogu jednostavno po kvalitetu pod ruku sa Viscom.
Generalno, dosta se na forumu pljuvalo (pa i sada se pljuje) po Visci, Lulicu pa i Pjanicu. Dokazanim i visoko vrijedim igracima. Uglavnom eto forumasi bolje znaju od selektora, njihovih klupskih trenera i trzista na kojem vrijede milione.
Mirza007

#459 Re: RE: Re: BiH - Estonija

Post by Mirza007 »

Logovan wrote:
Mirza007 wrote:[
O toj trojici imam pozitivno misljenje ali ne mogu svi odjednom dobiti sansu, pogotovo ne na otvaranju kvalifikacija. Za Cimirota sam rekao da je mozda trebao dobiti bolju sansu. Mozda je danas trebao uci umjesto Mede a da Djuric ostane na klupi. Nema razloga da podvlacis ono u cemu se slazemo.
Genralno, da je Hodzic u prijasnjim kvalifkacijama igrao vise ne bi mogao igrati Djuric a on nam je svojim golovima donio baraz. Ove sezone ga nazalost ne prati forma. Nema se tu sta Mesi zamjeriti.
Ma ne mislim da sva trojica odjednom trebaju igrati, kazem da moraju dobijati prilike da igraju.

Hodzic nije igrao ni kada je bio u formi, tako da to meni govori da mu je trud uzalud, jer mu Bazdarevic nece dati sansu kako god okrenes.
Pa Mesa nastoji krpiti pozicije na kojima smo najtanji. Nakon Misimovica nemamo ofanzivnog veznog. Probalo se se sa Pjanicem, Medom, Susicem i skripalo je to cijele kvalifikacije. Evo sada se isprobava Milicevic. To se mora rijesiti sto prije. Nakon toga desni bek. Od Mujdze nemamo pravo rjesenje. Vranjes je krpio, probalo se sa Bicakcicem danas, M. Susicem ranije (ja sam recimo ocekivao da vidim njega na toj poziciji prije Bice ali eto.). Hodzicev peh je da nam napadac nije kriticna pozicija cak ni u 4-4-2 formaciji tako da tesko moze dobiti sansu u narednim utakmicama. Igrao je Hodzic u Kirin kupu ali se nametnuo Djuric a i on sjedi na klupi.
Last edited by Mirza007 on 06/09/2016 23:54, edited 1 time in total.
hrasno38

#460 Re: BiH - Estonija

Post by hrasno38 »

Stvarno trenutno pored Dzeke, Ibisevica, Djurica u napadu kako neko moze vidjeti Hodzica ili recimo Bajica da igra :?
LSD

#461 Re: BiH - Estonija

Post by LSD »

hrasno38 wrote:Stvarno trenutno pored Dzeke, Ibisevica, Djurica u napadu kako neko moze vidjeti Hodzica ili recimo Bajica da igra :?
Što da ne :? vakat im je da se polako ubacuju u igru, da skupljaju iskustvo za A selekciju.
Nece ni Džeko (30 godina), niti Ibišević (32) dovijeka igrati.
Mirza007

#462 Re: BiH - Estonija

Post by Mirza007 »

hrasno38 wrote:Stvarno trenutno pored Dzeke, Ibisevica, Djurica u napadu kako neko moze vidjeti Hodzica ili recimo Bajica da igra :?
Mogao bih ja vidjeti Hodzica da je nemetnuo u Dinamu u kontinuitetu (i to u LP a ne domacoj ligi) i da za njega pljuste ponude sa svih strana. Decko je veliki talent, jako mlad se probio do Liverpool-a i sigurno je potencijal. Nece njega jedan utakmica u reprezentaciji izbaciti u orbitu nego kontinuitet dobrih igara u klubu (primjer Visca).
hrasno38

#463 Re: BiH - Estonija

Post by hrasno38 »

Mirza007 wrote:
Mogao bih ja vidjeti Hodzica da je nemetnuo u Dinamu u kontinuitetu (i to u LP a ne domacoj ligi) i da za njega pljuste ponude sa svih strana. Decko je veliki talent, jako mlad se probio do Liverpool-a i sigurno je potencijal. Nece njega jedan utakmica u reprezentaciji izbaciti u orbitu nego kontinuitet dobrih igara u klubu (primjer Visca).
Pa u tom kontekstu sam i napisao....prvi je prvi napadac Rome....drugi je prvi napadac Herte....treci je u svakoj utakmici u kojoj je igrao za reprezentaciju dao gol (ili u 90% utakmica) i onda neko pita sto rezervni igrac Dinama ne igra :? Jednostavno nema logike jos uvijek da igra.....pa jaci je po referencama i igrama Bajic!!!
A osim toga Hodzic ima odigranih u zadnje tri prijateljske utakmice 191 minutu u kojoj nije uradio nista pa je vjerovatno i to razlog sto je cetvrti napadac za sada.
Last edited by hrasno38 on 07/09/2016 00:04, edited 1 time in total.
luckylaka

#464 Re: BiH - Estonija

Post by luckylaka »

nisam gledao :( sta sam propustio.Samo ozbiljne komentare citam.
stranac2

#465 Re: BiH - Estonija

Post by stranac2 »

Koliko ima igraca boljih u PL d onog parmka Bicakcica .. lik ulazi u igru i u 64 minuti prvi duzi sprint on ima problema .. covjek ima problem da mijenja pravac kretanja i ostane na nogama.

Nadam se da curan primijeti koji je ovaj momak rizik ...
hrasno38

#466 Re: BiH - Estonija

Post by hrasno38 »

luckylaka wrote:nisam gledao :( sta sam propustio.Samo ozbiljne komentare citam.
NAJKRACE: Utakmicu koju bi odgledao bez trunke nervoze i sekiracije u kojoj je postignuto 5 golova od kojih je jedan eurogol!!!
LSD

#467 Re: BiH - Estonija

Post by LSD »

luckylaka wrote:nisam gledao :( sta sam propustio.Samo ozbiljne komentare citam.
Nisi gledao, jelde....veliki navijac BiH i vodeci kritičar časnog Meše....ali ces zato sad najviše komentarisati ovu utakmicu, pretpostavljam.

Samo vas pratim.
luckylaka

#468 Re: BiH - Estonija

Post by luckylaka »

LSD wrote:
Nisi gledao, jelde....veliki navijac BiH i vodeci kritičar časnog Meše....ali ces zato sad najviše komentarisati ovu utakmicu, pretpostavljam.

Samo vas pratim.
:-) Da komentarisem nesto sto nisam gledao.Al ako hoces na prvu cestitke momcima i selektoru.P.S.Vise volim sto Spaha zavuce ovima na forumu nego onima na terenu.
lijek-za-sve

#469 Re: BiH - Estonija

Post by lijek-za-sve »

LSD wrote:

Samo vas pratim.
eki ti nekog i nesta pratis....ne kvari mi ovako lijep ugodjaj.....
Mutivoda

#470 Re: BiH - Estonija

Post by Mutivoda »

zlajapravaraja wrote:Nešto mi leži na duši, moram to ovdje napisati:

IZET HAJROVIĆ, heroj koji nas je odveo na SP, ni kriv ni dužan sjedi na klupi ili čak tribini jebenog Werdera iz Bremena, jer njihov maloumni trener i dalje forsira sistem 4-3-1-2 u kojem prosto nema mjesta za krila ili krilne napadače. Dakle jedna totalno zaboravljena i arhivirana formacija, koju je zadnji koristio Safet Šuškavac na planeti Zemlji kada BiH nije imala krila, a koju je ovaj počeo koristiti malo nakon Izetovog transfera u taj klub.

Iskreno se nadam da selektor i savez nisu zaboravili njegove zasluge i da su svjesni zašto ga ovoliko handre! Ako već nije dovoljno za poziv, neka ga makar nazovu i pitaju kako devera!
jesi fkt ozbiljan s ovim?
mogli smo ga na račun Žiline pozivat još 10 godina, pa nismo merhamet..
ne zaslužuje to dok ne bude redovno igrao i vozdra, u werderu se ne može nametnuti :roll: đe je uopće sad je l' u drugi tim prekomandovan?! ni klupu ne grije.

što nije preš'o gdje ako je imao priliku, fol nametnut će se.. iskreno, sretno, nek se nametne, al ne obećava vala.
u biti, svejedno mi je, samo za reprezentacije nije!

a možda se zezaš, nadam se ustvari :mrgreen:
Last edited by Mutivoda on 07/09/2016 00:17, edited 2 times in total.
LSD

#471 Re: BiH - Estonija

Post by LSD »

lijek-za-sve wrote:
LSD wrote:

Samo vas pratim.
eki ti nekog i nesta pratis....ne kvari mi ovako lijep ugodjaj.....
Tišina tamo mali...miran budi...ni je'ne

Lucky, izvini se Meši pa cemo ti oprostiti neke stvari :-)
lijek-za-sve

#472 Re: BiH - Estonija

Post by lijek-za-sve »

LSD wrote:
Tišina tamo mali...miran budi...ni je'ne

Lucky, izvini se Meši pa cemo ti oprostiti neke stvari :-)
mali ti je u gacama a ona koja te je okotila nek ti bude mirna.....
stranac2

#473 Re: BiH - Estonija

Post by stranac2 »

luckylaka wrote:
LSD wrote:

Samo vas pratim.
:-) Da komentarisem nesto sto nisam gledao.Al ako hoces na prvu cestitke momcima i selektoru.P.S.Vise volim sto Spaha zavuce ovima na forumu nego onima na terenu.
Zavukao ga je tebi Susis druze iako si ga mazihisticki branio godinama ovdje do kraja . (sto te ne ometa da i dalje tako autoritativno pises i deklarises forumase).. a sada samo cekaj da ti ga i Spahic zavuce u jednoj od utakmica ozbiljnog takmicarskog karaktera.
zlajapravaraja

#474 Re: BiH - Estonija

Post by zlajapravaraja »

Mutivoda wrote:
zlajapravaraja wrote:Nešto mi leži na duši, moram to ovdje napisati:

jesi fkt ozbiljan s ovim?
mogli smo ga na račun Žiline pozivat još 10 godina, pa nismo merhamet..
ne zaslužuje to dok ne bude redovno igrao i vozdra, u werderu se ne može nametnuti :roll: đe je uopće sad je l' u drugi tim prekomandovan?! ni klupu ne grije.

što nije preš'o gdje ako je imao priliku, fol nametnut će se.. iskreno, sretno, nek se nametne, al ne obećava vala.
u biti, svejedno mi je, samo za reprezentacije nije!

a možda se zezaš, nadam se ustvari :mrgreen:
Ni najmanje. Pročitaj moj post pažljivije.

Nema to veze sa Žilinom, nego čistim kvalitetom, a i njegovoj nesvakidašnjoj situaciji.

I Joachim Löw forsira Götzea, iako evo već 3 godine ne igra u klubu. Pa je čak dao gol u finalu...

Osim toga, pola nam repre sjedi na klupi, dok ja pak nisam zahtijevao da Izet igra u prvih 11, ili ikako...

Uostalom, odi se informiši o stanju u Werderu, pa se onda vrati da prodiskutujemo.
Logovan

#475 Re: RE: Re: BiH - Estonija

Post by Logovan »

Mirza007 wrote: Pa Mesa nastoji krpiti pozicije na kojima smo najtanji. Nakon Misimovica nemamo ofanzivnog veznog. Probalo se se sa Pjanicem, Medom, Susicem i skripalo je to cijele kvalifikacije. Evo sada se isprobava Milicevic. To se mora rijesiti sto prije. Nakon toga desni bek. Od Mujdze nemamo pravo rjesenje. Vranjes je krpio, probalo se sa Bicakcicem danas, M. Susicem ranije (ja sam recimo ocekivao da vidim njega na toj poziciji prije Bice ali eto.). Hodzicev peh je da nam napadac nije kriticna pozicija cak ni u 4-4-2 formaciji tako da tesko moze dobiti sansu u narednim utakmicama. Igrao je Hodzic u Kirin kupu ali se nametnuo Djuric a i on sjedi na klupi.
A mi to rješavamo jednu po jednu poziciju? :D
Dugo vremena vučemo problem na poziciji desnog beka. Ne mogu da vjerujem da nema niti jedan desni bek koji bi mogao igrati u prvih 11. Teško mi je za povjerovati. A onog Vranješa kad vidim na ovoj poziciji, tačno mi loše bude. :-)

Kažeš teško da može dobiti šansu u narednim utakmicama? Zašto?

Hodžić i Đurić ne bi igrali na Kirin kupu, kao ni ostali (možda pojedinci), da su došli Džeko i ostali standardni igrači.
Locked