Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
daddy-kool

#451 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by daddy-kool »

Connaisseur Karlin wrote:
daddy-kool wrote:

zenama je napravljena nepravada od zakona iz njene religije,tacnije,vjernika koji su izmislili takav zakon da hoda pokrivena od glave do pete,
A to nepravda i nesloboda (što se ne slažem da jeste, ali eto zbog argumenta) se najbolje liječi kontra nepravdom i neslobodom?

Pa ista nepravda se moze promjeniti od pretopstavjenih u islamskim drustvima i li eventulano fetvama,jer narod je jako malo u kontaktu sa muslimanima i muslimankama intelektualcima ,koji znaj da ni hidzab ni burka nisu direktan Boziji zahtjev ni dio Bozije rijeci. :)

Katolicki popopvi n mogu imati djecu a popadija u ostlaim hriscnaksim dinominacijama imaju djecuKatolici jednotvano slijede jako striktne a istovremeno jako nelogicne zakone. Mnogi katolicki svestenici nisu nikad odusatli ni od seksa ni od vanbracne djece. :)
Konfuzno razmišljaš i pišeš, ne mogu da razumijem šta znači i kakve veze ima "Pa ista nepravda se moze promjeniti od pretopstavjenih u islamskim drustvima i li eventulano fetvama" sa ovim što sam ja napisao?

Takođe nepovezano skačeš sa teme na temu, drago mi je da si pročitala neke stvari ali to se treba upotrijebiti na pravom mjesu i u pravo vrijeme.
Connaisseur Karlin

#452 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Connaisseur Karlin »

Grean wrote:
zenama je napravljena nepravada od zakona iz njene religije,tacnije,vjernika koji su izmislili takav zakon da hoda pokrivena od glave do pete,a takav zakon nije problem ni obaveza nijedne drzave u kojoj nije prisutan serijatksi zakon :)

nijedan muskarac musliman ne misli ili ne zeli reci da je jako neobican zakon koji naredjuje zeni da hoda pokrivena od glave do pete ;-) ja bih takve stavila pod burku mjesec dana,samo da osjete kako je hodati pod burkom :D
Prije svega brkas pojmove, burka je jedno a burkini nesto drugo. Znaci kvaris temu tj. razvodnjavas je.

Burku ja licno ne podrzavam (ali to je taj vas problem, za vas smo svi mi isti, sektasi, vehabije, hanefije, muslimani su muslimani) i ne podrzava je vecina muslimana jer to nije ni propisano u Islamu. To je dio tog sektastva, zaostaci nazadnog svjetonazora koji se zadrzao kroz pogresno ucenje Islama. Burkini ne pokriva lice, ili ne mora pokrivati lice, burkini pokriva one dijelove tijela koji i jesu propisani da se pokriju. Burkini nije i ne moze biti nikakav sigurnosni rizik, nikakvo ponizavanje, to treba da bude slobodan izbor onih koji vjeruju i praktikuju Islam, hoce li to raditi doslovno ili na neki svoj nacin. Sloboda izbora prije svega.
Zene koje nose burkini,vecinom nose ili burku na kopnu,ili su pokrivene za hidzabom i dugom odorom,zato sam sve povezala sa opravdanim razlogom.

Zene u nomlranim kupacim kostimima ne nose ni burke,ni hidzab ili nesto slicno sto je vezano za tradicioanalnu nosnju. Poneta je da su zene bezrazlozno i neopravdano diskriminirane zakonima od strane muskaraca a u ime religije.Nije logicno,ni morlano ni eticki diskriminirati zene pod plastom religije. Daj mi primjere gdej i kad su muslimani muskarci diskiminirani radi svoje "religijke nosnje" kao sto se svkadnoenvo desava zenama.
hAZNADAR

#453 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by hAZNADAR »

daddy-kool wrote:Ove zabrane su gluposti, koga to ove žene ugrožavaju ili kako sputavaju nečiju slobodu?

Frančezi su postali ne malo antiislamski nastrojeni.

Cinjenica je da i u Francuskoj i ostalim antiislamskim zemljama Evrope zive milioni muslimana koji tu opet imaju veca prava, slobode, perspektivu,.. nego u zemljama odakle dolaze ili vode porijeklo.

Dokle je god tako - svaka kritika o diskriminaciji je suvisna. Jasno je da postoji - ali postoji svugdje u svijetu na raznorazne nacine. Nije vijest kada te policajac opandrkne pendrekom 'nako sto mu se ne svidja tvoja faca diljem svijeta bez mogucnosti zalbe, a jeste kada egzibicionisti sa burkom na silu pokusavaju izigravati zrtve u drustvu gdje imaju bolju perspektivu i slobodu nego tamo odakle dolaze.
Hakiz

#454 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

Uostalom, burkini se malo razlikuje od kupaćih kostima za žene sa kraja 19. i početka 20. vijeka u Evropi i SAD-u. Na primjer: http://debyclark.blogspot.ba/2013/02/vi ... mwear.html
Connaisseur Karlin

#455 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Hakiz wrote:
U SAD burkini je dozvoljen u bazenu i nije pod kategorijom "odjece" koja je opasna,tj. koja moe ugorziti sigurnost plivaca. :)

Kupaci kostim nije odjeca,jer ne ugorzava sigurnsost plivaca/ica.
To šta neka pojedina zemlja ima kao pravilo, pa bila to i Amerika, nije jedinica mjere za ostale.

A inače bi u bazenima moralo biti pravilo da se mora ulaziti bez ičega :wink:
Pod ugorzavanjem nisam podvukla socijalne faktore vec tehnicke fatkore koji uzrokuju smrt plivaca!

Pa Amerika bi sutra uvela isto pravilo kao Francuska,da je trenutno u istom polozaju kao Francuska.Prvila se uvijek mogu promjeniti. :)

Plivanje u bazenu ili na moru mora biti iznad svega sigurno za plivace/ice,tj. da kostim ili odjeca ne ugorzavaju osobu koja pliva. ( vrsta tkanine,kroj i sls.)
Hakiz

#456 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

hAZNADAR wrote:
Cinjenica je da i u Francuskoj i ostalim antiislamskim zemljama Evrope zive milioni muslimana koji tu opet imaju veca prava, slobode, perspektivu,.. nego u zemljama odakle dolaze ili vode porijeklo.

Dokle je god tako - svaka kritika o diskriminaciji je suvisna.
I ovo je nešto šta trebaju ovi što viču diskriminacija stalno imati na umu.
Sanjarko

#457 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Sanjarko »

Nadzorna_ploca wrote:Jeli burkini ima neke veze sa bikini, ili je to onako ofrlje.. :zzzz:
Bur(ka)+kini od rijeci bikini. ;-)
Connaisseur Karlin

#458 Re: Burkini, Evropa i demokratija

daddy-kool wrote:
daddy-kool wrote:
A to nepravda i nesloboda (što se ne slažem da jeste, ali eto zbog argumenta) se najbolje liječi kontra nepravdom i neslobodom?

Pa ista nepravda se moze promjeniti od pretopstavjenih u islamskim drustvima i li eventulano fetvama,jer narod je jako malo u kontaktu sa muslimanima i muslimankama intelektualcima ,koji znaj da ni hidzab ni burka nisu direktan Boziji zahtjev ni dio Bozije rijeci. :)

Katolicki popopvi n mogu imati djecu a popadija u ostlaim hriscnaksim dinominacijama imaju djecuKatolici jednotvano slijede jako striktne a istovremeno jako nelogicne zakone. Mnogi katolicki svestenici nisu nikad odusatli ni od seksa ni od vanbracne djece. :)
Konfuzno razmišljaš i pišeš, ne mogu da razumijem šta znači i kakve veze ima "Pa ista nepravda se moze promjeniti od pretopstavjenih u islamskim drustvima i li eventulano fetvama" sa ovim što sam ja napisao?

Takođe nepovezano skačeš sa teme na temu, drago mi je da si pročitala neke stvari ali to se treba upotrijebiti na pravom mjesu i u pravo vrijeme.

opet ne kuzis :lol:

pa izvor problema je isljucivo zakon koji je diskirminirao zene u odredjenoj religiji,jer su se pojedinci sjetili kako ce kontorlirati zene pod plastom religije :D
Grean

#459 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Grean »

Zene koje nose burkini,vecinom nose ili burku na kopnu,ili su pokrivene za hidzabom i dugom odorom,zato sam sve povezala sa opravdanim razlogom.

Zene u nomlranim kupacim kostimima ne nose ni burke,ni hidzab ili nesto slicno sto je vezano za tradicioanalnu nosnju. Poneta je da su zene bezrazlozno i neopravdano diskriminirane zakonima od strane muskaraca a u ime religije.Nije logicno,ni morlano ni eticki diskriminirati zene pod plastom religije. Daj mi primjere gdej i kad su muslimani muskarci diskiminirani radi svoje "religijke nosnje" kao sto se svkadnoenvo desava zenama.
Opet pravis zamjenu teza, te zene nisu ponizili muskarci vec je u najvecem broju slucajeva licni izbor.

Zena koju sam vidio ljetos na Jadranu u burkiniju imala je dvije kcerke i sina i nijedna od kcerki nije bila pokrivena a ni muz mi nije djelovao vjerski nastrojen. To je njen izbor, mlada zena, kultivisana po nekoj slobodnoj procjeni, izuzetno lijepa.

I sta, sada zenama treba zabraniti slobodu vjere jer su diskrimisane na ulici? Znaci problem je u Islamu a neu onim koji ih diskriminisu, poput Francuske drzave ili majmuna koji su pljeskali. E to mi je logika do jaja.
zenit dozic

#460 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by zenit dozic »

kikser55 wrote:država se raspada a bošnjo ufatio priču i brigu o burkiniju ti koji nose burkinije su ladili muda dok je bosna gorila u ratu
Edit
Haj sto vi bosnjaci :mrgreen: o tome pricate ali sto zagrepcanke o tome raspredaju mjesto sa mnom :mrgreen: malo na lakse teme
Last edited by zenit dozic on 24/08/2016 23:20, edited 1 time in total.
Hakiz

#461 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

Hakiz wrote:
U SAD burkini je dozvoljen u bazenu i nije pod kategorijom "odjece" koja je opasna,tj. koja moe ugorziti sigurnost plivaca. :)

Kupaci kostim nije odjeca,jer ne ugorzava sigurnsost plivaca/ica.
To šta neka pojedina zemlja ima kao pravilo, pa bila to i Amerika, nije jedinica mjere za ostale.

A inače bi u bazenima moralo biti pravilo da se mora ulaziti bez ičega :wink:
Pod ugorzavanjem nisam podvukla socijalne faktore vec tehnicke fatkore koji uzrokuju smrt plivaca!

Pa Amerika bi sutra uvela isto pravilo kao Francuska,da je trenutno u istom polozaju kao Francuska.Prvila se uvijek mogu promjeniti. :)

Plivanje u bazenu ili na moru mora biti iznad svega sigurno za plivace/ice,tj. da kostim ili odjeca ne ugorzavaju osobu koja pliva. ( vrsta tkanine,kroj i sls.)
Od svih supstanci koje se koriste u proizvodnji kozmetičkih proizvoda, U Americi je zabranjeno njih oko 200. U EU ih je zabranjeno oko 2.000. Toliko o temi šta je nekome sigurno, a šta ne.

U Americi je pravilo da se mora dokazati štetnost nečega da bi se zabranilo, u Evropi je pravilo da se mora dokazati da nešto nije štetno da bi dobilo dozvolu da se koristi.

A insistiranjem na TTIP-u, Amerika hoće da natjera Evropu da prihvati njena pravila.

I zato Amerika meni nije primjer i nešto na šta bi se trebalo ugledati.
Last edited by Hakiz on 24/08/2016 23:20, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#462 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by hAZNADAR »

tututuuuu wrote:
Sarkozy: Burkini je provokacija kojom se podržava radikalni islam
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sarko ... /160824139

Dakle, to je poenta. A ne kako neko nosi kakvu tkaninu. I jos idu izbori, a glasaci zbog napada su sigurno u dobrom broju skrenuli u desno i to je to...
Burkini jeste provokacija i glupo samodokazivanje, izazivanje situacije zrtve,...

Osoba koja je u tom stadiju vjerovanja i prakticiziranja islama da nosi burkini po defaultu vjeruje i u Serijat.

A posto Serijat nije demokratija i sloboda - tim osobama demokratija i sloboda ne trebaju.

Ljudi jednostavno ne zele da dolaze na mjesta gdje su burkiniji, ne zele da sjede blizu takvih osoba. Burkini ne moze oblaciti normalna osoba. Predan i ispravan musliman/ka nebi nikada to od sebe radio. Jer vjeru ima za sebe a ne za egzibiciju siroj javnosti i provokacije.
Sve te burkini cure vrlo dobro znaju kakvu reakciju izazivaju u okolini, itekako su svjesne toga. Sta vise reci o njima?
Hakiz

#463 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

hAZNADAR wrote:Sve te burkini cure vrlo dobro znaju kakvu reakciju izazivaju u okolini, itekako su svjesne toga.
I to je nešto o čemu treba razmisliti, koliko je burkini stvarno potreba one koja ga nosi, a koliko je politički stav i provokacija.
daddy-kool

#464 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by daddy-kool »

hAZNADAR wrote: a jeste kada egzibicionisti sa burkom na silu pokusavaju izigravati zrtve u drustvu gdje imaju bolju perspektivu i slobodu nego tamo odakle dolaze.
Poenta je da su to nerijetko građani Francuske koji bi trebali imati ista prava kao i ostali.
Dosta (većina) njih je i rođena tamo, tako da ovo odakle dolaze nema neke veze.

Ovo se svodi na suzbijanje jedne tradicije i ubijanje islamskog identiteta.
Hakiz

#465 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

daddy-kool wrote:
hAZNADAR wrote: a jeste kada egzibicionisti sa burkom na silu pokusavaju izigravati zrtve u drustvu gdje imaju bolju perspektivu i slobodu nego tamo odakle dolaze.
Poenta je da su to nerijetko građani Francuske koji bi trebali imati ista prava kao i ostali.

Kad si u Rimu...
daddy-kool

#466 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by daddy-kool »

opet ne kuzis :lol:

pa izvor problema je isljucivo zakon koji je diskirminirao zene u odredjenoj religiji,jer su se pojedinci sjetili kako ce kontorlirati zene pod plastom religije :D
Pa ima li iko da više potcjenjuje žene od tebe, ti smatraš da su nesposobne da same odlučuju o svom životu.
Grean

#467 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Grean »

Hakiz wrote:
hAZNADAR wrote:

Dokle je god tako - svaka kritika o diskriminaciji je suvisna.
I ovo je nešto šta trebaju ovi što viču diskriminacija stalno imati na umu.
Ma totalno besmislena paralela.

Ovi se ne busaju da su demokratija. USA je nastala i bila utociste prognanim vjerskim grupama iz Evrope, od amisa pa preko nekih drugih heretickih crkvi. Postojanje im je zasnovano na toj prici.

Evropa je uvijek bila nesto drugo a nakon II svjetskog se busaju da su i oni dio tog svjetonazora. Samo sto maske sve vise padaju.

Evropljani 39' i Evropljani danas, puno je manja razlika nego sto mi to mislimo. Ovoj djeci sto su rodjena poslije rata 92' se cini kao vrijeme dinosaura a realno sve je isto kao i onda, nismo makli sa tacke. Tako je i nase poimanje nacizma i 39' nesto sto je neponovljivo, sto pripada istoriji a blize je od jake za vratom.
Last edited by Grean on 24/08/2016 23:26, edited 1 time in total.
Goldenhand

#468 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Goldenhand »

daddy-kool wrote:

Burkini je tradicija. :mrgreen:

Logično da ćeš ubijati identitet kada te taj identitet već godinama ubija.
ABH017

#469 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

tututuuuu wrote:
ABH017 wrote: A ti "kao" znaš ko je radikalan?
Mora da su Francuzi tebe pitali. Ako nisu, treba im te pod hitno preporučiti. Inače, mogli bi slučajno zakačit neku neradikalnu ženu, kojoj je kosa opala uslijed izlaganja hemoterapiji. A ona jadna došla samo malo da je sunce obiđe.
ma da, naravno, to je sigurno razlog. :-) Znam da se niti jedan katolik, a kamo li casna sestra nije raznijela bombom da bi pobila civile u ima Boga.

i mene nisu nista pitali, sami su odlucili, ja samo ovdje, kao i svako drugi raspravljam o takvoj njihovoj odluci. Obrati se njihovom veleposlanstvu sa svojim primjedbama.
Pa ja sam odgovarao na tvoj post. Ti si, valjda, iznio svoje mišljenje.
Pa me živo interesuje, gdje se, ispod burkinija može postaviti bomba, s obzirom da, ta ista žena, dođe pod hidžabom do plaže.
Kako to misliš da radikalne žene idu na plažu?
I na osnovu čega znaš da časne sestre nisu radikalne?
tututuuuu

#470 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

hAZNADAR wrote:
tututuuuu wrote:
Sarkozy: Burkini je provokacija kojom se podržava radikalni islam
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sarko ... /160824139

Dakle, to je poenta. A ne kako neko nosi kakvu tkaninu. I jos idu izbori, a glasaci zbog napada su sigurno u dobrom broju skrenuli u desno i to je to...
Burkini jeste provokacija i glupo samodokazivanje, izazivanje situacije zrtve,...

Osoba koja je u tom stadiju vjerovanja i prakticiziranja islama da nosi burkini po defaultu vjeruje i u Serijat.

A posto Serijat nije demokratija i sloboda - tim osobama demokratija i sloboda ne trebaju.

Ljudi jednostavno ne zele da dolaze na mjesta gdje su burkiniji, ne zele da sjede blizu takvih osoba. Burkini ne moze oblaciti normalna osoba. Predan i ispravan musliman/ka nebi nikada to od sebe radio. Jer vjeru ima za sebe a ne za egzibiciju siroj javnosti i provokacije.
Sve te burkini cure vrlo dobro znaju kakvu reakciju izazivaju u okolini, itekako su svjesne toga. Sta vise reci o njima?
Slazem se. Osobito s boldanim. I pisao sam vec da je pomalo bezobrazno tjerati inat s burkinijima i ostalim u zemlji u kojoj se dogodilo toliko teroristickih napada i mrtvih i to u kratkom razdoblju.

Ja sam ovdje sam tvrdio upravo to na spominjanje casnih i sl., da to nema veze s tkaninom per se vec porukom i ono sta ljudi vide da takav stil odjevanja predstavlja. a vide kao radikalni islam u cije je ime pobijeno (samo u Francuskoj, i gradovima gdje je zabrana) na stotine neduznih ljudi.

Da li se krse vjerska prava. u odredjenoj mjeri da. Ali ja ih u potpunosti razumijem. Od nekud se mora i krenuti, na kraju krajeva.
insomnia78

#471 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Ljudi se namjerno prave mutavi pa ignorisu jebenog ogromnog "slona" u sobi

Da, likovi koji dolaze upravo iz tog miljea i te tradicije, miljea burki i burkinija su odlucili kazniti cafire zbog objave karikature poslanika.

Taj list je do tada prozivao i podjebavao svaku mogucu politicku opciju, svaku stranku, svaku javnu licnost u Francuskoj i dosta njih u svijetu. Samo par posto naslovnica se odnosilo na religije a jos manji postotak na islam, mnogi su se nasli uvrjedjeni ali su jedini muslimani skocili u odbranu

Poslije napada na CH uslijedilo je dosta pravdanja pa i otvorenog podrzavanja od strane francuskih arapa ali su ekspresna hapsenja i jos ekspresnije presude za podrzavanje terorizma tome stale u kraj

Javnost, pogotovo kod nas slabo zna ili se ne sjeca, za napade koji su se odigrali prije CH. Ne zna npr za Mohameda Meraha koji je ubio troje jevrejske djece osnovnoskolskog uzrasta i jos par vojnika. Ne zna za kamaru sitnih napada, za kamaru onih sprijecenih. Ne zna za one koji se proglase djelom ludaka. Neki dan je, npr 500 metara od strazburske dzamije arapin nozem nasrnuo na starca jevreja (nosio je onu kapicu) vicuci AA, proglasen je ludim i hospitaliziran

Sta je sa zvucnim napadima poslije CH? Svi pocinioci dolaze iz istog kruga ljudi i istih srediba svidjalo se to nekome ili ne

Kazete ukidaju prava vlastitim gradjanima :D Arapin ce za sebe reci da je Francuz jedino ako mu od Francuske nesto treba. Oni vole i priznaju Fr otprilike kao sto ovi iz blentiteta i ovi sa kamenjara vole i priznaju BiH
To je tako i oni to niti ne kriju. Cak npr i vecina ovih top sportista bi svi igrali za svoje Alzire, Tunise i Maroke :D samo da mogu postici upola uspjeha kao sa Fr

Ima jos jedna stvar. Zabranu su donjeli uglavnom gradovi na azurnoj obali gradovi sa jakom desnicom, gradovi koji gravitiraju Nici. Ali i Nici koja jos uvijek broji mrtve iz teroristickog napada (prije samo par dana je u bolnici preminula jos jedna zrtva). Nici koja lagano biljezi pad turistickih posjeta jer se ljudi boje novih napada

Na Korzici je neki dan izbio sukob izmedju arapa i lokalaca oko burkinija pa su letjele kamenice i sjevali nozevi. Zavrsilo se sa 10-15 povrjedjenih tako da policija i ovako malo pokusava stati na loptu (odatle ono o narusavanju javnog reda i mira)

E pa, u svjetlu posljednjih dogadjaja je to ljudima "malo" pocelo da smeta i odlucili su povuci neke poteze.

Osim toga, Francuska je sekularna zemlja i vecina ljudi ne zeli nikakve poveznice sa religijom pogotovo ne sa islamom i njegovim nametanjen stila zivota kojeg oni (arapi i njihovo razumjevanje istog) guraju kao prst u oko na svakom koraku

Jbg, jeste supacki i vjerovatno neustavno, sud doduse kaze da nije ali nije neosnovano
tututuuuu

#472 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

ABH017 wrote:
tututuuuu wrote:
ABH017 wrote: A ti "kao" znaš ko je radikalan?
Mora da su Francuzi tebe pitali. Ako nisu, treba im te pod hitno preporučiti. Inače, mogli bi slučajno zakačit neku neradikalnu ženu, kojoj je kosa opala uslijed izlaganja hemoterapiji. A ona jadna došla samo malo da je sunce obiđe.
ma da, naravno, to je sigurno razlog. :-) Znam da se niti jedan katolik, a kamo li casna sestra nije raznijela bombom da bi pobila civile u ima Boga.

i mene nisu nista pitali, sami su odlucili, ja samo ovdje, kao i svako drugi raspravljam o takvoj njihovoj odluci. Obrati se njihovom veleposlanstvu sa svojim primjedbama.
Pa ja sam odgovarao na tvoj post. Ti si, valjda, iznio svoje mišljenje.
Pa me živo interesuje, gdje se, ispod burkinija može postaviti bomba, s obzirom da, ta ista žena, dođe pod hidžabom do plaže.
Kako to misliš da radikalne žene idu na plažu?
I na osnovu čega znaš da časne sestre nisu radikalne?

vec sam preumoran da bih na ovo opsirnije odgovarao. eto casne su radikalne. sav ovaj problem je zbog njih.
Connaisseur Karlin

#473 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Hakiz wrote:Uostalom, burkini se malo razlikuje od kupaćih kostima za žene sa kraja 19. i početka 20. vijeka u Evropi i SAD-u. Na primjer: http://debyclark.blogspot.ba/2013/02/vi ... mwear.html
Image

Image

:D
hAZNADAR

#474 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by hAZNADAR »

Grean wrote:I ne kontam ovo objasnjenje, kakve veze ima burkini sa terorizmom a vidio sam tu poveznicu u nekoliko postova. Do duse bio je u pitanju @tututu, stari hrvatski ekstremista, da ne koristim teze kvalifikacije pa ne uzimam za ozbiljno.
Burkini nema veze sa terorizmom ali osobe koje to nose nisu normalne. Jedno je praktikovati vjeru i biti predan za svoj hater,. a drugo svjesno praviti egzibiciju.

Isto vazi i sa one sto po Parizu odvrnu ezan do daske u autu, otvore prozore i voze polako.

Burkini sa dobrim razlogom asocira na iste mentalne sklopove koji podrzavaju terorizam, sanjaju nasilno uvodjenje Serijata,.. a takve niko ne zeli u blizini. Ja bih se licno udaljio sa mjesta na plazi gdje sjede burkini cure i nebih vise na tu plazu dolazio. Ne zelim budale u svojoj blizini.
daddy-kool

#475 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by daddy-kool »

https://www.theguardian.com/commentisfr ... ke-it-away

Image
I created the burkini to give women freedom, not to take it away
Aheda Zanetti

I don’t think any man should worry about how women are dressing – no one is forcing us, it’s a woman’s choice. What you see is our choice. Do I call myself a feminist? Yes, maybe. I like to stand behind my man, but I am the engine, and I choose to be. I want him to take all the credit, but I am the quiet achiever.

I would love to be in France to say this: you have misunderstood. And there more problems in the world to worry about, why create more? You’ve taken a product that symbolised happiness and joyfulness and fitness, and turned it into a product of hatred.

Also, what are the French values? What do you mean it doesn’t combine with French values, what does that mean? Liberty? You telling us what to wear, you telling us what not to do will drive women back into their homes – what do you want us to do then? There will be a backlash. If you are dividing the nation and not listening and not working towards something you are naturally going to have someone who is going to get angry. If you are pushing people away, and isolating them – this is definitely not a good thing for any politician to do, in any country.
Post Reply