hrle1976 wrote:Da ljudi u ovim od jednih razvijenih u Europi imaju brda to bi se vidilo. Koliko vi ljudi poznajete koji zive u Svedskoj a imaju skoro kupljenu (ne novu) kucu na moru, skoro kupljen stan u Sarajevu, skoro kupljenu vikendicu negdje i evt. dobro renoviranu kucu od prije raspada SFRJ? I onih par koji imaju u Sevdskoj to su vecinom ako ne i 100% koji su 70ih tamo dosli. Ostatak racuna ako ide autom gdje da izbjegne mostarinu, kad je popust na trajektu, naplatu tunela i vinjetu.
Vi u Svedskoj kao primjer znate najbolje kakve poslove treba dvoje da ima da bi mogli ustediti vasih odnosno u eurima 2.000€ mjesecno. Da dodjes do neke sume 250.000€ treba ti 10.5 godina, bez da odvojis manje ili da preskocis jedan mjesec.
Znam ih ja masu, ustvari kao da je to uopšte bitno. Jebo kuću u Bosni... Evo ja imam rođake u Švedskoj, kupili su gore kuću, dva nova auta... Djeca im isto imaju stanove, nove aute, stalno putuju negdje... imaju ovdje kuću u Bosni isto... Ok, ako oni smatraju da im treba, ali ja lično mislim da je to bezveze, koji će im kad dođu samo ponekad... A možda kad odu u penziju da se vrate...
Upoznao sam još more takvih gore, ako je to nešto bitno toliko... Imaju ljudi kuće ovamo ili stanove na moru.
Nego ti si onaj zviz što je pozivao na masovna klanja i ubijanja arapa?