Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Better Man

#451 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Better Man »

zeina wrote: U svakoj recenici si pomenuo "seljakluk", "selendra", "seosko"...a znas obicno su ovakvi napadacki tonovi i ovakvi izrazi zapravo odraz vlastitih kompleksa i zelje da budemo nesto sto nismo, a to prenemaganje je zapravo najveci seljakluk
Nema tu želja da budemo nešto što nismo. Ono smo što sami sebi odredimo. Imamo izbor, samo nekom je izbor primitivni zvuci Granda i polugole plasticifirane pjevačice i pjevači,a nekom istinski muzičari koji su krv i znoj propišali da bi postali neko i nešto i koji u svojom muzikom i stihovima imaju šta da kažu za razliku od ovih.
basicm

#452 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by basicm »

A koji su to better man?
A jel se to ovi ne trude, putuju, vjezbaju, odricu se mnogo stvari, eno ona mala iz pariza sa 16 seli u bg, to nije odricanje?
radiša

#453 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by radiša »

kazu messi i ronaldo dolaze na finale
zeina

#454 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by zeina »

Better Man wrote:
zeina wrote: U svakoj recenici si pomenuo "seljakluk", "selendra", "seosko"...a znas obicno su ovakvi napadacki tonovi i ovakvi izrazi zapravo odraz vlastitih kompleksa i zelje da budemo nesto sto nismo, a to prenemaganje je zapravo najveci seljakluk
Nema tu želja da budemo nešto što nismo. Ono smo što sami sebi odredimo. Imamo izbor, samo nekom je izbor primitivni zvuci Granda i polugole plasticifirane pjevačice i pjevači,a nekom istinski muzičari koji su krv i znoj propišali da bi postali neko i nešto i koji u svojom muzikom i stihovima imaju šta da kažu za razliku od ovih.
Jeste primitivni zvuci granda su sevdalinke i starogradske pjesme u kojima uzivaju sve generacije...i svi oni su primitivni samo vi koji slusate te koji se znoje i pisaju dok prave muziku vi ste eto urbani, samo pazi da vam se baterije ne istrose
hrle1976

#455 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by hrle1976 »

Morao sam googlati da zmam o cemu je rijec, a kad sam cuo, kad nisam tresno sa stolice. Nekad davno imao si naordnu muziku (folklora) i naravno zabavnu (rock, eksperimental itd.). Ovo je naka mjesavina od svega pomalo pa zato najvise lici na naki turbo svic mic.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#456 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by _BataZiv_0809 »

Tacno ne znas kojeg je mucnije citat.
Quaresma

#457 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Quaresma »

ja idem da gledam jelu karleušu, najbolji član žirija

imaće šta omladina da gleda
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#458 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Matijevic_Vlado »

Hrlaga ga lafo guglo
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#459 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by _BataZiv_0809 »

Matijevic_Vlado wrote:Hrlaga ga lafo guglo
Sta 40 godina Danske radi od nasih ljudi :roll:
BlueBlood

#460 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by BlueBlood »

"Zvezde granda" su nam svaki dan u ovom gradu u raznim oblicima. Nisu one glavni problem nego zaglupljenost, neobrazovanost, primitivizam i nedostatak samopostovanja
Zgoljo

#461 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Zgoljo »

Na kraju korektan,dzentlmenski dogovor.Posteno.

Neka deca pevaju i vesele se bre a ovima kojima se to ne svidja,nemojte gledati drugovi,u cemu je problem.
Ako mislite da vi ili bilo ko imate pravo ljudima odredjivati sta trebaju pjevati i slusati onda ste se debelo precijenili,da ne velim da ste prilicno bezobrazni.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#462 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Velkoski »

BlueBlood wrote:"Zvezde granda" su nam svaki dan u ovom gradu u raznim oblicima. Nisu one glavni problem nego zaglupljenost, neobrazovanost, primitivizam i nedostatak samopostovanja
:thumbup:

evo maloprije kroz grad, polugole trebe na izvol'te na svakom koraku (ne smeta mi da se razumijemo, štaviše podržavam), muzika lupa sa svih strana... al' je 10. juli pa nismo u žalosti.
alphonse kauders

#463 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by alphonse kauders »

od 14.07-16.07. Beer fest na Zetri, je li i ovo problem, nije seljakluk ni cinge-cange, mozemo li na ovo?
Drvenija87

#464 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Drvenija87 »

basicm wrote:Samo neka sviraju, a komercijalizacija Srebrenice mi je na vrh glave. Trebalo bi citav juli kukati da bi camil sadik i emir bili zadovoljni.
Nikad vi drzave necete imati cim su vam preci Grand i Parovi od bosnjackih zrtava.
Osudjeni ste na propast i nejedinstvo!
Velikosrbima cinite veliku uslugu.
Last edited by Drvenija87 on 10/07/2016 08:30, edited 1 time in total.
spreca

#465 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by spreca »

trambusek88 wrote:
Džabe im svi žanrovi kad nema ništa od Satelita, Refkinih Ahbaba, Sprečanskih talasa, sa inovativnim podrinjskim klavijaturama na solarnu energiju :lol: :run:
:thumbup: :mrgreen: tako je jarane :lol: :lol: ...trebali su u goste dovesti Kalesijske Zvuke :mrgreen: :lol:
probook

#466 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by probook »

Drvenija87 wrote:
basicm wrote:Samo neka sviraju, a komercijalizacija Srebrenice mi je na vrh glave. Trebalo bi citav juli kukati da bi camil sadik i emir bili zadovoljni.
Nikad vi drzave necete imati cim su vam preci Grand i Parovi od bosnjackih zrtava.
:lol: :lol: :lol: a 14.07 moze beer fest :-)
vade_mecum

#467 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by vade_mecum »

probook wrote:
Drvenija87 wrote:
:lol: :lol: :lol: a 14.07 moze beer fest :-)
jos konzum generalni pokrovitelj :lol: :lol:
L u c i f e r

#468 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by L u c i f e r »

Drvenija87 wrote:
ovo mi je najmilije kad nam se neko obraća u množini

ko smo mi, a ko si ti

i đe si ti
Last edited by L u c i f e r on 10/07/2016 10:03, edited 1 time in total.
almir90

#469 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by almir90 »

Čuj, a njemu je kao stalo, nama tu soli pamet. Kad ti je tako stalo, zašto nisi otišao na Marš mira sa ostalim učesnicima?
vade_mecum

#470 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by vade_mecum »

almir90 wrote:Čuj, a njemu je kao stalo, nama tu soli pamet. Kad ti je tako stalo, zašto nisi otišao na Marš mira sa ostalim učesnicima?
mozda ima aktiviran 3G na mobitelu :D :lol: :lol:
Bodkin

#471 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Bodkin »

L u c i f e r wrote:
avetinja wrote: Ja sam za to da svako ima pravo izbora šta će da sluša i da ima priliku da prisustvuje koncertu benda/pjevača čiju muziku cijeni. Ne pada mi napamet da solim pamet nekome ko ima drugi muzički ukus, niti da vrijeđam njih i njihov izbor.
e ovako veli normalan i razuman insan
I ja sam sa pravo izbora ali zadrzavam pravo da kazem da je to odron od muzike i kulture.
Turbofolk kultura koja je preuzela sarajevo je papanska do srzi. Sve trebe se furaju na nekakve nikolije i stilom i ponasanjem. Svi frajer oni mali papcici sa retardiranim frizurama, torbicama i zajebanim pogledima.
Dakle ne treba nista braniti ali ta odron kultura koja je preuzela sarajevo ga je sjebala totalno
almir90

#472 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by almir90 »

vade_mecum wrote: mozda ima aktiviran 3G na mobitelu :D :lol: :lol:
More bit bidne, more bit da ne bidne, meni miriše na ovo drugo. :D
Nadzorna_ploca

#473 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Nadzorna_ploca »

Ne moze doći covjek i napisati da mu sve jedni te isti ne repliciraju.
L u c i f e r

#474 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by L u c i f e r »

Bodkin wrote:
L u c i f e r wrote:
avetinja wrote: Ja sam za to da svako ima pravo izbora šta će da sluša i da ima priliku da prisustvuje koncertu benda/pjevača čiju muziku cijeni. Ne pada mi napamet da solim pamet nekome ko ima drugi muzički ukus, niti da vrijeđam njih i njihov izbor.
e ovako veli normalan i razuman insan
I ja sam sa pravo izbora ali zadrzavam pravo da kazem da je to odron od muzike i kulture.
Turbofolk kultura koja je preuzela sarajevo je papanska do srzi. Sve trebe se furaju na nekakve nikolije i stilom i ponasanjem. Svi frajer oni mali papcici sa retardiranim frizurama, torbicama i zajebanim pogledima.
Dakle ne treba nista braniti ali ta odron kultura koja je preuzela sarajevo ga je sjebala totalno
ničiji ukus nije univerzalno mjerilo

svačije mišljenje o bilo kojem žanru je samo njegova subjektivna perspektiva, a ne univerzalna istina
L u c i f e r

#475 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by L u c i f e r »

Nadzorna_ploca wrote:Ne moze doći covjek i napisati da mu sve jedni te isti ne repliciraju.
jbg jarane

ako hoćeš da ti se ne replicira

onda piši na blogu, a ne na hvorumu
Locked