Nema tu želja da budemo nešto što nismo. Ono smo što sami sebi odredimo. Imamo izbor, samo nekom je izbor primitivni zvuci Granda i polugole plasticifirane pjevačice i pjevači,a nekom istinski muzičari koji su krv i znoj propišali da bi postali neko i nešto i koji u svojom muzikom i stihovima imaju šta da kažu za razliku od ovih.zeina wrote: U svakoj recenici si pomenuo "seljakluk", "selendra", "seosko"...a znas obicno su ovakvi napadacki tonovi i ovakvi izrazi zapravo odraz vlastitih kompleksa i zelje da budemo nesto sto nismo, a to prenemaganje je zapravo najveci seljakluk
Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
- Better Man
#451 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
- basicm
#452 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
A koji su to better man?
A jel se to ovi ne trude, putuju, vjezbaju, odricu se mnogo stvari, eno ona mala iz pariza sa 16 seli u bg, to nije odricanje?
A jel se to ovi ne trude, putuju, vjezbaju, odricu se mnogo stvari, eno ona mala iz pariza sa 16 seli u bg, to nije odricanje?
- radiša
#453 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
kazu messi i ronaldo dolaze na finale
- zeina
#454 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Jeste primitivni zvuci granda su sevdalinke i starogradske pjesme u kojima uzivaju sve generacije...i svi oni su primitivni samo vi koji slusate te koji se znoje i pisaju dok prave muziku vi ste eto urbani, samo pazi da vam se baterije ne istroseBetter Man wrote:Nema tu želja da budemo nešto što nismo. Ono smo što sami sebi odredimo. Imamo izbor, samo nekom je izbor primitivni zvuci Granda i polugole plasticifirane pjevačice i pjevači,a nekom istinski muzičari koji su krv i znoj propišali da bi postali neko i nešto i koji u svojom muzikom i stihovima imaju šta da kažu za razliku od ovih.zeina wrote: U svakoj recenici si pomenuo "seljakluk", "selendra", "seosko"...a znas obicno su ovakvi napadacki tonovi i ovakvi izrazi zapravo odraz vlastitih kompleksa i zelje da budemo nesto sto nismo, a to prenemaganje je zapravo najveci seljakluk
- hrle1976
#455 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Morao sam googlati da zmam o cemu je rijec, a kad sam cuo, kad nisam tresno sa stolice. Nekad davno imao si naordnu muziku (folklora) i naravno zabavnu (rock, eksperimental itd.). Ovo je naka mjesavina od svega pomalo pa zato najvise lici na naki turbo svic mic.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#456 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Tacno ne znas kojeg je mucnije citat.
- Quaresma
#457 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
ja idem da gledam jelu karleušu, najbolji član žirija
imaće šta omladina da gleda
imaće šta omladina da gleda
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#458 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Hrlaga ga lafo guglo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#459 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Sta 40 godina Danske radi od nasih ljudiMatijevic_Vlado wrote:Hrlaga ga lafo guglo
- BlueBlood
#460 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
"Zvezde granda" su nam svaki dan u ovom gradu u raznim oblicima. Nisu one glavni problem nego zaglupljenost, neobrazovanost, primitivizam i nedostatak samopostovanja
-
Zgoljo
#461 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Na kraju korektan,dzentlmenski dogovor.Posteno.
Neka deca pevaju i vesele se bre a ovima kojima se to ne svidja,nemojte gledati drugovi,u cemu je problem.
Ako mislite da vi ili bilo ko imate pravo ljudima odredjivati sta trebaju pjevati i slusati onda ste se debelo precijenili,da ne velim da ste prilicno bezobrazni.
Neka deca pevaju i vesele se bre a ovima kojima se to ne svidja,nemojte gledati drugovi,u cemu je problem.
Ako mislite da vi ili bilo ko imate pravo ljudima odredjivati sta trebaju pjevati i slusati onda ste se debelo precijenili,da ne velim da ste prilicno bezobrazni.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#462 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
BlueBlood wrote:"Zvezde granda" su nam svaki dan u ovom gradu u raznim oblicima. Nisu one glavni problem nego zaglupljenost, neobrazovanost, primitivizam i nedostatak samopostovanja
evo maloprije kroz grad, polugole trebe na izvol'te na svakom koraku (ne smeta mi da se razumijemo, štaviše podržavam), muzika lupa sa svih strana... al' je 10. juli pa nismo u žalosti.
- alphonse kauders
#463 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
od 14.07-16.07. Beer fest na Zetri, je li i ovo problem, nije seljakluk ni cinge-cange, mozemo li na ovo?
-
Drvenija87
#464 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Nikad vi drzave necete imati cim su vam preci Grand i Parovi od bosnjackih zrtava.basicm wrote:Samo neka sviraju, a komercijalizacija Srebrenice mi je na vrh glave. Trebalo bi citav juli kukati da bi camil sadik i emir bili zadovoljni.
Osudjeni ste na propast i nejedinstvo!
Velikosrbima cinite veliku uslugu.
Last edited by Drvenija87 on 10/07/2016 08:30, edited 1 time in total.
- spreca
#465 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
trambusek88 wrote:
Džabe im svi žanrovi kad nema ništa od Satelita, Refkinih Ahbaba, Sprečanskih talasa, sa inovativnim podrinjskim klavijaturama na solarnu energiju![]()
-
probook
#466 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Drvenija87 wrote:Nikad vi drzave necete imati cim su vam preci Grand i Parovi od bosnjackih zrtava.basicm wrote:Samo neka sviraju, a komercijalizacija Srebrenice mi je na vrh glave. Trebalo bi citav juli kukati da bi camil sadik i emir bili zadovoljni.
-
vade_mecum
#467 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
jos konzum generalni pokroviteljprobook wrote:Drvenija87 wrote:Nikad vi drzave necete imati cim su vam preci Grand i Parovi od bosnjackih zrtava.basicm wrote:Samo neka sviraju, a komercijalizacija Srebrenice mi je na vrh glave. Trebalo bi citav juli kukati da bi camil sadik i emir bili zadovoljni.
Velikosrbima cinite veliku uslugu.![]()
![]()
a 14.07 moze beer fest
-
L u c i f e r
#468 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
ovo mi je najmilije kad nam se neko obraća u množiniDrvenija87 wrote:Nikad vi drzave necete imati cim su vam preci Grand i Parovi od bosnjackih zrtava.basicm wrote:Samo neka sviraju, a komercijalizacija Srebrenice mi je na vrh glave. Trebalo bi citav juli kukati da bi camil sadik i emir bili zadovoljni.
ko smo mi, a ko si ti
i đe si ti
Last edited by L u c i f e r on 10/07/2016 10:03, edited 1 time in total.
-
almir90
#469 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Čuj, a njemu je kao stalo, nama tu soli pamet. Kad ti je tako stalo, zašto nisi otišao na Marš mira sa ostalim učesnicima?
-
vade_mecum
#470 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
mozda ima aktiviran 3G na mobitelualmir90 wrote:Čuj, a njemu je kao stalo, nama tu soli pamet. Kad ti je tako stalo, zašto nisi otišao na Marš mira sa ostalim učesnicima?
-
Bodkin
#471 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
I ja sam sa pravo izbora ali zadrzavam pravo da kazem da je to odron od muzike i kulture.L u c i f e r wrote:e ovako veli normalan i razuman insanavetinja wrote: Ja sam za to da svako ima pravo izbora šta će da sluša i da ima priliku da prisustvuje koncertu benda/pjevača čiju muziku cijeni. Ne pada mi napamet da solim pamet nekome ko ima drugi muzički ukus, niti da vrijeđam njih i njihov izbor.
Turbofolk kultura koja je preuzela sarajevo je papanska do srzi. Sve trebe se furaju na nekakve nikolije i stilom i ponasanjem. Svi frajer oni mali papcici sa retardiranim frizurama, torbicama i zajebanim pogledima.
Dakle ne treba nista braniti ali ta odron kultura koja je preuzela sarajevo ga je sjebala totalno
-
almir90
#472 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
More bit bidne, more bit da ne bidne, meni miriše na ovo drugo.vade_mecum wrote: mozda ima aktiviran 3G na mobitelu![]()
![]()
-
Nadzorna_ploca
#473 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Ne moze doći covjek i napisati da mu sve jedni te isti ne repliciraju.
-
L u c i f e r
#474 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
ničiji ukus nije univerzalno mjeriloBodkin wrote:I ja sam sa pravo izbora ali zadrzavam pravo da kazem da je to odron od muzike i kulture.L u c i f e r wrote:e ovako veli normalan i razuman insanavetinja wrote: Ja sam za to da svako ima pravo izbora šta će da sluša i da ima priliku da prisustvuje koncertu benda/pjevača čiju muziku cijeni. Ne pada mi napamet da solim pamet nekome ko ima drugi muzički ukus, niti da vrijeđam njih i njihov izbor.
Turbofolk kultura koja je preuzela sarajevo je papanska do srzi. Sve trebe se furaju na nekakve nikolije i stilom i ponasanjem. Svi frajer oni mali papcici sa retardiranim frizurama, torbicama i zajebanim pogledima.
Dakle ne treba nista braniti ali ta odron kultura koja je preuzela sarajevo ga je sjebala totalno
svačije mišljenje o bilo kojem žanru je samo njegova subjektivna perspektiva, a ne univerzalna istina
-
L u c i f e r
#475 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
jbg jaraneNadzorna_ploca wrote:Ne moze doći covjek i napisati da mu sve jedni te isti ne repliciraju.
ako hoćeš da ti se ne replicira
onda piši na blogu, a ne na hvorumu