Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tomahawk11 wrote:
Ima on pametnijeg posla...mislim, Low
Fuj gade
Sta znam, Italijani su tradicionalni penicilin za Nijemce. Koliko god bili mentalno jaki i stabilni, sigurno da Nijemci osjecaju pritisak i imaju kompleks od zabara. Konte mirise na mocnog takticara, old skul italijanska skola i bas me interesuje kako ce postaviti taktiku.
Tipujem na rjesenje po kojem ce Nijemcima pustiti sredinu terena i strpljivo cekati sansu iz kontri. Mada mozda me i iznenadi visokim presingom
Nijemci standardno sve bolji kako turnir odmice, mada treba biti realan i reci da do sada nisu imali ozbiljnijeg protivnika, osim Poljske, koja opet nije ni blizu favorita ovog Eura.
U odbranbenom smislu itekako im zvizdi po bokovima, mada je po mom misljenju najveca boljka te ekipe Ozil. Od njega puno zavisi, a on je itekako sklon potonuti u velikim utakmicama.
Sta ces kad covjek ima fetis da istrazuje sopstveno tijelo u javnosti....na prilicno morbidan nacin
Boga pitaj sta nas sljedece ocekuje
Pa ta utakmica sa Poljacima nije nesto ni bila bitna, tako da i nije mjerilo. Nesto kao ona Talijanima sa Ircima.
Nesto sumnjam da cemo gledati zanimljivu utakmicu kao sto je veceras bila. Bice to prava sahovska partija. Talijani svoje, a nece ni Nijemci krenuti grlom u jagode.
Conte jeste najveca zvijezda Italije i najveca snaga. Vidjecemo.
Dr Baltazar wrote:
Mislim da je ova Njemačka sa Draxlerom, Oezilom, Kroosom i ostalim pokretljivim igračima ipak težak zalogaj za Italiju. Ovdje se Italija potencira kao favorit samo zbog utakmica iz prošlosti i donekle dobre utakmice protiv Španije (iako je Španija bila katastrofalna). Loew je pogriješio na E2012 u polufinalu i mislim da sada zna kako će se Italijani poslati kući
Ti se, kao navijac, nadas
Zadnju smo ih ipak dobili 4-1 tako da priča da Loew ima način ima smisla
Tomahawk11 wrote:
Sta ces kad covjek ima fetis da istrazuje sopstveno tijelo u javnosti....na prilicno morbidan nacin
Pa ta utakmica sa Poljacima nije nesto ni bila bitna, tako da i nije mjerilo. Nesto kao ona Talijanima sa Ircima.
Nesto sumnjam da cemo gledati zanimljivu utakmicu kao sto je veceras bila. Bice to prava sahovska partija. Talijani svoje, a nece ni Nijemci krenuti grlom u jagode.
Sve u svemu to je evropski super klasik i kakva god bila utakmica, bice proglasena spektaklom.
Ova Italija nema tako mocne igrace kao 2012 (da ne govorimo o ranijim prvenstvima), ali ne cini mi se puno slabijom. Naprotiv. Zadnja linija odlicna, vezni red bez kreatvnih genijalaca kao sto je Pirlo, ali opet sa igracima koji znaju igrati lopte. Vrh napada je maksimum sto mogu u ovom trenutku. Steta po njih sto je onaj Baloteli onoliki pajser.
Sve u svemu: slicnost sa Portugalom je zapravo zapanjujuca
Njemacka definitivno nije u najboljem i najjacem izdanju. Fali tu dosta igraca, mada je roster vrlo slican sa onim mundijalskim, izuzev Lama i tu je velika italijanska sansa. Bokovi kod Nijemaca su blago receno kriza. Ako Konte cita, nek zna da mu savjetujem dupliranje bokova
Tomahawk11 wrote:
Sve u svemu to je evropski super klasik i kakva god bila utakmica, bice proglasena spektaklom.
Ova Italija nema tako mocne igrace kao 2012 (da ne govorimo o ranijim prvenstvima), ali ne cini mi se puno slabijom. Naprotiv. Zadnja linija odlicna, vezni red bez kreatvnih genijalaca kao sto je Pirlo, ali opet sa igracima koji znaju igrati lopte. Vrh napada je maksimum sto mogu u ovom trenutku. Steta po njih sto je onaj Baloteli onoliki pajser.
Sve u svemu: slicnost sa Portugalom je zapravo zapanjujuca
Njemacka definitivno nije u najboljem i najjacem izdanju. Fali tu dosta igraca, mada je roster vrlo slican sa onim mundijalskim, izuzev Lama i tu je velika italijanska sansa. Bokovi kod Nijemaca su blago receno kriza. Ako Konte cita, nek zna da mu savjetujem dupliranje bokova
Opet stvarno ne znam na koga bih tipovao.
@Baltazar-sretno tvojima
Osim sto Talijani nemaju ni jednog igraca kao sto je Ronaldo
Pa Loew ima fetish i na neke fudbalere, prije svega zove Podolskog (sto je ekvivalent nasem Ibricicu ), a eto recimo i Gomez je jedini pravi napadac i tu je najveci problem Njemacke. I njegove cudne rotacije.
Tomahawk11 wrote:
Pa Loew ima fetish i na neke fudbalere, prije svega zove Podolskog (sto je ekvivalent nasem Ibricicu ), a eto recimo i Gomez je jedini pravi napadac i tu je najveci problem Njemacke. I njegove cudne rotacije.
Ronalda nema niko
Podolski je tu na konto starih zasluga. On i Gece potpuno nepotrebni, svaki iz svojih razloga.
Gomez je dobar igrac, klasicni sidras, ne plijeni tehnikom ni ljepotom igre, ali pamtim ga iz Bajerna iskljucivo po cinjenici da se nazabijao vaznih golova. Tako da uz dobru podrsku sa krila i Milera kao lutalicu koja ceka neki otpadak da asistira ili zabije, moze to solidno izgledati.
Ja bih stavio Drakslera i Sirlea na krila, Gomeza u vrh napada, iza njega ledja mu cuva Miler, Kros radilica i box to box igrac u paru sa Kedirom kao korektorom, odbrana naravno Humels i Boa na stoperima, Hektor i Kimić ili sta znam mozda Hovedes
Tomahawk11 wrote:
Ronalda nema niko
Podolski je tu na konto starih zasluga. On i Gece potpuno nepotrebni, svaki iz svojih razloga.
Gomez je dobar igrac, klasicni sidras, ne plijeni tehnikom ni ljepotom igre, ali pamtim ga iz Bajerna iskljucivo po cinjenici da se nazabijao vaznih golova. Tako da uz dobru podrsku sa krila i Milera kao lutalicu koja ceka neki otpadak da asistira ili zabije, moze to solidno izgledati.
Ja bih stavio Drakslera i Sirlea na krila, Gomeza u vrh napada, iza njega ledja mu cuva Miler, Kros radilica i box to box igrac u paru sa Kedirom kao korektorom, odbrana naravno Humels i Boa na stoperima, Hektor i Kimić ili sta znam mozda Hovedes
Dobar je Gomez, ali kad gledamo u kontekstu Njemacke, a on dolazi iz lige i kluba koji je ipak ispod nivoa. Zato kazem da su tu ponajtanji.
Iako je najavio Kimmicha, ne bi me iznenadilo da sutra iznenadi Italijane i suprotstavi im se u 3-5-2 formaciji, kao u posljednjoj prijateljskoj.
Da ih pokusa iznenaditi njihovim oruzjem. Eh sad je jedino pitanje hoce li se smjeti kockati i ovaj put i krenuti bez destruktivca u veznoj liniji, vec "samo" sa Kroosom i Ozilom u paru, a ispred njih da Draxlera stavi.
Eh kako bi sad valj'o Reus, da rasiri igru i ubije preko lijeve strane!
Onako kako je izveo sastav protiv Slovacke tao treba I protiv talijana, cim bacis Maria na klupu to je velik pomak na igru, sad je samo pitanje Kimmich u prvoj ili ne.
Partijaner wrote:Onako kako je izveo sastav protiv Slovacke tao treba I protiv talijana, cim bacis Maria na klupu to je velik pomak na igru, sad je samo pitanje Kimmich u prvoj ili ne.
Možda bi ovdje iskustvo Hoewedesa moglo presuditi za prvih 11.
BHF_Manijak wrote:Iako je najavio Kimmicha, ne bi me iznenadilo da sutra iznenadi Italijane i suprotstavi im se u 3-5-2 formaciji, kao u posljednjoj prijateljskoj.
Da ih pokusa iznenaditi njihovim oruzjem. Eh sad je jedino pitanje hoce li se smjeti kockati i ovaj put i krenuti bez destruktivca u veznoj liniji, vec "samo" sa Kroosom i Ozilom u paru, a ispred njih da Draxlera stavi.
Eh kako bi sad valj'o Reus, da rasiri igru i ubije preko lijeve strane!
Ne brini, to ce Draxler odraditi.
Bice sutra fajt na sve strane, ali ipak prednost dajem švabama - zreli su da povežu duplu krunu....jedino da kopača nosa opet ne prense sa Geceom u špicu i slicne vizije.
Njemci ako sutra prođu Talijane, uzimaju prvenstvo. Talijani ako prođu, nisam siguran da će osvojiti. Kako god, draži su mi Talijani, ali ako ispadnu sutra, u nastavku turnira navijam za Njemačku.
Sutra je finale, sve ostalo su samo utakmice.
Vels će u zvanično finale, imaju jednog od najpametnijih selektora, kad su izgubili od nas u prijateljskoj 2-0 kući lik je na press konferenciji pričao kao trener neke velike ekipe. Samo godinu prije toga su izgubili 6-1 od propale Srbije. Od tada je prešao sa 451 na 352 i od taktički nikakvih ostrvljana koji nikad u mlaðim kategorijama nisu igrali tako napravio finu ekipu. Kod nas se selektori boje nečeg novog, očigledno je da smo sa 352 sa Ćirom igrali najbolji fudbal, i da nemamo pravih krilnih igrača za 451 ali neće i ne smiju da igraju tako. I Džeko bi igrao bolje kad ne bi igrao sam u napadu.
I Italija igra 352 i po mom mišljenju najljepše do sada, jako nazad bez da se puno troše i jednostavno naprijed dolaze u prilike, svaki put kad preðu centar, ili upute dobar šut, izbore korner..
Tomahawk11 wrote:Joj price
Kakvu ba srecu? U grupi promasili sve zivo, imali tri remija, prosli kao 3.plasirani, jer je takav sistem.
Hrvate dobili na produzetke. Ne znam kakve je tu srece bilo.
Poljake na penale. Odbranio golman penal.
Sad igraju sa Velsom. To im se jeste potrefilo, ali sumnjam da bi se tako pricalo da je na njihovom mjestu Hrvatska.
Tacno ce se pojedinci izrezati osvoji li Portugal
jbg porediš Hrvatsku koja je bila prva u svojoj grupi, ispred jedne Španije i raspali Portugal koji je završio kao treci u najslabijoj grupi svih vremena, iza velesila poput Islanda i Mađarske [emoji38] [emoji38] levati imali 3 boda iz 3 utakmice, a strašni Island i još strašnija Mađarska po 5 [emoji38]
E ko uvede ta nova retardirana pravila da treci ide dalje
Nafakaši mrtvi bez pobjede došli do polufinala
Vels je bar zabio 10 golova i igra fudbal za razliku od ogavnog Portugala, njihovi rezultati na ovom Euru:
2:1
1:2
3:0
1:0
3:1
To se zove zasluženo polufinale
Izgleda da je Hrvatskoj grupa bila bezze i zato su prvi bili i niko nije prosao dalje a iz grupe gdje je Portugal imamo 2 u polufinalu
Tomahawk11 wrote:Joj price
Kakvu ba srecu? U grupi promasili sve zivo, imali tri remija, prosli kao 3.plasirani, jer je takav sistem.
Hrvate dobili na produzetke. Ne znam kakve je tu srece bilo.
Poljake na penale. Odbranio golman penal.
Sad igraju sa Velsom. To im se jeste potrefilo, ali sumnjam da bi se tako pricalo da je na njihovom mjestu Hrvatska.
Tacno ce se pojedinci izrezati osvoji li Portugal
jbg porediš Hrvatsku koja je bila prva u svojoj grupi, ispred jedne Španije i raspali Portugal koji je završio kao treci u najslabijoj grupi svih vremena, iza velesila poput Islanda i Mađarske [emoji38] [emoji38] levati imali 3 boda iz 3 utakmice, a strašni Island i još strašnija Mađarska po 5 [emoji38]
Vels je bar zabio 10 golova i igra fudbal za razliku od ogavnog Portugala, njihovi rezultati na ovom Euru:
Izgleda da je Hrvatskoj grupa bila bezze i zato su prvi bili i niko nije prosao dalje a iz grupe gdje je Portugal imamo 2 u polufinalu
Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
Dakle, želiš reci da je grupa gdje su Island, Mađarska, Austrija i Portugal jaca od grupe gdje su Španija, Hrvatska, Turska i Češka
i još da je Portugal zasluženo došao do polufinala tako što je završio kao treci u najslabijoj grupi svih vremena i nije imao niti jednu pobjedu dosada na prvenstvu
Ovo retardirano pravilo da treci ide dalje je nešto najgluplje što je svijet fudbala izmislio
Ovo je četvrta utakmica zaredom kako Belgija nije pobjedila Vels, a u sve četiri su bili izraziti favoriti... Mislio sam da će mi biti više žao Belgijanaca kad ispadnu, ali nije... Dok imaju onog kloca na klupi, i treba im vako... Uz to ova odbrana im je katastrofalna... Kako ih Robson-Kanu okrenu, ko da su djeca jbt...
Velsu svaka čast Žao mi je samo što je ovim Portugalu otvoren put do finala
LSD wrote:
Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
Dakle, želiš reci da je grupa gdje su Island, Mađarska, Austrija i Portugal jaca od grupe gdje su Španija, Hrvatska, Turska i Češka
i još da je Portugal zasluženo došao do polufinala tako što je završio kao treci u najslabijoj grupi svih vremena i nije imao niti jednu pobjedu dosada na prvenstvu [emoji14]
Ovo retardirano pravilo da treci ide dalje je nešto najgluplje što je svijet fudbala izmislio
Pa po imenima nije jaca ali po prikazanom jest. Evo imamo 2 od 3 iz te grupe u polufinalu a Hrvatska grupa oba ispala u prvoj nokaut fazi
Mogle bi se ponoviti '92 ili '96 s tim da je umjesto Danske odnosno Ceske Vels senzacija prvenstva.
Uglavnom potpuno zasluzeno polufinale za razliku od Portugala.
Pogledaj taktičara Marca Wilmotsa u komentaru zašto je Belgija izgubila:
"We had a good strategy, we dominated, had an excellent 25 minutes but from nowhere we dropped 15 metres back. I was waving my arms, shouting," he said.
Nadam se da si se dobro izmahao i izgalamio majstore, da su te bezobraznici slušali do titule bi otišli.
bogajebo jeste li vi normalni?
kako možete pricati da je portugal u finalu?
tako ste govorili i za belgiju, i sta se desi? eno ih, pakuju se, wilmots potkosulje zaboravio, mama ce ga galamiti
nema nista gore od podcjenjivanja protivnika, a vidim da se to radi otkad je euro poceo
prvo braco, oni cigani moraju wales da prodju, pa cemo dalje da vidimo
a, s ovim igrama, portugal je pušiona...kontam da ce ih wales izbaciti, zasluzeno naravno