Fikret je nedavno pokrenuo svoju modnu liniju odjeće „FH BRAND“, a prvu liniju modela majica za žene i muškarce uz saradnju sa kompanijom HIFA GROUP posvetio je upravo Srebrenici, svom rodnom gradu.
tugo moja
Fikret je nedavno pokrenuo svoju modnu liniju odjeće „FH BRAND“, a prvu liniju modela majica za žene i muškarce uz saradnju sa kompanijom HIFA GROUP posvetio je upravo Srebrenici, svom rodnom gradu.
Moze tu Vukovar komotno, a mozemo cak malo uc' i dublje u istoriju pa stavit' i Jasenovac, Bleiburg, i slicno. Lova do krova.supercali wrote:Respo brand
A prvu liniju cu posvetiti markalama
Sljedeca je dobrovoljacka
A onda cu neku hr tragediju
E cuj volis viceve o Srebrenici... Mora da su jako duhoviti...? Sigran sam da ce te onda loziti i oni o Jasenovcu, na slicnu je to forusupercali wrote:ja recimo volim crni humor
u drustvu cak i pricam viceve o srebrenici
al ne bi nikad znaci nikad ovako nesto javno pokrenuo i jos pokusao zaraditi na tome
Pa ako zbog "ekipe" progutaš i ovakve stvari, a i svi drugi koji ovo opravdavaju ili će opravdati zbog tvog razloga, onda smo stvarno u dubiozi. Ne treba nam dati ni državu, ništa..insomnia78 wrote:Kad vidim forumsku ekipu koja najvise pljuje protiv ovoga odjednom mi se to sa majicama cini kao jako dobra ideja
Ratko Mladic, Radovan Karadzic and 1783 others like thisdetroit-mercy wrote:Al zato ima 1700 lajkovaBijeli look wrote:
Koja bolest od slike, ovo je toliko žalosno da dodiruje granicu sa smiješnim. Jednostavno ne mogu da vjerujem. Kakav je to mentalni sklop, šta je u glavi onoga što je osmislio ovo i ove djevojke koja je prihvatila da obuče ovu majicu i nabaci ovaj fejsbuk fejs? Ovo je toliko pogrešno da graniči sa nekrofilijom.
Smatrao sam da je Hifa ozbiljna firma, ali sa ovim potezom su toliko ukaljali ugled i imidž kompanije, da će im trebati godine da skinu ovu mrlju. Vlasnik bi trebao još danas otpustiti cijeli marketing ured i sve one koji su imali veze sa ovim nakaradnim projektom.
Bolesno..
Jasenovac gradiska bleiburg ahmici ausvic meni je licno svejedno sve dok.licno.ne uvrijedim nekoga ko je preko puta mene ako ne znam da ga to.pogadjaAltair_SA wrote:E cuj volis viceve o Srebrenici... Mora da su jako duhoviti...? Sigran sam da ce te onda loziti i oni o Jasenovcu, na slicnu je to forusupercali wrote:ja recimo volim crni humor
u drustvu cak i pricam viceve o srebrenici
al ne bi nikad znaci nikad ovako nesto javno pokrenuo i jos pokusao zaraditi na tome
mirzaaa33 wrote:I Bošnjaci vole viceve o Aušvicu, pepelu, Hitleru i tetrisu.
hoces na kafu da me utjesisLolaLola wrote:Crni humor.
I ja ga volim.
Sto napadate momka bezveze?
A po cemu ti mislis da mi "dijasporcad" nemamo pravo da dajemo misljenje, dok Bosanci i Hercegovci koji zive u BiH imaju pravo da diskutuju desavanja u drugim drzavama?mg wrote:insomnia78 wrote:Kad vidim forumsku ekipu koja najvise pljuje protiv ovoga odjednom mi se to sa majicama cini kao jako dobra ideja
Ti se ankerovo za francuski asfalt, a ovdje se na daljinski praviš pametan? Trolaš latentno i maliciozno...
Bosna se voli u Bosni, a dijasporčad misli da ima pravo sa svojim stranim pasošima da daje mišljenje. Što se mene tiče, nema. Na francuski forum pa palamudi, al prije toga nešto pročitaj, jer ovako si šupalj ko klozetska daska.
Ajme kakva hrpa gluposti. Onda nek se ukinu ovdje teme o Siriji, Turskoj, Srbiji, Brexitu i slicno, jer sta vi iz BiH imate palamuditi o svjetskim drzavama. Da ne spominjem da ne smijete komentarisati temu o reprezentaciji BiH, koja je sastavljena od dijaspore. Kontas sad kako glupo zvuci?mg wrote:
Bosna se voli u Bosni, a dijasporčad misli da ima pravo sa svojim stranim pasošima da daje mišljenje. Što se mene tiče, nema. Na francuski forum pa palamudi, al prije toga nešto pročitaj, jer ovako si šupalj ko klozetska daska.
Humor je jedan od najzdravijih načina suočavanja sa turobnom stvarnošću. Crni humor može igrati itekako važnu ulogu u suprotstavljanju besmislu i surovosti života, jer smijeh je taj kojim se, na kraju, liječimo, kojim pobjedjujemo besmisao. On postoji otkad je svijeta i vijeka da bi nam pomogao da ne ostanemo zamrznuti i paralizovani tragedijom. E, sad... ukoliko 'humor' zvuči okrutno, neumjesno i neukusno, onda to i nije humor.alijagoro wrote:To mi rece lik koji prica viceve o Srebrenici i banovan je bezbroj puta.
Stvarno?piupiu wrote:Humor je jedan od najzdravijih načina suočavanja sa stvarnošću.alijagoro wrote:To mi rece lik koji prica viceve o Srebrenici i banovan je bezbroj puta.
Sama ih ne pričam, ali sam ih čula. Nema potrebe tabuizirati ljudsko iskustvo. Kao što rekoh, ono što zvuči okrutno i neumjesno i nije humor. Svaki će ti psiholog reći da je mnogo zdravije pokušati otrgnuti čovjeka od šoka i tragedije nečim neočekivanim, kao što je smijeh, nego mu dopustiti da sjedi zamrznut i paraliziran tragedijom, živ, a ubijen. Odlična je čuvena knjiga Viktora Frankla, doktora koji je preživio Aušvic (u kojem je održavao druge logoraše u "životu", duhom), nakon čega je nastavio raditi i pisati o tome kako u životu pronaći smisao nakon Aušvica. I o pitanju čovjekove dužnosti da nakon tragedije ostane i psihički - a ne samo fizički živ. Mislim da je crni humor jedan od tih psiholoških mehanizama. Za neke ljude - ne za sve. On se ne javlja iz nepoštovanja prema mrtvima, nego kao nekakav unutarnji otpor tragediji, besmislu i smrti.Fudo387 wrote:piupiu wrote:
Humor je jedan od najzdravijih načina suočavanja sa stvarnošću.
Stvarno?
Da probas ispricati kakvu zajebanciju na racun Holokausta kolegama sa posla?
Javi kako si prosla.
Zašto su budalaste? Način na koji se ljudi nose sa stvarima nije uniforman. I ti si jedan od ljudi koji o svojim iskustvima u ratu, na primjer, priča s puno humora. I meni se svidja način na koji ti to radiš. I razumijem ga. I poštujem. U tome ima puno snage.Fudo387 wrote:Madam Pijupiju, to su nista drugo do budalaste teorije jos budalastijih likova.
ti izgleda ne razumijes rijeci pricas tamo gdje je prikladnoFudo387 wrote:Stvarno?piupiu wrote:Humor je jedan od najzdravijih načina suočavanja sa stvarnošću.alijagoro wrote:To mi rece lik koji prica viceve o Srebrenici i banovan je bezbroj puta.
Da probas ispricati kakvu zajebanciju na racun Holokausta kolegama sa posla?
Javi kako si prosla.
Jedno je humor za teske situacije u zivotu,da se covjek izdigne iznad toga a sasvim drugo su vicevi o Srebrenici da se ubija dosada ili sta vecpiupiu wrote:Humor je jedan od najzdravijih načina suočavanja sa turobnom stvarnošću. Crni humor može igrati itekako važnu ulogu u suprotstavljanju besmislu i surovosti života, jer smijeh je taj kojim se, na kraju, liječimo, kojim pobjedjujemo besmisao. On postoji otkad je svijeta i vijeka da bi nam pomogao da ne ostanemo zamrznuti i paralizovani tragedijom. E, sad... ukoliko 'humor' zvuči okrutno, neumjesno i neukusno, onda to i nije humor.alijagoro wrote:To mi rece lik koji prica viceve o Srebrenici i banovan je bezbroj puta.
No, vratimo se temi uz napomenu da drugi forumaši ovdje nisu tema.![]()
Slažem se. A, opet, uvijek nekako mislim da svako teret života (i smrti i tragedije) nosi na svoj način. Uvijek se sjetim one čuvene Adornove rečenice da bi pisati poeziju nakon Aušvica bilo jednako barbarstvu. A mislim da je pisati poeziju nakon Aušvica mnogima bilo utjeha i lijek. Ne znam da li se crni humor može svesti na istu razinu, ali eto ... pade mi to na um. Pokušavam razumjeti.alijagoro wrote:Jedno je humor za teske situacije u zivotu,da se covjek izdigne iznad toga a sasvim drugo su vicevi o Srebrenici da se ubija dosada ili sta vecpiupiu wrote:Humor je jedan od najzdravijih načina suočavanja sa turobnom stvarnošću. Crni humor može igrati itekako važnu ulogu u suprotstavljanju besmislu i surovosti života, jer smijeh je taj kojim se, na kraju, liječimo, kojim pobjedjujemo besmisao. On postoji otkad je svijeta i vijeka da bi nam pomogao da ne ostanemo zamrznuti i paralizovani tragedijom. E, sad... ukoliko 'humor' zvuči okrutno, neumjesno i neukusno, onda to i nije humor.alijagoro wrote:To mi rece lik koji prica viceve o Srebrenici i banovan je bezbroj puta.
No, vratimo se temi uz napomenu da drugi forumaši ovdje nisu tema.![]()
Raigor Stonehoof wrote:A prije nego sto si vidio, cinila ti se losom?insomnia78 wrote:Kad vidim forumsku ekipu koja najvise pljuje protiv ovoga odjednom mi se to sa majicama cini kao jako dobra ideja
Najlakse je s*at.