dezurni_ucenik wrote:
Hocu reci da se toliko nervirate je li neko pusi ili ne pusi, da uopce ne obracate paznju na vlastiti zivot. Da li se ti licno hranis kvalitetno? Otkud ti znas da si zdraviji samo zato sto si nepusac? Ti mislis dovoljno je ne kalemiti cigare i zivjeces 100 godina.
Prvo, ne nerviramo se toliko da li neko pusi ili ne, osim ako ne pusi ispred nas. Mada uopste sto pusi je problem, za sviju.
Drugo, jako tesko je povezati tvoju logiku "nerviramo se toliko o tome da li drugi puse da ne obracamo paznju na vlastiti zivot"? Stvarno ne razumijem kako si to povezao? Ja obracam paznju na vlastiti zivot, a jedna od stvari je i nepusenje, tj. pusenje drugih oko mene. Hranim se kvalitetno, ali i to moze bolje.
Trece, naravno da ne znam da sam zdraviji samo zato sto sam nepusac. I ja sam uostalom pusio jedno 10 godina. Ne puno, al jesam. No ima boga pitaj kakvih bolescuga i genetskih predispozicija za razne bolesti, ali nema potrebe da dodajem jos jednu.
Isto kao kazu smog na ulici, masnoca u hrani, secer. Pa jarane sta sad treba i za taj secer reci jebo njega kad pusim. Ili jebo masnoce, kad jedem i secer. Ili jebes cigare, smog na ulici. I onda nista ne mijenjat.
To isto izgovor o korupciji kod nas - svi daju mito, pa sto ne bih i ja.
Kolektivna svijest i generalno briga za druge, za drustvo, nam je nula jebote.