Sto ste pusili pusili ste

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
statixx

#451 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by statixx »

detroit-mercy wrote: Ako imas djecu, je li i njih savjetujes da zapale sa tobom jer je pravo lijepo ili im sugeriras da se ne fataju otrova :mrgreen: .
Imam sina i jos jedno na putu, ali to je nebitno, niko se nije propusio uz roditelje vec sa rajom. Nadam se da nece pusiti, ali nikad se ne zna.

Cijena je takva da ce im to biti nemoguce finansirati sa skolskim dzeparcem, ali opet ko zna. I trava je relativno skupa, ali kad se skupe tri budale koje umiru od dosade, lako se utale po tri marke i silje cijeli dan. :D
Nadzorna_ploca

#452 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Nadzorna_ploca »

Saka wrote: Ni pederima. Ipak ovdje branimo prava manjina. :)
Brutalno. :thumbup: :mrgreen:
dezurni_ucenik

#453 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

Mrze pusenje i dim, ali mogu zamisliti im krvnu sliku da odu na pregled - ne da imaju masnoca u krvi, vec im krv pluta u masnoci. :thumbup:
jeza u ledja

#454 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by jeza u ledja »

dezurni_ucenik wrote:Mrze pusenje i dim, ali mogu zamisliti im krvnu sliku da odu na pregled - ne da imaju masnoca u krvi, vec im krv pluta u masnoci. :thumbup:
Naravno. Sto deblji, to vise mrze pusenje.

Pusenje mrsavi! Naucno dokazano.
ultima_palabra

#455 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by ultima_palabra »

Samo ne znam odakle ta prica da su pusaci zanimljiviji od nepusaca. Dosta pusaca su zaprdjeni ljudi kojima je ovisnost ubila sve druge afinitete u zivotu. Pogotovo se to odnosi na zene.
dezurni_ucenik

#456 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

jeza u ledja wrote:
dezurni_ucenik wrote:Mrze pusenje i dim, ali mogu zamisliti im krvnu sliku da odu na pregled - ne da imaju masnoca u krvi, vec im krv pluta u masnoci. :thumbup:

Ne moras biti debel da bi imao problem sa masnocama u krvi.
supercali

#457 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by supercali »

jeza u ledja wrote:

ja sam mrsaviji pa mrzim pusenje
znaci ta vam teza ne ide
jeza u ledja

#458 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by jeza u ledja »

dezurni_ucenik wrote:
jeza u ledja wrote:

A jest dobro si.
Ne moras ni biti pusac da bi dobio rak pluca. To sigurno znaci da jedno s drugim nije povezano. :oops: :-D

Sta si uopste htio reci sa komentarom o masnocama?
Nadzorna_ploca

#459 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Nadzorna_ploca »

Bujrum ja sutra vadim nalaze pa sa vidimo dje sta pluta.
dezurni_ucenik

#460 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

jeza u ledja wrote:
dezurni_ucenik wrote:
jeza u ledja wrote:

A jest dobro si.
Ne moras ni biti pusac da bi dobio rak pluca. To sigurno znaci da jedno s drugim nije povezano. :oops: :-D

Sta si uopste htio reci sa komentarom o masnocama?

Hocu reci da se toliko nervirate je li neko pusi ili ne pusi, da uopce ne obracate paznju na vlastiti zivot. Da li se ti licno hranis kvalitetno? Otkud ti znas da si zdraviji samo zato sto si nepusac? Ti mislis dovoljno je ne kalemiti cigare i zivjeces 100 godina.
jeza u ledja

#461 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by jeza u ledja »

dezurni_ucenik wrote: Hocu reci da se toliko nervirate je li neko pusi ili ne pusi, da uopce ne obracate paznju na vlastiti zivot. Da li se ti licno hranis kvalitetno? Otkud ti znas da si zdraviji samo zato sto si nepusac? Ti mislis dovoljno je ne kalemiti cigare i zivjeces 100 godina.
Prvo, ne nerviramo se toliko da li neko pusi ili ne, osim ako ne pusi ispred nas. Mada uopste sto pusi je problem, za sviju.
Drugo, jako tesko je povezati tvoju logiku "nerviramo se toliko o tome da li drugi puse da ne obracamo paznju na vlastiti zivot"? Stvarno ne razumijem kako si to povezao? Ja obracam paznju na vlastiti zivot, a jedna od stvari je i nepusenje, tj. pusenje drugih oko mene. Hranim se kvalitetno, ali i to moze bolje.
Trece, naravno da ne znam da sam zdraviji samo zato sto sam nepusac. I ja sam uostalom pusio jedno 10 godina. Ne puno, al jesam. No ima boga pitaj kakvih bolescuga i genetskih predispozicija za razne bolesti, ali nema potrebe da dodajem jos jednu.

Isto kao kazu smog na ulici, masnoca u hrani, secer. Pa jarane sta sad treba i za taj secer reci jebo njega kad pusim. Ili jebo masnoce, kad jedem i secer. Ili jebes cigare, smog na ulici. I onda nista ne mijenjat. :D

To isto izgovor o korupciji kod nas - svi daju mito, pa sto ne bih i ja. :D
Kolektivna svijest i generalno briga za druge, za drustvo, nam je nula jebote.
Banksy

#462 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Banksy »

seln wrote:
A pusaci da ipak budu prisutni, jer su u prosjeku zabavniji, ali da ne puse.
Zato ti i kazem, uvedite fino zabranu, onda imate sve kafice za sebe. Jeste da ce vam biti dosadno, jer ste uglavnom davezi,
Ima li kakva naučna studija koja ovo dokazuje ...? :D

Da mi je da budem tu kad seln, jednom, nakon 10 godina nepušačkog staža, shvati i prizna da smo bili u pravu ... :mrgreen:
EldinFromSa

#463 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by EldinFromSa »

Ovi nepušači se više naslađuju time što će zakon napakostiti pušačima nego što će oni imati koristi od tog zakona.
sadie_forever

#464 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by sadie_forever »

EldinFromSa wrote:Ovi nepušači se više naslađuju time što će zakon napakostiti pušačima nego što će oni imati koristi od tog zakona.

ne to ti samo mislis,,nama zaista samo smrdi i zelimo da zdrav zrak disemo
mirzaaa33

#465 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by mirzaaa33 »

Sve bivši narkomani što su tri kutije dnevno mazali. :izet: :D
dezurni_ucenik

#466 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

jeza u ledja wrote:
dezurni_ucenik wrote: Hocu reci da se toliko nervirate je li neko pusi ili ne pusi, da uopce ne obracate paznju na vlastiti zivot. Da li se ti licno hranis kvalitetno? Otkud ti znas da si zdraviji samo zato sto si nepusac? Ti mislis dovoljno je ne kalemiti cigare i zivjeces 100 godina.
Prvo, ne nerviramo se toliko da li neko pusi ili ne, osim ako ne pusi ispred nas. Mada uopste sto pusi je problem, za sviju.
Drugo, jako tesko je povezati tvoju logiku "nerviramo se toliko o tome da li drugi puse da ne obracamo paznju na vlastiti zivot"? Stvarno ne razumijem kako si to povezao? Ja obracam paznju na vlastiti zivot, a jedna od stvari je i nepusenje, tj. pusenje drugih oko mene. Hranim se kvalitetno, ali i to moze bolje.
Trece, naravno da ne znam da sam zdraviji samo zato sto sam nepusac. I ja sam uostalom pusio jedno 10 godina. Ne puno, al jesam. No ima boga pitaj kakvih bolescuga i genetskih predispozicija za razne bolesti, ali nema potrebe da dodajem jos jednu.

Isto kao kazu smog na ulici, masnoca u hrani, secer. Pa jarane sta sad treba i za taj secer reci jebo njega kad pusim. Ili jebo masnoce, kad jedem i secer. Ili jebes cigare, smog na ulici. I onda nista ne mijenjat. :D

To isto izgovor o korupciji kod nas - svi daju mito, pa sto ne bih i ja. :D
Kolektivna svijest i generalno briga za druge, za drustvo, nam je nula jebote.

Pa evo ja se prvi brinem za vasu krvnu sliku :D

Jedan kolega sa faxa ima problema sa masnocama. Nepusac je, ali stigla ga proslost. Tokom fakulteta bas nezdravo se hranio, zadnji put na kasiku jeo kad je Materaci udario Zidana. I tamo nekad prije nekoliko godina, vec ga pocele jebavati masnoce u krvi. Da opet naglasim - nije bio pusac.
Konkluzija: nije dovoljno biti nepusac da bi imao zdrav zivot. A koliko sam primjetio, ovdje se pojedini nepusaci ponasaju ko uzvisena rasa u odnosu na konzumente duhana. A realno, zadnja 24 sata puno je zajebantskih komentara(ukljucujuci i moje) na koje se primilo x forumasa nepusaca. Toliko o tome koliko su pusaci agresivni :D
jeza u ledja

#467 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by jeza u ledja »

EldinFromSa wrote:Ovi nepušači se više naslađuju time što će zakon napakostiti pušačima nego što će oni imati koristi od tog zakona.
Jeste. Sigurno je za to. Samo da se vama napakosti. :)
jeza u ledja

#468 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by jeza u ledja »

dezurni_ucenik wrote:

Pa evo ja se prvi brinem za vasu krvnu sliku :D

Jedan kolega sa faxa ima problema sa masnocama. Nepusac je, ali stigla ga proslost. Tokom fakulteta bas nezdravo se hranio, zadnji put na kasiku jeo kad je Materaci udario Zidana. I tamo nekad prije nekoliko godina, vec ga pocele jebavati masnoce u krvi. Da opet naglasim - nije bio pusac.
Konkluzija: nije dovoljno biti nepusac da bi imao zdrav zivot. A koliko sam primjetio, ovdje se pojedini nepusaci ponasaju ko uzvisena rasa u odnosu na konzumente duhana. A realno, zadnja 24 sata puno je zajebantskih komentara(ukljucujuci i moje) na koje se primilo x forumasa nepusaca. Toliko o tome koliko su pusaci agresivni :D
Odlicna konkluzija. Otkrio si Ameriku prakticno. :)

E sad, da li je dalja konkluzija - svejedno hos pusit ili neces? To je pitanje.

Na koje zajebantske kometare mislis?
Mea_parvitas

#469 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Mea_parvitas »

Ja, kao pusac, sam za zabranu u svim zatvorenim i poluzatvorenim prostorima. Klupe u parkovima, na cesti, trgovi i sta ja znam, tu pusenje treba biti dozvoljeno. Takodje bih dao dozvolu kaficima da imaju odvojene dijelove, mada to toliko smrdi da se i meni gadi uci u manji zatvoren prostor gdje svi puse.
dezurni_ucenik

#470 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

jeza u ledja wrote:

Na koje zajebantske kometare mislis?

Sta te briga :D
statixx

#471 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by statixx »

Mea_parvitas wrote:Ja, kao pusac, sam za zabranu u svim zatvorenim i poluzatvorenim prostorima. Klupe u parkovima, na cesti, trgovi i sta ja znam, tu pusenje treba biti dozvoljeno. Takodje bih dao dozvolu kaficima da imaju odvojene dijelove, mada to toliko smrdi da se i meni gadi uci u manji zatvoren prostor gdje svi puse.
:thumbup:

Dje ces bolan na klupi, treba da te djeca vide. :D
TomANDJerry

#472 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by TomANDJerry »

stvarno nevjerovatno da pricate o nekakvim masnocama i glupostima ... eto mogu zamisliti da su svi pusaci atlete , a nepusaci su debeli i nesposobni (to vam je vasa logika , jer tko moze zamisliti sportistu i zdravog covjeka bez cigare). Sve i da je tacna ta van pameti teorija , oni nepusaci koji trpaju te silne hamburgere (po vama) ne guraju iste u usta drugima i o tome se radi. Mene boli briga za zdravlje pusaca (cak i ovih sa kojima se druzim) zbog njihovog pusenja , oni su svega toga svjesni i da im ja jos to nabijam na nos nema potrebe (isto tako i za onoga tko trpa hamburgere , slatkise itd ) ---- ali radi se o tome da na javnim mjestima (a to jesu kafici) vase pusenje izaziva stetu drugima. I ne mozete govoriti da treba odvajati kafice i slicno , javna mjesta su svi kafici --- vase odvajanje prakticki znaci izbacivanje nepusaca (jer ce vecina kafica izabrati da pusenje bude dozvoljeno , cisto jer je isplativije) -- dakle kaznjavaju se oni koji nisu izvor nikakvog problema
BHCluster

#473 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by BHCluster »

seln wrote:
BHCluster wrote:
seln wrote: Moj rak, moj problem.
Jeste ako si samac, a ako nisi onda nije. Samo da znas kako je gledati nekoga sebi nablizeg zadnjh 6h njihovog zivota. Ne zelim to nikome.
Vidio sam vise mrtvih nego sto mozes pretpostaviti. Moja zena dimi koliko i ja.
Vidi, stvarno ne znam cemu ovo. Ja tebi ne zali ni rak, niti da gledas kako ti neko dra umire.
Moje pusenje je svjesna odluka odrasle osobe. U cemu je problem?
Govorim ti iz iskustva ne iz zelje.
statixx

#474 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by statixx »

A ima dosta ljudi sa respiratornim problemima kojima skode klima uredjaji pa hocemo li im ugoditi.

Evo Hrvatska gubi, odoh zapaliti jednu.
jeza u ledja

#475 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by jeza u ledja »

statixx wrote:A ima dosta ljudi sa respiratornim problemima kojima skode klima uredjaji pa hocemo li im ugoditi.

Evo Hrvatska gubi, odoh zapaliti jednu.
Ima i ljudi kojima "skodi" promaja. Hocemo li i njima ugoditi? :lol:
Post Reply