Ja nigdje ne spomenuh zabrane vec obzir.Jack Be Nimble wrote:Ali isto tako na zapadu azijati i arapin mogu imati svoje prodavnice bez jelki i furati svoju muziku koja nije Jingle Bells.Nepass wrote: Ja zivim na carsiji i u ramazanskom mjesecu bascarsija odise ramazanom. Vrijeme iftara usudio bih se reci da je turisticka atrakcija. I nekako mi je nepristojno po sata pred iftar hodati sa limenkom sarajevske u ruci, odvrnuti cecu ili sta vec.
Isto tako na zapadu pred bozic trgovi zrace bozicnim duhom, hiljade svjetala, jelka, pokloni kuhano vino. Milina za oci. Isto bi bilo tu ispadati iz rama zbog ponasanja.
Vecina ovdje krene sa pricom "sta je postac za mene uradio" to sve govori o nama kao narodu.
Po tvome za 4. Juli ne bi smio ici na vatromet u majici Iron Maiden jer Eddie mase sa Union Jack.
Mozda citava Bascarsija puca od Ramazana i Nijemac u tome uziva, ali ne mozes mu zabranuti da iz torbe vadi sendvic i flasu vode 30 minta prije iftara.
Mozda im treba letke podjeliti ko austrijanci arapima (da ne jedu nsa podu, da se ne cjenkaju itd).
Ali nije ni bit njemac vec nasa raja. Evo havana zivotno ugrozen ne moze sladoled pojesti zabranjuju mu postaci.
Onom ce se krmetina ohladiti.
Onaj odmah se za srbe svezo da se njihov post ne postuje.
Na ova tri primjera se moze vidjeti koliko smo sebicni i bez tolerancije.
Jos jednom da te zamolim da mi ne izvrces rijeci jer nigdje nisam spominjao zabrane. Ispascu jos neki religijski fanatik a nisam religiozan uopste.