Dovoljno emacipovan da vidim da svejedno sta ti mislio o sebi i nabijanja na nos genocida svakome ko ne misli ko ti i kompanija...samo se udaljavamo jedni od drugih..u ovoj si borbi sam druze, bujrum.mmaar wrote:Jes, u pravu si, kako los ljudski materijal, za razliku od onih koji ne prihvatise islam radi benefita ili pritisaka i junacki 500 godina izdrzase sva iskusenja i zulume.General War wrote: Bolest.
To si ti reko, coek me pita da ukljucim logiku...i u SK - CK, partije i danas se ljudi uclanjuju radi benefita ili pritiska, nevidim niti jedan drugi logicki razlog da se uzima nesto od tudjina onako.
Ovi su kao oni emancipovani, iz Tuzle kaze, nisu Lopare, a onda se pitamo gdje su uzroci genocidnosti, a ovakvi narativi im se usadjuju u glavu cim ih poprskaju vodicom.
Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
- General War
#451 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
-
mmaar
#452 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Genocidnost ne nabijam ja, vec oni koji su rasirili i koji usadjuju ljudima u glave te bolesne predstave koje si usvojio, pa ih ovdje izlazes i zastupas, u ovom slucaju oduzimajuci cijeloj jednoj ogromnoj populaciji slobodnu volju koja jeste imanentna covjeku. Dakle, tipicna dehumanizacija u nacistickom maniru. Narodi koji su imali ili imaju jos uvijek tu nesrecu da zive sa onima ili u blizini onih koji su kreirali i reprodukuju takve narative, znaju vrlo dobro da nakon historije i genetike uvijek ide kama, tako da...General War wrote:Dovoljno emacipovan da vidim da svejedno sta ti mislio o sebi i nabijanja na nos genocida svakome ko ne misli ko ti i kompanija...samo se udaljavamo jedni od drugih..u ovoj si borbi sam druze, bujrum.mmaar wrote:Jes, u pravu si, kako los ljudski materijal, za razliku od onih koji ne prihvatise islam radi benefita ili pritisaka i junacki 500 godina izdrzase sva iskusenja i zulume.General War wrote: Bolest.
To si ti reko, coek me pita da ukljucim logiku...i u SK - CK, partije i danas se ljudi uclanjuju radi benefita ili pritiska, nevidim niti jedan drugi logicki razlog da se uzima nesto od tudjina onako.
Ovi su kao oni emancipovani, iz Tuzle kaze, nisu Lopare, a onda se pitamo gdje su uzroci genocidnosti, a ovakvi narativi im se usadjuju u glavu cim ih poprskaju vodicom.
-
hAZNADAR
#453 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ti se i ne mozes pozvati na bilo koji udzbenik. Ovo sto pises je na razini "opstepoznatih istina" polupismenih navijaca Zvezde, ulicnih postapalica, forumaskog nacionalizma,..General War wrote:metnem wrote:a sta bi bilo eto ih i dan dans tamo
neki od niih jesu presli na ilsam i samo o. tom području se može govoriti o. prelasku srblja na islam, ali naravno krivotvorena i iskrivljena pisana srpska istorija je takav proces "prevela" na svo južnoslavensko područje na kijem su ko biva Muslimani nastali ili prelaskom srba ili hrvata na islam, što je čista glupost s kojom je. nažalost. tupljen mozak generacijama kroz udžbenike, ali kurko ne pišete više vi vaše verzije istorije i povijesti![]()
A dze si ti nabavljao svoje udjbenike?
Ako takvi ko ti pisu istoriju to ce tek bit za pisanja od smijeha
Bez obzira koju historiografiju covjek citao,.. u cijelom svijetu je uvijek ista plejada autora. A to su Fine, Klaicka, Malcolm, Hadzijahic, Cirkovic, Jirecek, Lovrenovic, Petrovic, Jalimam, Dzaja, Sidak,... bilo da je u Beogradu, Sarajevu, ili na Harvardu, Sorboni,.. gdje neces naci nigdje svoju verziju poturcavanja, hibridima, autohronima,... ili prikrivenu istinu o Bosnjanima, Bosnjacima, bosanskom jeziku,.. opcenito o islamizaciji kroz prizmu emotivne drame ili vrijedjanja karaktera,..
Eto da uzmemo samo historiografiju u Srbiji gdje imamo legende poput Sime Cirkovica, nezaobilazne literature na univerzitetu,.. - i to mentalni sklop srpskog mitomana proglasi smijesnim, netacnim, rezimskim,... jer ne odgovara mitomanskoj stereotipnoj predstavi danasnjeg Bosnjaka i njegovog porijekla koja je fasisticka.
Mozda mozes naci crtice te tvoje historije u crticama starijih autora u doba nacionalromantizma poput Vase Glusca,.. ali to vrijedi koliko i medicinska nauka prije vijek i po u odnosu na danas.
Da povedem sada bilo kakvu ozbiljniju raspravu o analizi putopisaca, Kupreskica, politickog i socijalnog fenomena Crkve Bosanske i rane islamizacije, ili historijata spomena bosanskog jezika, seobe naroda i migracije za osmanskog vakta, period nacionalromantizma kada je vjera odredila etniju,... pretpostavljam da te za to boli tuki, da bi odgovor bio uobicajeno kreveljenje i primitivne postapalice.
Ti jednostavno imas izgradjenu sliku o nama, o nasoj historiji, kulturnoj bastini,.. koja je na razini fasizma, koja smrdi na kilometar na srpsku mitomaniju i to ne na osnovu izdvojenih konteksta historije kao sto neki rade - vec na osnovu "opstepoznatih istina" gdje se na ulici vjecito slazu oko svega.
I vidi paradoksa. Ovdje si uletio nabrijan na bosnjacka pretjerivanja kojih istina jeste bilo. Zbog cinjenica o laziranju datiranja manastira. I poceo u startu i nadalje zvucati upravo kao srpski mitoman. Iako si minirao temu licnim svadjama,.. ipak si dao doprinos jer svojom pricom upravo poziras kao slika i prilika srpske mitomanije.
Imas li sta vise reci o mazlumima, poturicama, hibridima, neautohtonima, prodaji vjere za veceru, nepostojecem jeziku, izmisljenoj naciji dekretom, identitetom kao modnom trendu,... neki udzbenik, autora,...? Pa da vidimo koliko tvoja prica ima osnove ili si samo dosao da pisas po nama?
- Point.
#454 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Vidim jos te drzi gorcina od objave popisa. Mozda nisi svjestan, ali si duboko zaglibio u srpsku mitomaniju, baljezgajuci o istim stvarima ko i oni. Mene bi licno bilo stid, da sam se izjasnio kao bosanac.General War wrote: Dovoljno emacipovan da vidim da svejedno sta ti mislio o sebi i nabijanja na nos genocida svakome ko ne misli ko ti i kompanija...samo se udaljavamo jedni od drugih..u ovoj si borbi sam druze, bujrum.
Vidi ti njega, 0,3% bi da odlucuje vecinskom narodu kako da zove sopstveni jezik. No, dobro je da znamo gdje vas imamo. Bude li belaja opet, na istoj ste strani ko i Abdicevi sljedbenici, cisto da se zna, da ne kmecite poslije. A zasluzili ste par samara, upravo zbog ovog prihvacanja velikosrpske mitologije. Nije da niste.
-
Hafis
#455 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Stvarno je krajnje vrijeme za rad na standardizaciji jezika, a ne borbu za njegovo priznavanje. Ako jezik ima postavljene jezične standarde, briga te hoće li ga netko priznavati ili ne. A ako ih nema, što će ti onda uopće njegovo priznavanje.Point. wrote:General War wrote: Vidim jos te drzi gorcina od objave popisa. Mozda nisi svjestan, ali si duboko zaglibio u srpsku mitomaniju, baljezgajuci o istim stvarima ko i oni. Mene bi licno bilo stid, da sam se izjasnio kao bosanac.
Vidi ti njega, 0,3% bi da odlucuje vecinskom narodu kako da zove sopstveni jezik. No, dobro je da znamo gdje vas imamo. Bude li belaja opet, na istoj ste strani ko i Abdicevi sljedbenici, cisto da se zna, da ne kmecite poslije. A zasluzili ste par samara, upravo zbog ovog prihvacanja velikosrpske mitologije. Nije da niste.
- General War
#456 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Al si ti svasta ovdje udrobio pod srpsku mitomaniju, vrati se par strana unazad, ja sam postavljao pitanja na prozivanja...nema odgovora, samo zakljucci i prozivanja.hAZNADAR wrote:Ti se i ne mozes pozvati na bilo koji udzbenik. Ovo sto pises je na razini "opstepoznatih istina" polupismenih navijaca Zvezde, ulicnih postapalica, forumaskog nacionalizma,..General War wrote:metnem wrote:a sta bi bilo eto ih i dan dans tamo
neki od niih jesu presli na ilsam i samo o. tom području se može govoriti o. prelasku srblja na islam, ali naravno krivotvorena i iskrivljena pisana srpska istorija je takav proces "prevela" na svo južnoslavensko područje na kijem su ko biva Muslimani nastali ili prelaskom srba ili hrvata na islam, što je čista glupost s kojom je. nažalost. tupljen mozak generacijama kroz udžbenike, ali kurko ne pišete više vi vaše verzije istorije i povijesti![]()
A dze si ti nabavljao svoje udjbenike?
Ako takvi ko ti pisu istoriju to ce tek bit za pisanja od smijeha
Bez obzira koju historiografiju covjek citao,.. u cijelom svijetu je uvijek ista plejada autora. A to su Fine, Klaicka, Malcolm, Hadzijahic, Cirkovic, Jirecek, Lovrenovic, Petrovic, Jalimam, Dzaja, Sidak,... bilo da je u Beogradu, Sarajevu, ili na Harvardu, Sorboni,.. gdje neces naci nigdje svoju verziju poturcavanja, hibridima, autohronima,... ili prikrivenu istinu o Bosnjanima, Bosnjacima, bosanskom jeziku,.. opcenito o islamizaciji kroz prizmu emotivne drame ili vrijedjanja karaktera,..
Eto da uzmemo samo historiografiju u Srbiji gdje imamo legende poput Sime Cirkovica, nezaobilazne literature na univerzitetu,.. - i to mentalni sklop srpskog mitomana proglasi smijesnim, netacnim, rezimskim,... jer ne odgovara mitomanskoj stereotipnoj predstavi danasnjeg Bosnjaka i njegovog porijekla koja je fasisticka.
Mozda mozes naci crtice te tvoje historije u crticama starijih autora u doba nacionalromantizma poput Vase Glusca,.. ali to vrijedi koliko i medicinska nauka prije vijek i po u odnosu na danas.
Da povedem sada bilo kakvu ozbiljniju raspravu o analizi putopisaca, Kupreskica, politickog i socijalnog fenomena Crkve Bosanske i rane islamizacije, ili historijata spomena bosanskog jezika, seobe naroda i migracije za osmanskog vakta, period nacionalromantizma kada je vjera odredila etniju,... pretpostavljam da te za to boli tuki, da bi odgovor bio uobicajeno kreveljenje i primitivne postapalice.
Ti jednostavno imas izgradjenu sliku o nama, o nasoj historiji, kulturnoj bastini,.. koja je na razini fasizma, koja smrdi na kilometar na srpsku mitomaniju i to ne na osnovu izdvojenih konteksta historije kao sto neki rade - vec na osnovu "opstepoznatih istina" gdje se na ulici vjecito slazu oko svega.
I vidi paradoksa. Ovdje si uletio nabrijan na bosnjacka pretjerivanja kojih istina jeste bilo. Zbog cinjenica o laziranju datiranja manastira. I poceo u startu i nadalje zvucati upravo kao srpski mitoman. Iako si minirao temu licnim svadjama,.. ipak si dao doprinos jer svojom pricom upravo poziras kao slika i prilika srpske mitomanije.
Imas li sta vise reci o mazlumima, poturicama, hibridima, neautohtonima, prodaji vjere za veceru, nepostojecem jeziku, izmisljenoj naciji dekretom, identitetom kao modnom trendu,... neki udzbenik, autora,...? Pa da vidimo koliko tvoja prica ima osnove ili si samo dosao da pisas po nama?
Zadnji put kad sam provjerio hercegovina je bila dio bosne, pa sad bila crkva kilometar gore ili dole, sta mjenja cinjenice? Stvarno nemam blage veze ko je gdje bio sta pravio, meni je to: rugala se tava loncu.
Last edited by General War on 12/08/2016 10:34, edited 1 time in total.
- Point.
#457 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ako 52% populacije zeli da se njegov jezik zove bosanski, ne vidim razlog da manjina ne postuje tu odluku. Naziv jezika je itekako bitan. Mislim da smo dosli u situaciju da Bosnjacima vise niko ne moze namecati nista, bilo da se radi o nazivu imena naroda ili jezika. Posebno ne od strane statisticke greske, ovih tkz bosanaca. Ime jezika ce se zvati onako kako Bosnjaci kazu, i nikako drugacije. To bi trebalo biti kristalno jasno svima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#458 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Srpska mitomanija je opstepoznata i istu pismen covjek uopste ne uzima za ozbiljno.
- General War
#459 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
_BataZiv_0809 wrote:Srpska mitomanija je opstepoznata i istu pismen covjek uopste ne uzima za ozbiljno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#460 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Point. wrote:Ako 52% populacije zeli da se njegov jezik zove bosanski, ne vidim razlog da manjina ne postuje tu odluku. Naziv jezika je itekako bitan. Mislim da smo dosli u situaciju da Bosnjacima vise niko ne moze namecati nista, bilo da se radi o nazivu imena naroda ili jezika. Posebno ne od strane statisticke greske, ovih tkz bosanaca. Ime jezika ce se zvati onako kako Bosnjaci kazu, i nikako drugacije. To bi trebalo biti kristalno jasno svima.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#461 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ona je plodno tlo za neuke i nepismene, te za one koji bi je voljeli oponasati, a takvih na temi oho ho.General War wrote:
- Point.
#462 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Kako nazvati 0,3%? Relevantno, bitno?
- General War
#463 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ustavni sud je rekao da se medjsobom mogu nazivati vojvodo i serdare koliko god hoce...a gledamo da ni ostalo bas nepije vode...bosnjaci moraju shvatiti kad su vec izabrali, da ne posjeduju brend 1/1...ustav ne poznaje manjine i vecine vec konstituivnost naroda, uzivaj sad.Point. wrote:Ako 52% populacije zeli da se njegov jezik zove bosanski, ne vidim razlog da manjina ne postuje tu odluku. Naziv jezika je itekako bitan. Mislim da smo dosli u situaciju da Bosnjacima vise niko ne moze namecati nista, bilo da se radi o nazivu imena naroda ili jezika. Posebno ne od strane statisticke greske, ovih tkz bosanaca. Ime jezika ce se zvati onako kako Bosnjaci kazu, i nikako drugacije. To bi trebalo biti kristalno jasno svima.
- GeeTnT
#464 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Nekoliko dana pokusavam da procitam nesto na bosnjackom jeziku....i nista. Sve mi izbacuje nekakav Bosanski jezik, jeli do mene ili do neta? Pomozite mi?
- KB9
#465 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
ako ogromna vecina srba je uzima za ozbiljno (iz dana u dan, godine u godinu, stoljece u stoljece) da li to znaci da je ogromna vecina srba nepismeno il ne vrijede zdrave osnove logike u ovom slucaju?General War wrote:_BataZiv_0809 wrote:Srpska mitomanija je opstepoznata i istu pismen covjek uopste ne uzima za ozbiljno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#466 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Dok ti tako pricas o ljudima, dakle zivim bicima, jasno je koliko je sati.Point. wrote:Kako nazvati 0,3%? Relevantno, bitno?
- Point.
#467 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
A kako bi se trebao ponasati prema tim istim ljudima koji ne priznaju moj jezik, pogrdnim imenima nazivaju moj narod i imaju istu pricu kao srpska mitomanija? Zasluzili su i gore, vjeruj, nego da ih nazovem statistickom greskom, zalutalim ovcama. Moj stav je jasan. Kakav je tvoj, jer vidim saras malo?_BataZiv_0809 wrote:Dok ti tako pricas o ljudima, dakle zivim bicima, jasno je koliko je sati.Point. wrote:Kako nazvati 0,3%? Relevantno, bitno?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#468 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ko ti bolan osporava jezik? Ko te naziva pogrdnim imenima?Point. wrote: A kako bi se trebao ponasati prema tim istim ljudima koji ne priznaju moj jezik, pogrdnim imenima nazivaju moj narod i imaju istu pricu kao srpska mitomanija? Zasluzili su i gore, vjeruj, nego da ih nazovem statistickom greskom, zalutalim ovcama. Moj stav je jasan. Kakav je tvoj, jer vidim saras malo?
Moj stav je jasan, zovite se kako god hocete, zovite svoj jezik kako god zelite, to je vase pravo.
Kao sto je i moje i svacije pravo da o tome imamo stav.
-
stari grad Visegrad
#469 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Kako si dosao do tvog stava? Koje si knjige citao, koje novine si citao, koje internet stranice, sta ti je mater govorila, a sta skola ucila?_BataZiv_0809 wrote:Ko ti bolan osporava jezik? Ko te naziva pogrdnim imenima?Point. wrote: A kako bi se trebao ponasati prema tim istim ljudima koji ne priznaju moj jezik, pogrdnim imenima nazivaju moj narod i imaju istu pricu kao srpska mitomanija? Zasluzili su i gore, vjeruj, nego da ih nazovem statistickom greskom, zalutalim ovcama. Moj stav je jasan. Kakav je tvoj, jer vidim saras malo?
Moj stav je jasan, zovite se kako god hocete, zovite svoj jezik kako god zelite, to je vase pravo.
U tome i jeste problem sto su srbi odojeni i odgajaju se na laznim i samo njihovim "istinama", mitovima. To je srz problema na Balkanu i zbog toga su srbi u konfliktu sa svima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#470 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
A ti nisi u konfliktustari grad Visegrad wrote:
Kako si dosao do tvog stava? Koje si knjige citao, koje novine si citao, koje internet stranice, sta ti je mater govorila?
U tome i jeste problem sto su srbi odojeni i odgajaju se na laznim i samo njihovim "istinama", mitovima. To je srz problema na Balkanu i zbog toga su srbi u konfliktu sa svima.
- General War
#471 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ne, samo internet jurisnici imaju pravo da pisaju po narodima i da imaju stav._BataZiv_0809 wrote:Ko ti bolan osporava jezik? Ko te naziva pogrdnim imenima?Point. wrote: A kako bi se trebao ponasati prema tim istim ljudima koji ne priznaju moj jezik, pogrdnim imenima nazivaju moj narod i imaju istu pricu kao srpska mitomanija? Zasluzili su i gore, vjeruj, nego da ih nazovem statistickom greskom, zalutalim ovcama. Moj stav je jasan. Kakav je tvoj, jer vidim saras malo?
- dobojlija81
#472 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Srecna slava Gradu Bijeljini sa malim zakašnjenjem
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#473 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Davno sam odustao od ovih tema, odnosno u trenutku kada su ratni dezerteri poceli borce ABiH i njihove sinove zvati cetnicima i saloncima.General War wrote: Ne, samo internet jurisnici imaju pravo da pisaju po narodima i da imaju stav.
Ne znam ni sam koji mi rackas bi da se ukljucim.
Odnosno znam. Rugala se tava loncu
Zna se ko ima potrebu da pise traktate na ocigledne besmislice.
- KB9
#474 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
bato zasto ne odgovaras na ono pitanje?
da li to moderna mitomanija ne priznaje logiku?
da li to moderna mitomanija ne priznaje logiku?
-
stari grad Visegrad
#475 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Srbi moraju svaki dan, svaki sat i svaku minutu da dokazuju i potvrdjuju svoje lazne mitove prvo sami sebi a onda i Bosnjacima i Hrvatima i Crnogorcima i Makedoncima i Kosovarima i Slovencima i Evropi i Rusiji itd. Moraju cijlo vrijeme jadni da brane svoje mitove. Koja je to energija i vrijeme i novac potroseno niusta._BataZiv_0809 wrote:A ti nisi u konfliktustari grad Visegrad wrote:
Kako si dosao do tvog stava? Koje si knjige citao, koje novine si citao, koje internet stranice, sta ti je mater govorila?