Brexit

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#451 Re: Brexit

Post by Truba »

prog321 wrote:Događa se neki pomak u desno u čitavom zapadnom svijetu.
Popularnost Trumpa i sad ovaj Brexit.
Korporacije melju malog čovjeka. A taj isti čovjek traži spas kod radikalnih ideja.
pa čemu onda postoji desnica ako ljudi ne bi trebali glasati za nju
nek glasa svak ko šta oće

očito su mediji davno izgubili onu svoju humanističko odgojnu ulogu i postali su sluge korporacija protiv naroda
ne vidim drugo...ako političari pričaju jedno a narod glasa drugo to nije normalno

šta sad treba ajmo zabraniti sve partije koje ne odgovaraju
gdje bi nas zabrane dovele?
šta kad se zabrane partije ko je sljedeći?
Tomahawk11
Globalni moderator

#452 Re: Brexit

Post by Tomahawk11 »

I ja isto dont giv a shit sto su istupili iz eju :|
Nit ce mi biti bolje nit gore....samo nam propade sansa da nekad, ako udjemo u EU, budemo u zajednici sa Engleskom :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#453 Re: Brexit

Post by -LIBERO- »

Korporacije melju malog čovjeka. A taj isti čovjek traži spas kod radikalnih ideja.
Ali se ide u pogresan radikalizam, ako se ide kontra korporacija i kapitalizma. Ide se u desno? :? :-) Ako vec treba ici u radikalizam, trebali su u kontra smijeru :mrgreen: . Ali frustrirana svjetina to tesko shvata :zzzz: ;-)
GeeTnT

#454 Re: Brexit

Post by GeeTnT »

Image
madner

#455 Re: Brexit

Post by madner »

To je filozofski problem koji od 1933 nema jasan odgovor.
Kikibombona

#456 Re: Brexit

Post by Kikibombona »

parappa wrote: znaci sta sad?
raspad eu i nacionalne (egoisticke) drzave koje se bore samo za sebe... drzave koje ce biti nebitne u poredjenju sa svjetskim silama.
znaci da ce rusi, kinezi i ameri moci da se sprdaju sa njima kako kod hoce... da ih uvlace u razne ekonomske konflikte a vjerovatno i ratove.
Veoma lose za BiH i cijeli Balkan.

Izlazak Britanije moze pokopati EU. Ako u dogledno vrijeme izadju Holandjani, Francuzi... ode sve u pm...

Iznenadjen sam, malo je reci!
Tarzo

#457 Re: Brexit

Post by Tarzo »

Nakon svega ne sekiram se puno za Engleze. Stari su to mudrovi i kolonizatori i siguran sam da će naći za sebe dobar
izlaz iz trenutne krize. Tačno je ono o čemu @Challenger__ piše, GB je cijelo vrijeme sjedila na dvije stolice,
plus stalno traženje povlaštenog statusa u okviru EU.

Zanas je svakako interesantnije kako će Njemačka i Francuska odreagovati na ovaj potez GB.
Ukoliko ne učine bitan zaokret veoma je izvjesno daljnje slabljenje pa i osipanje unije.
Truba

#458 Re: Brexit

Post by Truba »

GeeTnT wrote:Image
pa to je već dokazano normalan čovjek u procesu starenja ide ka konzevratizmu

i ovi mladi će isto kad ostare
MMM1977

#459 Re: Brexit

Post by MMM1977 »

Brexit ce u stvarnosti ojacati UE. Usd/Eur se vratio na nivo od prije 10-15 dana, nista strasno. EU ce biti puno jedinstvenija nakon sto supci koji voze kontra stranom (bukvalno i figurativo) konacno oslobode EU svojih ubleha.

Nama UK nikada nije ni bila važna nego USA, Njemacka i Turska.
Truba

#460 Re: Brexit

Post by Truba »

Kikibombona wrote:
parappa wrote: znaci sta sad?
raspad eu i nacionalne (egoisticke) drzave koje se bore samo za sebe... drzave koje ce biti nebitne u poredjenju sa svjetskim silama.
znaci da ce rusi, kinezi i ameri moci da se sprdaju sa njima kako kod hoce... da ih uvlace u razne ekonomske konflikte a vjerovatno i ratove.
Veoma lose za BiH i cijeli Balkan.

Izlazak Britanije moze pokopati EU. Ako u dogledno vrijeme izadju Holandjani, Francuzi... ode sve u pm...

Iznenadjen sam, malo je reci!

boli nas kita mi bježimo u kurdistan :D
nixon69

#461 Re: Brexit

Post by nixon69 »

mirzaaa33 wrote:Oni iz EU e mogu izaći još barem 4 godine i da hoće, tako sam shvatio.
Dok se sve sredi za izlazak,to moze potrajati i do 7 godina.

Iskreno,ja sam mislio da ce ostati u EU i da ce tu malu razliku preokrenuti za ostanak,kao sto se desava i na svim drugim izborima sirom svijeta. :-?
Truba

#462 Re: Brexit

Post by Truba »

sta cemo mi sad jadni što znamo samo malo engleskog kad nije službeni jezik eu :D

gdje se ono još govori na mlati? :lol:
Toffee karamela

#463 Re: Brexit

Post by Toffee karamela »

cyprus wrote:This was surprising :shock:

Kakvi debili jbt :-)
Slažem se. Sad stavih kafu pred sebe na poslu, upalih komp i umalo mi šolja ne ispa iz ruku :shock:

Desničari i kod njih izgleda dobro rovare po selima i predgrađima gdje se navodno "bijela rasa" povukla od čokoladnog Londona i većih gradova...spremili su udarac dobro.

E sad se baš pitam šta bi bilo da je škotski referendum zakazan poslije ovoga, da li bi im Škoti još ukrašavali državnu zajednicu ili bi se prišlepali uz kopno (vijekovima su bili neprijatelji, saveznici Francuza osobito, ne bi me iznenadilo da ih ostave). Ali lukavci prvo raspisali jedno pa drugo.

Odmah im vratit repku s EU. :oops:
GeeTnT

#464 Re: Brexit

Post by GeeTnT »

Black swan wrote:
pa to je već dokazano normalan čovjek u procesu starenja ide ka konzevratizmu

i ovi mladi će isto kad ostare
Image

Kraljica mi je onako bas konzervativna.... :mrgreen:
julisiz es grant

#465 Re: Brexit

Post by julisiz es grant »

Black swan wrote:
julisiz es grant wrote:Vidiš da je ovo karta iz WW2. Tada je bila NDH, zato je Hrvatska ovako uvećana (mada je stvarno područje pod kontrolom vlasti te tvorevine bilo mnogo manje u periodu karte, 1942-1944, i stalno se smanjivalo), a Slovenija je bila podijeljena između Njemačke i Italije, zato je ne vidiš na karti :D
aa hvala na objašnjenju :razz:
čuo sam na faksu da su dijelovi slovenije toliko se svidjeli nacistima da su direktno priključeni trećem rajhu :mrgreen:
Da, Koruška i donja Štajerska.
Pa su se dijelovi Austrije toliko svidjeli Titu :D (Klagenfurt, navodno slovanački grad-Celovec :-) ) da ih je 1945. okupirao i zamalo nije sa Englezima zaratio oko njega, da tata Staljin nije rekao "Dosta, povlači se", a Englezi dodali "Povedi sa sobom i ove što si ih pokupio kod Blajburga i radi sa njima šta hoćeš" :D
Challenger__

#466 Re: Brexit

Post by Challenger__ »

MMM1977 wrote:Nama UK nikada nije ni bila važna nego USA, Njemacka i Turska.
Danas, 2016 godine, Njemačka nema ama baš ništa sa Turskom a sa USA jedva. To troje ne može u istu rečenicu i to troje objašnjava zašto nas nema na (EU) mapi.
Bodkin

#467 Re: Brexit

Post by Bodkin »

Ocekujem da ce frankfurt prici ili prestici london kao evropsko finansijsko srediste u buducnosti
Challenger__

#468 Re: Brexit

Post by Challenger__ »

To reći je kao biti Titin partizan i reći da su mu Musolini, Hitler i Staljin podjednako važni, tako reći presudni.
Drvosjeca iz Dejcica

#469 Re: Brexit

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hm, ja nisam za to tepanje ekstremnim desničarima koji su u uzletu. Upravo to tepanje i pravdanje tobožnjim strahom malih ljudi od ovoga ili onoge je najgore. Stvari treba nazvati pravim imenom, fašizam u Evropi je ponovo u usponu, vaskr'o iz mrtvih. Sva ta priča oko tih likova koji tobože vraćaju Evropi "istinske vrijednosti", brane "tradiciju Evrope" putem bodljikave žice i vojske na granicama je samo sklanjanje pogleda u stranu pred otvorenim fašizmom najgore vrste. Ovaj desničarski dio Evrope je izgubio svaki legimitet i danas nema pravo nikome u svijetu išta progovoriti po pitanju ljudskih prava, kolektivnih i pojedinačnih sloboda.
Challenger__

#470 Re: Brexit

Post by Challenger__ »

Kroz svijet politike se ne hoda po tupavoj duši već po jasnom interesu. Njemački interes sasvim ISKLJUČUJE turski a skoro u cijelosti američki.
Truba

#471 Re: Brexit

Post by Truba »

julisiz es grant wrote: Pa su se dijelovi Austrije toliko svidjeli Titu :D (Klagenfurt, navodno slovanački grad-Celovec :-) ) da ih je 1945. okupirao i zamalo nije sa Englezima zaratio oko njega, da tata Staljin nije rekao "Dosta, povlači se", a Englezi dodali "Povedi sa sobom i ove što si ih pokupio kod Blajburga i radi sa njima šta hoćeš" :D
da tako i bi a ostadoše dvojezičke table :cry:

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#472 Re: Brexit

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Evo Hina...krenulo je...iiiihhhaaaaaaa :lol:
Treća stranka po snazi u Hrvatskoj poručuje: Vrijeme je da i mi raspišemo referendum o napuštanju EU
nixon69

#473 Re: Brexit

Post by nixon69 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo Hina...krenulo je...iiiihhhaaaaaaa :lol:
Treća stranka po snazi u Hrvatskoj poručuje: Vrijeme je da i mi raspišemo referendum o napuštanju EU
Hahaha hoce ali malo sutra.Tek su usli,sad im nema mrdanja dok ih ne izmuzu do kostiju. :D
Opetja033

#474 Re: Brexit

Post by Opetja033 »

madner wrote:Not good for Bosnia, not good at all.
Nikako.
Jebena, bas jebena, vremena su pred nama. Nisam optimista nimalo.
Tarzo

#475 Re: Brexit

Post by Tarzo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo Hina...krenulo je...iiiihhhaaaaaaa :lol:

Može, ali da vrate sve one predpristupne fondove što su pohapali i da se odreknu svih ostalih beneficija koje imaju kao članica.
Post Reply