condy wrote:
To nisu predrasude, to je nepobitna činjenica. Mislim, svaki put kad odem sipati gorivo
jasno vidim kako ljudi sipaju, za 20 maraka, ko sipa za 50 on je beg. Daj bolan, svima je jasno da većina ljudi zbog malih primanja ima problem sa sipanjem goriva. Koliko ih znam koji imaju auta a idu pješke na posao ili koriste gradski saobraćaj. I onda kad ugrade plin oni štede, pa ne treba se niko toga stidit. Normalno je da ćeš uštedjeti tako i da će moći više vozit auto nego da sipa benzin, i da ne može toliko očigledno točit benzina.
Nemam ja nikakvih problema sa parkiranjem i sl. Meni je taman po mjeri
Odvikao sam se od manjih auta, i teško bi ponovo mogao na manje
Jesi li i ti od tih sto sipaju za cvaju?
Da znas da si potpuno upravu, ja plina zaista sipam za 20KM (40l * 0.5KM), ne zato sto nemam, kako ti mislis, nego nazalost ne moze stati vise.
A dizela uspijem nagurati po 60-70KM (to bi valjda trebala biti neka kategorija "paša" po tvojoj klasifikaciji). I da znas ja oba svoja vozila sipam uvijek do vrha, i kad potrosim opet do vrha, i tako u krug, godinama.
A koliko si pun predrasuda govori i ovaj dio gdje govoris da ljudi idu na posao pjeske, ili gradskim saobracajem, jer nemaju za gorivo. Mozda neki uzivaju u setnji do posla, mozda neki setaju zbog zdravlja, sta bi rekao za one sto se voze biciklom na posao? Eklatantni primjer razmisljanja skorojevickog papka.
Pretpostavljam kada si kupovao auto da si se cjenkao, sigurno nisi platio onoliko koliko ti je prodavac trazio, a cudi me kada si tako galantan da nisi udvostrucio trazenu cijenu i hladno je platio. Stednja je mudrost trosenja, kaze jedna stara poslovica, i ne znam zbog cega bi pametan covjek trebao da se stidi. Ta prica da ces se moc vise voziti sa plinom nego sa benzinom kod mene ne pije vode, jer se vozim onoliko koliko mi treba (pa bio to benzin, dizel ili plin). Ne bi mi bio nikakav problem tociti ni benzinca, ali vise volim tu razliku potrositi na "some u Jablanici, nego da marke izlaze kroz auspuh", sto bi rekao jedan moj vrli jaran.
I ne znam sta se javlja ova dizelska fukara. Tu pricu bih mogao svariti kad je prica neko ko vozi benzinca koji loce 15-20 litara (kao npr. nas 530i

), a mojne mi hadziluka sa dizelom.
I ne zaboravi, valja investirati pare u plinsku instalaciju (1000-1500KM), prema tome ta prica da su to ljudi koji nemaju para, bas i ne stoji. To se u kulturnom svijetu zove investicija, nesto ulozis, da bi puno vise dobio.
Citroen vam je dao odlican primjer sa fasadom!
@Bakir1