Jug je naša sveta strana...
- GeeTnT
#451 Re: Jug je naša sveta strana...
Meni je razmisljanje naglas prihvatljivo samo kod onih koji u tom momentu rjesavaju jednacine ili rade na kojekakvim projektima. Razmisljati naglas na pdf politika i uopsteno u politici je mozda nekome potrebno ali mislim da se ovakvim stvarima ne treba opterecivati....
-
sarajevo999999
#452 Re: Jug je naša sveta strana...
Moze li pojasnjenje ili neki argument, nisam se dosad susretao sa ovakvom tvrdnjom?cyprus wrote:Bošnjaci/Muslimani ni 1992. godine nisu bili na spavanju... U sve te procese su ušli itekako budni, otvorenih očiju i upaljenog svjetla... A što nisu imali pameti, ko što je nemaju ni sada, to je druga stvar...Sarajmen wrote:Ne, već nikad' više na spavanju @cyprus, nikad' više.
-
moke_31
#453 Re: Jug je naša sveta strana...
Kakve bolan politike slične Karadžićevoj?! Kad je to kod Bošnjaka prije rata, tokom rata ili poslije rata postojala politika slična Karadžićevoj??? Ja bi te banovo za ovakve riječi.dust in the wind wrote:ne smijemo. jer im smetamo... zagovornicima politika sličnoj Karadžićevoj, samo što je muslimanska smetamo. i takvih je nakoćeno i na ovom forumu. mi treba da uživamo što ti izrodi šetaju Sarajevom.očito. a kada oni pričaju da se sakrijemo.jer su mnogo jaki
Ti, ovaj cyprus, a i ostali koji misle isto na ovom forumu, podsjećate pomalo na Marka Vešovića. U bujici srpskih zločina tokom '90-tih nezapmaćenih od 2. svjetskog rata na ovim prostorima, genocida i otvorenih fašističkih i apartheid politika u RS, on se navali Bošnjacima na leđa tražeći im dlaku u jajetu i nekakav "bošnjački, fašizam, nacionalizam" ili neki drugi izam, pokušavajući praviti neke paralele sa srpskim fašizom i zločinima, čiji je cilj naravno relativizacija srpskih zločina i naposlijetku izjednačavanje žrtve i zločinca uz obavezan šlagvort na kraju "ko nas bre zavadi"
Na forumu bukvalno nema nijedne teme koja se dotiče rata a da se kroz nju ne provlači teza pomenuta iznad.
Šta trebamo? Da pognemo glavu i šutimo i čekamo nove pokolje? U bivšoj jugi smo bili najbolji i najgorljiviji komunisti i jugosloveni, čak i onda kad su nam se drugi narodi smijali i nazivali nas glupim bosancima, gotovo se asimilirali u Srbe i sl., i je li nam to pomoglo?
Svuda oko nas orgijanje četništva, u RS de facto apartheid nesrba po svim osnovama a posebno po pitanju izučavanja i naziva jezika, da dalje ne nabrajam, a vi se uhvatili najbenignije političke poruke koju sam ikad vidio na nekom fudbalskom stadionu u BiH i šire. Ali naravno, replika je uvijek ista: "Šta mene briga za Banja Luku, Lišticu, Zvornik, Višegrad, ja živim u Sa i smeta mi kad Bošnjaci i na najbezazleniji način izražavaju svoju nacionalnu svijest"
Uostalom, po meni je slogan sa Grbavice primarno upućen samim Bošnjacima a ne nebošnjacima.
- cyprus
#454 Re: Jug je naša sveta strana...
Prijepor? Velikobošnjaci pristaju na igru velikosrba i velikohrvata, dijeleći ovu državu i sve u njoj... Baš kao i Radovan - oni vrše etnizaciju stvari koje ne bi smjele imati etnički karakter... Mnogi od njih izjednačavaju bošnjačko i bosanskohercegovačko, praktično ovo drugo svodeći na nivo ovog prvog... Ukratko, možda bi za njih primjereniji naziv bio malobošnjaci...AkHolic wrote:Što je točno prijepor forumskih velikobošnjaka i vas forumskih Bosanaca kad ste i jedni i drugi velikobošnjaci ?
Šta tvrde 'forumski Bosanci' i koga pod time podrazumijevaš ne znam, a ionako mogu govoriti samo u svoje ime... Ja smatram da je izjednačavanje bošnjačkog i bosanskohercegovačkog pogubno za ovu državu (bar ako je zamišljam u ovim granicama)... Ja smatram da je nacionalizam pogana bolest, protiv koje se treba boriti u sva tri etnička korpusa... Smatram da je ovo država u kojoj ima dovoljno mjesta za svačiji identitet i za zadovoljavanje svačijih realnih interesa, ali samo ako se izliječimo od ove opake bolesti koja nas mori već 25 godina... Ja sam protiv podijeljenog društva... Ja sam za suživot... I ne vidim na koji način sam ja velikobošnjak...
Eto, u tome je prijepor...
PS Sad moram ići, nastavit ću kasnije..
Last edited by cyprus on 04/04/2016 16:30, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#455 Re: Jug je naša sveta strana...
Zar se spavalo, zar nije Alija još 1990. u Foči grmio "nikad više genocid"?Steph wrote:Ovo apsolutno nije tačno.cyprus wrote:Bošnjaci/Muslimani ni 1992. godine nisu bili na spavanju... U sve te procese su ušli itekako budni, otvorenih očiju i upaljenog svjetla... A što nisu imali pameti, ko što je nemaju ni sada, to je druga stvar...Sarajmen wrote:Ne, već nikad' više na spavanju @cyprus, nikad' više.
Stari mi je pričao da se u Hrvatskoj uveliko ratovalo, a da se ovdje živjelo apsolutno normalno jer niko nije vjerovato da će se i ovdje zaratiti. Nema razlog da me laže.
I realno, rat se iz 'srbijanske kuhinje' sigurno nije spremao par mjeseci već dosta duže, a o tome se ovdje nije znalo ni u 'mahali'.
- Steph
#456 Re: Jug je naša sveta strana...
Ne znam, jesi l' bio tamo 1990. godine?
- cyprus
#457 Re: Jug je naša sveta strana...
Treba li ti veći argument od rezultata izbora 1990. godine? Nije li to bilo paljenje svjetla, izlazak iz mraka i nacionalno buđenje...sarajevo999999 wrote:Moze li pojasnjenje ili neki argument, nisam se dosad susretao sa ovakvom tvrdnjom?cyprus wrote:Bošnjaci/Muslimani ni 1992. godine nisu bili na spavanju... U sve te procese su ušli itekako budni, otvorenih očiju i upaljenog svjetla... A što nisu imali pameti, ko što je nemaju ni sada, to je druga stvar...Sarajmen wrote:Ne, već nikad' više na spavanju @cyprus, nikad' više.
Last edited by cyprus on 04/04/2016 16:32, edited 1 time in total.
- GeeTnT
#458 Re: Jug je naša sveta strana...
Velis Bosnjaci bili budni, paaa tu si u pravu jer pod granatama bi samo gluh mogao spavati, mada i oni nisu od silnog vibriranja.....cyprus wrote:Bošnjaci/Muslimani ni 1992. godine nisu bili na spavanju... U sve te procese su ušli itekako budni, otvorenih očiju i upaljenog svjetla... A što nisu imali pameti, ko što je nemaju ni sada, to je druga stvar...Sarajmen wrote:Ne, već nikad' više na spavanju @cyprus, nikad' više.
...umro bi misleci da su jedino djikani bez mozga, jer kako drugacije objasniti pucanje u ledja djeci (a takvih primjera je mnogo), dok djikanska familija na to sve aplaudira i danas dan...a kad se pocne preispitivati zlocin, onda svi u glas kazu "nismo mi to radili".. elem, ja mislio da su oni bez pameti,a ti bgm tvrsis suprotno...ok, kao srbin si debelo promasio, kao hrvatu ti kazem da je steta sto nisi Bosnjake bolje upoznao, a kao djikanu ti nista nemogu jer sta god ti rekao dzaba bi ban popusio....
-
sarajevo999999
#459 Re: Jug je naša sveta strana...
Tvrdis da se znalo da ce biti rat jos 1990-te godine?
- Connaisseur Karlin
#460 Re: Jug je naša sveta strana...
Zasto Bosnjaci imaju potrebu tjerati u svoj tor Bosance i Hercegovce ,a koji se ne osjecaju Bosnjacimma? Bosnjaci FBiH ,pustite narod koji nije iz torova da zivi bez nacionalizma,a koji je ,na zalost,prisutan u cijeloj drzavi!
Ovo je moj tekst postavljen ranije,da me ne shvatite pogresno:
BiH kao i moge drzave u svijetu koje su politicki nestabilne su osjetljivije na politicke poruke navijaca na stadonima.Jedan od glavnih uzroka jeste nacionalizam,a to su potvrdili mnogi koji se bave "sociologijom sporta".Jodjedna vrlo intersantna pojava,a koja se zadrzala do danas je pjevanje drzavnih himni prije pocetka sportske igre,a ista pojava se pocela prakticirati tokom drugog svjetskog rata,tj. tad je vjerovatno imala smisao morlane podrske,a danas je obicna navika.Agresivnost navijaca bi trebala biti regulisana.Pravila postavljanja politcikih parola bi trebala biti postavljenja sa striktinim metodama kaznjavanja,novac ili zatvor.Politicke poruke navijaca jesu idealisticke,separatisticke,naconalisticke i nabijene mrznjom.Stadioni su postali "ratno polje" ,a cesto i fizickog sukoba navijaca.Mnogi pisu kako je to normalna pojava.Pa naravno da je normlana jer je drustvo nomrlaiziralo takve pojave radi vlasstite potrebe isticanja politickih poruka,a koje su najvise prisutne u grupama iz drzava koje imaju tragicnu politicki istoriju i ciji konflikt nije nikad ni prestao.Bila sma na vise sprotskih dogadja u razlicitim vrsta sporta,a nigdje nije bilo politickih parola,zato nije OK pisati kako su politicke parole uobicajena pojava u svim sportovima i u svim drzavama.
P.S. U BIH jos mnogi ne znaju sta je cilj bosnjacke ideologije,ko priprada bosnjacima,i sad bolje razumijem zasto postoji nesporazum,a koji je ocevidno frustrirajuci,jer cak,ni nakon 25 godina,ne postoje konkrenti ciljevi jedne od ideoloskih etnickih grupa.Bosanjci moraju odrediti dali je njihovo bosnjastvo moguce van FBiH!
BiH kao i moge drzave u svijetu koje su politicki nestabilne su osjetljivije na politicke poruke navijaca na stadonima.Jedan od glavnih uzroka jeste nacionalizam,a to su potvrdili mnogi koji se bave "sociologijom sporta".Jodjedna vrlo intersantna pojava,a koja se zadrzala do danas je pjevanje drzavnih himni prije pocetka sportske igre,a ista pojava se pocela prakticirati tokom drugog svjetskog rata,tj. tad je vjerovatno imala smisao morlane podrske,a danas je obicna navika.Agresivnost navijaca bi trebala biti regulisana.Pravila postavljanja politcikih parola bi trebala biti postavljenja sa striktinim metodama kaznjavanja,novac ili zatvor.Politicke poruke navijaca jesu idealisticke,separatisticke,naconalisticke i nabijene mrznjom.Stadioni su postali "ratno polje" ,a cesto i fizickog sukoba navijaca.Mnogi pisu kako je to normalna pojava.Pa naravno da je normlana jer je drustvo nomrlaiziralo takve pojave radi vlasstite potrebe isticanja politickih poruka,a koje su najvise prisutne u grupama iz drzava koje imaju tragicnu politicki istoriju i ciji konflikt nije nikad ni prestao.Bila sma na vise sprotskih dogadja u razlicitim vrsta sporta,a nigdje nije bilo politickih parola,zato nije OK pisati kako su politicke parole uobicajena pojava u svim sportovima i u svim drzavama.
P.S. U BIH jos mnogi ne znaju sta je cilj bosnjacke ideologije,ko priprada bosnjacima,i sad bolje razumijem zasto postoji nesporazum,a koji je ocevidno frustrirajuci,jer cak,ni nakon 25 godina,ne postoje konkrenti ciljevi jedne od ideoloskih etnickih grupa.Bosanjci moraju odrediti dali je njihovo bosnjastvo moguce van FBiH!
- GeeTnT
#461 Re: Jug je naša sveta strana...
Kako ti razlikujes Bosnjaka od Bosanca? Pogotovo kako ti to uspijeva na forumu?
- Connaisseur Karlin
#462 Re: Jug je naša sveta strana...
FBiH Bosnjaci su nacionaliste,a Bosanci i Hercegovci nemaju nacionalisticke ciljeve Bosnjaka iz FBiH ,Srba iz RS ili Hrvata iz Hercegovine !GeeTnT wrote:Kako ti razlikujes Bosnjaka od Bosanca? Pogotovo kako ti to uspijeva na forumu?
-
VjecitiStudent
#463 Re: Jug je naša sveta strana...
Izvinjavam se, ipak je ljeto 1991. u pitanju, pogotovo prvi dio, gdje je Alija tu prepoznao "drugačiji, osviješteni narod nimalo nalik onome iz 1941"Steph wrote:Ne znam, jesi l' bio tamo 1990. godine?
Evo ovdje snimka dijela te priredbe
Evo opisa fočanskog otpora 1992. u organizaciji SDA, iz prve ruke
O svom bogatstvu prije nego sto je usao u SDA Saja moze da prica samo ljudima koji nisu iz Foce. Nije tacno da je imao ikakvo bogatstvo. Ja sam za njega bio bogatas, prvi sam u Foci imao svoj kamion, kiper,"cepela", 1967. godine. Poslije mene je kamion "mercedes" iz Njemacke dovezao Smajo Bekto, a vozio mu je Halim Jusufovic. I sad je covjek ziv, ima kod njega slika kad nama Saja tovari sljunak na Sastavcima. Po cijeli dan je kod nas radio, davao sam mu jednu "crvenu". Vidite koliko je bogat bio. Poslije toga je nabavio nekog "spaceka", odlijetala su mu vrata, pa ga je milicija gonila. Do stranke je najvise zaradio prodajuci knjige Vuka Draskovica, a najvise je zaradio na Nozu. To mu je bila odskocna daska. Kada se ozenio, punac mu je napravio piljaru, da ne bi paprike i lubenice prodavao na betonskoj tezgi, sto je do tada radio. Sa osnivanjem stranke, glavni magacin mu postaje dzamija kod kafea "Bor". Prve velike pare je zaradio prodajuci sokove i cevape na mitinzima SDA, sto mu je omogucio Muhamed Cengic. No, najvise je zaradio radeci sa Matom Bobanom, koji je sa njim bio poslanik u Vijecu gradjana Skupstine BiH. Zajedno su iz Hrvatske svercovali naftu i oruzje. Mi nismo ni znali sto smo vezali hrvatsku i muslimansku zastavu na Pijesku, kada je bila promocija SDA. Tada je Saja doveo Barbu, oca Mate Bobana, koji je sjedio blizu Izetbegovica. I danas imam tu videokasetu, na kojoj se sve vidi. Sajina sestra, koja je nedavno umrla, bila je udata za Bobanovog rodjaka Zlatka, sa kojim se sad Saja spori oko banke. Sva pljacka je isla preko Saje i Bobana. Najjeftinije oruzje koje je Saja prodavao u Foci islo je po 1.200 maraka. Imao je oruzja koliko je htio i prodavao ga je kome je htio, ukljucujuci i Srbe. Slavo Ivanovic je poginuo, a ubili su ga ljudi sa kojima i Saja danas saradjuje, da se ne bi saznalo kakvi su kanali prodaje oruzja postojali. Halid Cengic je prodavao kalasnjikove sa plasticnim kundacima, koji su mu ostali zakopani, jer ih nije htio dati ljudima bez para. Kasnije je govorio da Focaci nisu htjeli da se bore. Nije tacno! Dva puna autobusa ljudi iz Gorazda su stigla u Focu da nam pomognu u borbi, ali im nije dao Halid Cengic. Rekao im je: "Proucite Fatihu i svi nazad." Petnaestog cetvrtog devedeset druge ja dolazim ranjen u Ustikolinu, on me grli i kaze: "Majore, dobro ste se borili!" Ja poceh plakati i pitam ga: "Ko nas ovo izdade, Halide?" Uto zazvoni telefon, kazu govori sa Alijom. Ja ga pitam: "Ko nam je sad komandant u Ustikolini?" On mi kaze: "Evo, Alija mi je sad rekao da je komandant Dzemo Omerbasic." Ja sam zakukao: "Kuku nama! U Foci je bio piljar, i za deset dana - palo. Sad ovdje traktorista, konjovodac Dzemo - i to ce pasti." I tako je i bilo. Ali, nije se on tu ni pitao - sad je jasno da je sve odlucivao Halid Cengic. On nije dao metka opaliti u Ustikolini. Da se nije pokupio sa svim bogatstvom, sa plijenom, i da traktorom nije otisao u selo Zeljevo, iz Zeljeva u Jabuku, mi smo mogli odmah kasarnu uzeti.
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... /t161a.htm
-
Drinski
#464 Re: Jug je naša sveta strana...
naravno, ako SDA ili neka druga stranka ne valja, mi cemo je smijeniti, ali to nema veze sa tezom da smo trebali ostati u SFRJ ili recimo glasati za Kecmanovića.
-
Drinski
#465 Re: Jug je naša sveta strana...
A da li uopće imaju kakve nacionalisticke ciljeve?Connaisseur Karlin wrote:FBiH Bosnjaci su nacionaliste,a Bosanci i Hercegovci nemaju nacionalisticke ciljeve Bosnjaka iz FBiH ,Srba iz RS ili Hrvata iz Hercegovine !GeeTnT wrote:Kako ti razlikujes Bosnjaka od Bosanca? Pogotovo kako ti to uspijeva na forumu?
- muha_sa
- desni
#467 Re: Jug je naša sveta strana...
I šta kažeš Bošnjaci narod bez pameti i tad i sad.Ima li neki naučni dokaz za teoriju da su Bošnjaci kao narod glupi.cyprus wrote:Bošnjaci/Muslimani ni 1992. godine nisu bili na spavanju... U sve te procese su ušli itekako budni, otvorenih očiju i upaljenog svjetla... A što nisu imali pameti, ko što je nemaju ni sada, to je druga stvar...Sarajmen wrote:Ne, već nikad' više na spavanju @cyprus, nikad' više.
- Connaisseur Karlin
#468 Re: Jug je naša sveta strana...
Ja nemam nacionalisticke ciljeva,zato nisam nacionalista! Nacionaliste iz torova ne interesuje kako njihov narod zivi,a to vidimo na osnovu standarda zivota u cijeloj BiH!Drinski wrote:A da li uopće imaju kakve nacionalisticke ciljeve?Connaisseur Karlin wrote:FBiH Bosnjaci su nacionaliste,a Bosanci i Hercegovci nemaju nacionalisticke ciljeve Bosnjaka iz FBiH ,Srba iz RS ili Hrvata iz Hercegovine !GeeTnT wrote:Kako ti razlikujes Bosnjaka od Bosanca? Pogotovo kako ti to uspijeva na forumu?
-
Drinski
#469 Re: Jug je naša sveta strana...
Lijepo je to, biti kosmopolita preko ledja ARBIH, isto ko oni sto vole cuke na ustrb moje sigurnosti na ulicu.Connaisseur Karlin wrote:Ja nemam nacionalisticke ciljeva,zato nisam nacionalista! Nacionaliste iz torova ne interesuje kako njihov narod zivi,a to vidimo na osnovu standarda zivota u cijeloj BiH!Drinski wrote:A da li uopće imaju kakve nacionalisticke ciljeve?Connaisseur Karlin wrote: FBiH Bosnjaci su nacionaliste,a Bosanci i Hercegovci nemaju nacionalisticke ciljeve Bosnjaka iz FBiH ,Srba iz RS ili Hrvata iz Hercegovine !
- Connaisseur Karlin
#470 Re: Jug je naša sveta strana...
Sarajmen wrote:Connaisseur Karlin wrote:Zasto Bosnjaci imaju potrebu tjerati u svoj tor Bosance i Hercegovce ,a koji se ne osjecaju Bosnjacimma? Bosnjaci FBiH ,pustite narod koji nije iz torova da zivi bez nacionalizma,a koji je ,na zalost,prisutan u cijeloj drzavi!
Video koji podrzavanacionalizam posjeduje elemente fasizma! Politiziranje sporta je draga pojava svim torovima! Emocionalna hrana koja nece nahraniti gladan narod u BiH!
-
Drinski
#471 Re: Jug je naša sveta strana...
Ma to je ona klasika, da se ne uvrijedi komsija, znamo kako je zavrsila 92. E sad ova prica da se ne uvrijedi RS , cisto sumnjam da ce isto zavrsiti.desni wrote:I šta kažeš Bošnjaci narod bez pameti i tad i sad.Ima li neki naučni dokaz za teoriju da su Bošnjaci kao narod glupi.cyprus wrote:Bošnjaci/Muslimani ni 1992. godine nisu bili na spavanju... U sve te procese su ušli itekako budni, otvorenih očiju i upaljenog svjetla... A što nisu imali pameti, ko što je nemaju ni sada, to je druga stvar...Sarajmen wrote:Ne, već nikad' više na spavanju @cyprus, nikad' više.Divna teorija na još ljepšoj temi koju si i otvorio tezom da su Bošnjaci koje su klali isti ko i njihovi koljači.
Jer zaboga izbacuju fašističke transparente da neće mirno čekati da ih kolju.Teorija na kojoj bi i Biljana Plavšić pozavidjela.
-
Patriotska_Liga
#472 Re: Jug je naša sveta strana...
Utušiše jugonjare 
- Connaisseur Karlin
#473 Re: Jug je naša sveta strana...
Arimiju BIH je na zalost cak ni bosnjacka politika ne postuje dovoljno ili nikako.Pogledaj kako danas zive przivjeli vojnici iz iste armije ( bila je tema o njhovom opravdanom nezadovoljstvu na forumu) ! Kako danas Bosanjci zive u oba entiteta i kako im je Bosnjastvo iz FBiH pomoglo?Gde su cinjenice?Drinski wrote:Lijepo je to, biti kosmopolita preko ledja ARBIH, isto ko oni sto vole cuke na ustrb moje sigurnosti na ulicu.Connaisseur Karlin wrote:Ja nemam nacionalisticke ciljeva,zato nisam nacionalista! Nacionaliste iz torova ne interesuje kako njihov narod zivi,a to vidimo na osnovu standarda zivota u cijeloj BiH!Drinski wrote: A da li uopće imaju kakve nacionalisticke ciljeve?
- It_is_a_Leclerc
#474 Re: Jug je naša sveta strana...
Al' najjači su mi ovi koji govore u ime cijeloj jednog naroda, u fazonu, kao - "MI više ne spavamo", "NAŠ će se otpor čuti do Saturnovih satelita" i ostale patetične mjaukalice. Opće je, dakako, poznato da su tim kolektivizacijama skloni uglavnom slabi, introvertni individualci, ali mi je jako zanimljivo da te i takve osobe ne vide gdje se u ovom momentu i u kakvom stanju nalaze Bošnjaci kao narod, pa im se čini bogougodnim stvarati percepcije o monolitnom, epskom narodu.
Govorimo o narodu koji je valjalo biloboardima upozoravati kako će se izjasniti na popisu stanovništva,unutar kojeg imamo fin dio pojedinaca koji gaze vlastitu zastavu i zvižde, i arlauču na vlastitu himnu. Nemamo nacionalne svijesti ni da je svijeće tražimo, nemamo osnovnih ciljeva, za lidera smatramo reis-l-ulemu i Bakira, jer se zna kome trebaju "vođe". Osiromašeni, bijedni, nepismeni, po svim paramterima, bez dugoročne strategije da se ta slika promijeni, bježimo mijenjati pelene njemačkim penzionerima.
Ali dobro. Bitno je samo da "više ne spavamo", i da imamo zakopane puške ispod šljive. Uvijek je lakše tjerati bijele miševe, ratovati sa stvarnim i izmišljenim neprijateljima, nego mijenjati vlastitu svijest i percepciju.
Govorimo o narodu koji je valjalo biloboardima upozoravati kako će se izjasniti na popisu stanovništva,unutar kojeg imamo fin dio pojedinaca koji gaze vlastitu zastavu i zvižde, i arlauču na vlastitu himnu. Nemamo nacionalne svijesti ni da je svijeće tražimo, nemamo osnovnih ciljeva, za lidera smatramo reis-l-ulemu i Bakira, jer se zna kome trebaju "vođe". Osiromašeni, bijedni, nepismeni, po svim paramterima, bez dugoročne strategije da se ta slika promijeni, bježimo mijenjati pelene njemačkim penzionerima.
Ali dobro. Bitno je samo da "više ne spavamo", i da imamo zakopane puške ispod šljive. Uvijek je lakše tjerati bijele miševe, ratovati sa stvarnim i izmišljenim neprijateljima, nego mijenjati vlastitu svijest i percepciju.
- GeeTnT
#475 Re: Jug je naša sveta strana...
..i? Znaci da su Bosnjaci samo malo drugaciji svi bi bili sretni i zadovoljni....mmmmm...kako to lijepo zvuci..Connaisseur Karlin wrote:FBiH Bosnjaci su nacionaliste,a Bosanci i Hercegovci nemaju nacionalisticke ciljeve Bosnjaka iz FBiH ,Srba iz RS ili Hrvata iz Hercegovine !GeeTnT wrote:Kako ti razlikujes Bosnjaka od Bosanca? Pogotovo kako ti to uspijeva na forumu?
oprosti na izrazu....al u qrcu!