SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Bianconeri1988 wrote:
vješalica wrote:
meni je oduvijek bio zanimljiv fenomen dežurnih koji se uvijek nađu "prozvani" u nekom kontekstu
ne znam kako se konkretno može objasniti taj fenomen

činjenica jeste neoboriva da se na ilidžu doselilo sve i svašta, ali to nije nikakav komentar koji je upućen konkretno na dečka iz busovače (izvini slijedeći put ću sve da rastavljam na najprostije faktore da se ne bi shvatalo pogrešno) već na likove koji su se sjetili da imaju neke motive da ga ubiju na ulici od batina

nije više to samo iližda nego komplet kanton
i sad će se javiti neko da podvuče i objasni da je uvijek nekome nešto smetalo i da to nema veze sa "došlama"
80% ilidže je uništeno došljama svišalo se to tebi ili ne ili bilo kome ovdje na ovom forumu
70% ljudi koji će uzeti da razglabaju priču pod br 1 nisu dole nikad živjeli niti dole borave duže vrijeme tako da im komentar nije relevantan

ljudima upada u oči papanluk na ilidži kojeg je odavno previše
dosta je na terminal doći i da vidiš sve
a o kompletnom ostatku ilidže da ne govorim
ili se više ne smije govoriti da dole ima šljama da ne bi neko dobio metalnom šipkom po bubreGima?
Ja odlično znam kakva je Ilidža, ali to ne znači da je i svako sa Ilidže takav. Umoran sam od ''rođenih'' Sarajlija iz Centra, Novog Sarajeva i Starog grada da me gledaju sa visine čisto što dolazim sa Ilidže, a na Čaršiji i na Ilidži isto sranje drugo pakovanje, ma bilo gdje u gradu, jedina razlika je stil oblačenja pa se to u gradu toliko i ne primjeti.

Upada ti u oči papanluk na terminalu, a valjda bi onda trebao skontati da niko od tih ''papaka'' nije sa Ilidže već svi žive u okolnim mjestima. Šljama ima svugdje, a ti ako si mangup dođeš na Ilidžu, kažeš nekom papku u oči da je šljam pa onda sačekaš 15-ak minuta i vidiš hoćeš li dobiti po bubrezima ili ne.

Smije li čovjek prohodati Ferhadijom da ne dobije metak u stomak zbog krivog pogleda kao onaj momak prije mjesec dana?
Pa ko je i rekao da je komplet Ilidza papanska?
Lijepo ti pisem koji procenat od ukupnog broja zitelja navedene Ilidze je odron ti pises disertacije o kvantnoj fizici.
Radije se ukljuci u temu da razumno rezonujes i shvatis sta se prica pa onda repliciraj jer nemas pojma o diskusiji
vješalica

#452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Bianconeri1988 wrote:Roditelji su krivi što puštaju dijete od 17 godina da ide u drugi grad udaljen 50 km radi ili sa djevojkom. Ne znamo šta je bilo i zašto je prebijen i neću da ulazim u to, možda je radi djevojke, a možda radi od ranije nerazriješenih računa. Ne napada se tek tako neko sa tri metalne šipke.

Normalno da je bitno, čovjek od 27 godina bi trebao biti formirana ličnost i znati šta valja, a šta ne, dok dijete od 17 godina još nije počelo ni da živi praktično.
AmirBaa wrote: kako zatucano razmisljanje, svaka ti cast :thumbup: pa ja sam kao maloljetnik u visoko isao vozom da se vidim sa djevojkom, ona me doceka na stanici i citav dan setamo, zezamo se i onda predvecer kuci vozom...Nezaboravno iskustvo, ono bas sto kazu zivi dok si mlad... STa trebas, po svojoj mahali samo drkat do 20. godine ?
Ako imaš pravo društvo i živiš u pravoj mahali nije potrebno da kao maloljetnik ideš u drugi grad da bi tražio djevojke i doživio nešto nezaboravno.
Otkud znas ako je navedeno da je momak iz Busovac mozda ovdje zivi kod nekoga i skolujr se?
Vidis kako plitko rezonujes i dajes plitke komentare
zateznistub

#453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Jbt ja sa 15-16 sa rajom na more išao po 10 dana bez roditelja, njemu čudno što neko tabana po Elidži...
vješalica

#454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Muhamed Đakmić wrote:
vješalica wrote:treba vam se posebno crtati da nigdje uopće ne pomenuh bilo koji dio kantona da je elitno kad nije niti će biti
pa sarajevo je sve samo nije grad
nekima je sve u administrativnom i pravnom smislu
to nisu kriteriji niti kvalitet života
daleko manji gradovi više imaju epitet grada nego jedna pušiona zvana sarajevo
svako je odnekle došao i to jeste činjenica ali je ostala asimilacija u sredinu nemoguća
jer svako je počeo da goni vodu na svoj mlin i da uspostavlja norme koje su potpuno neprirodne za grad i to je danas 99% tako
90% ljudi koji su došli u grad iza rata i sticajem raznih okolonosti su ga gore sjebali nego da je atomska pala na marin dvor svišalo se to kome ili ne
Ali ljudi su u jednakom broju dolazili i prije rata i to dobrim dijelom iz istih mjesta iz kojih su dolazili i poslije rata. Nisu ga sjebali iz prostog razloga što su se pretvorili u građane. Zašto se sad nisu pretvorili, pitanje je za ozbiljnije analize. Bezobrazno je i ksenofobno sve ih strpati u isti koš i optužiti ih da su jedini krivci za to, kad je istina daleko od tog. Vidiš, ja sam se krkanluka nagledao od višegeneracijskih sarajevskih porodica na Vrbanjuši u srcu Starog Grada više nego od bilo kakvih drugih primitivaca negdje drugo.
Ako ne citas postove ne repliciraj.
Lijepo govorim iatu stvar ti je ponavljas.
Govorim o perodu ppslije rata i desavanjima danas
I nigdje ne velicam porodice iz s.g. jer su u istom nivou kao i sljam najgore vrste a.glume nesto
Tako da nema potrebe da nekoga nazivas ksenofobom i bezobtaznikom kad si istu stvar i sam ponovio koju ja napisah.
Kod tebe i istih ucesnika foruma je uvijek bio zanimljiv fenomen izdvajanja iz konteksta i tumacenje stvari koje jesu ili nisu napisane ili se uvijek osjecate prozvanim iako se na temama uvijek i samo prica o sljamu najgore vrste
Covjek bi pomislio svasta
Tomahawk11
Globalni moderator

#455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ok, problem Ilidza i papci....kako cemo nazvati kad se nesto ovako (ili jos gore, noz, pistolj) desi u Starom Gradu? Urbana gerila imala obracun?
zateznistub

#456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Tomahawk11 wrote:Ok, problem Ilidza i papci....kako cemo nazvati kad se nesto ovako (ili jos gore, noz, pistolj) desi u Starom Gradu? Urbana gerila imala obracun?
Papanluk, seljakluk nema geografsku odrednicu...tako i da se pored samog sebilja isto desi-istim imenom se zove.
vješalica

#457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Tomahawk11 wrote:Ok, problem Ilidza i papci....kako cemo nazvati kad se nesto ovako (ili jos gore, noz, pistolj) desi u Starom Gradu? Urbana gerila imala obracun?
Ko kaze da je to urbana gerila?
Nozevi pistolji bombe nisu strana stvar ni na Ilidzi.
Smece jednakih razmjer u cijelom KS, a Ilidza je dio toga.
Dodji uvece na Ilidzu pa ces vidjeti o cemu se radi.Nemoj da ti izlaz na Ilidzu bude u okviru forumske rasprave.
Tomahawk11
Globalni moderator

#458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

vješalica wrote:
Dodji uvece na Ilidzu pa ces vidjeti o cemu se radi.Nemoj da ti izlaz na Ilidzu bude u okviru forumske rasprave.
Hocu reci, sto rece kolega zatezni, nije govno, nego se pas posro ;-)
Nemam ja nista protiv Ilidze. Nisi ti, vjesalice, dobro shvatila moj post :)
vješalica

#459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Tomahawk11 wrote:
vješalica wrote:
Hocu reci, sto rece kolega zatezni, nije govno, nego se pas posro ;-)
Nemam ja nista protiv Ilidze. Nisi ti, vjesalice, dobro shvatila moj post :)
Dobro izvini :)
ultima_palabra

#460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

Više sam prije 18. obišao koncerata i utakmica u raznim gradovima, nego iza 30... o moru da ne govorim :D

Sa 16 na koncert Slayera u Zagrebu, prenoćište autobusna stanica :evil:
muha_sa

#461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

zateznistub wrote:Jbt ja sa 15-16 sa rajom na more išao po 10 dana bez roditelja, njemu čudno što neko tabana po Elidži...
ne smijem ni pisat šta sam radio i gdje sve tutnjo u tim godinama :-)

mogu mi djeca citat pa ce krenut nezgodna pitanja :-) :lol:
O'zone
Globalni moderator

#462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Ja ću da zaustavim ovo prepucavanje dok nije uzelo maha

Sloboda kretanja postoji u našoj državi čak je i ustavom zagarantovana tako da određivati kud će ko da ide nemamo mogućnost niti pravo.

Izbor mjesta prebivališta također je zagarantovan tako da smo i tu tač.
ranger

#463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ranger »

stvarno smo otisli u kurac...
coeka prebilo vise likova i ovdje se raspravlja jel trebo hodat ili nije pa boktemazo...
muha_sa

#464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

ranger wrote:stvarno smo otisli u kurac...
coeka prebilo vise likova i ovdje se raspravlja jel trebo hodat ili nije pa boktemazo...
vazda je do žrtve :-) koji ce klinac hodat tu gdje je ko eto opasno, šta ce on u toj kafani kad zna da se tu skupljaju naki ko zajebani tipovi...................................................... :-)

naša posla :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:
ranger wrote:stvarno smo otisli u kurac...
vazda je do žrtve :-) koji ce klinac hodat tu gdje je ko eto opasno, šta ce on u toj kafani kad zna da se tu skupljaju naki ko zajebani tipovi...................................................... :-)

naša posla :-)
Normala, trebao je kuci Ne ljuti se covjece, mice ili saha s rajom....sta ima hodati po Ilidzi u gluho doba :mrgreen:
Niemand

#466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Niemand »

:-)
muha_sa

#467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Niemand wrote::-)
ništa ne kolutaj :-)

satare te aVto (ne do dragi bog-pu pu pu :-) ) na pješackom o vozacu ce se par postova napisat a pješaka ce analizirat, dal je prošo na crveno za pješake, što nije pogledo prije neg je zakoracio na prelaz............................ima toga hejbet al mi se ne da--čaršija ceka :lol: :run:
Niemand

#468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Niemand »

muha_sa wrote:
Niemand wrote::-)
ništa ne kolutaj :-)

satare te aVto (ne do dragi bog-pu pu pu :-) ) na pješackom o vozacu ce se par postova napisat a pješaka ce analizirat, dal je prošo na crveno za pješake, što nije pogledo prije neg je zakoracio na prelaz............................ima toga hejbet al mi se ne da--čaršija ceka :lol: :run:
ne znam vala muha, cudna vremena neka.

al haj lako je tebi, ja sam zeMsko, ne mogu do carsije :(
Naslovnica

#469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Pun je grad nekakvih faca jednake fizionomije, sve nekako na isti kalup, bradice, frizurice, cvike, torbice, oblačenje, ponašanje, priča...
Ja ne znam šta se ovo dešava, kakva je to debilska moda zavladala, ali je stanje FUJ.
Sve nekakve sile, puhanja, pogledi, sve nešto zajebano, šire se k'o 15 do 3...
Sarajevo je zaslužilo mnogo bolje.
Ovo što mu sada rade je kulturni genocid.
Ovo Sarajevo danas nije ni S od onog Sarajeva u kojem sam se rodio, živio i odrastao.
Kada čujem "sarajevski" naglasak tačno mi bude čudno. Da ne ispadne da sam ksenofob, stranci i došljaci su bogatstvo, ali dokle god donose dobre stvari u sredinu u koju dolaze. Ja slabo šta dobroga vidim da se dešava sa ovim migracijama stanovništva u Sarajevo.
Sutra da spakujem kofere i odem ( a neuspješno radim na tome, jbga, godine...) mislim da bih se rijetko kada sa sjetom i nostalgijom sjetio današnjeg Sarajeva.
Sjetim se onog prijeratnog, ratnog i poratnog, ali ovo na šta je danas dovedeno Sarajevo je sramota, u svakom aspektu.
:(
zipoo

#470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zipoo »

duminjo wrote:
zipoo wrote:Jesam li ja jedini koji smatra da je problem sto je momak prebijen od vise osoba sa metalnim sipkama, a ne sta on sa svojih 17 godina iz Busovace ima traziti na Ilidzi ? Sta da nije iz drugog grada? Sta da nema 17 godina ? Tada bi bio problem ?
Ne mogu da vjerujem da se trazi opravdanje i skrece sa pravog problema.
Ma problem bi bio da nije momak doso. Treba doci I treba ici bar kroz drzavu I obilaziti koliko se moze, pa makar I zbog cura (kuces bolji razlog). I treba ici dok je momak, a ne penzioner.
ovo za batine nije problem nego bruka... Al jebes ga..
Usred bijelog dana gledamo nepravdi u oci, a kad sunce zadje na klixu razvezemo. Izmisljamo zakone, pravdamo klosera, huligane, delikvente, a zrtvi prvo gledamo porijeklo. Na kraju rjesenje za sve dosljo je kriv. Nije to samo bruka to je veliki problem. Teska govna smo postali
Dr. Kuca

#471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Kapiram da vecina jos uvjek zivi kod staraca i traze odobrenje za sve a presli slu 25. Jebote, mi poslije rata sa 17 isli na more 97e :lol: :lol: , ovdje se ljudi ibrete jer je dosao iz drugog grada :lol: :lol: koji jebeni kurac? :lol: :lol:
vješalica

#472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

zipoo wrote:
duminjo wrote:
zipoo wrote:Jesam li ja jedini koji smatra da je problem sto je momak prebijen od vise osoba sa metalnim sipkama, a ne sta on sa svojih 17 godina iz Busovace ima traziti na Ilidzi ? Sta da nije iz drugog grada? Sta da nema 17 godina ? Tada bi bio problem ?
Ma problem bi bio da nije momak doso. Treba doci I treba ici bar kroz drzavu I obilaziti koliko se moze, pa makar I zbog cura (kuces bolji razlog). I treba ici dok je momak, a ne penzioner.
Usred bijelog dana gledamo nepravdi u oci, a kad sunce zadje na klixu razvezemo. Izmisljamo zakone, pravdamo klosera, huligane, delikvente, a zrtvi prvo gledamo porijeklo. Na kraju rjesenje za sve dosljo je kriv. Nije to samo bruka to je veliki problem. Teska govna smo postali
To ti nesto na.moj racun kad rekoh koji odron zivi na Ilidzi?
Nije odron momak koji je pretucen nego likovi koji funkcionisupo ilidzi koji su ga napali
Upravo i sigurno su to likovi koji au se dojebali iza rata i roditelji od donacija za rodnu vukojebini napravili nnelegalne objekte da zive i jos terorisu ljude i glume ratne zrtve i sirotinju
l33t

#473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by l33t »

Dr. Kuca wrote:Kapiram da vecina jos uvjek zivi kod staraca i traze odobrenje za sve a presli slu 25. Jebote, mi poslije rata sa 17 isli na more 97e :lol: :lol: , ovdje se ljudi ibrete jer je dosao iz drugog grada :lol: :lol: koji jebeni kurac? :lol: :lol:
jebeno mi je krivo sto si upravu :D
vješalica

#474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

[quote="Naslovnica Pun je grad nekakvih faca jednake fizionomije, sve nekako na isti kalup, bradice, frizurice, cvike, torbice, oblačenje, ponašanje, priča...
Ja ne znam šta se ovo dešava, kakva je to debilska moda zavladala, ali je stanje FUJ.
Sve nekakve sile, puhanja, pogledi, sve nešto zajebano, šire se k'o 15 do 3...
Sarajevo je zaslužilo mnogo bolje.
Ovo što mu sada rade je kulturni genocid.
Ovo Sarajevo danas nije ni S od onog Sarajeva u kojem sam se rodio, živio i odrastao.
Kada čujem "sarajevski" naglasak tačno mi bude čudno. Da ne ispadne da sam ksenofob, stranci i došljaci su bogatstvo, ali dokle god donose dobre stvari u sredinu u koju dolaze. Ja slabo šta dobroga vidim da se dešava sa ovim migracijama stanovništva u Sarajevo.
Sutra da spakujem kofere i odem ( a neuspješno radim na tome, jbga, godine...) mislim da bih se rijetko kada sa sjetom i nostalgijom sjetio današnjeg Sarajeva.
Sjetim se onog prijeratnog, ratnog i poratnog, ali ovo na šta je danas dovedeno Sarajevo je sramota, u svakom aspektu.
:([/quote]
Ti si jedini shvatio poentu
zipoo

#475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zipoo »

vješalica wrote:
zipoo wrote:
duminjo wrote:Jesam li ja jedini koji smatra da je problem sto je momak prebijen od vise osoba sa metalnim sipkama, a ne sta on sa svojih 17 godina iz Busovace ima traziti na Ilidzi ? Sta da nije iz drugog grada? Sta da nema 17 godina ? Tada bi bio problem ?

To ti nesto na.moj racun kad rekoh koji odron zivi na Ilidzi?
Nije odron momak koji je pretucen nego likovi koji funkcionisupo ilidzi koji su ga napali
Upravo i sigurno su to likovi koji au se dojebali iza rata i roditelji od donacija za rodnu vukojebini napravili nnelegalne objekte da zive i jos terorisu ljude i glume ratne zrtve i sirotinju
Ova sranja nisu samo dole. U svakom dijelu grada ima. Ko je tu kriv ? Socijala, dosljo ? Sta kada elita napravi problem, a pravila je ? Sta kada ga napravi aga Sarajlija ?
Ide mi na zivce nas nacin razmisljanja. Retardiran i glup je. Pun grad latentni ksenofoba.
Vi kako hocete
Post Reply