Android TV Box
Moderator: Benq
- diablobih
#451 Re: Android TV Box
Valjda sa obicnim ako zelis vise aplikacija.
-
Naslovnica
#452 Re: Android TV Box
Koliko ja uspjeh brzinski proguglati, Android TV podržava Play Store...diablobih wrote:Valjda sa obicnim ako zelis vise aplikacija.
I ne vidim da, kao takav, ne podržava VEĆINU aplikacija iz Play Store-a. Možda griješim?
- crnivrag
#453 Re: Android TV Box
Da sa običnim se mogu instalirati skoro sve aplikacije sa Google Play Store-a, dok developeri moraju razvijati posebne aplikacije koje su kompatibilne sa Android TV sistemom, pa je izbor aplikacija prilično ograničen, kao što je neko napomenuo za Android TV ne postoje osnovne aplikacije tipa Google Chrome browser.Naslovnica wrote:Koliko ja uspjeh brzinski proguglati, Android TV podržava Play Store...diablobih wrote:Valjda sa obicnim ako zelis vise aplikacija.
I ne vidim da, kao takav, ne podržava VEĆINU aplikacija iz Play Store-a. Možda griješim?
Dakle ja definitivno preporučujem box koji radi pod "običnim" Android sistemom.
Ja inače koristim Vorke Z6 koji ima prilično dobre karakteristike i radi pod operativnim sistemom Android Nougat 7.1.2. i mogu koristiti sve aplikacije koje poželim bez problema ih instalirajući sa Google Play Store-a, a inače sam ovaj box nabavio prošle godine u novembru za nekih 57 € putem Geekbuying-a.
-
r_faruk
#454 Re: Android TV Box
Imas li moja tv multi screen? Jedino sam uspio naci moja web tv. Al hajd, ima kodi pa se moze i tamo nesto pogledati.....
Et, ako neko zeli ovaj box
https://m.gearbest.com/tv-box/pp_160034 ... id=1433363
Voljan sam ga prodati po istoj cijeni.... Nisam skontao o cemu se radi kada je u pitanju gasenje preko daljinskog ili gasenje uopste....
Box mi je stigao danas
Voljan sam ga prodati po istoj cijeni.... Nisam skontao o cemu se radi kada je u pitanju gasenje preko daljinskog ili gasenje uopste....
Box mi je stigao danas
- crnivrag
#455 Re: Android TV Box
Ne znam koga pitaš, ali ako mene pitaš, na mom box-u se može pronaći i instalirati Moja TV Multiscreen aplikacija, i potpuno je funkcionalna (istu već koristim duže vremena, i radi bez ikakvih problema), kao i bilo koju drugu aplikaciju koju poželim, pa i poneku igricu, pošto mi je konfiguracija box-a prilično jaka.r_faruk wrote:Imas li moja tv multi screen? Jedino sam uspio naci moja web tv. Al hajd, ima kodi pa se moze i tamo nesto pogledati.....
Box mi je stigao danas
-
caseytron
#456 Re: Android TV Box
Ima li neko preporuku neku za programe slicne Kodiju ili je on danas najbolji? Instalirao sam maloprije ovaj Kokotime nije lose, malo kresa ali je solidan program. E sad neko sa licnim iskustvima, Kodi ili nesto drugo?
-
r_faruk
#457 Re: Android TV Box
Da, tebe sam pitao. Kod mene nema multiscreen, samo moja web tv... Sutra cu jos malo procackati, pa ako uspijem skontati paljenje i gasenje, stavicu na pik da se kutarisem belaja. Tamo ga prodaju za 140KM... Nisu normalni majke mi.... Ovo ne vrijedi ni 50KM...crnivrag wrote:
Ne znam koga pitaš, ali ako mene pitaš, na mom box-u se može pronaći i instalirati Moja TV Multiscreen aplikacija, i potpuno je funkcionalna (istu već koristim duže vremena, i radi bez ikakvih problema), kao i bilo koju drugu aplikaciju koju poželim, pa i poneku igricu, pošto mi je konfiguracija box-a prilično jaka.
kako ti funkcionise na wirelees-u?
- crnivrag
#458 Re: Android TV Box
Da na pik-u ti prepodavači znaju napuhati cijene do 3 puta više nego što inače box košta kad ga sam naručuješ putem interneta, evo uzmi moj primjer, gdje sam ja nabavio vrhunski box za 57 €, a taj isti box je čovjek koji se bavi preprodajom box-ova prodavao za 250 KM, i naravno da sam se odlučio da sam naručim i uštedim pola novca.r_faruk wrote: Da, tebe sam pitao. Kod mene nema multiscreen, samo moja web tv... Sutra cu jos malo procackati, pa ako uspijem skontati paljenje i gasenje, stavicu na pik da se kutarisem belaja. Tamo ga prodaju za 140KM... Nisu normalni majke mi.... Ovo ne vrijedi ni 50KM...
kako ti funkcionise na wirelees-u?
Što se tiče wireless-a ovaj uređaj posjeduje 2.4 i 5 Ghz mrežnu karticu, pa pošto koristim Telemach internet brzine 150/13 Mbps, uspjevam izvući punu brzinu spajajući se na svoju 5 Ghz mreži, kao i putem LAN kabla, a spajanjem na 2.4 Ghz mrežu izvlačim nekih 80-ak Mbps-a.
- diablobih
#459 Re: Android TV Box
Pokusaj sa stremio, lagan za koristenje, a dobar.caseytron wrote:Ima li neko preporuku neku za programe slicne Kodiju ili je on danas najbolji? Instalirao sam maloprije ovaj Kokotime nije lose, malo kresa ali je solidan program. E sad neko sa licnim iskustvima, Kodi ili nesto drugo?
-
caseytron
#460 Re: Android TV Box
Koristio sam ga na windowsu podavno, ovo je za box jer imam IPTV preko boxa pa cisto da se pogleda neki film, serija..diablobih wrote:Pokusaj sa stremio, lagan za koristenje, a dobar.caseytron wrote:Ima li neko preporuku neku za programe slicne Kodiju ili je on danas najbolji? Instalirao sam maloprije ovaj Kokotime nije lose, malo kresa ali je solidan program. E sad neko sa licnim iskustvima, Kodi ili nesto drugo?
-
moke_31
#461 Re: Android TV Box
Druže box ti je sasvim ok. Aplikacije koje ne možeš instalirati je stoga što nisu optimizirane za Android TV pa ih Google play store i ne prikazuje. Međutim, možeš bilo koju aplikaciju instalirati kao apk, putem usb-a ili da je skineš preko browsera na boxu. I većina takvih aplikacija sasvim uredno radi ali je obično problem navigacije sa daljinskim. Prikopčaš bežični miš i riješio si taj problem. Chrome sa mišem normalno fercera.r_faruk wrote:Imas li moja tv multi screen? Jedino sam uspio naci moja web tv. Al hajd, ima kodi pa se moze i tamo nesto pogledati.....
Box mi je stigao danas
Na kraju krajeva, box je uglavnom za multimediju a ne za surfanje i aplikacije za mob. Neš twitati sa boxa
Last edited by moke_31 on 18/09/2018 17:19, edited 1 time in total.
-
r_faruk
#462 Re: Android TV Box
hvala drug, probacu danas poslije poslamoke_31 wrote:Druže box ti je sasvim ok. Aplikacije koje ne možeš instalirati je stoga što nisu optimizirane za Android TV pa ih Google play store i ne prikazuje. Međutim, možeš bilo koju aplikaciju instalirati kao apk, putem usb-a ili da je skineš preko browsera na boxu. I većina takvih aplikacija sasvim uredno radi ali je obično problem navigacije sa daljinskim. Prikopčaš bežični miš i riješio si taj problem. Chrome sa mišem normalno fercera.r_faruk wrote:Imas li moja tv multi screen? Jedino sam uspio naci moja web tv. Al hajd, ima kodi pa se moze i tamo nesto pogledati.....
Box mi je stigao danas
Na kraju krajeva, box je uglavnom za multimediju a ne za surfanje i aplikacije za mob. Nešto twitati preko boxa
- diablobih
#463 Re: Android TV Box
Ima i za android, sad ima li i za taj android tv os ne znam.caseytron wrote:Koristio sam ga na windowsu podavno, ovo je za box jer imam IPTV preko boxa pa cisto da se pogleda neki film, serija..diablobih wrote:Pokusaj sa stremio, lagan za koristenje, a dobar.caseytron wrote:Ima li neko preporuku neku za programe slicne Kodiju ili je on danas najbolji? Instalirao sam maloprije ovaj Kokotime nije lose, malo kresa ali je solidan program. E sad neko sa licnim iskustvima, Kodi ili nesto drugo?
-
r_faruk
#464 Re: Android TV Box
Mokeeeeeee
Svaka cast drug. Haha, fercera odlicno..... Trazio sam sinoc da downloadujem instalaciju, ali nisam znao kako dok nisi spomenuo apk
Jedino sto box ne mogu ugasiti. Power button na daljinskom ne radi, odnosno nista se ne desava.... Dakle iskljucit iz struje
Svaka cast drug. Haha, fercera odlicno..... Trazio sam sinoc da downloadujem instalaciju, ali nisam znao kako dok nisi spomenuo apk
Jedino sto box ne mogu ugasiti. Power button na daljinskom ne radi, odnosno nista se ne desava.... Dakle iskljucit iz struje
-
r_faruk
#465 Re: Android TV Box
Evo i ovo dugme je proradilo........ Sada sve fercera...
-
moke_31
#466 Re: Android TV Box
Drago mi je da ti je i dugme proradilo. Uživaj 
-
l33t
#467 Re: Android TV Box
Koliko dugo ste cekali na "shipped out" status za artikal na gearbest stranici?
-
r_faruk
#468 Re: Android TV Box
manje od dva dana...l33t wrote:Koliko dugo ste cekali na "shipped out" status za artikal na gearbest stranici?
-
l33t
#469 Re: Android TV Box
meni je item out of stock... vec 7 dana cekam da shippajur_faruk wrote:manje od dva dana...l33t wrote:Koliko dugo ste cekali na "shipped out" status za artikal na gearbest stranici?
mislim ne zuri mi se nema veze
-
Mustang1
#470 Re: Android TV Box
Jel' se moze svaki djojstik spojiti na box? Nasao sam neki stari box nisam ni znao da imam, instalirao emulatore i moze nes komotno, spojio sam i gamepad od ps4 i fercera, ali ne bih da koristim taj nego da kupim neki bezveze na kabal, hoce li moci?
- tovarish
#471 Re: Android TV Box
Jel' se moze android box povezati scartom ili cincevima sa starijim televizorima?
-
channel10
#472 Re: Android TV Box
Može, samo ti treba pravi kabl.tovarish wrote:Jel' se moze android box povezati scartom ili cincevima sa starijim televizorima?
- irac300
#473 Re: Android TV Box
Ovako nešto ti treba. Uvijek je bolje preko cinca, nego scarta.tovarish wrote:Jel' se moze android box povezati scartom ili cincevima sa starijim televizorima?

-
Naslovnica
#474 Re: Android TV Box
Buni me što neke sisteme deklarišu kao 32bit, a neke 64bitne. Nisam expert, ali sam siguran da mi je bolje, bar dugoročno, uzeti 64bitni.
Zagledao sam se u Beelink GT S612 3/32, ali me malo ohladi kada sam pročitao da ga deklarišu kao 32bit, iako je procesor 64bit.
Dalje gledam Tanix TX92/Vorke Z6...ne znam da li njih deklarišu kao 64bitne...
Što više pokušavam da saznam, to sam više zbunjen, a ne bih da kupim nešto što će me razočarati.
Zagledao sam se u Beelink GT S612 3/32, ali me malo ohladi kada sam pročitao da ga deklarišu kao 32bit, iako je procesor 64bit.
Dalje gledam Tanix TX92/Vorke Z6...ne znam da li njih deklarišu kao 64bitne...
Što više pokušavam da saznam, to sam više zbunjen, a ne bih da kupim nešto što će me razočarati.