Android TV Box

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
diablobih

#451 Re: Android TV Box

Post by diablobih »

Valjda sa obicnim ako zelis vise aplikacija.
Naslovnica

#452 Re: Android TV Box

Post by Naslovnica »

diablobih wrote:Valjda sa obicnim ako zelis vise aplikacija.
Koliko ja uspjeh brzinski proguglati, Android TV podržava Play Store...
I ne vidim da, kao takav, ne podržava VEĆINU aplikacija iz Play Store-a. Možda griješim?
crnivrag

#453 Re: Android TV Box

Post by crnivrag »

Naslovnica wrote:
diablobih wrote:Valjda sa obicnim ako zelis vise aplikacija.
Koliko ja uspjeh brzinski proguglati, Android TV podržava Play Store...
I ne vidim da, kao takav, ne podržava VEĆINU aplikacija iz Play Store-a. Možda griješim?
Da sa običnim se mogu instalirati skoro sve aplikacije sa Google Play Store-a, dok developeri moraju razvijati posebne aplikacije koje su kompatibilne sa Android TV sistemom, pa je izbor aplikacija prilično ograničen, kao što je neko napomenuo za Android TV ne postoje osnovne aplikacije tipa Google Chrome browser.

Dakle ja definitivno preporučujem box koji radi pod "običnim" Android sistemom.

Ja inače koristim Vorke Z6 koji ima prilično dobre karakteristike i radi pod operativnim sistemom Android Nougat 7.1.2. i mogu koristiti sve aplikacije koje poželim bez problema ih instalirajući sa Google Play Store-a, a inače sam ovaj box nabavio prošle godine u novembru za nekih 57 € putem Geekbuying-a.
r_faruk

#454 Re: Android TV Box

Post by r_faruk »

Imas li moja tv multi screen? Jedino sam uspio naci moja web tv. Al hajd, ima kodi pa se moze i tamo nesto pogledati.....

Et, ako neko zeli ovaj box
https://m.gearbest.com/tv-box/pp_160034 ... id=1433363

Voljan sam ga prodati po istoj cijeni.... Nisam skontao o cemu se radi kada je u pitanju gasenje preko daljinskog ili gasenje uopste....

Box mi je stigao danas
crnivrag

#455 Re: Android TV Box

Post by crnivrag »

r_faruk wrote:Imas li moja tv multi screen? Jedino sam uspio naci moja web tv. Al hajd, ima kodi pa se moze i tamo nesto pogledati.....

Voljan sam ga prodati po istoj cijeni.... Nisam skontao o cemu se radi kada je u pitanju gasenje preko daljinskog ili gasenje uopste....

Box mi je stigao danas
Ne znam koga pitaš, ali ako mene pitaš, na mom box-u se može pronaći i instalirati Moja TV Multiscreen aplikacija, i potpuno je funkcionalna (istu već koristim duže vremena, i radi bez ikakvih problema), kao i bilo koju drugu aplikaciju koju poželim, pa i poneku igricu, pošto mi je konfiguracija box-a prilično jaka.
caseytron

#456 Re: Android TV Box

Post by caseytron »

Ima li neko preporuku neku za programe slicne Kodiju ili je on danas najbolji? Instalirao sam maloprije ovaj Kokotime nije lose, malo kresa ali je solidan program. E sad neko sa licnim iskustvima, Kodi ili nesto drugo?
r_faruk

#457 Re: Android TV Box

Post by r_faruk »

crnivrag wrote:
Ne znam koga pitaš, ali ako mene pitaš, na mom box-u se može pronaći i instalirati Moja TV Multiscreen aplikacija, i potpuno je funkcionalna (istu već koristim duže vremena, i radi bez ikakvih problema), kao i bilo koju drugu aplikaciju koju poželim, pa i poneku igricu, pošto mi je konfiguracija box-a prilično jaka.
Da, tebe sam pitao. Kod mene nema multiscreen, samo moja web tv... Sutra cu jos malo procackati, pa ako uspijem skontati paljenje i gasenje, stavicu na pik da se kutarisem belaja. Tamo ga prodaju za 140KM... Nisu normalni majke mi.... Ovo ne vrijedi ni 50KM...

kako ti funkcionise na wirelees-u?
crnivrag

#458 Re: Android TV Box

Post by crnivrag »

r_faruk wrote: Da, tebe sam pitao. Kod mene nema multiscreen, samo moja web tv... Sutra cu jos malo procackati, pa ako uspijem skontati paljenje i gasenje, stavicu na pik da se kutarisem belaja. Tamo ga prodaju za 140KM... Nisu normalni majke mi.... Ovo ne vrijedi ni 50KM...

kako ti funkcionise na wirelees-u?
Da na pik-u ti prepodavači znaju napuhati cijene do 3 puta više nego što inače box košta kad ga sam naručuješ putem interneta, evo uzmi moj primjer, gdje sam ja nabavio vrhunski box za 57 €, a taj isti box je čovjek koji se bavi preprodajom box-ova prodavao za 250 KM, i naravno da sam se odlučio da sam naručim i uštedim pola novca.

Što se tiče wireless-a ovaj uređaj posjeduje 2.4 i 5 Ghz mrežnu karticu, pa pošto koristim Telemach internet brzine 150/13 Mbps, uspjevam izvući punu brzinu spajajući se na svoju 5 Ghz mreži, kao i putem LAN kabla, a spajanjem na 2.4 Ghz mrežu izvlačim nekih 80-ak Mbps-a.
diablobih

#459 Re: Android TV Box

Post by diablobih »

caseytron wrote:Ima li neko preporuku neku za programe slicne Kodiju ili je on danas najbolji? Instalirao sam maloprije ovaj Kokotime nije lose, malo kresa ali je solidan program. E sad neko sa licnim iskustvima, Kodi ili nesto drugo?
Pokusaj sa stremio, lagan za koristenje, a dobar.
caseytron

#460 Re: Android TV Box

Post by caseytron »

diablobih wrote:
caseytron wrote:Ima li neko preporuku neku za programe slicne Kodiju ili je on danas najbolji? Instalirao sam maloprije ovaj Kokotime nije lose, malo kresa ali je solidan program. E sad neko sa licnim iskustvima, Kodi ili nesto drugo?
Koristio sam ga na windowsu podavno, ovo je za box jer imam IPTV preko boxa pa cisto da se pogleda neki film, serija.. :D
moke_31

#461 Re: Android TV Box

Post by moke_31 »

r_faruk wrote:Imas li moja tv multi screen? Jedino sam uspio naci moja web tv. Al hajd, ima kodi pa se moze i tamo nesto pogledati.....

Box mi je stigao danas
Druže box ti je sasvim ok. Aplikacije koje ne možeš instalirati je stoga što nisu optimizirane za Android TV pa ih Google play store i ne prikazuje. Međutim, možeš bilo koju aplikaciju instalirati kao apk, putem usb-a ili da je skineš preko browsera na boxu. I većina takvih aplikacija sasvim uredno radi ali je obično problem navigacije sa daljinskim. Prikopčaš bežični miš i riješio si taj problem. Chrome sa mišem normalno fercera.
Na kraju krajeva, box je uglavnom za multimediju a ne za surfanje i aplikacije za mob. Neš twitati sa boxa :D
Last edited by moke_31 on 18/09/2018 17:19, edited 1 time in total.
r_faruk

#462 Re: Android TV Box

Post by r_faruk »

moke_31 wrote:

Box mi je stigao danas
Druže box ti je sasvim ok. Aplikacije koje ne možeš instalirati je stoga što nisu optimizirane za Android TV pa ih Google play store i ne prikazuje. Međutim, možeš bilo koju aplikaciju instalirati kao apk, putem usb-a ili da je skineš preko browsera na boxu. I većina takvih aplikacija sasvim uredno radi ali je obično problem navigacije sa daljinskim. Prikopčaš bežični miš i riješio si taj problem. Chrome sa mišem normalno fercera.
Na kraju krajeva, box je uglavnom za multimediju a ne za surfanje i aplikacije za mob. Nešto twitati preko boxa :D
hvala drug, probacu danas poslije posla :thumbup:
diablobih

#463 Re: Android TV Box

Post by diablobih »

caseytron wrote:
diablobih wrote:
Koristio sam ga na windowsu podavno, ovo je za box jer imam IPTV preko boxa pa cisto da se pogleda neki film, serija.. :D
Ima i za android, sad ima li i za taj android tv os ne znam.
r_faruk

#464 Re: Android TV Box

Post by r_faruk »

Mokeeeeeee

Svaka cast drug. Haha, fercera odlicno..... Trazio sam sinoc da downloadujem instalaciju, ali nisam znao kako dok nisi spomenuo apk :thumbup:

Jedino sto box ne mogu ugasiti. Power button na daljinskom ne radi, odnosno nista se ne desava.... Dakle iskljucit iz struje :)
r_faruk

#465 Re: Android TV Box

Post by r_faruk »

Evo i ovo dugme je proradilo........ Sada sve fercera...
moke_31

#466 Re: Android TV Box

Post by moke_31 »

Drago mi je da ti je i dugme proradilo. Uživaj :thumbup:
l33t

#467 Re: Android TV Box

Post by l33t »

Koliko dugo ste cekali na "shipped out" status za artikal na gearbest stranici?
r_faruk

#468 Re: Android TV Box

Post by r_faruk »

l33t wrote:Koliko dugo ste cekali na "shipped out" status za artikal na gearbest stranici?
manje od dva dana...
l33t

#469 Re: Android TV Box

Post by l33t »

r_faruk wrote:
l33t wrote:Koliko dugo ste cekali na "shipped out" status za artikal na gearbest stranici?
manje od dva dana...
meni je item out of stock... vec 7 dana cekam da shippaju
mislim ne zuri mi se nema veze
Mustang1

#470 Re: Android TV Box

Post by Mustang1 »

Jel' se moze svaki djojstik spojiti na box? Nasao sam neki stari box nisam ni znao da imam, instalirao emulatore i moze nes komotno, spojio sam i gamepad od ps4 i fercera, ali ne bih da koristim taj nego da kupim neki bezveze na kabal, hoce li moci?
tovarish

#471 Re: Android TV Box

Post by tovarish »

Jel' se moze android box povezati scartom ili cincevima sa starijim televizorima?
channel10

#472 Re: Android TV Box

Post by channel10 »

tovarish wrote:Jel' se moze android box povezati scartom ili cincevima sa starijim televizorima?
Može, samo ti treba pravi kabl.
irac300

#473 Re: Android TV Box

Post by irac300 »

tovarish wrote:Jel' se moze android box povezati scartom ili cincevima sa starijim televizorima?
Ovako nešto ti treba. Uvijek je bolje preko cinca, nego scarta.
Image
Naslovnica

#474 Re: Android TV Box

Post by Naslovnica »

Buni me što neke sisteme deklarišu kao 32bit, a neke 64bitne. Nisam expert, ali sam siguran da mi je bolje, bar dugoročno, uzeti 64bitni.
Zagledao sam se u Beelink GT S612 3/32, ali me malo ohladi kada sam pročitao da ga deklarišu kao 32bit, iako je procesor 64bit.
Dalje gledam Tanix TX92/Vorke Z6...ne znam da li njih deklarišu kao 64bitne...
Što više pokušavam da saznam, to sam više zbunjen, a ne bih da kupim nešto što će me razočarati.
tovarish

#475 Re: Android TV Box

Post by tovarish »

Hvala irac i channel
Post Reply