CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
-
julisiz es grant
- Sanjarko
#452 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ma znam. Kad su nasi mediji tako crnili itd. Jednostavno nije duure to. Koriste ovo za dalje produbljivanje razdora medzu narodima.Matzan wrote:
Čovjek je kao prvi psihički bolestan pa sve to drugo pobrojano.
Ne da mi se roviti po internetu, imaš desetine slučajeva po Hr gdje je BIVŠI branitelj ubio nekoga ...
- hatemondays
#453 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ista prica cim pocnes nesto kritikovati i to sa razlogom (mrtve glave padaju) odmah budes izvrijedjan i ne smijes dirati u neciju odgovornost.Onda se okrene prica eto Titini valjaju a ovi ne valjaju. Naveo sam primjer konkretno hajmo kamere svakom patrolirajucem policajcu 90% posto bi ih reklo neka hvala i zivio. Kod mene ovdje svaki policajac nosi kameru i u slucaju da mu nije ukljucena dobija suspenziju, naravno pomazu kamere na ulicama ali kod sudjenja kamere na odorama su kljucne u izricanju presuda jebiga slika ne laze. U isto vrijeme iskorijenila se koprupcija sitnih razmjera tipa evo stoja ne pisi kaznu.Druga je stvar sudstvo u BiH to je rokenrol posebne vrste, jedan od glavnih razloga sto sam napustio Bosnu je licno iskustvo sa sudskim organima. Negdje u proljece 2000-te dobijam poziv sa Suda ( u zivotu nisam mrava zgazio) u vezi sucaja provale u neki komsijski stan poslije integracije na Grbavicu (4 godine poslije pomenute integracije). Komsiju iz druge zgrade nisam znao niti ikad prisao pomenutom objektu.Ocigledno je jos nekima smetalo sto jos hodam u uniformi (ostalo se u VF). Hajd da ne budem supak,kazem nadredjenom moram na Sud dobio poziv, ok nema zime, odem ja tamo, cekam, udjem i prve rijeci koje mi postovana gospodje sudinica rece je: "Ako si dosao u uniformi da me impresioniras grdno si se prevario", ja zinuo nisam mogao vjerovati, kazem ja njoj ja sam pripadnik VF i to Obavjestajne Uprave VF sto mozete provjeriti i posto sam izasao u toku radnog vremena ne mozete ocekivati da se presvalcim za ovu priliku. Helenejse poslije 3 mjeseca nakon nikakvih dokaza,nikakvih svjedoka i ostale suplje bivam oslobodjen. Kad se sudjenje zavrsilo kazem Bahti sta je bilo ovaj zapjenio jebe sve zivo kazem ja pusti nek nas handre nismo bolje ni zasluzili. Taj dan kad je pomenuta gospodja pljunula na moju odoru koju sam casno nosio od 92 do tada, je bio moj dan dolazenja iz guzice u glavu. Kazem sebi dosta je ovoga vrijeme je za drugi selamet.Hvala mojoj dragoj sudinici siroko mi je otvorila oci.zrakomlat wrote:E ovo. Nevezano za raspravu vas dvojice niti temu.hatemondays wrote:..............................
U familiji imam dosta policajaca sto bivsih Titinih sto ovdasnjih cak dvojicu danasnjih na visim pozicijama.Jedan iiz stare garde moj dajdza kaze ovoj dvojici ja sam Titu cuvao I ficu vozao a vi tarabe ne mozete preskociti ali zato Audi 6 se voza, kaze dajdze bog me ubio ako pistolj znate rastaviti ali znate sve o novim autima.
Igrom slucaja znam dosta policajaca, starijih a posebno mladjih, ovih sto su poceli raditi u zadnjih par godina. Isto tako znam neke sto su u vojsci, i neke u vatrogascima, ali zanemarljiv broj u odnosu na policiju i vojsku.
Od novozaposlenih nema ni 10% sposobnih, niti oni imaju zelju biti faktor mira i stabilnosti na ulicama. Svi zele policijski posao ili u vojsci zato sto je drzavna firma, sigurna i redovna plata. I tu se zavrsava njihov motiv, kod vecine nazalost.Ja jos nisam upoznao mladju osobu, koja je pocela raditi, ili žarko željelja taj posao, da ih je vodio motiv biti policajac u smislu sluzbi narodu, drzavi, gradu, nebitno, borba protiv kriminala. Nakon godinu dana i ugovora na neodređeno, uzima se kredit i kupuje dobro auto, i onda ga vozi bez pojasa, pricajuci na mobitel.
Ili prestigne me na punoj, zajedno s jos dva auta ispred mene, što mi se desilo na izlasku iz konjica prema mostaru dok se vozilo po ogranicenju, naseljeno mjesto, čini mi se da je baš A6 bio u pitanju.
- triconja
#454 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Nije zajebancije sa vojnicima, na najmanju naznaku bilo kakvih poremecaja i bolesti to treba dozivotno smjestit nedje.
-
Sa_u_srcu
#455 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Izgleda da je policija pucala po njemu u sumi kod tarcina upravo
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#456 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Za policiju sam mislila da je samo korumpirana. Medjutim i krajnje je nesposobna. A samo hvalospjeve o sebi pricaju. Kao da ih je netko tjerao da odaberu zanimanje. Ubojicu svojih kolega ni otkrili ni uhapsili. Ovaj ih, vec serijski, ubojica vuce od Konjica do Tarcina 4 dana.. ni blizu mu nisu. Kome mi i za sta dajemo place?
-
zrakomlat
#457 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
čuj, okle info?Sa_u_srcu wrote:Izgleda da je policija pucala po njemu u sumi kod tarcina upravo
- Matzan
#458 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ja bih svašta nešto još pisao na temu, ali moram ići otvoriti vrata.
Neko kuca, a ne očekujem goste...
Neko kuca, a ne očekujem goste...
- hatemondays
#459 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
To je posebna prica, nacin na koji je on tretiran je posebna prica, ali eto oni koji su mu se smjeskali i smjestali tada ne smjeskaju se vise, sve se vrati. Za mene je bio i ostao ljudina sa ogromnim srcem...Otto_13 wrote:hatemondays wrote: Ista prica cim pocnes nesto kritikovati i to sa razlogom (mrtve glave padaju) odmah budes izvrijedjan i ne smijes dirati u neciju odgovornost.Onda se okrene prica eto Titini valjaju a ovi ne valjaju. Naveo sam primjer konkretno hajmo kamere svakom patrolirajucem policajcu 90% posto bi ih reklo neka hvala i zivio. Kod mene ovdje svaki policajac nosi kameru i u slucaju da mu nije ukljucena dobija suspenziju, naravno pomazu kamere na ulicama ali kod sudjenja kamere na odorama su kljucne u izricanju presuda jebiga slika ne laze. U isto vrijeme iskorijenila se koprupcija sitnih razmjera tipa evo stoja ne pisi kaznu.Druga je stvar sudstvo u BiH to je rokenrol posebne vrste, jedan od glavnih razloga sto sam napustio Bosnu je licno iskustvo sa sudskim organima. Negdje u proljece 2000-te dobijam poziv sa Suda ( u zivotu nisam mrava zgazio) u vezi sucaja provale u neki komsijski stan poslije integracije na Grbavicu (4 godine poslije pomenute integracije). Komsiju iz druge zgrade nisam znao niti ikad prisao pomenutom objektu.Ocigledno je jos nekima smetalo sto jos hodam u uniformi (ostalo se u VF). Hajd da ne budem supak,kazem nadredjenom moram na Sud dobio poziv, ok nema zime, odem ja tamo, cekam, udjem i prve rijeci koje mi postovana gospodje sudinica rece je: "Ako si dosao u uniformi da me impresioniras grdno si se prevario", ja zinuo nisam mogao vjerovati, kazem ja njoj ja sam pripadnik VF i to Obavjestajne Uprave VF sto mozete provjeriti i posto sam izasao u toku radnog vremena ne mozete ocekivati da se presvalcim za ovu priliku. Helenejse poslije 3 mjeseca nakon nikakvih dokaza,nikakvih svjedoka i ostale suplje bivam oslobodjen. Kad se sudjenje zavrsilo kazem Bahti sta je bilo ovaj zapjenio jebe sve zivo kazem ja pusti nek nas handre nismo bolje ni zasluzili. Taj dan kad je pomenuta gospodja pljunula na moju odoru koju sam casno nosio od 92 do tada, je bio moj dan dolazenja iz guzice u glavu. Kazem sebi dosta je ovoga vrijeme je za drugi selamet.Hvala mojoj dragoj sudinici siroko mi je otvorila oci.
Znao je Bahto sam kako je završio i na koji način je podmetnut u frku . I kako se sve svalilo na njega .
- vješalica
#460 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Koji je tvoj doprinos osim kritike i neobjektivnog sagledavanja stvari?KatarinaKosaca wrote:Za policiju sam mislila da je samo korumpirana. Medjutim i krajnje je nesposobna. A samo hvalospjeve o sebi pricaju. Kao da ih je netko tjerao da odaberu zanimanje. Ubojicu svojih kolega ni otkrili ni uhapsili. Ovaj ih, vec serijski, ubojica vuce od Konjica do Tarcina 4 dana.. ni blizu mu nisu. Kome mi i za sta dajemo place?
Ta dva motiva ubistva ni u putu se nisu sreli.
Ja još nigdje nisam čula da o sebi hvalospjeve pričaju.
Možda glavni po medijima. Realnost je drugačija i ti nećeš da je znaš.
Ko tebi i za šta daje plaću?
- karanana
#461 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
znamo li motiv ubistva od prije 6 dana?
- славянин
#462 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Kada treba bilo sta blatiti tu si prva - a na rad tj. Nerad policije (osim saobracajnih prekrsaja) ne das spomenuti jer ti neko u porodici radi u istoj ili ti radis u sluzbi bliskoj mup-uvješalica wrote:Koji je tvoj doprinos osim kritike i neobjektivnog sagledavanja stvari?KatarinaKosaca wrote:Za policiju sam mislila da je samo korumpirana. Medjutim i krajnje je nesposobna. A samo hvalospjeve o sebi pricaju. Kao da ih je netko tjerao da odaberu zanimanje. Ubojicu svojih kolega ni otkrili ni uhapsili. Ovaj ih, vec serijski, ubojica vuce od Konjica do Tarcina 4 dana.. ni blizu mu nisu. Kome mi i za sta dajemo place?
- славянин
#463 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ma sta kazestriconja wrote:Nije zajebancije sa vojnicima, na najmanju naznaku bilo kakvih poremecaja i bolesti to treba dozivotno smjestit nedje.
- vješalica
#464 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Gomila budalaštinaславянин wrote:Kada treba bilo sta blatiti tu si prva - a na rad tj. Nerad policije (osim saobracajnih prekrsaja) ne das spomenuti jer ti neko u porodici radi u istoj ili ti radis u sluzbi bliskoj mup-uvješalica wrote:Koji je tvoj doprinos osim kritike i neobjektivnog sagledavanja stvari?KatarinaKosaca wrote:Za policiju sam mislila da je samo korumpirana. Medjutim i krajnje je nesposobna. A samo hvalospjeve o sebi pricaju. Kao da ih je netko tjerao da odaberu zanimanje. Ubojicu svojih kolega ni otkrili ni uhapsili. Ovaj ih, vec serijski, ubojica vuce od Konjica do Tarcina 4 dana.. ni blizu mu nisu. Kome mi i za sta dajemo place?
Doduše ništa drugo za očekivat
Onaj Gačič je ludžak totalni
Ali po ponašanjima pojedinaca,i načina shvatanja i projiciranja tuđih komentara,dalo bi se naslutiti,da je Gačič mala maca za prikrivene psihopate u javnom prostoru
- KatarinaKosaca
#465 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
A dakle policija prima platu od pdv bosanske sirotinje, ali ako ne rade gratis trebamo dati svoj doprinos? Nema veze sto oni od nasih para ne rade. Ne smije ih se kritizirati. Zanimljivo, nepismeni inspektori, korumpirani policajci i lijene policajke, ne smiju podleci kririci onih koji im daju placu. Btw.. ja svoju placu zaradim na trzistu za razliku od policije. Ja sam podlozna kritici onog ko mi daje placu, za razliku od policije. Kad vec pitas za mene.. nisam na grbaci polugladnih Bosanaca i lezim. Kao oni. Nisam zaposlena preko stele i bez kompetencije. Kao oni. Kad vec pitas za mene. Ja tebe ne pitam. Nisi zanimljivavješalica wrote:Koji je tvoj doprinos osim kritike i neobjektivnog sagledavanja stvari?KatarinaKosaca wrote:Za policiju sam mislila da je samo korumpirana. Medjutim i krajnje je nesposobna. A samo hvalospjeve o sebi pricaju. Kao da ih je netko tjerao da odaberu zanimanje. Ubojicu svojih kolega ni otkrili ni uhapsili. Ovaj ih, vec serijski, ubojica vuce od Konjica do Tarcina 4 dana.. ni blizu mu nisu. Kome mi i za sta dajemo place?
- vješalica
#466 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Nema sirotinje u Bosni. Kraj diskusije. Cijelo vrijeme ćemo pričati o sirotinji i sirotisanju?KatarinaKosaca wrote:A dakle policija prima platu od pdv bosanske sirotinje, ali ako ne rade gratis trebamo dati svoj doprinos? Nema veze sto oni od nasih para ne rade. Ne smije ih se kritizirati. Zanimljivo, nepismeni inspektori, korumpirani policajci i lijene policajke, ne smiju podleci kririci onih koji im daju placu.vješalica wrote:Koji je tvoj doprinos osim kritike i neobjektivnog sagledavanja stvari?KatarinaKosaca wrote:Za policiju sam mislila da je samo korumpirana. Medjutim i krajnje je nesposobna. A samo hvalospjeve o sebi pricaju. Kao da ih je netko tjerao da odaberu zanimanje. Ubojicu svojih kolega ni otkrili ni uhapsili. Ovaj ih, vec serijski, ubojica vuce od Konjica do Tarcina 4 dana.. ni blizu mu nisu. Kome mi i za sta dajemo place?
Doprinos društva svugdje postoji kad je u pitanju rad sa policijom,osim kod nas jer ih mi kao plaćamo i to je dovoljno? Lakrdija.
Kako ne rade? Stalno ih kritizira,ko ima pravo i ko nema pravo stavlja se u poziciju kritičara. Nijedne objektivne kritike ni primjera ni ništa. Samo paušalni navodi, i trebali bi se na to osvrtati?
Ti znaš da je neko lijen? Korumpiran? Kako znaš? Priča se? Vlastito iskustvo? Dala pare?kompetentna da odvagaš?Novac se vrti,posao se radi,nemoj misliti da i ti nisi na nečijoj grbači pa te tegli da te plaća.
Ohani
- KatarinaKosaca
#467 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Naravno da je dovoljno da ih placamo da rade svoj posao. Od svega sto kupi SVAKA SIROTINJA 17% ide njima. Nesposobni su i LIJENI. DA,ijeni. Hocemo o "sirotisanju" i nacinu financiranja. Ti bi sad da mi trazimo ubojicu za dzaba, a da oni spavaju
. Naravno da sam kompetentna kao i svaki gradjanin ove drzave KOJI VAS PLACA. Sellam ces komandiru
-
espn
#468 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
BiH među tri najsiromašnije zemlje u Europivješalica wrote: Nema sirotinje u Bosni. Kraj diskusije.
Ohani
https://www.radiosarajevo.ba/biznis/eko ... opi/311132
Podaci te potpuno demantiraju, više je od 17000 korisnika javne kuhinje u državi.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... nti/301166
- vješalica
#469 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Kad već kroatiziraš komunikaciju nije Sellam, i nije komandirKatarinaKosaca wrote:Naravno da je dovoljno da ih placamo da rade svoj posao. Od svega sto kupi SVAKA SIROTINJA 17% ide njima. Nesposobni su i LIJENI. DA,ijeni. Hocemo o "sirotisanju" i nacinu financiranja. Ti bi sad da mi trazimo ubojicu za dzaba, a da oni spavaju. Naravno da sam kompetentna kao i svaki gradjanin ove drzave KOJI VAS PLACA. Sellam ces komandiru
Već zapovjednik
Ili nemoj nasilu kroatizirati na geografskom području gdje hrvatski je strani jezik
- vješalica
#470 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Izvori su nevalidni kad se uzme stanje na terenuespn wrote:BiH među tri najsiromašnije zemlje u Europivješalica wrote: Nema sirotinje u Bosni. Kraj diskusije.
Ohani
https://www.radiosarajevo.ba/biznis/eko ... opi/311132
Podaci te potpuno demantiraju, više je od 17000 korisnika javne kuhinje u državi.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... nti/301166
Nismo svi slijepi da ne vidimo kako se "loše" živi
-
espn
#471 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Izvor je Eurostat, evropski direktorat za statistiku u zemljama EU i izvan.
-
Ramsey8
#472 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ako ga danas ne nadju on je vjerovatno se udaljio od tarcina prije nego su oni i dosli da ga traze
- problemnatravunu
#473 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Nadam se da će budalu i psihopata ubrzo pronaći, i iskreno se nadam da ga neće po svaku cijenu hvatati (da mu se sudi
), iskreno se nadam da će se majmun opirati i pri tome fasovati jedan ili više preciznih, ja stvarno nemam želju da mi plaćamo sudski proces protiv istoga, te pokušaje liječenja
, da bi ga onda nesposobna i rođačka tzv.vlast u neko doba pustila napolje zbog dobrog vladanja i drugih floskula!!!
Hvala na pažnji !
Hvala na pažnji !
- KatarinaKosaca
#474 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Kakp god da se zivi, taman da smo Svica policiju izmedju ostalih uhljeba, placamo, a ona ne radi. Cesto suradjuje sa kriminalcima sitnim i krupnim,dilerima, prekobrojna je i neefikasna. Bez rezultata. A samo kukaju kako rade, a nemaju.
- Sanjarko
#475 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Je li i helikoptersko izvidzanje ukljuceno?