Galaxy S7

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#451 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

aj_ba wrote:http://agramservis.ba/

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Hvala, nije valjda da nemaju e-mail.... na sajtu vidim samo mail za begram...
aj_ba

#452 Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by aj_ba »

arnes_king wrote:
aj_ba wrote:http://agramservis.ba/

Hvala, nije valjda da nemaju e-mail.... na sajtu vidim samo mail za begram...
hahaha vjeruj da ne znam. Ti bi opet duge mailove da im pises [emoji23] nazovi samo kad ti bude trebalo, da se ne peglas s mailovim

shalla

#453 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

Hvala i na pohvalama i na kritikama [emoji6]

Opet vam kažem, nije hdr u pitanju, ima aplikacija Snapseed u kojoj ima dosta mogućnosti, skinite pa se igrajte pa ćete vidjeti o čemu pričam. Konkretno, ja malo pojačam opcije "ambiance" pod tune image i "structure" koja je u details i dobijem ovakav pojačani efekat...

Image

Poslato sa mog S7 Edža preko Tapatalketa
shalla

#454 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

I tad sam bio veliki čovjek, spreman za pomoći i dati savjet [emoji23][emoji23]

Poslato sa mog S7 Edža preko Tapatalketa
Dr Kova

#455 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

Meni KIMTEC-ov pečat na garanciji, a oni nisu ovlašteni kako kažete. Zamislite nešto bude, ja odnesem i oni kažu "ČUĆEMO SE" :mrgreen:
arnes_king

#456 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

I njima sam poslao isti mail, i dobio odgovor veoma obrazlozavajuci "Gubite garanciju" na mojih 5-6 pitanja raznog tipa...

EDIT: Ne znam zasto se i zamaram time, telefon koristim jos od kada je izasao i nemam (Hvala Bogu) ama bas nikakvih problema, tako da mi ova garancija nece ni trebati :D ali et, glupo mi ako vec nista ne pokriva kontam mogu ga onda komotno i root-ati ha ja :D
Mea_parvitas

#458 Re: Galaxy S7

Post by Mea_parvitas »

Fulio si temu
Qler

#459 Re: Galaxy S7

Post by Qler »

Ćuj
Secer_033

#460 Re: Galaxy S7

Post by Secer_033 »

Meni je s7 eđ sinoc riknuo.
MOSALJOZE

#461 Re: Galaxy S7

Post by MOSALJOZE »

:cry:
arnes_king

#462 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

Secer_033 wrote:Meni je s7 eđ sinoc riknuo.
Moze malo vise detalja?
supercali

#463 Re: Galaxy S7

Post by supercali »

Seceru mogu ti ublaziti bol jednom kafom
arnes_king

#464 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

Pozdrav raja,

Ne znam da li mi je do mobitela (S7 Edge) ili je do BHTelecom-a, ali u zadnje vrijeme mi je signal skroz los, sto prouzrokuje da mi se baterija nenormalno brzo crpi jer mi je mobilni internet uvijek upaljen. Kada sam cijeli dan kuci i povezan na wifi baterija mi traje od jutra do sutra sa 6-8 SOT, sto nisam mogao da vjerujem, inace je na mobilnim podacima malo slabije od toga, ali od kada mi je signal slab brze i trosi jer crpi vise procesor da izvuce podatke ...

Sad ne znam da li postoji nacin da ovo diagnostiricam, ali ima vec sedmica-dvije od kada primjetim da mi je signal skoro uvijek na 1-2 crtice, rijetko kada je vise (prije je bio stalno skoro pun). Imam drugi sluzbeni tel na kojem je takodjer signal otprilike isti takav tako da mislim da je do Telecoma, ali postoji li kakav nacin da to provjerim?
Ljakan

#465 Re: Galaxy S7

Post by Ljakan »

arnes_king wrote:Pozdrav raja,

Ne znam da li mi je do mobitela (S7 Edge) ili je do BHTelecom-a, ali u zadnje vrijeme mi je signal skroz los, sto prouzrokuje da mi se baterija nenormalno brzo crpi jer mi je mobilni internet uvijek upaljen. Kada sam cijeli dan kuci i povezan na wifi baterija mi traje od jutra do sutra sa 6-8 SOT, sto nisam mogao da vjerujem, inace je na mobilnim podacima malo slabije od toga, ali od kada mi je signal slab brze i trosi jer crpi vise procesor da izvuce podatke ...

Sad ne znam da li postoji nacin da ovo diagnostiricam, ali ima vec sedmica-dvije od kada primjetim da mi je signal skoro uvijek na 1-2 crtice, rijetko kada je vise (prije je bio stalno skoro pun). Imam drugi sluzbeni tel na kojem je takodjer signal otprilike isti takav tako da mislim da je do Telecoma, ali postoji li kakav nacin da to provjerim?
Jesi pokusao da stavis za mrezu da bude samo gsm ili 2g,zavisi od telefona?Tad bi ti trebao biti jaci signal jer predpostavljam da ti sad stoji na 3g.
Dr Kova

#466 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

:lol: :lol:
Image
arnes_king

#467 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

Ljakan wrote:
arnes_king wrote:Pozdrav raja,

Jesi pokusao da stavis za mrezu da bude samo gsm ili 2g,zavisi od telefona?Tad bi ti trebao biti jaci signal jer predpostavljam da ti sad stoji na 3g.
U postavkama sam nastimao umjesto automatski (4G/3G/2G) da bude samo 3G/2G da bezveze ne trosi vise baterije kad kod nas 4G svakako nije podrzan, ali to mi vec odavno stoji tako, a tek od nedavno imam probleme s mrezom.
Secer_033

#468 Re: Galaxy S7

Post by Secer_033 »

arnes_king wrote:
Moze malo vise detalja?
Prije 3 sedmice mi se pokazase ljubicaste i zelene cize na ekranu i preksinoc samo zeleni ekran na sekundu, dvije.

Ovako nesto, samo sto kod mene titra sekundu i ugasi se. Uz to se grije punjac ko lud dio maticne ploce blizu kamere i dugmeta za palenje. Ne znam koji je to dio maticne ploce, ne mogu da nadjem nigdje (a ne bih ni razumjela).

http://youtu.be/D6XVv6aRCCU
Secer_033

#469 Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by Secer_033 »

Sarajevo1970 wrote:
Kad je dženaza?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Pod garancijom je, poslala sam ga na reanimaciju. Cekam kurira da dodje po telefon, navodno ga naprave za 2 dana.
shalla

#470 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

E shit [emoji17]
Nadam se da ćeš riješiti problem, baš sranje jbt...

Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
arnes_king

#471 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

Raja, preporucujem easyhome for Samsung aplikaciju. Svrha jeste da se ne mora fizicki pritisnuti home tipka da bi se aktivirala funkcija, nego je dovoljno samo naslonuti prst kao kod otkljucavanja tako da se stedi dugme, a bude slicno kao na iPhone 7.

Ima free verzija, a ima i pro, u kojoj ima jos dodatnih funkcija za npr drzanje tipke (opet bez pritiska) tako da se odabere druga funkcija, ja sam stavio zakljucavanje telefona. Jedini nedostatak jeste ako ste zakljucali sa duzim drzanjem home tipke tel, onda vam se tel nece otkljucati sa otiskom prsta nego trazi uzorak, ali ako ste tel normalno zakljucali, ili se sam zakljucao, onda sve radi normalno.
avaks

#472 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

Ne želim da štedim tipku :mrgreen:
Ako se istroši onda ću da koristim te aplikacije ^^

Btw je li mu daš da koristi tvoj otisak kada instaliraš tu aplikaciju? Je li to pouzdano?
arnes_king

#473 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

avaks wrote:Ne želim da štedim tipku :mrgreen:
Ako se istroši onda ću da koristim te aplikacije ^^

Btw je li mu daš da koristi tvoj otisak kada instaliraš tu aplikaciju? Je li to pouzdano?
App iopste ne koristi otisak prsta, samo registruje pomocu senzora da si stavio prst na dugme (barem mislim tako jer nije zahtijevalo dozvolu nikakvu za otisak prsta). A znate li ima li gdje kod nas kupiti zastitnu foliju za home tipku, mrsko mi cekati sa ebay-a a vidim raja se na xda zali da im se pocne odguljivati boja sa home tipke te vremenom skroz spadne. Kod mene to nije slucaj, hvala Bogu, ali ima par sitnih parnica na tipki (sto mi i ne smeta, nek je disp zasticen), ali bi sigurno bilo ruzno da pocne spadati boja pa da tipka na kraju izgleda drugacije.

EDIT: A ja mob imam od kada je izasao i mogu vam reci da osjetim vec razliku na home tipki, kada je pritisnem, sad mi ima bocu "lufta" sto prije nije bio slucaj.
avaks

#474 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

Ma ima da je handrim dok ne rikne a onda pravac u servis :D
BH Telecom je garancija pa da vidimo ima li hajra od toga :lol:
avaks

#475 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

Ma biće na kineza preći sljedeći kad se bude kupovao haha ajfafoni se savijaju, ovi zamzungi eksplodiraju a cijene paprene....
Post Reply