hahahahah pa kako nece kad je tada pazio Asim Kurijak...veliki prijatelj A.Izetbegovica!!!!The BEN10 wrote:
Također, ostaje nejasno kad je magistrirala a kad doktorirala.
Po starom sistemu je morala prvo magistrirati, a to školovanje je trajalo 4 semestra, tj. dvije školske godine.
Tek nakon toga mogla je prijaviti tezu za doktorsku disertaciju, i to nakon što je objavila određeni broj naučnih radova.
Koliko vidim, ona je sve to uradila u periodu: '92-'94.
Sebija All about
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#451 Re: Sebija All about
-
julisiz es grant
#452 Re: Sebija All about
Što ti je baš članstvo u Upravnom odboru zapelo za oko?hrasno38 wrote:A sto je posebno interesantno i najdegutantnije:
SEBI-JA...
1. 02.10.2009. Godine izabrana za predsjednika Udruženja ginekologa i perinatologa BiH
2. 25.09.2009. Godine član Stručnog savjetodavnog odbora za prevenciju raka grlića maternice po odluci
Federalnog ministra zdravstva BiH
3. 12.05.2011. Odlukom Generalnog direktora KCUS imenovana za člana Naučnog Vijeća Insituta za NIRR
4. Od 13.09.2011.do 15.04 2013. Godine - član Upravnog odbora KCUS-a
5. Član Upravljačkog odbora za realizaciju „Akcionog plana informatizacije zdravstva u Kantonu Sarajevo“;
rješenje Vlade Kantona Sarajevo od 23.05.2013. godine
6. Član Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo u dva mandata (2002-2009 god)
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#453 Re: Sebija All about
jel vam to seka dala dodatak na plaĆu pa je branite
... Velika Doktorica i Veliki Menadžer... izem ti državu i struČnjake u njoj 
-
Innovation
#454 Re: Sebija All about
julisiz es grant wrote:Većina ovih radi i u državnim ustanovama. Vidjeli bi da li bi živjeli isto kada bi radili samo privatno i hljeb im ovisio isključivo od toga koliko im ljudi dođe dnevno. Neki bi, ali neki bogami nema šanse. Ima na ovom spisku i ljudi koji rade isključivo privatno i njima svaka čast.Innovation wrote:Black swan wrote:doktorima kao i svim ostalim ljudima struke koja ne proizvodi pare kažem... osnujte privatnu ordinaciju pa vidite gdje stojite na tržištu
Privatne zdravstvene ambulante
http://mz.ks.gov.ba/medicinske-usluge/p ... ante/lista
- hrasno38
#455 Re: Sebija All about
Pa jebem mu misak kao clan UO neke firme upoznat si sa kompletnim poslovanjem i imas palicu u ruci da isparavljas stvari....nesto se ne sjecam da se tada Seka drecila da nesto ne valjajulisiz es grant wrote:Što ti je baš članstvo u Upravnom odboru zapelo za oko?hrasno38 wrote:A sto je posebno interesantno i najdegutantnije:
SEBI-JA...
1. 02.10.2009. Godine izabrana za predsjednika Udruženja ginekologa i perinatologa BiH
2. 25.09.2009. Godine član Stručnog savjetodavnog odbora za prevenciju raka grlića maternice po odluci
Federalnog ministra zdravstva BiH
3. 12.05.2011. Odlukom Generalnog direktora KCUS imenovana za člana Naučnog Vijeća Insituta za NIRR
4. Od 13.09.2011.do 15.04 2013. Godine - član Upravnog odbora KCUS-a
5. Član Upravljačkog odbora za realizaciju „Akcionog plana informatizacije zdravstva u Kantonu Sarajevo“;
rješenje Vlade Kantona Sarajevo od 23.05.2013. godine
6. Član Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo u dva mandata (2002-2009 god)
-
julisiz es grant
#456 Re: Sebija All about
Upoznat si sa finansijskim izvještajem, tromjesečnim, polumjesečnim, godišnjim, koji direktor podnosi UO, a koji izrađuje on sa svojim pomoćnicima iz finansijskog sektora. Ako je bilo mutnih radnji, paralelnih finansijskih tokova, neće ih sigurno prikazati kroz te izvještaje.
-
The BEN10
#457 Re: Sebija All about
Naravno da neće. Zato na takve pozicije I NE TREBA METATI bekane koji ne znaju zaroviti malo dublje. A za to imaju ovlasti.julisiz es grant wrote:Upoznat si sa finansijskim izvještajem, tromjesečnim, polumjesečnim, godišnjim, koji direktor podnosi UO, a koji izrađuje on sa svojim pomoćnicima iz finansijskog sektora. Ako je bilo mutnih radnji, paralelnih finansijskih tokova, neće ih sigurno prikazati kroz te izvještaje.
Kako ono ide hadis: "...ko postavi nekoga na neku poziciju znajući da ima bolji od njega objavio je rat Allahu džš i Poslaniku..." - ovo paša što se radi niti ima uporišta u logici, a još manje u vjeri. Al eto, nastavite braniti neodbranjivo...
- simbabimba
#458 Re: Sebija All about
julisiz es grant wrote:Većina ovih radi i u državnim ustanovama. Vidjeli bi da li bi živjeli isto kada bi radili samo privatno i hljeb im ovisio isključivo od toga koliko im ljudi dođe dnevno. Neki bi, ali neki bogami nema šanse. Ima na ovom spisku i ljudi koji rade isključivo privatno i njima svaka čast.Innovation wrote:Black swan wrote:doktorima kao i svim ostalim ljudima struke koja ne proizvodi pare kažem... osnujte privatnu ordinaciju pa vidite gdje stojite na tržištu
Privatne zdravstvene ambulante
http://mz.ks.gov.ba/medicinske-usluge/p ... ante/lista
O, da! Kad odes na pregled ljekarima koji isljucivo rade privatno, Svica ti ne treba! Ulazu ljudi u svoje znanje, trude se da ne omahnu jer jedna losa reklama ponisti 1000 dobrih...ali nazalost takvih je jako malo, jos uvijek nedovoljno. Nastranu sto je luksuz lijeciti se privatno.
- vješalica
#459 Re: Sebija All about
Sebija je iskompleksirana zenturaca jer inace ne moze da podnese ljude koji su bili u svakom pogledu bolji i kvalitetniji kadar.....npr jednu dok.iz iste specijalnosti kao i ona je odmah dala peMzionisati cim se dokopala Vojne bolnice....zenu koja ima cin pukovnika u svojoj prof.
Sebija je odron i sve ovo u drzavi je dobrim dijelom i njeno jer ona upravlja onim degenom od coeka
Sebija je odron i sve ovo u drzavi je dobrim dijelom i njeno jer ona upravlja onim degenom od coeka
- Alfons Kauders
#461 Re: Sebija All about
Ako je bilo nesto od navedenog, onda je Sebija trebala podnijeti krivicne prijave protiv umijesanih ljudi... A ako je bilo, i nije podnijela krivicne, onda nije nista bolja od njih.julisiz es grant wrote:Upoznat si sa finansijskim izvještajem, tromjesečnim, polumjesečnim, godišnjim, koji direktor podnosi UO, a koji izrađuje on sa svojim pomoćnicima iz finansijskog sektora. Ako je bilo mutnih radnji, paralelnih finansijskih tokova, neće ih sigurno prikazati kroz te izvještaje.
Posto nema nikakvih prijava, hapsenja, istraznih radnji... Ili se nije desavalo nista od navedenog, ili je Sebija aminovala takvo ponasanje. Trece alternative nema.
- Alfons Kauders
#462 Re: Sebija All about
Naravno da je luksuz, kada svojim doprinosima placamo marketing i rebranding (?!) UKC-a, ili kada u drugom UKC-u na platnom spisku vidim arhitekte i inzinjere hortikulture (a centar nema jebeni parking), ili kada Bosnalijeku ZZO lijek sa esencijalne liste placa 9KM, a Bosnalijek isti proizvod izvozi u Rusiju za 2.5KM, i kada u svakom kantonu imamo zasebni ZZO, ministarstvo i sve ostale koji bas i ne lijece ljude, ali trose pare.simbabimba wrote:O, da! Kad odes na pregled ljekarima koji isljucivo rade privatno, Svica ti ne treba! Ulazu ljudi u svoje znanje, trude se da ne omahnu jer jedna losa reklama ponisti 1000 dobrih...ali nazalost takvih je jako malo, jos uvijek nedovoljno. Nastranu sto je luksuz lijeciti se privatno.julisiz es grant wrote: Većina ovih radi i u državnim ustanovama. Vidjeli bi da li bi živjeli isto kada bi radili samo privatno i hljeb im ovisio isključivo od toga koliko im ljudi dođe dnevno. Neki bi, ali neki bogami nema šanse. Ima na ovom spisku i ljudi koji rade isključivo privatno i njima svaka čast.
A koliki je luksuz? Pa recimo da zaposleni godisnje daju tri plate za zdravstvo... Sto ce reci da porodica sa jednim zaposlenim godisnje placa oko 2500KM, sa dva zaposlena 5000KM, a od tog nemaju nista... Jer ako bude kakav belaj, opet valja privatniku, ili valja placati participaciju itd.
A kakva je konkurentnost i nivo usluga? Ja kad trebam raditi nalaze, odletim kod privatnika i sve zavrsim u roku od 15 minuta, picim dalje sa rezultatima. Koliko vremena bi mi pojela posjeta Domu Zdravlja? Pola dana, ako imam srece.
-
mario001
#463 Re: Sebija All about
Rodila je unutar tih 11 godina, sem toga nositi prezime Izetbegovic tig godina je isto sto i Karadzic danas u Sarajevupici wrote:i rekorderka, 11 godina studirala medicinu... ma to je doktor
-
kolegione
#464 Re: Sebija All about
Ja se i dalje nadam da prica o Sebilji u pozitivnom smislu na forumu, potice iz interesa, ili pak ideologije, ne zelim da vjerujem (a sigurno je minoran broj) da neko ozbiljno misli da je ovo cistka koja ce unaprijediti zdravstvo.
Jasno je jedno, da svako ko je strucnjak u nekoj oblasti, nije i nazalost nemoze da bude placen adekvatno za svoj posao, (zbog jebenih cata i debila po nekim opstinama komisijama i agencijama) Također svako od nas zna, da ljudi koji odlaze sa klinike, tacnije nisu se povinovali ovoj represiji i jesu najbolji u svojoj struci.
Postoji realna mogucnost da su korumpirani, ili da ucjenjuju pacijente da idu u njihovu privatnu praksu (Sad pitanje jedno logicno, da li je moguce da mu se uzme licenca zbog takvih postupaka?) To bi bilo dovoljno da izgubimo mi ,kao gradjani jednog stucnjaka, ali da ostali zntaju sta ih ceka
Dalje takav zakon je bio u Hrvatskoj i naravno pokazao se kao katastrofalan, ali Sebilja se igra "managera" preko vasih/nasih ledja
a vi joj govorito to Sebilja 
Na kraju cete dobiti kliniku koju masno placate a lijecice vas praktikanti, sa Sebiljinim stilom studiranja, jer najbolji pouceni iskustvom svojih uzora i gledajuci ovu cistku, ce graditi u karijeru vani, jer mi nismo u stanju da ga platimo
P.S. Sebilja je meritum postenja, i ona ce istjerivati pravdu, promislite malo, kako se osjecaju ljudi, koji su okej ali i dalje mu je Sebilja sef
Jasno je jedno, da svako ko je strucnjak u nekoj oblasti, nije i nazalost nemoze da bude placen adekvatno za svoj posao, (zbog jebenih cata i debila po nekim opstinama komisijama i agencijama) Također svako od nas zna, da ljudi koji odlaze sa klinike, tacnije nisu se povinovali ovoj represiji i jesu najbolji u svojoj struci.
Postoji realna mogucnost da su korumpirani, ili da ucjenjuju pacijente da idu u njihovu privatnu praksu (Sad pitanje jedno logicno, da li je moguce da mu se uzme licenca zbog takvih postupaka?) To bi bilo dovoljno da izgubimo mi ,kao gradjani jednog stucnjaka, ali da ostali zntaju sta ih ceka
Dalje takav zakon je bio u Hrvatskoj i naravno pokazao se kao katastrofalan, ali Sebilja se igra "managera" preko vasih/nasih ledja
Na kraju cete dobiti kliniku koju masno placate a lijecice vas praktikanti, sa Sebiljinim stilom studiranja, jer najbolji pouceni iskustvom svojih uzora i gledajuci ovu cistku, ce graditi u karijeru vani, jer mi nismo u stanju da ga platimo
P.S. Sebilja je meritum postenja, i ona ce istjerivati pravdu, promislite malo, kako se osjecaju ljudi, koji su okej ali i dalje mu je Sebilja sef
- Alfons Kauders
#465 Re: Sebija All about
Pa da je sve odradila u roku, bila bi gotova prije procesa 1983...mario001 wrote:Rodila je unutar tih 11 godina, sem toga nositi prezime Izetbegovic tig godina je isto sto i Karadzic danas u Sarajevupici wrote:i rekorderka, 11 godina studirala medicinu... ma to je doktor
-
mario001
#466 Re: Sebija All about
Bez icega krajem 84 godine, nije studirala Socijologiju pa da se cuduite sto je dugo studiralaAlfons Kauders wrote:Pa da je sve odradila u roku, bila bi gotova prije procesa 1983...mario001 wrote:Rodila je unutar tih 11 godina, sem toga nositi prezime Izetbegovic tig godina je isto sto i Karadzic danas u Sarajevupici wrote:i rekorderka, 11 godina studirala medicinu... ma to je doktor
-
mario001
#467 Re: Sebija All about
vješalica wrote:Sebija je iskompleksirana zenturaca jer inace ne moze da podnese ljude koji su bili u svakom pogledu bolji i kvalitetniji kadar.....npr jednu dok.iz iste specijalnosti kao i ona je odmah dala peMzionisati cim se dokopala Vojne bolnice....zenu koja ima cin pukovnika u svojoj prof.
Jedina istina napisana o njoj na ovom forumu
- hrasno38
#468 Re: Sebija All about
1993 - 2000 direktor Faruk Konjhodzic (SDA)Alfons Kauders wrote:Ako je bilo nesto od navedenog, onda je Sebija trebala podnijeti krivicne prijave protiv umijesanih ljudi... A ako je bilo, i nije podnijela krivicne, onda nije nista bolja od njih.julisiz es grant wrote:Upoznat si sa finansijskim izvještajem, tromjesečnim, polumjesečnim, godišnjim, koji direktor podnosi UO, a koji izrađuje on sa svojim pomoćnicima iz finansijskog sektora. Ako je bilo mutnih radnji, paralelnih finansijskih tokova, neće ih sigurno prikazati kroz te izvještaje.
Posto nema nikakvih prijava, hapsenja, istraznih radnji... Ili se nije desavalo nista od navedenog, ili je Sebija aminovala takvo ponasanje. Trece alternative nema.
2000-2011 direktor Faris Gavrankapetanovic (SDA)
2011 -2016 direktori Aganovic i Mesihovic (SDP)
2016 direktorica SEBI-JA (SDA)
i o cemu treba dalje razgovarati...o tome kako je SDP unistio klinicki centar Sarajevo???? o tome kako je SDA devastirala KCUS kao i sve ostalo u F BiH i sad se kao spasioc pojavila supruga predsjednika SDA
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/8697 ... -140000-km
Last edited by hrasno38 on 27/05/2016 16:03, edited 1 time in total.
- hrasno38
#469 Re: Sebija All about
hahahaha evo ga velicanstveni branioc tekovina revolucije porodice Izetbegovic!!!!! Vjeromatno sa bivsim nickom @HM2011....U JEDINSTVU JE SPAS...jelda?!mario001 wrote:Rodila je unutar tih 11 godina, sem toga nositi prezime Izetbegovic tig godina je isto sto i Karadzic danas u Sarajevupici wrote:i rekorderka, 11 godina studirala medicinu... ma to je doktor
-
mario001
#470 Re: Sebija All about
Komunista sa parkinga nam se javlja, sa puno argumenata o temihrasno38 wrote:hahahaha evo ga velicanstveni branioc tekovina revolucije porodice Izetbegovic!!!!! Vjeromatno sa bivsim nickom @HM2011....U JEDINSTVU JE SPAS...jelda?!mario001 wrote:Rodila je unutar tih 11 godina, sem toga nositi prezime Izetbegovic tig godina je isto sto i Karadzic danas u Sarajevupici wrote:i rekorderka, 11 godina studirala medicinu... ma to je doktor
- hrasno38
#471 Re: Sebija All about
hrasno38 wrote:hahahaha evo ga velicanstveni branioc tekovina revolucije porodice Izetbegovic!!!!! Vjeromatno sa bivsim nickom @HM2011....U JEDINSTVU JE SPAS...jelda?!
Naravno i dan danas 26 godina poslije pada tog strasnoh komunizma ti jases po onome sto je taj STRASNI komunizam napravio....kao sto rekose pametni ljudi "ONO STO JE TITO SAGRADIO OVI MAJMUNI NE MOGU NI OKRECIT"!!!!!mario001 wrote:Komunista sa parkinga nam se javlja, sa puno argumenata o temi
Hahahaha i nisam ja sa parkinga ja parkiram u SCC-u (sta ces moze mi se nisam kupio diplomu nego je radom i trudom dobio pa sad razvuljejem ove tvoje SDA visokoobrazovane kadrove).......
-
mario001
#472 Re: Sebija All about
Bas ih razvaljujes, vladaju 25 godina, a ti za to vrijeme kmecis na forumu zaleci sa proslim vremenimahrasno38 wrote:hrasno38 wrote:hahahaha evo ga velicanstveni branioc tekovina revolucije porodice Izetbegovic!!!!! Vjeromatno sa bivsim nickom @HM2011....U JEDINSTVU JE SPAS...jelda?!Naravno i dan danas 26 godina poslije pada tog strasnoh komunizma ti jases po onome sto je taj STRASNI komunizam napravio....kao sto rekose pametni ljudi "ONO STO JE TITO SAGRADIO OVI MAJMUNI NE MOGU NI OKRECIT"!!!!!mario001 wrote:Komunista sa parkinga nam se javlja, sa puno argumenata o temi
Hahahaha i nisam ja sa parkinga ja parkiram u SCC-u (sta ces moze mi se nisam kupio diplomu nego je radom i trudom dobio pa sad razvuljejem ove tvoje SDA visokoobrazovane kadrove).......
-
kolegione
#473 Re: Sebija All about
Mario ti branis tezu da je Sebilja studirala u neprijateljskom okruzenju, znamo da je Alije bio politicki neposlusan i prije, i bio je targetiran ali ocigledno i ne marginalizovan jer ipak u kojem drustvu se doktorica udaje za neke tamo "puciste" koji u tom omrazenom sistemu realno nisu trebali da imaju za hljeba da ne kazem da su trebali biti kamenovani i to kako bi mi kamenovali Karadzica (logicnomario001 wrote:
Bas ih razvaljujes, vladaju 25 godina, a ti za to vrijeme kmecis na forumu zaleci sa proslim vremenima![]()
![]()
P.S. Svaki sistem koji ide krajnje lijevo ili desno je los sistem, pa tako i komunizam (socijalizam) SFRJ nije bio najbolja opcija, niti bi volio da su ta vremena
-
mario001
#474 Re: Sebija All about
Ne branim ja nikoga, jebes Seku i slicne njoj..kolegione wrote:Mario ti branis tezu da je Sebilja studirala u neprijateljskom okruzenju, znamo da je Alije bio politicki neposlusan i prije, i bio je targetiran ali ocigledno i ne marginalizovan jer ipak u kojem drustvu se doktorica udaje za neke tamo "puciste" koji u tom omrazenom sistemu realno nisu trebali da imaju za hljeba da ne kazem da su trebali biti kamenovani i to kako bi mi kamenovali Karadzica (logicnomario001 wrote:
Bas ih razvaljujes, vladaju 25 godina, a ti za to vrijeme kmecis na forumu zaleci sa proslim vremenima![]()
![]()
)
P.S. Svaki sistem koji ide krajnje lijevo ili desno je los sistem, pa tako i komunizam (socijalizam) SFRJ nije bio najbolja opcija, niti bi volio da su ta vremena
Niko nikada nije objavio neki tender na klixu koji je doveo do gubitka od 100 miluona u proslih 20 godina, sada je tema nekih 50.000, recimo to mi smeta i nema puno veze sa njom samom, vise se tu radi o smecarskom novinarstu..
Sistem je los, cim njoj padne na pamet da bude direktorica, cim Bakir to javno brani
-
kolegione
#475 Re: Sebija All about
Ma ja sam pricao o tezi, kako su se patili ti disidenti u SFRJ kao Alija, malo je nelogicno, da je neko ipak bio doktor na kraju , a pri tom i kad se za Baketa udala, sigurno ni Bake nije bezze ni tad ako me kontasmario001 wrote:
Ne branim ja nikoga, jebes Seku i slicne njoj..
Niko nikada nije objavio neki tender na klixu koji je doveo do gubitka od 100 miluona u proslih 20 godina, sada je tema nekih 50.000, recimo to mi smeta i nema puno veze sa njom samom, vise se tu radi o smecarskom novinarstu..
Sistem je los, cim njoj padne na pamet da bude direktorica, cim Bakir to javno brani
Malo su nam napuhali to mucenistvo, onako realno