Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Bokaccc

#451 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by Bokaccc »

mali_milojica wrote:Ima neke pruge oko volana,rekao bih od presvlaka koje taxisti znaju omotati oko volana. Vjerujem da je blizi milion km,nego ovome sto je napisano.
To ko do mjeseca i nazad al po našim cestama :run:
Bokaccc

#452 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by Bokaccc »

MySQL_Connect wrote:Pozdrav svima,

Koje auto bi mi preporučili u rasponu od 9000 do 11000 KM ?

Da vam pomognem izbor je Audi ili VW zbog komfora i prednjeg pogona.

Želja je da bude limuzina, malo duže, i ozbiljnije.

Također 130 pa više KS, dizel, 4 vrata, a da ne troši previše do 9L...

Znajući sve ovo što tražim sa kojim bi prošao najbezbolnije (mali/veliki servis, registracija i sl.) i bez ulaganja u potrošeno auto?

Godište: 2003. pa na više.

Hvala!!
Mysql, zanima me jesi li šta do sad pazario?
probook

#453 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by probook »

Nevezano za temu, sta mislite o ovom autu :-D

http://www.olx.ba/artikal/17151698/toyo ... 1-6-vvt-i/
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#454 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by konektovan »

probook wrote:Nevezano za temu, sta mislite o ovom autu :-D

http://www.olx.ba/artikal/17151698/toyo ... 1-6-vvt-i/

Rugoba, al' kazu da je pouzdan. :mrgreen:
cekek

#455 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by cekek »

dado_ wrote: 8 milja ucesce s naknadama obrade kredita i ostalim glupostima, 407km na 60 mjeseci. Nema ogranicenja kilometraze, ti si korisnik auta dok kga ne otplatis, vlasnik je porsche leasing u ovom slucaju. Nije ti nista ukljuceno u ratu, jos si obavezan placat full kasko dok je auto na lizingu. Kad ga otplatis prelazi u tvoje vlasnistvo, dotad vlasnicki list, kod kljuca i rezervni kljuc u banci. Klasicni finansijski leasing.. Daleko smo mi od zapada jos, nadao sam se da ce ulaskom na trziste porsche austria nesto promijeniti, ali sve isto, neisplativo totalno...
Uzmes kredit, kupis auto, i ustedis kasko na ganc nov auto.

Nakon godinu dana ti ga neko popali ili ga slupas, ostanes bez auta, ali ostane ti kredit.

Fin. leasing:

Slupani ili popaljeni auto leasing kuci (vlasniku) isplati osiguranje, tebe bas briga koliko ce se oni natezati sa time jer ti nemas vise obaveza prema leasing kuci. Placao si godinu dana leasing jer si se godinu dana vozao u novom autu.

Kao i mnogo toga u zivotu, veoma skupa lutrija u svakom slucaju - auto na leasing si preplatio ako bez packe predje u tvoje vlasnistvo i pravo si glup, ili si bio pametan i uzeo kredu pa otplacujes ukradeni auto. :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#456 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by mali_milojica »

A sta bude sa onih 30% koliko otprilike traze za ucesce za leasing ?
TDK-90

#457 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by TDK-90 »

Extra stanje ....koja magicna rijec :D Ama bas svaki prodavac je koristi pa bio to auto iz 1980 ih ili 2000 ih
Sta uopste znaci to Extra :?
amar1994

#458 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by amar1994 »

Image
to je to :lol: :lol:
zrakomlat

#459 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by zrakomlat »

mali_milojica wrote:A sta bude sa onih 30% koliko otprilike traze za ucesce za leasing ?
Pretpostavljam da si mislio na situaciju kao sto je @cekek opisao? Plaćaš ga par mjeseci, godinu, i desi se totalka. Osiguranje plati leasingu, a šta je učešćem. Ne znam ni ja odgovor, a zanima me :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#460 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by mali_milojica »

zrakomlat wrote:
mali_milojica wrote:A sta bude sa onih 30% koliko otprilike traze za ucesce za leasing ?
Pretpostavljam da si mislio na situaciju kao sto je @cekek opisao? Plaćaš ga par mjeseci, godinu, i desi se totalka. Osiguranje plati leasingu, a šta je učešćem. Ne znam ni ja odgovor, a zanima me :D
I mene,ali niko da odgovori :D
530i

#461 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by 530i »

Halali Huso materi...u to se valjda računa i PDV i ostali troškovi koji se moraju odmah platiti.
amar1994

#462 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by amar1994 »

trebali bi svi mi, ali bas svi da kupujemo na leasing, posto vidim da je jako povoljno a i posteno :-) , nista cash i neki bezvezni krediti, samo leasing :lol: :mrgreen: :mrgreen:
ado-šampion

#463 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by ado-šampion »

Na lizing kupuje onaj koji ima racunicu s tim, novo auto da poslije 3-5 godina uzmes ponovo novo a da rata ostane ista. Prednost je sto te zaboli neka stvar, vozas novo auto a ne brines se o stvarima kao sto je kradja, ne brines se sta ces s tim autom kad ga vise ne budes zelio, itd. Znas da ces nakon X godina zamijeniti za novo a otplacivati isti iznos. Lupam covjek odvoji 500-600 odredjene valute (KM, eura), to mu je ok iznos da se ne brine ni za sta. To kod nas ne pije vode jer se oni koji svakih 3-5 godina uzimaju novo auto mjere promilima, a drugo prospekt davanja recimo 600-700 maraka mjesecno za auto na duge staze cak i za onog koji to moze, u svijetlu buduce penzije jednake tom iznosu u najboljem slucaju, vjerovatno i manje, nije bas ocaravajuci. Treca stvar, balkanski mentalitet pravi slona od dugorocnog zaduzenja koliko god beznacajno subjektu to bilo, ali i od toga sto je auto u vlasnistvu lizing kuce, jbga nije fazon izvaditi saobracajnu a da ne pise tvoje ime, ili je to ili neka druga nebitna pizdarija od sirokog dijapazona njih kojim smo mi balkanci optereceni. :-)

Kod nas je kredit uvijek u prednosti jer, prvo, ne mora biti ucesce odredjeni iznos (dakle kokuz-proof je), drugo, za ono nase famozno "ne daj boze" (npr. preracunao se u rati kredita, naravno da je to cesto kod nas), ima auto na njegovo ime koje moze prodati i ublaziti stetu (stoga na PIKu auta 2-3 godine starih po bagatelnim cijenama). Trece, svako konta da kad se uvali za novo, onda ce ga vozati dok ne spadne s tockova.

Treca opcija je naravno kes, kod nas najmanje popularna. Ljudi ce radije otplacivati 2-3 godine, bez dinara u dzepu za pocetno ulaganje, nego da se strpe pa da te 2-3 godine stede i skupe neki novac. Budimo realni, kredit je kod nas najpopularniji jer u 90% slucajeva ljudi uzimaju na kredit, ne jer imaju kes koji hoce da sacuvaju (sto u neku ruku i ima logike), nego sto nemaju kes nikako!
Spear

#464 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by Spear »

mislim da je postavljac teme vrsni poznavaoc vina pa smatra da je ta metoda adekvatna i za auta :-D
shlauf

#465 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by shlauf »

Jesi li više kupio to jebeno auto???
ado-šampion

#466 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by ado-šampion »

Nema lika, vezali smo mu suhvu za Audi. :D
amar1994

#467 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by amar1994 »

:lol: :lol:
zrakomlat

#468 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by zrakomlat »

TDK-90 wrote:Extra stanje ....koja magicna rijec :D Ama bas svaki prodavac je koristi pa bio to auto iz 1980 ih ili 2000 ih
Sta uopste znaci to Extra :?
Najčešće znači da ne valja qrtzu
zrakomlat

#469 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by zrakomlat »

ado-šampion wrote:Na lizing kupuje onaj koji ima racunicu s tim, novo auto da poslije 3-5 godina uzmes ponovo novo a da rata ostane ista. Prednost je sto te zaboli neka stvar, vozas novo auto a ne brines se o stvarima kao sto je kradja, ne brines se sta ces s tim autom kad ga vise ne budes zelio, itd. Znas da ces nakon X godina zamijeniti za novo a otplacivati isti iznos. Lupam covjek odvoji 500-600 odredjene valute (KM, eura), to mu je ok iznos da se ne brine ni za sta. To kod nas ne pije vode jer se oni koji svakih 3-5 godina uzimaju novo auto mjere promilima, a drugo prospekt davanja recimo 600-700 maraka mjesecno za auto na duge staze cak i za onog koji to moze, u svijetlu buduce penzije jednake tom iznosu u najboljem slucaju, vjerovatno i manje, nije bas ocaravajuci. Treca stvar, balkanski mentalitet pravi slona od dugorocnog zaduzenja koliko god beznacajno subjektu to bilo, ali i od toga sto je auto u vlasnistvu lizing kuce, jbga nije fazon izvaditi saobracajnu a da ne pise tvoje ime, ili je to ili neka druga nebitna pizdarija od sirokog dijapazona njih kojim smo mi balkanci optereceni. :-)

Kod nas je kredit uvijek u prednosti jer, prvo, ne mora biti ucesce odredjeni iznos (dakle kokuz-proof je), drugo, za ono nase famozno "ne daj boze" (npr. preracunao se u rati kredita, naravno da je to cesto kod nas), ima auto na njegovo ime koje moze prodati i ublaziti stetu (stoga na PIKu auta 2-3 godine starih po bagatelnim cijenama). Trece, svako konta da kad se uvali za novo, onda ce ga vozati dok ne spadne s tockova.

Treca opcija je naravno kes, kod nas najmanje popularna. Ljudi ce radije otplacivati 2-3 godine, bez dinara u dzepu za pocetno ulaganje, nego da se strpe pa da te 2-3 godine stede i skupe neki novac. Budimo realni, kredit je kod nas najpopularniji jer u 90% slucajeva ljudi uzimaju na kredit, ne jer imaju kes koji hoce da sacuvaju (sto u neku ruku i ima logike), nego sto nemaju kes nikako!
:thumbup:
sandiegochargers

#470 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by sandiegochargers »

Pozdrav svima.

Odmah priznajem da je moje znanje o autima veoma skromno. Moj stari je vozio samo dva auta, Fiata Pandu i Forda Fiestu i to su bile totalne krntije, ali kao što izreka kaže, koliko para, toliko muzike.

Imam 23 godine, prošle godine sam se po završetku faksa zaposlio kod privatnika, posao je za bh.standarde veoma dobar, kako opisom, tako i finansijski, a i šef je prilično korektan, pa mislim da ću ove godine dobiti dugoročni ugovor.

Čim sam počeo raditi, počeo sam i štediti za kupovinu prvog auta pa na ovaj forum dolazim sa namjerom da saznam nekoliko mišljenja. Kao što rekoh ranije, ne razumijem se u pouzdanost/ekonomičnost i ostale parametre koji idu sa autima. Prvo što primjetim kod auta je dizajn, onda gledam cijenu pa bih vas želio pitati šta mislite o nekim idejama za kupovinu prvog auta. Zamolio bih vas za razumjevanje jer priznajem da sam za auta laik.

1. Alfa Romeo 147. Godišta po OLX-u su uglavnom između 2001. pa do 2006. neka prosječna cijena je oko 5000 KM, ima par modela od 6-7, mogao bi je kupiti samostalno uz godinu dana štednje.
2. Peugeot 206 - Drug iz srednje je imao sličan, cabriolet. Koliko vidim, da cijena tog modela ne prelazi 5000 KM. Je li to realno, meni se čini kao cool auto? Neki problem možda?
3. BMW 120D - Kod nas je cijena oko 13.000 KM. Vjerujem da kupiti takvo auto od strane početnika nije najpametnija ideja, ali imam poznanika koji ima isto auto a i njemu je bilo prvo. Mogao bih ga uzeti uz pomoć porodičnih pozajmica ili na kredit.
4. Audi A3 - nemam baš neko mišljenje o tom autu, drug me nagovara da bi mi to bila dobra opcija. Koliko vidim po cijenama, to je auto u rangu BMW-a.
5. Kakva bi ideja bila Ford Mustang? Na mobile.de vidim da se može naći lijep primjerak za 5-6 hiljada eura?

Volio bih kada bi neko dao mišljenje o ovim idejama. Pozzz :-D
Industrialyzer

#471 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by Industrialyzer »

Mustang ili Pezo 206 :lol:
ado-šampion

#472 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by ado-šampion »

Dobar 120d a ni slican A3 ne moze za 13 hiljada, iz X razloga koji su vise puta napisani na ovoj temi. S obzirom da skupljas za prvo auto, i da bi se za taj iznos jos uvalio u dugovanja, moj savjet je da od ta dva odustanes. Moze vrlo lako pita ispasti skuplja od tepsije.

Jos jedan savjet, koliko god se tebi iz te perspektive cinilo, i koliko god grubo zvucalo, 5 k za auto je nikakav novac i sumnjam da se za te pare moze naci bilo sta od toga sto si nabrojao (tzv. cool auto) a da je bar u pristojnom stanju, uzevsi u obzir da kupuje jedan pocetnik i usto i laik.

Za taj novac ako neces da te boli glava gledaj auta tipa Punta, Corse, Clija, Fabije, Fieste, itd. Premium kompakte, kabriolete, sportska auta, za te pare zaboravi.

Uglavnom, s obzirom za novac kojim raspolazes i cak i onaj koji bi imao kad bi se zaduzio, najbolje da odmah odustanes od ideje cool auta. Mislim da bolji savjet neces dobiti. Za cool auto treba 4x vise para nego sto ti imas.
condy

#473 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by condy »

Ford Mustang :shock:
citroen xm

#474 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by citroen xm »

Mislim da je najbolja opcija da ideš na 206. Može se naći vrlo dobar primjerak benzinca za 5000 KM. Uz to mu staviš fine alu felge i finu muziku te apsoutno možeš uživati u autu. Naravno to više nije auto kojim ćeš sponzorušu oboriti s nogu, ali nadam se da ti takav i ne treba. Uglavnom 206 je fin autić sa dizajnom koji još uvijek nije zastario, a za održavanje, gume, registraciju i gorivo nećeš morati da odvajaš od usta.

Evo recimo ovaj autić.

http://www.olx.ba/artikal/20669695/peug ... zin-sport/

Dobra oprema, motor, godište.....
madner

#475 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by madner »

Samo BMW. :D

Cifra je taman za ok primjerak.
Post Reply