Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
seoBIH

#451 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by seoBIH »

De ljudi, jel' ja smijem sa euro2 u grad da me ne vrate beze. Ide nas 4 ako ista znaci :mrgreen:
Innovation

#452 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by Innovation »

Chmoljo wrote:
kako bi sumnjali u stručnost tima pored uistinu nezavisnih policijskih odbora i ekspertnih vlada...
E, to je vec .., ali ZAKON je ZAKON.
Troll_Happens

#453 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by Troll_Happens »

Code: Select all

http://www.radiosarajevo.ba/mobile/novost/211100
tugooo :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#454 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by Chmoljo »

Innovation wrote:
Chmoljo wrote:
kako bi sumnjali u stručnost tima pored uistinu nezavisnih policijskih odbora i ekspertnih vlada...
E, to je vec .., ali ZAKON je ZAKON.
Image
It_is_a_Leclerc

#455 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by It_is_a_Leclerc »

Evo, predložiio #politics Dino neke mjere za suzbijanje zagađenost. I odmah po FB komentari - "Pa da. Uvijek po narodu", "Ne valja ništa" i slično.
Kažem ja - narod bi svašta nešto da se mijenja, samo da on ne mijenja svoje navike i ponašanja.
Chmoljo

#457 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by Chmoljo »

meni je nevjerovatna ta demokratičnost i transparentnost naših vlasti kada su u pitanju ovakve mjere, što uzrokuje mala ( :mrgreen: )
kašnjenja u sprovođenju istih.

a fascinira me efikasnost pri donošenju nekih drugih odluka.

ne smijem reći kojih, Super baka sa Poljina će naći neki pravilnik, uredbu ili neki sličan nerazvikan podzakonski akt kojim će mi argumentovano dokazati da je sve po (pod)zakonu.
mg

#458 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by mg »

Stvarno, danas biti u stranci ili blizak njima znači da ti moraju amputirati ne samo pamet, već i sve ostale osobine koje čine insana. Samo tako možeš to sve natrpat pod kožu, i biti uvlakač koji laže i petlja misleći da radi nešto dobro!

I ne mogu me više iznenaditi.

Ono je pročitalo studiju, a čitav svijet kaže SARAJEVO NAJZAGAĐENIJI GRAD U EUROPI.

Da mi hoće neko ovo reć u lice što ovi stranački poltroni i rektalni alpinisti pričaju, da mu svežem jednu šljagu preko njuške čisto iz osobne satisfakcije. A nek onda selo viče kako sam najveći seljak. A ja bi i u ovoj magli zaspao sretan.

A ovoj BAKICI preporučujem park na Otoci, da izvrede predveče unučiće, da sjeca udahnu merhamet i dušu Bosansku, šteta je da su po vazdan u kući!

Razuvjeri nas sve mudra ženo! Piše u zakonu da je vani zdravo i nije alarmantno!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#459 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by _BataZiv_0809 »

Hajde Dino opravdaj titulu najpremijera koju si kup.... dobio od Panteta Skrbica :D
dust in the wind

#460 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by dust in the wind »

_BataZiv_0809 wrote:Hajde Dino opravdaj titulu najpremijera koju si kup.... dobio od Panteta Skrbica :D
lijepo nam kažu da je okej sve... zašto talasamo... pa vjerujemo im. biramo ih. volimo ih. :lol:
red evil

#461 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by red evil »

Oba modela usklađena, od 31.12 doalzi veliko zahlađenje. Možda se ponovi Gabor, ciklona iz februara 2012? :D
mg

#462 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by mg »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo, predložiio #politics Dino neke mjere za suzbijanje zagađenost. I odmah po FB komentari - "Pa da. Uvijek po narodu", "Ne valja ništa" i slično.
Kažem ja - narod bi svašta nešto da se mijenja, samo da on ne mijenja svoje navike i ponašanja.
Naravno, i ljudi su upravu!

Kupuju socijalni mir godinama na način da dozvoljavaju od divlje gradnje pa nadalje, srozavajući sve moguće standarde i struku. I sad kad su sve srozali, pare potrošili, urbicid napravili, sad bi uveli mjere kojim bi samo vozila uposlenika kantona smjela prometovati! Sa euro 5 normom, a imaju takvih koliko hoćeš.

Država se trebala graditi od 95 na ovamo, ali jebiga, kralo se, nije se imalo vremena. Sad je kasno...
statixx

#463 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by statixx »

JThomas wrote:stvarno se zapita čovjek šta je sljedeće, sumnjati u bakira...?

ima li vam kraja, je li vam išta sveto? :mrgreen:
Sve je prolazno, samo su interesi vjecni. :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#464 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by -LIBERO- »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo, predložiio #politics Dino neke mjere za suzbijanje zagađenost. I odmah po FB komentari - "Pa da. Uvijek po narodu", "Ne valja ništa" i slično.
Problem i jeste u tome sto se konstantno balansira, i dodvorava, narod....ups....birackom tijelu. Zato i jesmo ovdje gdje jesmo.
Imas poluge odlucivanj, i veliki nivo odgovornosti i obaveza za to, u svojim rukama. I narocito u situacijama kakva je ova, ili one poplave sto su bile, radi konkretne stvari, donosi odluke, radikalne poteze ako treba...itd.

Ali ne, oni u svemu vagaju, po mjesec-dva, koliko ce to stetiti njihovom'ugledu', i koliko bi to moglo umanjiti procenata podrske...a narode plivaj, davi se...pomazite jedni drugina, ili ovo sada, friziraj podatke o zagadjenosti, dok mjesec dana-dva skontamo sta cemo, i koliko bi postotaka izgubili podrske ako bi neku stvar uradili. A mozda se u medjuvremenu rijesi sve i samo :zzzz:

Pa to i jeste klasican primjer koliko su zalutali na svoje pozicije, i koliko su nam vodeci ljudi adekvatni, i dezorjentisani.

Svaka normalna i odgovorna skupina ljudi na vlasti, bi povlacila konkretne poteze, vec odavno. Ne cekajuvi da ljudi vrse pritisak na njih za bilo sta, zapravo ne osluskujuci sta im ko isareti. Tvoja obaveza i posao je da u slicnim stvarima konkretno reagujes.

Radite svoj posaso, samo to se trazi.

I kao ne mogu obustavitii saobracaj, a Milano to uradi prije dva dana, i to bez bilo kakve price i trakavice
Amazonka27

#465 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by Amazonka27 »

Chmoljo wrote:meni je nevjerovatna ta demokratičnost i transparentnost naših vlasti kada su u pitanju ovakve mjere, što uzrokuje mala ( :mrgreen: )

ne smijem reći kojih, Super baka sa Poljina će naći neki pravilnik, uredbu ili neki sličan nerazvikan podzakonski akt kojim će mi argumentovano dokazati da je sve po (pod)zakonu.
:thumbup: :bih:
Innovation

#466 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by Innovation »

Chmoljo wrote:meni je nevjerovatna ta demokratičnost i transparentnost naših vlasti kada su u pitanju ovakve mjere, što uzrokuje mala ( :mrgreen: )

Nana Chmoljo nana, zar je to tako tesko napisati. :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#467 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by -LIBERO- »

Chmoljo te namjerno provocira, hoce on tako, kada nema vise argumenata u rukama :zzzz: :D :lol:
Thorgerson

#468 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by Thorgerson »

Iskreno, sta god da predloze doticni iz te stranke je licemjerno.

Isti oni koji vrse legalizaciju nelegalno sagradjenih objekata, koji nas sada truju - zele da nam pomognu? Zasto nema zakona (i ako ga ima zasto se ne provodi) da objekti mogu tek tako prolaziti tehnicke prijeme?

Svaki objekat koji nema fasadu, rijeseno grijanje (ekoloski prihvatljivo) ja bih odredio da ga se rusi. I ne bi bio uknjizen - nikad. A kod nas ej vrse akciju legalizacije. Lola natrpa 6 tona uglja u podrum. I to je ok. Pola igmana sasjekose, drvosjeca dole polomi se od posla, sasvim normalna pojava je postala da su drva slozena oko zgrada, haustora...pa jebote zivot ko da smo u srednjem vijeku. :roll:

I sta sutra kada trebali uci u EU, pa kada ti ljudi kazu eh sad je zakon takav i takav...sta onda? Kako covjeku reci buraz ne mozes imat nukelarno postrojenje u podrumu.

Jos jucer slusam BH Gas cestita gradjanima novu godinu i za poklon daje smanjenje cijena plina? Ma nemoj? A cijene trebali sniziti jos prije godinu dana. :-)

:run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#469 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by _BataZiv_0809 »

Samo za nasu bakicu Inovejsn.

Ne sekiraj se vjerujemo mi vise kifli nego svojim plucima.

Nadam se da ce mu ovaj mandat biti kraci nego brak :D
statixx

#470 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by statixx »

Ma dzaba im smanjenje, raja se vec obezbjedila sa cumurom i drvima, lozi se uveliko. Znam dosta osoba koje imaju razveden plin, ali loze radi ustede, jbg.

Ljudi mjesecima ne primaju platu, nemaju za hljeb, "udisu smog", ali ipak nekako zive. JER NAROD ZNA! :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#471 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by _BataZiv_0809 »

Sad se taj šoping centar u kojem je trebalo da dobije posao 400 mladih ljudi, nece otvoriti. Neće ta Zaaara doći u Sarajevo.
Chmoljo

#472 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by Chmoljo »

-LIBERO- wrote:Chmoljo te namjerno provocira, hoce on tako, kada nema vise argumenata u rukama :zzzz: :D :lol:
:D
calculator

#473 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by calculator »

seoBIH wrote:De ljudi, jel' ja smijem sa euro2 u grad da me ne vrate beze. Ide nas 4 ako ista znaci :mrgreen:
Policijski parkinzi prepuni vozila EURO2 motora, stotine policajaca na sarajevskim ulicama pi nalogu premijera Konakovica u sprecavanju voznje starih automobila sa EURO 3 imanje...
JThomas

#474 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by JThomas »

oj vas, pa nije regulacioni plan da se mjere poduzmu preko noći... :D
mg

#475 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja

Post by mg »

[youtube]<iframe width="480" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/HhvMn6Yxocw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/youtube]

Ovo je slika i prilika simbioze pameti u bosni. Stanje opšteg haosaaaaaaaa
Post Reply