BRUKA U DUBLINU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Keiko

#451 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Keiko »

It_is_a_Leclerc wrote:Strašno. Nečuveno. Skandalozno.

Ovo je dno-dna. I kad će više neko stati na kraj ovoj šačici bijednika koji okolo hodaju da bi gazili zastave države Izraela, zviždali himni, u korteu pjevali - "Ognjenova mama je kurva" i, kao vrhunac, ali vrhunac jednog šovinizma, antisemitizma i grozomorno glupe zasljepljenosti - prekidanje minuta ćutanja u kojoj se, inače, ujedinio cijeli svijet u znak saosjećanja sa nevinim žrtvama ?!

I naravno, jedva dočekali kojekakvi srpsko-hrvatske protuhe, ofucani portali masnoglavih "analitičara", da se, po ko zna koji put, upre prstom i pred cijelim svijetom pokaže kakvo ordinarno smeće živi i navija za ovu zemlju.
Ovo ne osudjuju samo kojekakve srpsko-hrvatske protuhe vec i domacini na utakmici. Ponasanje BiH navijaca u Dublinu prije, za vrijeme i poslije utakmice je bilo skandalozno i naislo je na mnogobrojne kritike.

Kakvi to kvazi-patrioti idu bilo gdje da svoje blate i sramote? Kao da se opcenito imamo cime hvalit' pa nam ovakvi incidenti ne stete.

Realno gledajuci, sta Irska ima sa Palestinom ili Parizom? Apsolutno nista! Cijela Europa je trenutno kao 'na iglama' od straha i ovakvi ekscesi mogu imati samo negativne posljedice i na pojedince i na grupe (navijacke i/li nacionalne) kojim pripadaju i mozda ne bi bilo lose imati na umu da je Aviva mogla biti Stade de France.
Thorgerson

#452 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Thorgerson »

ma joj kad se bosnjo ufati petljat u svjetsku politiku... :roll:
bas mi bi nakon svega trebali biti po strani i neutralni, jok daj da mi tabirimo....

suti bolan...problem palestine traje pola stoljeca i sad se nekakvi likovi nasli oni da nesta spase palestinu...a ljudi se dole handre decenijama...
zg1911

#453 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by zg1911 »

lose je to bilo. nemam nista protiv palestine, ali u vrijeme minute sutnje za stradale, nevine ljude, nemas sta drugo mo sutit. svakim drugim cinom ispadas sljam.
cLo

#455 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by cLo »

Eh et'...dobi po nosu
dječak sa šibicama

#456 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by dječak sa šibicama »

Bruka i sramota.
BHCluster

#457 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by BHCluster »

Zar je moguce da su ti BHFanaticosi uzeli pravdu u svoje ruke?
animals

#458 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by animals »

Mene su uvijek fascinirali navijaci..
trazenje indetiteta i pokusaji amortizacije svoji neuspjeha u zivotu..
ne govorim o onim normalnim navijacima , koji dodju gledati tekmu..
vec o organiziranim navijackim skupinama..
Banksy

#459 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Banksy »

Gojeni H wrote:
Banksy wrote:
Gojeni H wrote: Navijaci salju sliku o Bosni? Jesi li ti ikada bila na nekoj utakmici?

Ono sto jeste problematicno na duge staze je da dio dijasporske omladine u Evropi nije vakcinisan protiv bolesti koje su zadesile imigrantske grupacije prije njih, a to su potraga za identitetom na jednoj i krajnji vjerski ili sovinisticki ekstremizam na drugoj strani.

To je sad toliko ocito na drustvenim mrezama, utakmicama ali i evropskim ulicama.
Nisam, kao ni većina onih koji ujutro otvore štampu ili internet i vide slike BOSANSKIH navijača koji zvižde tuđoj himni, gaze tuđe zastave, ne poštuju minutu šutnju ili šalju političke poruke. Je li u pitanju dijaspora ili domaći navijač koji ima novca da putuje u Dablin i bodri naše, i meni i svijetu je sasvim svejedno.
Evropa se davno rijesila ovakve planinske pasmine i udaljila ih sa stadiona. Na Balkanu i u Istocnoj Evropi ovakvi su jos uvijek "vjerni navijaci".

Nije bas za pohvalit' se, a malo manje me interesuje sta drugi misle o meni. Valjda sam vidio i njihovu mracnu stranu
Tačno. Zapad ovakve i slične udalji sa stadiona, zabrani pristup, opali po džepu, sankcionira na bilo koji način, pa sve dok ih kod nas budu tretirali kao incident, a bez uvida u stvarno stanje stvari da ovo postaje pravilo i prešutni koncept, sve dotad ovo će prolaziti, s podsmijehom, simpatijama ili bez njih, ali s porukom svijetu da smo niža, balkanska bića.
U smislu da li ću se dopasti drugom ili ne, ne interesuje ni mene šta drugi misle. Ali nemoj da kmečimo sutra kad nas svijet, i oni o kojima ćemo ovisiti, bude tretirao i gledao u skladu s onim kakvu im sliku šaljemo, i sa stadiona i kao društvo, u cjelini.
Kikibombona

#460 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Kikibombona »

ElRe wrote:
Velkoski wrote:btw. eno kompletan stadion u Turskoj izvižda minutu šutnje, ali znači kompletan.
Podrska za Tursku.
Pitate se kako i zasto kod komsija i susjeda ima fasizma, zasto nema katarze, zasto se relativizuje, zasto se negira, zasto nema postenja i pravde...

...a ne vidite da je i ovdje isto tako... samo u blazem obliku...

Trulo i pokvareno do srzi!

Komentari ispod clanka na Klixu pokazuju da dobar dio Bosanaca podrzava zvizdanje na minutu sutnje za nevine pariske zrtve. Koliko moras biti bolestan da to odobravas, da pronalazis ikakvo opravdanje? Da li bi Parizani ikada zvizdali na minutu sutnje za zrtve u Bosni, zapitajte se!?? Ovdje ne govorim o politikama, govorim o balkanskom i francuskom COVJEKU.

Svi na Balkanu silje za svoju vjeru, za bracu po vjeri. Lazu za njih, pravdaju ih... I sto je najzalosnije, vrijedjaju druge zbog njih!
klixo

#461 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by klixo »

Kikibombona wrote:
ElRe wrote:
Velkoski wrote:btw. eno kompletan stadion u Turskoj izvižda minutu šutnje, ali znači kompletan.
Podrska za Tursku.
Pitate se kako i zasto kod komsija i susjeda ima fasizma, zasto nema katarze, zasto se relativizuje, zasto se negira, zasto nema postenja i pravde...

Komentari ispod clanka na Klixu pokazuju da dobar dio Bosanaca podrzava zvizdanje na minutu sutnje za nevine pariske zrtve. Koliko moras biti bolestan da to odobravas, da pronalazis ikakvo opravdanje? Da li bi Parizani ikada zvizdali na minutu sutnje za zrtve u Bosni, zapitajte se!?? Ovdje ne govorim o politikama, govorim o balkanskom i francuskom COVJEKU.

Svi na Balkanu silje za svoju vjeru, za bracu po vjeri. Lazu za njih, pravdaju ih... I sto je najzalosnije, vrijedjaju druge zbog njih!
Nitko nije zvizdao zrtvama , vec necem drugom sto tvoj mozak nece nikad skontati ili se praviš englez.
Kikibombona

#462 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Kikibombona »

I koji moras biti ljigavac da bi vrijedjao ljude koji su te ugostili?
To moze uraditi samo zatucana spodoba bez trunke morala!

Protjerao bih sve dosljake koji javno djeluju protiv zakona i sistema vrijednosti drustva koje ih je primilo!
Imas pravo biti drugaciji, ali nemas pravo vrijedjati domacina zato sto je takav kakav je!
Ako ti smeta, razguli u vukojebinu iz koje si dosao!

Majku mu jebem, kada odem na selu, postujem obicaje sela i trudim se da nicim ne iritiram domacina. Valjda to spada u osnovnu kulturu.
joint union

#463 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by joint union »

Kikibombona wrote:
ElRe wrote:
Podrska za Tursku.

A gdje su to Bosanci zvizdali zrtvama?
I kojom matematikom skonta jednacinu izmedju komentara na vijest i broja Bosanaca koji podrzava zvizdanje?
Kikibombona

#464 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Kikibombona »

klixo wrote: Nitko nije zvizdao zrtvama , vec necem drugom sto tvoj mozak nece nikad skontati ili se praviš englez.
Prije ce biti da ti imas potrebu braniti islamisticke zombije. Svaki fasista ima opravdanje. I Mladic je imao opravdanje za genocidni pir. I Hitler je imao opravdanje. Svi imaju.

Izvizdati minutu sutnje za zrtve moze samo teski bolesnik i mrzitelj!

Zvizdali su zrtvama, cista mrznja i bolest!
animals

#465 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by animals »

klixo wrote: Nitko nije zvizdao zrtvama , vec necem drugom sto tvoj mozak nece nikad skontati ili se praviš englez.
Kako te skontati, pa ovo je reprezentacija BIH..
nije samo tvoja, ako zelis BIH, u cijelim njenim granicama, ovo nije put..
nemoj reci samo sta cemo sa Srbima i Hrvatima..
pa i tamo su isti takvi, koji boli briga za BIH, kao i tebe..
svi vi, ste protiv BIH, jer to uzvikivanje nije u interesu BIH..
ako skontas..
animals

#466 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by animals »

joint union wrote:
I kojom matematikom skonta jednacinu izmedju komentara na vijest i broja Bosanaca koji podrzava zvizdanje?
U pravu si, Bosanci nisu zvizdali..
Bosanci su manjina i oni samo sute...
Matzan

#467 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Matzan »

Vidim otegla se tema unedogled, još jedna fina prilika da se Bosnacima i Bošnjacima nabije osjećaj krivice
za nešto što veze nema s pameću. A što se više pravdamo dežurni podjebanti žešće i dugotrajnije orgazme doživljavaju.

Eto, mi kao neka kultura i napredna civilizacija pa će nam par idiota na stadionu pokvariti kristalno čisti ugled u svijetu.

Sva sreća pa nas ne posmatraju kao balkanska plemena koja ratuju svakih 50 godina i koja nisu u stanju da naprave državu i žive od svog rada ni 20 godina poslije Dejtona.

Iskreno, zaboli me briga za navijače, koji su po definiciji neformalna grupa, a što bi se narodski reklo rulja.

Jbt, sve se mi kao nešto brukamo, izvinjavamo, ograđujemo, ulizujemo.... ali jako malo koristi imamo od toga.
Svi smo mi za njih Istočna Europa, Balkan, građani drugog reda.

Ipak, zapad prepoznaje individualnost, pa tako neka se svako dokazuje, crveni ili šepuri sa svojim individualnim
znanjem, kulturom i karakterom. Ne pada mi na pamet da odgovaram za postupak i da se sramim zbog idiotluka svake budale ne samo iz BiH i bosanskohercegovačke dijaspore širom svijeta, već i majmuna iz ISIL-a isl. terorističkih
organizacija.

Ta mani, što reče lala.
Kikibombona

#468 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Kikibombona »

joint union wrote:
Ne govorim da su zvizdali, vec da im u svakoj prilici rade odbrambeni mehanizmi kada treba braniti bracu po vjeri... i spremni su se spustiti jako nisko...

Procitaj komentare i vidi koliko ljudi podrzava odredjena razmisljanja

http://www.klix.ba/sport/nogomet/turski ... /151117141

I ovdje covjek napise da podrzava Turke koji su zvizdali i NIKO da ga kritikuje zbog toga? Ne smeta nam fasizam u vlastitim redovima, sta li?

Vidimo problem u tudjem dvoristu a svoje bolesti uredno hranimo, tetosimo im, zmirimo na njih... to samo slijep ne moze vidjeti! Puno je ovdje korova izraslo.
joint union

#469 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by joint union »

Kikibombona wrote:
joint union wrote:
Ne govorim da su zvizdali, vec da im u svakoj prilici rade odbrambeni mehanizmi kada treba braniti bracu po vjeri... i spremni su se spustiti jako nisko...

Procitaj komentare i vidi koliko ljudi podrzava odredjena razmisljanja

http://www.klix.ba/sport/nogomet/turski ... /151117141

I ovdje covjek napise da podrzava Turke koji su zvizdali i NIKO da ga kritikuje zbog toga? Ne smeta nam fasizam u vlastitim redovima, sta li?

Vidimo problem u tudjem dvoristu a svoje bolesti uredno hranimo, tetosimo im, zmirimo na njih... to samo slijep ne moze vidjeti! Puno je ovdje korova izraslo.
Obicno i ne citam te komentare niti ih uzimam za nesto relevantno. Iz toga si zakljucio da vecina Bosanaca podrzava zvizdanje zrtvama? Eno jedan Kurd se pridruzio ISISU, da kazem da vecina Kurda podrzava ISIS?
joint union

#470 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by joint union »

animals wrote:
joint union wrote:
U pravu si, Bosanci nisu zvizdali..
Bosanci su manjina i oni samo sute...
Ko je zvizd'o?
Fudo Bosna

#471 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Fudo Bosna »

Matzan wrote:Vidim otegla se tema unedogled, još jedna fina prilika da se Bosnacima i Bošnjacima nabije osjećaj krivice
za nešto što veze nema s pameću. A što se više pravdamo dežurni podjebanti žešće i dugotrajnije orgazme doživljavaju.

Eto, mi kao neka kultura i napredna civilizacija pa će nam par idiota na stadionu pokvariti kristalno čisti ugled u svijetu.

Sva sreća pa nas ne posmatraju kao balkanska plemena koja ratuju svakih 50 godina i koja nisu u stanju da naprave državu i žive od svog rada ni 20 godina poslije Dejtona.

Iskreno, zaboli me briga za navijače, koji su po definiciji neformalna grupa, a što bi se narodski reklo rulja.

Jbt, sve se mi kao nešto brukamo, izvinjavamo, ograđujemo, ulizujemo.... ali jako malo koristi imamo od toga.
Svi smo mi za njih Istočna Europa, Balkan, građani drugog reda.

Ipak, zapad prepoznaje individualnost, pa tako neka se svako dokazuje, crveni ili šepuri sa svojim individualnim
znanjem, kulturom i karakterom. Ne pada mi na pamet da odgovaram za postupak i da se sramim zbog idiotluka svake budale ne samo iz BiH i bosanskohercegovačke dijaspore širom svijeta, već i majmuna iz ISIL-a isl. terorističkih
organizacija.

Ta mani, što reče lala.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: !!!

Ključaj, dovoljno, svaka čast !!!
Eskimko

#472 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Eskimko »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam ja ko je zviždao, ko je pričao i ko je vikao. Ono što sam ja čuo su uvzici - Palestina, pa zviždanje i smijuljenje. Dakle, nepoštivanje.
Opet kažem - Srbi, Bošnjaci i Turci. Sve fina raja.

Cuj neznam ja ko je zvizdao ....pa nabijem te na kardan sto se onda guras i laktas da to pripises bosanskim navijacima to zvizdanje i smijuljenje kako ti to nazivas....ti koji si bio hiljadama kilometara daleko od mjesta dogadjanja i sad ti se naso nametati nesto. molim te lijepo on cuje zvizdanje i eto kao vrsni expert na tom polju od to pripisuje bosanskim navijacima....koja ste vi govna nedokazna da je to za zalit a sto je najgore dolazi iz reda naroda koji je mislim najvise puta kaznjavan sto zbog tuca sto zbog fasizma na tribinama i ti imas obraza nekome nesto reci .....
ElRe

#473 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by ElRe »

Svi zaboravljamo premlacivanje BH navijaca na utakmici u BG izmedju SiCG - BiH, povike Noz zica Srebrenica i najsjezije Ubij zakolji da siptar ne postoji. Zapadne komsije takodje imaju svojih ispada (kukasti krst). Sve to se odmah zaboravi.
Kikibombona

#474 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Kikibombona »

joint union wrote:
Obicno i ne citam te komentare niti ih uzimam za nesto relevantno. Iz toga si zakljucio da vecina Bosanaca podrzava zvizdanje zrtvama? Eno jedan Kurd se pridruzio ISISU, da kazem da vecina Kurda podrzava ISIS?
Zivim ovdje i znam kako ovaj narod dise.

Evo i na ovoj temi, makar polovica relativizuje i pravda ove likove sto su oskrnavili minutu sutnje u Dablinu.

Ti jarane guras pod tepih problem, zmiris na njega. Tako neces pomoci ovo trulo drustvo.

Lik je na ovoj temi napisao da podrzava Turke koji su izvizdali minutu sutnje. Od toliko posjetitelja foruma, samo sam ga ja kritikovao. To nije dobro.

Vidi ovo jarane... U gradu Lilu je par hiljada gradjana doslo odati pocast stradalim zrtvama teroristickog napada u Parizu. Tu se naslo nekoliko desnicara koji su dosli vrijedjati... I vidi kako su Francuzi odgovorili...

https://twitter.com/yannick059/status/6 ... 0380802048

Nakon svega sto se desilo, ovi ljudi su smogli snage da ovako odreaguju na izljeve fasizma. I to je pravi stav.

Kod nas se na fasizam zmiri, fasizam se ignorise... a dobar dio ga podrzava i pravda. Dokaz za to je i tema na kojoj sada pisemo. Ti to ne zelis vidjeti iz nekog razloga.
It_is_a_Leclerc

#475 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by It_is_a_Leclerc »

Eskimko wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam ja ko je zviždao, ko je pričao i ko je vikao. Ono što sam ja čuo su uvzici - Palestina, pa zviždanje i smijuljenje. Dakle, nepoštivanje.
Opet kažem - Srbi, Bošnjaci i Turci. Sve fina raja.

Cuj neznam ja ko je zvizdao ....pa nabijem te na kardan sto se onda guras i laktas da to pripises bosanskim navijacima to zvizdanje i smijuljenje kako ti to nazivas....ti koji si bio hiljadama kilometara daleko od mjesta dogadjanja i sad ti se naso nametati nesto. molim te lijepo on cuje zvizdanje i eto kao vrsni expert na tom polju od to pripisuje bosanskim navijacima....koja ste vi govna nedokazno da je to za zalit a sto je najgore dolazi od jednog koji dolazi iz reda naroda koji je mislim najvise puta kaznjavan sto tuca sto zbog fasizma na tribinama i ti imas obraza nekome nesto reci .....
De se vi malo smirite, pa onda probajte napisati na jedan normalan i razumljiv način šta ste htjeli reći..
Locked