Pa, ja cije bi slike trebale biti, ako je vec "Asadova reprezentacija"?! Bil Gatesa?sarajevoxxxx wrote:Trener i kapiten Asadove reprezentacije sa majicama sa likom Asada![]()
http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D8%9F.html
Sirija vol. 2
- salik79
#451 Re: Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#452 Re: Sirija vol. 2
Turska im pomaže, Katar, u zadnje vrijeme Saudija šalje oruzje. Narodu i više nego dovoljno.RepublikanskaGarda wrote:Kako ti ne dosadi ponavljat te gluposti čovječe Božiji, pa ako su zaljevske zemlje za Assada, ako je SAD za Assada, ako je Assadova Sirija najbolji Izraelov susjed ako je Jordan za Assada, ako je Iran za Assada, ako jeRusija za Assada, ako je licemjerna međunarodna zajednica za Assada zašto rat još traje, zašto pobuna nije završila 2011. kao što završila ona 1982., pa nemoj ljudima vrijeđat intelegenciju.
Zločincima u Damasku evo svi smo se uvjerili da ma koliku vojnu nadmoć imali opet gube teritorije, ginu, mislim jasno je gdje je god narod on ne može biti poražen.Zasto se brani Fu'ah i Kafraja iako su u totalnom okruženju ili Zabadani i Madaya.
Kako da jedan Džobar ili Daraya još uvijek neosvojiva tvrđava? Nije vojna nadmoć ta koja je presudna ili nije bar jedini faktor.
-
sarajevoxxxx
#453 Re: Sirija vol. 2
Sto se tice nafte, većinu energenata režim kupuje od Isila. Također pšenicu, ječam, pamuk, povrće, režim sve nabrojano nabavlja ili kupuhe od Isila.
-
sarajevoxxxx
#454 Re: Sirija vol. 2
Asadov muftija Ahmed Hasun.Em2r wrote:Ko je sad Hasun?sarajevoxxxx wrote:To su gluposti. Imaju video snimci na početku revolucije, stotine video snimaka iz svih gradova niti na jednom nije nikada spomenut Alevit, šiit, rafidija.bvcx wrote:Novi dan nova propaganda. Ovaj put "nije bilo sektašenja", a youtube prepun video snimaka tzv revolucionara koji pozivaju na ubijanje i klanje alawita, šijita, rafidija, i ostalih neistomišljenika...
Ljudi tražili promjene, slobodu i to je dvije godine trajalo.Tek nakon dvije godine sukoba ubijanja demonstranata, masakara sunita u Homsu, dolazi do pojave Isila.
Kako Hasun kaže: ljudi svašta rade kada su bijesni. Dovoljno je bilo da ravna gradove, da muči i ubija, nije reagirala međunarodna zajednica, dvije godine agonije i nasilja nije bilo Isila, tek se kasnije pojavio. Nakon silnih zločina režima. I sada međunarodna zajednica svjesno prelazi preko tih činjenica, vrlo dobro znaju da su sami svojom politikom stvorili Isil i sada se kao čudom pitaju kako ovo sve da se dešava.
- Challenger__
#455 Re: Sirija vol. 2
Laž. Turska, Izrael (preko Turske) Exon i British Petroleum, te jedna zajednčka tursko-židovska kompanija su bili najveći kupci "ISIL-ove nafte". Sad će kupovati od Rusa i Irana, vozdra "ISIL".sarajevoxxxx wrote:Sto se tice nafte, većinu energenata režim kupuje od Isila.
-
sarajevoxxxx
#456 Re: Sirija vol. 2
U borbama u južnoj okolini Haleba poginuo iranski general Mesud Ekberi.
- fosna2014
#457 Re: Sirija vol. 2
#Aleppo: #NOW: Heavy clashes between Rebels and Islamic State (#IS) at Herbel and Tel Qarah, near Mare. #Sy
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#458 Re: Sirija vol. 2
general zdravo
- Em2r
#459 Re: Sirija vol. 2
Jel Kasim jopet?japin_mutapi wrote:general zdravo
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#460 Re: Sirija vol. 2
samo kasim može ubiti kasimaEm2r wrote:Jel Kasim jopet?japin_mutapi wrote:general zdravo
- Challenger__
#461 Re: Sirija vol. 2

iz guzice u glavu...
- Challenger__
#462 Re: Sirija vol. 2
- ISIL napada pozicije "rebela" sjeverno od Alepa...
- ... dok istovremeno gubi od SAA zapadno od Palmire...Breaking News:ISIS is attempting to storm FSA and Jabha Al-Shamiyah positions in Marea
- ... a od Kurda, južno od Hasake, su izgubili 1400 kvadratnih kilometara i 196 selaBreaking: Syrian Army Captures Tal Syriatel and Jabal Ma'ar in Western Palmyra
sve: SyrianCivilWarReddit1400 Square Kilometers, 196+ Villages, taken since the start of Hasakah Offensive
-
solar7
#463 Re: Sirija vol. 2
Jes da oni mogu a da ne citiraju.Uglavnom slabi citati,manje vise spamanje teme i trolanje,a recimo jedan dobar citat je od garde,a odgovor na njega bi moga biti;zato sto je sad kasnohusein_kapetan wrote:Po hiljaditi put ponavljam.. i necu prestati.. NEMOJTE BOLAN CITIRATI NITI ODGOVARATI na ovo.. stavlja vas u istu ravan sa ovim..ili mozda to zelite..??salik79 wrote:RepublikanskaGarda wrote:Kako ti ne dosadi ponavljat te gluposti čovječe Božiji, pa ako su zaljevske zemlje za Assada, ako je SAD za Assada, ako je Assadova Sirija najbolji Izraelov susjed ako je Jordan za Assada, ako je Iran za Assada, ako jeRusija za Assada, ako je licemjerna međunarodna zajednica za Assada zašto rat još traje, zašto pobuna nije završila 2011. kao što završila ona 1982., pa nemoj ljudima vrijeđat intelegenciju.
Iskulirat ce te kao da nista nisi napisao
- Co0l
#464 Re: Sirija vol. 2
Napade izvelo šest borbenih aviona smještenih u Turskoj
AMERIKANCI UDARILI TAMO GDJE NAJVIŠE BOLI: U zračnom udaru uništeno 116 ISIL-ovih cisterni punih nafte
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/205425/amerik ... TVE9E.dpuf
- DuckZz
#465 Re: Sirija vol. 2
Za grad Raqqu se vode intenzivni planovi, treninzi i pripreme. Ofanziva će biti pokrenuta početkom naredne godine. Pobunjenici do tada imaju 3 mjeseca pripreme, regrutacija i treninzi su u toku. Vodeća grupa u ofanzivi će biti grupa Jabhat Thuwar Raqqa, do sada imaju najmanje 5 000 pripadnika, većina sa dvosedmičnim završenim treningom, upotreba oružja i osnovno kretanje, sve ostalo će biti naknadno uvedeno.Kikibombona wrote:Moze biti da ce okruziti grad i tu formirati odbranu. Za YPG je vazno da Peshmerge uzmu Al-Baaj u Iraku i tako prekinu svaku vezu irackog dijela hilafeta sa Shadadijem. Mada, padom Singala ta veza je klimava, al eto... imaju neke kozije stazice...DuckZz wrote:
Slika je stara 6 mjeseci. Nebitno.
Cilj je da se osigura grad Hasaka i njena okolina. Grad Shadadi sam po sebi je apsolutno nebitan, kao i Raqqa, a znam da ni jedan ni drugi grad neće zauzeti. Što se tiće grada Raqqe, već postoje detaljni planovi i bit će zauzet naredne godine u velikoj ofanzivi, objavit ću na twitteru detalje.![]()
Mada, zasto Ameri salju sada oruzje ako ce ubrzo stati?
Raqqa?
Ne znam kako sa to malo pobunjenika planiraju na Raku. A Kurdima koliko znam jos nista nisu obecali zauzvrat...
Al jebo Raqqu, puno je zanimljivije šta će biti na sjeveru Alepa.
Ako si primijetio, vjerovatno nisi, to da se ova grupa ustvari zove Liwa Thuwar Raqqa (Raqqa brigada), dok na snimku ispod koriste novo ime, Jabhat (ili u prijevodu fronta, možemo zakljuciti da više nisu brigada, msm prije jesu bili, pa im je broj opao na 100 u Kobanu, ime su zadržali da bi ga sad skroz promijenili)
Na snimku ispod se vidi 500 novih pripadnika koji su završili sa treningom.
Na snimku ispod se vidi konvoj pobunjenika na sjeveru Raqqe, jednostavno kolona bez prestanka, ne moraš brojat da bi shvatio koliko ih ima. Ponovo se koristi ime Jabhat Thuwar Raqqa, umjesto "Liwa", time žele pokazati da i da jesu brigada, više to nisu.
Imao sam na facebooku intervju sa osobom koja se nalazi u gradu Tell Abyad, i usto vrijeme je zadužen za neke dokumente koje pobunjenici objavljuju za medije. Veoma je pouzdan, poslao je također slike koje prikazuju trening pobunjenika, brojevi se ne mogu potvrditi samo po slikama ali pokazuju barem 50% od onoga što je napisao, što znaci da je vjerovatno istina.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.71 ... 9&z=16&m=b

- Kikibombona
#466 Re: Sirija vol. 2
Ranije sam pisao kako su se borci iz krscanske MFS zalili kako od americkih udara gine veoma mali broj ISILovaca...
Evo sta su mutanti patentirali
http://isis.liveuamap.com/en/2015/16-no ... vers-which
Aluminijska zastita, da ih ne provale 'saveznicki' avioni
Evo sta su mutanti patentirali
http://isis.liveuamap.com/en/2015/16-no ... vers-which
Aluminijska zastita, da ih ne provale 'saveznicki' avioni
- jao_situacije
#467 Re: Sirija vol. 2
ovo mora biti ona termo deka, ako radi
aluminijum ne funkcionira
aluminijum ne funkcionira
- apsidejzi
#468 Re: Sirija vol. 2
Naravno. Iz sedmice u sedmicu cijena nafte pada. Amerikanci smanjuju broj rigova a zalihe im se od nekud konstantno povecavaju. Kompletna vozna sezona prosla a oni iz sesm7ce u sedmicu samo gomilali zalihe. Znam, trgujem na berzi pa pratim situaciju...Challenger__ wrote:Laž. Turska, Izrael (preko Turske) Exon i British Petroleum, te jedna zajednčka tursko-židovska kompanija su bili najveći kupci "ISIL-ove nafte". Sad će kupovati od Rusa i Irana, vozdra "ISIL".sarajevoxxxx wrote:Sto se tice nafte, većinu energenata režim kupuje od Isila.
- jao_situacije
#469 Re: Sirija vol. 2
https://en.wikipedia.org/wiki/Iraq_oil_law_(2007)
kako li je ovo moguće
mora da je buš unajmio one indijance da plešu naftni ples pa da im se povećaju naftne rezerve
- jao_situacije
#471 Re: Sirija vol. 2
teorija zavjerepasha078 wrote:Ako hoces odgovor na to pitanje moras navesti odakle ti taj graf da procitamo kako je konstruiran.jao_situacije wrote:
https://en.wikipedia.org/wiki/Iraq_oil_law_(2007)
kako li je ovo moguće
mora da je buš unajmio one indijance da plešu naftni ples pa da im se povećaju naftne rezerve
A inace, sta je tu cudno? Graf obuhvata preko 100 godina, neke od tih rezervi se trose, te ide dolje a nekad se otkrivaju nove pa ide gore....
slučajno su se potrefile godine
apsolutno nikakve veze nema eksploatacija iračke nafte sa porastom američkih rezervi
zalihe rastu iz godine u godinu, indijanci plešu naftni ples 24/7
US proven oil reserves were 26.5 billion barrels (4.21×109 m3) as of 2011. The 2011 data represent a 39% increase in proved reserves since 2008
ovo su podaci US Energy Information AdministrationProven oil reserves in the United States were 33.4 billion barrels (5.31×109 m3) of crude oil as of the end of 2013, excluding the Strategic Petroleum Reserve. The 2013 reserves represent a 75% increase in proved reserves since 2008
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
- arman1
#473 Re: Sirija vol. 2
Homs: Hadat sjeverno od Mahina pod kontrolom sirijskih snaga.
- arman1
#474 Re: Sirija vol. 2
Provincija Homs: SAA napreduje prema Palmiri sa zapadne strane
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#475 Re: Sirija vol. 2
Breaking: Syrian Army enters Humaymah Al-Kabeera in east Aleppo after fierce clashes with ISIS this morning
Hezbollah is determined to reach Kafraya and Al-Fou'aa in order to liberate these towns - 17km left to go
Jaysh Al-Islam is in trouble at the strategic Marj Al-Sultan Airbase in Damascus - Syrian Army captures Al-Ruhba
Syrian Armed Forces launch massive military operation to liberate Maheen from ISIS in east Homs
što se mene tiče enklave su najbitnije onda Idlib pa Palmira...
tek onda Deir ez zor ili kako već pa se vratiti na alepo... ali ja nisam vojni stručnjak niti imam ikakvog znanja iz tog polja samo ljudski i moralno gledam
Hezbollah is determined to reach Kafraya and Al-Fou'aa in order to liberate these towns - 17km left to go
Jaysh Al-Islam is in trouble at the strategic Marj Al-Sultan Airbase in Damascus - Syrian Army captures Al-Ruhba
Syrian Armed Forces launch massive military operation to liberate Maheen from ISIS in east Homs
što se mene tiče enklave su najbitnije onda Idlib pa Palmira...
tek onda Deir ez zor ili kako već pa se vratiti na alepo... ali ja nisam vojni stručnjak niti imam ikakvog znanja iz tog polja samo ljudski i moralno gledam