zg1911 wrote: ima li ovdje fanova grateful deada i allman brothers banda? u zadnjih godinu dana najčšće slušah baš njih. a inače nisam fan dugačkih pjesama i gitarofašistai.
gdje njih izvuce
dobar izraz - gitarofašista
Moderator: _BataZiv_0809
zg1911 wrote: ima li ovdje fanova grateful deada i allman brothers banda? u zadnjih godinu dana najčšće slušah baš njih. a inače nisam fan dugačkih pjesama i gitarofašistai.
Šta fali bucki? Ako gledam isključivo izgled, Adele mi je bolja za hrvanja.zg1911 wrote:više priznam adele jer računam da je manje postigla na osnov izgleda. bzvz su i jedna i druga. ko da usporedjujemo prljavo kazalište i parni valjak.
ima li ovdje fanova grateful deada i allman brothers banda? u zadnjih godinu dana najčšće slušah baš njih. a inače nisam fan dugačkih pjesama i gitarofašistai jedni i driugi jamaju do beskonačnosti i u pravilu što duže traje to mi je bolje (a ja šatro punker
). i jedni i drugi sviraju nekakav mix rocka, contrya, bluesa i jazza. allman brothesima se tu može dodati još i southern rock, kojem su i začetnici i najeminentiniji predstavnici, a grateful deadu folk i psihodeliju (ipak su iz san francisca). zanimljiva sličnost ova dva benda jest i to da su oba imala po dva bubnjara.
grateful dead su osnovani 65., allman brothersi 69. oba benda najbolje albume snimaju koncem 60-ih i početkom 70-ih.. kod grateful deada to su live/dead, anthem of the sun, workingman's blues, american beauty i europe 72 a kod abb-a su to debut allman brothers band, idlewid south, eat a peach, live at fillmore east i brothers and sisters.
duša ova dva benda su dva sjajna gitarista - simpatični ekscentrik jerry garcia i duane allman. jerry je poznatiji pa ću malo o potonjem. duane mi je najbolji gitarist kojeg sam čuo. poginuo je 71. u 24. godini života. do tad, je osim na prvih 4 albuma matičnog mu benda svirao kao pridruženi član benda i na najboljem claptonovom album derek and the dominos - layla and other assorted love songs, na kojem je zasjenio i samog claptona, te na hrpi ploča kao session gitarist. jedna od tih je i obrada hey jude u verziji wilsona picketta. clapton kaže da je morao stati sa strane kad čuo tu pjesmu na radiju u vožnji, zatim nazvati nekog iz svoje diskografske kuće da mu saznaju tko svira tu gitaru. nedugo zatim je u miamiju otišao na koncert abb-a te nakon toga tražio da ga se upozna s allmanom kojem je prvo predložio da dođe snimati s njim (što je ovaj prihvatio), a zatim i da se pridruži bendu kao punopravni član (što je duane odbio). al eto jebiga, motociklistička nesreća ga je koštala života. ostao je upamćen kao najveći slide gitarist, te jedan od najboljih gitarista uopće.
oba benda preporučam slušati na live snimkama. live at fillmore east mi je najbolji live album uopće, a i grateful deadovi liveovi live/dead i europe 72 su pri samom vrhu.
grateful dead su mi odavno poznati, ali allman brotherse sam otkrio tek ima nešto više od godinu dana, tako da je oduševljenje relativno svježeBloo wrote:zg1911 wrote: ima li ovdje fanova grateful deada i allman brothers banda? u zadnjih godinu dana najčšće slušah baš njih. a inače nisam fan dugačkih pjesama i gitarofašistai.
![]()
![]()
![]()
gdje njih izvuce
dobar izraz - gitarofašistanemoj tako..oni solirajuuuuu (to ja zovem onanisanje na gitari)
šta fali? pa ništa, ima i viška hahadale cooper wrote:
Šta fali bucki? Ako gledam isključivo izgled, Adele mi je bolja za hrvanja.![]()
Ja se bojim da bi polomio Taylor, onako svu krhku.
![]()
Workingman's Dead & American Beauty za pobjedu! Začetci Americane uz prvih par albuma The Band-a.
Što se tiče Allmana, prva dva albuma + Fillmore East. Istina da su oba benda ekscelirala uživo.
Istina je takođe da moram da budem raspoložen da slušam te improvizirane jamminge. Ne sjeda
mi to baš uvijek.
Ne seri, od viška glava ne boli.zg1911 wrote:šta fali? pa ništa, ima i viška hahadale cooper wrote:
Šta fali bucki? Ako gledam isključivo izgled, Adele mi je bolja za hrvanja.![]()
![]()
Workingman's Dead & American Beauty za pobjedu! Začetci Americane uz prvih par albuma The Band-a.
Što se tiče Allmana, prva dva albuma + Fillmore East. Istina da su oba benda ekscelirala uživo.
Istina je takođe da moram da budem raspoložen da slušam te improvizirane jamminge. Ne sjeda
mi to baš uvijek.
šalim se, nisam mislio reći da je adele ružna, samo da swift kod većine bolje kotira
razumijem ovo s raspoloženošću. meni je tako sa dosta izvođača. od gore spomenutog hendrixa čiji zvuk gitare mi često grebe uši, do pink floyda koji mi katkad dođu ko budali šamar, al većinom nemam živaca slušat ih. a tako je i sa milesom davisom, johnom coltraneom i ostatkom jazz velikana
dobro, vidim da se nebi posvadjali koji ce kojudale cooper wrote:Ne seri, od viška glava ne boli.zg1911 wrote:šta fali? pa ništa, ima i viška hahadale cooper wrote:
![]()
mi to baš uvijek.
šalim se, nisam mislio reći da je adele ružna, samo da swift kod većine bolje kotira
razumijem ovo s raspoloženošću. meni je tako sa dosta izvođača. od gore spomenutog hendrixa čiji zvuk gitare mi često grebe uši, do pink floyda koji mi katkad dođu ko budali šamar, al većinom nemam živaca slušat ih. a tako je i sa milesom davisom, johnom coltraneom i ostatkom jazz velikana![]()
![]()
![]()
Pretpostavljam da sve zavisi o kakvoj je muzici/albumu riječ. Recimo ni Davisovi, ni Coltraneovi albumi nisu svi isti.
Kind Of Blue i A Love Supreme su meni lično poprilično pitki i pristupačni albumi koji se mogu češće nabaciti na/u
gramofon/cd. Neki drugi su opet malo teži i zahtjevaju više pažnje i koncentracije za slušanje.
pa dvoumila sam se dal da stavim satana panonskog il đubrivo, kontam ramonesi su najlakši za provaritizg1911 wrote:di baš najdosadniju (od ovih popularnijih) pjesmu ramonesa?![]()
meni su kao gitaristi odlični johnny marr iz smithsa i peter buck iz rem-a. i mick jones iz clasha
annoy wrote:Ova rasprava o izgledu Adele i Taylor me nagoni da napišem jedan čisto hormonalni post o najseksi glazbenicima, al kontrolirat ću se
Kad solo odsviras da nije predug a da zvuci lijepo - onda je to solo.annoy wrote:Pridružujem se onima koje gitarska sola ne bacaju u ekstazu. Više sam fan nekih masnih rifova
u tom slučaju biram pet semataryBloo wrote:pa dvoumila sam se dal da stavim satana panonskog il đubrivo, kontam ramonesi su najlakši za provaritizg1911 wrote:di baš najdosadniju (od ovih popularnijih) pjesmu ramonesa?![]()
meni su kao gitaristi odlični johnny marr iz smithsa i peter buck iz rem-a. i mick jones iz clasha
nikad od tebe pankerzg1911 wrote:
u tom slučaju biram pet sematary
eh, pa i vrijeme je da se pocnem ponasat u skladu s godinama. istina bog, nikad nisam ni volio taj punk koji slusaju punkeri koji se oblace ko punkeriBloo wrote:nikad od tebe pankerzg1911 wrote:
u tom slučaju biram pet sematary
Zadnji put kad sam provjerila, nemam 13 godinazg1911 wrote:
sve 5 sve dok ne spomeneš onog ljigavca iz maroon 5
haha odmah izvukla kandzeannoy wrote:Zadnji put kad sam provjerila, nemam 13 godinazg1911 wrote:
Samo ću ovo ostavit ovdje i odoh ovulirat dalje
annoy wrote:Zadnji put kad sam provjerila, nemam 13 godinazg1911 wrote:
Samo ću ovo ostavit ovdje i odoh ovulirat dalje
Ipak je interesantno da je samo jedan clan, uglavnom kljucni clan benda, nastradao kod svih pobrojanih. Grateful Dead mozemo dodati na listu.dale cooper wrote:Kao što rekoh to su samo naklapanja. I to ne samo konzervativaca koje sam gore spomenuo nego i paranoičnihZastozato wrote:Treba pogledati sta muzicari kazu o sebi. Ovakvih videa koliko zelis na youtubu.
http://www.youtube.com/watch?v=45vfvn6yvTA
Postoji zanimljiva teorija, koja uopce ne mora biti ni blizu istine, a to je da su svi veliki bendovi napravili pakt sa sotonom za uzvrat da bi postali slavni. Tu su medju prvim Bitlsi, Stonsi, Zeppelin, The Who, da ne nabrajam. Oni su morali zrtvovati po jednog svog clana. Interesantno, u svim ovim i nekim drugim bendovima iz tog vremena, a i u nekim bendovima kasnije, jedan clan je umro od predoziranja, alkohola, nasilno, pa i misteriozno. Bilsi - John Lennon, a da ne govorimo o Paul Mccartniju i njegovoj takozvanoj smrti 1966. U septembru 1969 se pojavila glasina za njegovu smrtu nakon sto su fanovi Bitlsa pronasli razne znakove u pjesmama, na omotima albuma, itd. Ko zna zbog cega bi Bitlsi radili tako nesto, ali ova teorija zrtvovanja moze dati odgovor. Bitlsi su se raspali odmah poslije glasina o Paulovoj smrti. Drugi bendovi koji su izgubili jednog clana: Rolling Stones - Brian Jones, Led Zeppelin - John Bonham, The Who - Keith Moon, The Doors - Jim Morrison, Jimmi Hendrix, Janis Joplin, Queen - Freddie Mercury. Po jednog clana su izgubili AC DC, Nirvana, RHCP, Pink Floyd (na neki nacin). Veliki broj muzicara se povezuje sa Aleister Crowley-im, okultistom i astrologom, kojeg neki smatraju osnivacem modernog sotonizma. Black Sabath je napisao pjesmu posvecenu njemu.
ljubitelja teorija zavjere. Mnogo jednostavniji i realniji odgovor na smrti ljudi kao što su Bonham, Moon, Morrison ili
Hendrix je njihov životni stil.
Jimmy Page jeste bio ljubitelj okultnog i fan Aleister Crowleya, ali to je daleko od toga da je satanist koji je prodao
dušu za slavu.
Meni je sve Francusko sexy.Bloo wrote:daleee
jel da je ova pjesma seksi
ali ovo je nekako specijalno seksidale cooper wrote:
Meni je sve Francusko sexy.![]()
Dobra pjesma.

Gaženje bi bilo obostrano.Bloo wrote:ali ovo je nekako specijalno seksidale cooper wrote:
Meni je sve Francusko sexy.![]()
Dobra pjesma.![]()
dođi da ti noge izgazim