Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Smrcak15

#451 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Lavabo wrote:Sve u svemu, dzennet/raj mi se čini priličito dosadnim za živit.Život na zemlji i jeste takav što u njemu imamo kako dobrih tako i loših stvari, i to je ono valjda što ga čini životom ako se tako može reći.
Takav "život" u raju, ili kako se već zove stanje u kojem se nalaziš tamo, meni uglavnom ne daje nikakvu asocijaciju na nešta prirodno, više nešta iscenirano, neprirodno, ja na takvom opisanom mjestu jednostavno ne bih se mogao vidjeti, život opisan kao u nekom inkubatoru, gdje možeš da imaš šta god hočeš, gdje je "život" u nekom perfektnom stanju, ja se jednostavno ne bih mogao da vidim na takvom mjestu.
nemoze biti dosadan kad se nema tog osjecaja tamo, osjecaj dosade tamo ne postoji

druga stvar preferirati uzivanja ovog svijet i njegove mahane naspram dznnetskih uzivanja jeste isto kao kad bi preferirali da se kupamo u ovome
Image

naspram ovdje
Image
ja na takvom opisanom mjestu jednostavno ne bih se mogao vidjeti, gdje je "život" u nekom perfektnom stanju, ja se jednostavno ne bih mogao da vidim na takvom mjestu
znaci preferiras patnju nad uzivancijom,

nemogu da shvatim da ako neko ima mogucnost da dobije sta pozeli pa to odbije i drzi se neceg drugog koje je puno mahana i problema, neshvatljivo

tamo ti se pruza mogucnost, da budes zajedno sa svojom familijom vjecno, da se u blizni jedno drugog

naspram ovog svijeta gdje smrt rastavlja
Smrcak15

#452 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

zagortenej wrote:Arapi krenuli da osvajaju svijet i usput da šire islam. Da bi stimulisali svoje borce izmisle hadise kako ce, ako doticni poginu na Allahovom putu, a osvajanje svijeta to podrazumijeva, postati šehidi i imati najveće stepene u dzennetu, izmedju ostalog i 72 hurije. Na taj način su dobili neustrasive borce.
Zato je Halid ibn Velid, prije bitke sa Perzijancima, rekao da dolazi sa vojskom koja više voli poginuti nego živjeti.
drugim rijecima se optuzio poslanika za laz, i da je manipulator

de mi reci, zbog cega je to zelio siriti islam koji se kosio sa normama tadasnjih arapa, koji je isao uz kosu sa njihovim nacinom zivota?
Smrcak15

#453 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Hakiz wrote: Stani. Ne osporavam ja da u raju čekaju 72 djevice. Ti si taj koji tvrdi da to nije bukvalno, nego da te 72 djevice simbolizuju vrijednost, da to nisu stvarne žene. Ja samo sumnjam da ti možeš to tvrditi. Moguće je da si u pravu. Ali, moguće je da jesrte bukvalno, da to stvaron jesu 72 djevice, žene. Kako ti znaš da to šta piše nije bukvalno tako?
nemoze biti nista drugo do ono sto je spomenuto, samo moze biti bolje nego sto smo zamislili a ne da govori o zenama, a ono sasvim nesto drugo u pitanju, to je onda varanje, a Bog je daleko od toga da vara
zagortenej

#454 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by zagortenej »

Smrcak15 wrote:
zagortenej wrote:Arapi krenuli da osvajaju svijet i usput da šire islam. Da bi stimulisali svoje borce izmisle hadise kako ce, ako doticni poginu na Allahovom putu, a osvajanje svijeta to podrazumijeva, postati šehidi i imati najveće stepene u dzennetu, izmedju ostalog i 72 hurije. Na taj način su dobili neustrasive borce.
Zato je Halid ibn Velid, prije bitke sa Perzijancima, rekao da dolazi sa vojskom koja više voli poginuti nego živjeti.

de mi reci, zbog cega je to zelio siriti islam koji se kosio sa normama tadasnjih arapa, koji je isao uz kosu sa njihovim nacinom zivota?
Gdje sam ja spomenuo Poslanika a.s? Ovi poslije njega su pravili hadise.
Smrcak15

#455 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

zagortenej wrote:
Smrcak15 wrote:

Gdje sam ja spomenuo Poslanika a.s? Ovi poslije njega su pravili hadise.
Nije tacno, hadisi su cak zapisivani za vrijeme poslanika.
Lavabo

#456 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Lavabo »

Smrcak15 wrote: nemoze biti dosadan kad se nema tog osjecaja tamo, osjecaj dosade tamo ne postoji
Eissss sad, sta mi reče.
Smrcak15 wrote: druga stvar preferirati uzivanja ovog svijet i njegove mahane naspram dznnetskih uzivanja jeste isto kao kad bi preferirali da se kupamo u ovome
...
naspram ovdje
...
Pa vidiš opet ti pokazuješ te druge nijanse, zar se ne spominje da čovjek u svom životu treba da bude skroman i da uživa u onome što ima, onda opet se stvara taj kontrast gdje u raju ti dobiješ ono što ti ne treba, ne znam zažto bi ja u raju tražio nešta više kad sam u životu bio skroman i sretan sa onim što imam.
Smrcak15 wrote: znaci preferiras patnju nad uzivancijom

nemogu da shvatim da ako neko ima mogucnost da dobije sta pozeli pa to odbije i drzi se neceg drugog koje je puno mahana i problema, neshvatljivo

tamo ti se pruza mogucnost, da budes zajedno sa svojom familijom vjecno, da se u blizni jedno drugog

Ma kakav je to život gdje dobiješ šta god poželiš, normala da je dosadan, ja to gore vise vidim patnju nego ovo ovdje.
Ono kuhaš gore grah i u po frke skontaš da možeš da poželiš već napravaljen grah, e o tome ti pričam.
Smrcak15

#457 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Lavabo wrote:
Smrcak15 wrote: nemoze biti dosadan kad se nema tog osjecaja tamo, osjecaj dosade tamo ne postoji
Eissss sad, sta mi reče.
Smrcak15 wrote: druga stvar preferirati uzivanja ovog svijet i njegove mahane naspram dznnetskih uzivanja jeste isto kao kad bi preferirali da se kupamo u ovome
...
naspram ovdje
...
Pa vidiš opet ti pokazuješ te druge nijanse, zar se ne spominje da čovjek u svom životu treba da bude skroman i da uživa u onome što ima, onda opet se stvara taj kontrast gdje u raju ti dobiješ ono što ti ne treba, ne znam zažto bi ja u raju tražio nešta više kad sam u životu bio skroman i sretan sa onim što imam.
Smrcak15 wrote: znaci preferiras patnju nad uzivancijom

Ma kakav je to život gdje dobiješ šta god poželiš, normala da je dosadan, ja to gore vise vidim patnju nego ovo ovdje.
Ono kuhaš gore grah i u po frke skontaš da možeš da poželiš već napravaljen grah, e o tome ti pričam.
poenta da se bude skroman na ovom svijetu jeste zato sto ako dobijemo vise nego sto trebamo mozemo postati oholi, i lahko upadati u grijehe, a jos lakse da zaboravljamo na Allaha i onaj svijet za koji se trebamo pripremati, zato se trazi skromnost ovdje, jer je to put do raja.

zato budi skroman ovdje i uzivaj sto imas, a tek u Raju ces da imas sto pozelis jer tamo nije potrebna skromnost je nemozes upadati u grijehe niti zaboravljati na Allaha, niti da se oholis jer sve negativnosti ce se skloniti iz covjeka prilikom ulaska u Raj
ne znam zažto bi ja u raju tražio nešta više kad sam u životu bio skroman i sretan sa onim što imam.
jesi li ti uopste svjestan sta znaci Raj i koliko je to izazovno mjesto, jesi li svjestan da ce covjek direktno Allaha u lice lagati na sudnjem danu samo zbog jednog drveta u Raju, ne da bi usao u Raj nego zbog jednog drveta u raju zbog svoje izazovnosti i ljepote, samo da se bude u blizini

pa pogledajmo hadis taj hadis

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: "Posljednji džennetlija bit će čovjek koji će s teškom mukom prelaziti Sirat ćupriju, padat će i posrtati, pa opet ustajati sve dok na kraju ne pređe preko Džehennema. Kada pređe preko Sirat ćuprije, okrenut će se i reći: 'Neka je slavljen Allah koji me je spasio od tebe! Zaista mi je Allah podario što nikome nije.' Zatim će pred njim niknuti stablo, pa će on reći: 'Gospodaru, daj da se sklonim pod ovo stablo i da uživam u njegovoj hladovini i njegovim izvorima!' Allah će mu odgovoriti: 'Robe Moj, ako ti podarim to stablo i njegove blagodati, možda ćeš tražiti još nešto?'

Čovjek će reći: 'Ne, Gospodaru, obećavam da neću ništa drugo tražiti!' I dok on bude uživao u blagodatima tog stabla, niknut će drugo stablo, još ljepše od prvog. Kada to vidi, čovjek će reći: 'Gospodaru, podari mi i ovo stablo da uživam u njegovoj hladovini i njegovim izvorima.' Allah će mu reći: 'Zar nisi obećao da nećeš ništa više tražiti?! Ako ti podarim i to stablo, možda ćeš tražiti nešto drugo?' Čovjek će odgovoriti: 'Gospodaru, neću ništa više tražiti.' Dok bude uživao u blagodatima tog stabla, Allah će dati da nikne treće stablo pored džennetske kapije. Kada ugleda i to stablo, čovjek će reći: 'Gospodaru, podari mi još ovo stablo!' Allah će mu reći: 'Zar nisi obećao da nećeš tražiti ništa više?! Ako ti dam to stablo, možda ćeš tražiti nešto drugo?' Čovjek odgovori: 'Gospodaru, neću tražiti ništa drugo!' Kada se nastani kod tog stabla, čut će glasove stanovnika Dženneta, pa će reći: 'Gospodaru, uvedi me u Džennet!' Allah će mu reći: 'Zar nisi obećao da nećeš tražiti ništa više?!'

Zatim će mu biti rečeno: 'Uđi u Džennet!' On će reći: 'Kako da uđem kada su ljudi zauzeli svoja mjesta i svoje posjede?' Allah će mu reći: 'Jesi li zadovoljan da ti dam u Džennetu onoliko koliko je jedan od zemaljskih vladara i careva posjedovao na dunjaluku?' Odgovorit će: 'Zadovoljan sam.' Allah će mu reći: 'Tebi pripada pet puta toliko.' On će ponovo reći: 'Zadovoljan sam, Gospodaru!' Allah će mu reći: 'Trebi pripada deset puta toliko i sve ono što poželiš.' Zatim će mu Allah reći: 'Poželi!' On će govoriti svoje želje, pa kada mu ponestane želja, ući će u svoj dvorac među hurije koje će mu reći: 'Hvala Allahu koji te je oživio za nas i nas za tebe', a on će odgovoriti: 'Allah nikome nije dao ono što je meni podario!'"
(Muslim)

ako je Ovako izazovno samo jedno drvo iz Raja da je covjek spreman lagati Allaha u lice samo da bi ga priblizio tom drvetu, sta onda reci za cijeli Raj i ostale njegove sharmantne ocaravujce blagodati?

Ono kuhaš gore grah i u po frke skontaš da možeš da poželiš već napravaljen grah, e o tome ti pričam
:lol: ali nema osjecaja dosade, i kako ces onda osjecati nesto sto nepostoji, taj osjecaj dosade ne postoji

znaci tebi bi bilo dosadno da si

vjecno mlad 33 godine, nikad neces umrijeti, nema nikakvih negativnosti, bolesti, depresije, dosade, samo sreca i zadovoljstvo, imas sve sto pozelis, familija ako je zasluzila raj i oni ce biti sa tobom u tvojoj blizini, Raj je velik koliko univerzum je velik. Lijepe zene, dobra hrana i pice, mirisove koji ocaravaju , emocije i osjecaji koje nikad nisi osjetio prije na zemlji
Smrcak15

#458 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Lavabo wrote:Ma kakav je to život gdje dobiješ šta god poželiš, normala da je dosadan, ja to gore vise vidim patnju nego ovo ovdje.
jednostavno nemogu da svarim ovo sto si napisao, nemogu da vjerujem svojim ocima, ovo moram da vizualizujem slikama da svima nama pokazem imali to logike

znaci ti preferiras ovaj svijet koji je pun mahana, bolesti, siromastva, nepravde na svakom koraku, jedes neku hranu razbolis se od nje, pijes alkohol radi uzivanja a poslije povracanje i glavobolja, ubistva, kradje, depresije, strahovi, gubitci dragih osoba (kakav li je samo osjecaj majke kad izgubi dijete od 3 ili 4 godine) , razocarenja, i mnogo toga jos tebi je sve to ok i radije bi u takvom svijetu zivio

naspram Raja koji ti se nudi da dobijes ako samo budes poslusan Bogu a ta poslusnot Bogu netreba nego treba tebi jer ti imas koristi od nje a ne Bog.

znaci sporedimo te negativnost ovoga svijeta sa rajem gdje nema tih negativnost, nego sve naj naj

mlad, nikad star, zdrav nikad bolestan, sretan i zadovoljan nikad depresivan i da ti je dosadno, nema zalosti, zavisti, mrznje itd biti uz clanove familije ponovo nakon sto vas je smrt rastavila, znati da je gospodar svih svjetova Allah zadovoljan sa vama, znas da neces nikad umrijeti niti izaci iz Raja. Dobijes sve sto pozelis i jos vise jer tvoje zelje su male naspram sta sve ima u Raju, isto kao kad bi pustinjski covjek koji nije izasao iz pustinje nikad pitao sta bi najvise volio, rekao volio bi da imam dosta stoke, da imam pitke vode na dohvat ruke, itd znaci njegove su zelje male zato sto je limitran prostorom i u spoznaji da ima daleko ljepsih stvari na svijetu.

dali bi radije zivio na ovakvom mjestu sa svim pratecim gore navedenim negativnostima i jos mnogo toga
Image

ili bi volio u Raju, (kad bi ovakav izgledao, mada je daleko ljepsi nego sto ove slike zemaljske pokazuju), pa cak i kad bi Raj bio ovakav ali samo vjecan da nikad neces izaci iz njega onda bi se vrijedilo boriti za to, a znamo da je vjecan i da je daleko ljepsi nego ovaj svijet

ili bi volio ovdje da zivis u lijepoj prirodi

Image
Image
Image
Image

medju lijepim zenama
Image
Image

a zene medju lijepim muskarcima
Image

gdje je lijepa hrana
Image
Image

lijepo pice
Image

lijepi mirisi
Image

lijepe gradjevine
Image

Kad bi Raj izgledao Ovako ali samo da je vjecan vrijedilo bi se boriti za to, ali ne, Raj je daleko ljepsi od ovoga sto imamo na zemlji, ovo su samo blijedi kopije Raja, i prolazna uzivanja dok rajske uzivanja ne prolaze

reci mi gdje bio volio biti u prvom mjestu sa svim pratecim negativnostima ili ovo drugom bez ikakvih mahana i problema medju izivanjem kako psihickom tako i fizickom? Ako i dalje tvrdis da bi volio u prvom gore navednom onda nesto nije uredu sa tobom :D
Lavabo

#459 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Lavabo »

Ja sam se toliko nisko spustio da bi sa tobom o ovakvim stvarima prokomentariso, koje su meni ni manje ni više na nivou bajke i ti si sad tu snašao dovoljno hrabrosti da spomeneš riječ "logika", impresivno.
To što mogu vidjeti kod tebe ja te ova svijet baš ono posmatraš u crnilu, ali evo necu nista oduzet, sve te stvari što si nabrajao i ako dodamo ono što ima lijepog u ovom životu, što ti očito ne želiš da vidiš, i to su one stvari koje život drže u pokretu.
S druge strane život koji ti opisuješ u nekom habitatu gdje čovjek nema straha, gubitka, tuge itd., ja to onda biće više ne bih posmatrao kao čovjek, to je neki onda novi hibrid ako ćemo realno, ja na tom mjestu ne vidim poentu života.
Sa ovim slikama ideš u krajnost, izostavio se iz jednačine "skromnost" na koju sam ja aludirao, ako ćemo ovako onda cu i ja reći da su vjernici po ovom tvom materijalisti.
Ne da mi se više raspravljat, dosadio si mi.
Smrcak15

#460 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Lavabo wrote:Ja sam se toliko nisko spustio da bi sa tobom o ovakvim stvarima prokomentariso, koje su meni ni manje ni više na nivou bajke i ti si sad tu snašao dovoljno hrabrosti da spomeneš riječ "logika", impresivno.
To što mogu vidjeti kod tebe ja te ova svijet baš ono posmatraš u crnilu, ali evo necu nista oduzet, sve te stvari što si nabrajao i ako dodamo ono što ima lijepog u ovom životu, što ti očito ne želiš da vidiš, i to su one stvari koje život drže u pokretu.
S druge strane život koji ti opisuješ u nekom habitatu gdje čovjek nema straha, gubitka, tuge itd., ja to onda biće više ne bih posmatrao kao čovjek, to je neki onda novi hibrid ako ćemo realno, ja na tom mjestu ne vidim poentu života.
Sa ovim slikama ideš u krajnost, izostavio se iz jednačine "skromnost" na koju sam ja aludirao, ako ćemo ovako onda cu i ja reći da su vjernici po ovom tvom materijalisti.
Ne da mi se više raspravljat, dosadio si mi.
koje su meni ni manje ni više na nivou bajke
Allah odgovara iz Kur'ana:

6:25... A kada ti dolaze da se s tobom raspravljaju, govore oni koji ne vjeruju: “To su samo izmišljotine(bajke) naroda davnašnjih!”
To što mogu vidjeti kod tebe ja te ova svijet baš ono posmatraš u crnilu,
ne , absolutno netacno, cak sta vise uzivam daleko vise nego najveci bogatasi na ovom svijetu koji pokusavaju da srecu dokuce kroz alkhol, pare, zene, kockanje drogu ali to je samo zacaran Krug, dok kod mene nemoram nista imati od materiojalnih stvari samo da imam srecu i mir u dusi i ja sam odmah najbogatiji.

habitat kaze, gdje nesto ko Usko i u zatvorenom si stanju

Allah odgoavara na ovo:

Požurite oprostu svoga Gospodara i džennetu čija je širina koliko nebesa i zemlja

znaci velicina univerzuma

samo pogledas kolike su ove zvijezde naspram nase zemlje a koliki je tek univerzum
Image
ja to onda biće više ne bih posmatrao kao čovjek, to je neki onda novi hibrid ako ćemo realno
znaci tebi smeta savrseno stvoreno bice bez mahana a ok je ovaj covjek sad koji je stvoren slabasan, mala bekterija (sejtan baja) kad udje poremetiti ti cijeli zivot a da nepricam o drugim stvarima.
ja na tom mjestu ne vidim poentu života.
sta je za tebe poenta zivota ovdje?

znaci nevidis poentu u nagradi za neko dobro djelo, neko postignuce, gdje onda logika davati nagradu pobjedniku nekog takmicenja?
ako ćemo ovako onda cu i ja reći da su vjernici po ovom tvom materijalisti.
brkas stvari,
Ne da mi se više raspravljat, dosadio si mi
jeli to nemas odgovore pa bjezis iz diskusije :D ne bjezi neka te staces i ovdje :D
ABH017

#461 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

Čuj spustio se nisko da raspravlja o nečemu što mu je na nivou bajki? :-)
Pa profesore, doktore, akademiče, idi izmisli nam šporet na drva, šta si prifatio religije, ko pjan plota.
Nije ti mjesto na forumu, sa nama običnim smrtnicima, već u BANU, SANU ili HAZU. :lol:
nasa

#462 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by nasa »

Istina da moze biti mozda dosadno kad sve imas I prije nego pozelis ali to se desava u obicnim zivotima samo onda kada nemas cilj koji je iznad toga, u zivotu moras imati nesto sto je svojevrsan ideal i cak ako ga ne ostvaris nije vazno, vazno je da posluzilo da predjes odredjen put.
Medjutim dzenet je nesto drugo jer on sam za vjernika jeste cilj.Zamisli da trcis maraton I cilj ti je narvno da pobjedis I onda to uspijes I zadrzis se u tom trenutku pobjede.
Dzenet nije nesto sto ce zadesiti vjernike, biti tu prije nego pozele vec je on rezultat- cilj jednog zivotnog puta.

Eto @lavabo probaj to promatrati iz perspective vjernike koji svoj zivot fakat usmjeri ka tome.
sunceKOtepsija

#463 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by sunceKOtepsija »

nasa wrote:Istina da moze biti mozda dosadno kad sve imas I prije nego pozelis ali to se desava u obicnim zivotima samo onda kada nemas cilj koji je iznad toga, u zivotu moras imati nesto sto je svojevrsan ideal i cak ako ga ne ostvaris nije vazno, vazno je da posluzilo da predjes odredjen put.
Medjutim dzenet je nesto drugo jer on sam za vjernika jeste cilj.Zamisli da trcis maraton I cilj ti je narvno da pobjedis I onda to uspijes I zadrzis se u tom trenutku pobjede.
Dzenet nije nesto sto ce zadesiti vjernike, biti tu prije nego pozele vec je on rezultat- cilj jednog zivotnog puta.

Eto @lavabo probaj to promatrati iz perspective vjernike koji svoj zivot fakat usmjeri ka tome.
mozd bi neki takvi, trkaci zeljeli dzenet gdje ce svaki dan pobjedivat u utrkama :) ili ono kad pozele
Smrcak15

#464 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

sunceKOtepsija wrote: mozd bi neki takvi, trkaci zeljeli dzenet gdje ce svaki dan pobjedivat u utrkama :) ili ono kad pozele
ko je rekao da nece biti nekakve vrste zabave i igre u raju, niko to netvrdi da nece biti, ako ce biti ispunjavanje zelja tako banalnih u nasim ocima kao zelja za sijanjem biljaka a da nebude drugih stvari, znaci sve sto se ne kosi sa normalnoscu i sto je devijatno siguran sam ako covjek pozeli to da ce dobiti u Raju.

AKo ti je zelja za utrkivanjem u nekakvim igrama u Raju dobit ces to.

Allah kaze:
"...u njemu ce biti sve sto duse zazele i cime se oci nasladjuju, i u njemu cete vjecno boraviti" (Az-Zuhruf 71)
Smrcak15

#465 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Tigar77 wrote: Džinovski vrabac koji leti u nebo se označi kao ludilo, ali je zato leteći konj Burak naravno istinit, kao i Noa koji na drvenu barku utrpa sve moguće životinje, Mojsije koji štapom razdvaja mora, Suljo koji priča s mravima i pticama i kontroliše neka čudnovata bića, koja obično vide ljudi tipa mog komšije, koji je gotovo neprestano pod uticajem jedinjenja etanola i čija suza ima 2 promila.
ali je zato leteći konj Burak naravno istinit
a da je Tebe pitam, znas li sta je alstralna projekcija? ako neznas procitaj pa dodji ovdje pa cemo nastaviti na ovu temu
kao i Noa koji na drvenu barku utrpa sve moguće životinje,
neutrpa sve moguce nego samo utrpa domicilne zivotinje poput konja, koza, ovaca, kamila kokosi itd a nikakvih slonova i zirafa ai lavova i tigrova.

Suljo koji priča s mravima i pticama i kontroliše neka čudnovata bića
kad je to sulejman pricao sa mravom, nigdje ne stoji, nego stoji da je cuo razgovor izmedju mrava, znaci Bog ga je osposobio darom da cuje i razumije zivotinje

uostalom dali znas da su tek 2009 potvrdili na vijestima u americi da mravi izmedju sebe akusticno komuniciraju, prije su mislisli da nije akusticna/zvucna komunikacija nego samo hemikalijama

evo pogledaj, cak je i na vijestima bilo o tome
Tigar77

#466 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Tigar77 »

:lol: :lol: :lol: U pravu si, bio sam u tami beznađa, sad sam prosvijetljen..

A sad ozbiljno, ne znam je li ti iko rekao, ali ti je potrebna stručna pomoć i nemam namjeru ulaziti u neku diskusiju s tobom, bez obzira da li si vanserijski trol ili stvarno vjeruješ u ovo pišeš, nemam vremena i volje da se detaljnije pozabavim produktima tvog uma, dovoljno mi je da vidim 300+ postova nebuloza, a vjerovatno si i klonirani profil, takvi ne odustaju.
ABH017

#467 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

Tigar77 wrote:Naprosto uživam u razumijevanju drugih koje imaju tolerantni vjernici, naročito kad imaju barem mizeran društveni uticaj kao što je moderiranje foruma, tu do izražaja dolazi sva otvorenost prema drugom i drugačijem, naravno u formi banovanja.

Moja NOVA religija je zabranjena i dobio sam suspenziju, vjerovatno jer je označena kao trolovanje, od strane intelektualno oskudne osobe, koja nije uvidjela koncepciju i značaj iste. Ne komentarišem direktno rad moderacije, pošto se i za to odmah dobije ban, ovo je usmjereno na mentalni sklop, zatrovan mrakom neznanja, koji obnaša tu funkciju, uvjeren da je na putu istine.

Tako imamo slučaj da se vodi polemika oko svetog trojstva, da li Isus može biti sam sebi otac, ili je kao Nes 3 u 1, gdje afirmacija tih genijalnih stavova tvrdi da naravno može, zbog božije omnipotencije, koja je opet sama sebi koktradiktorna, dok se negacija poziva na ,,racionalnost'' i kaže, pa naravno da ne može, no zanimljivo je primjetiti da se obje strane slažu oko početne tačke, toga da je dotični, za kojeg još nema ni konkretnih dokaza da je postojao, začet bez sexualnog odnosa, i onda se takmiče čija je iracionalnost racionalnija, što je svakako sama srž racionalnog promišljanja.

Džinovski vrabac koji leti u nebo se označi kao ludilo, ali je zato leteći konj Burak naravno istinit, kao i Noa koji na drvenu barku utrpa sve moguće životinje, Mojsije koji štapom razdvaja mora, Suljo koji priča s mravima i pticama i kontroliše neka čudnovata bića, koja obično vide ljudi tipa mog komšije, koji je gotovo neprestano pod uticajem jedinjenja etanola i čija suza ima 2 promila.

Primjera je jako mnogo, no međutim zaključak je isti, krajnji antagonizam prema svemu što iskače iz vlastite Narnie, prikrivena homofobija najgore vrste, borci za ljudska prava i demokratiju se simbolično 2.2. skupe da traže pravo na hidžab, komad tkanine kojim potvrđuju svoj identitet, a da im je neko prišao jučer i zamolio potpis za prava učmar aga i djevojaka sa otoka Lezbos, koji traže potvrdu svog identiteta, uvidio bi sav raskošni demokratski potencijal, u najboljem slučaju neka ih u svoja 4 zida, a ako se primjeni za maramu, pardon maHramu, to isto, onda je u pitanju uskraćivanje ljudskih prava, islamofobija i šta sve ne.

Uostalom svi su vidjeli kako je prošla tema NOVE religije, na podforumu namijenjenom za religije, gdje se pišu stvari koje impliciraju na niz psihičkih poremećaja, pa i oboljenja, naročito distorzije realnosti, i neometano to čine, dok se ne nađe ,,ludilo'' koje iskače iz mase, ljudima je uskraćena šansa da postanu konvertiti NOVE, jer svi vide da je to apsurdno.
Nemam vremena da ovo sve čitam.
Prosto mi te žao što si prisiljen da sve to čitaš i proživljavaš, kao visoko intelektualno biće, pa samo da ti dam moj glas podrške.
Smrcak15

#468 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Tigar77 wrote::lol: :lol: :lol: U pravu si, bio sam u tami beznađa, sad sam prosvijetljen..

A sad ozbiljno, ne znam je li ti iko rekao, ali ti je potrebna stručna pomoć i nemam namjeru ulaziti u neku diskusiju s tobom, bez obzira da li si vanserijski trol ili stvarno vjeruješ u ovo pišeš, nemam vremena i volje da se detaljnije pozabavim produktima tvog uma, dovoljno mi je da vidim 300+ postova nebuloza, a vjerovatno si i klonirani profil, takvi ne odustaju.
ali ti je potrebna stručna pomoć i nemam namjeru ulaziti u neku diskusiju s tobom
evo ti mi pomozi prosvijetljeni insanu :-) baci na mene malo tvoje mudre sjetlosti neki mi osvijetli put i vidike

i nemam namjeru ulaziti u neku diskusiju s tobom,
pa normalno da nemas kad ti se ponodi odgovor na tvoje optuzbe, i ukaze da to nije bas tako kako ti zamisljas

ili stvarno vjeruješ u ovo pišeš
eto pisem da zabavljam raju, normalno da vjerujem u sto pisem, inace nebi pisao, a kad vjerujem u nesto sto pisem onda znaj da imam i dokaze za svoja vjerovanja, a imas li ti kakve dokaze da moze oboriti ovo sto ja vjerujem
nemam vremena i volje da se detaljnije pozabavim produktima tvog uma,
evo da ti olaksam, izaberi jednu barem stvar koju mislis da moze najlakse obraditi i opovrgnuti pa cemo o tome prodiskutovati da se nebi hvatali u kostac sa svim raznim temama.
Lopov-eliminator

#469 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Lopov-eliminator »

Klonirao se Smrcak15 i to ne jednom. Na IslamBosna je bio Isa, gdje je kovao planove o konverziji ateista na islam ( http://w w w . islambosna . ba/forum/islam/nereligijski-dokazi-postojanja-boga-kako-ubijediti-ateistu-da-bog-postoji/ ) na Klixu je bio prije kao famozni @KotromanichII , suspendovan zbog omalovazavanja druge vjere pa se vratio kao @cackalica83 , koji je opet suspendovan da bi se reinkarnirao u @Chagalj. Nakon suspenzije i @Chagalj , doslo je do reinkarnacije u @Smrcak15 . Mislim da je imao jos neki profil cak i prije cackalice s obzirom da je Chmoljo pospremio cackalicu zbog kloniranja kao jednog od razloga.

Smrcak15 je ideoloski aktivan vec godinama, na forum.hr je bio @Harun pa su ga i tamo suspendovali zbog kontinuiranog krsenja pravila. Doticni ima i svoj YouTube kanal naziva "skakvac" na kojem objavljuje klipove vezane za njegovu ideologiju.
Last edited by Lopov-eliminator on 10/02/2016 22:52, edited 1 time in total.
nasa

#470 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by nasa »

@tigar
Procitala sam i slazem se da ti sigurno nije lako .
Cak sam se i sazalila ali eto moraces se drzati prvila foruma i zaobici komentarisanje moderacije.
Tigar77

#471 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Tigar77 »

Smrčku je stvarno prijeko potrebna pomoć i nemam namjeru diskutovati sa nekim ko ima velike poteškoće da razluči realnost od fikcije, naročito fantazija spomenutih u Kur'anu i zbirci Muhamedovih besjeda, pa tako ne vidi ništa sporno u čovjeku koji razumije komunikaciju mrava, u nekim predajama i priča s njima, također priča s pticama, kontroliše vjetar, gospodari duhovima i šta sve ne.

Da ne ulazim u racionalno-empirijske argumente koji bi to sve pobijali, jer nema svrhe, kao svoje ,,dokaze'' će iznijeti navode upravo iz vrste literature, koja svojim postavkama prkosi zdravom razumu, uz neka naučna istraživanja, koja se mogu nekako uklopiti u sve to, uz dosta anomalija, ali takvi to ne uviđaju i eto veselja.

A što se tiče ovih koji pokušavaju biti ironični, jbg i pokušaj je nešto, barem dokaz da ne ide, naravno ako se presvetoj moderaciji, bez komentarisanja njihovog rada, smije ukazati na disfunkcionalnost i anomalije organa, koji između ostalog rukovodi i tim zadatkom.
Smrcak15

#472 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

Tigar77 wrote:Smrčku je stvarno prijeko potrebna pomoć i nemam namjeru diskutovati sa nekim ko ima velike poteškoće da razluči realnost od fikcije, naročito fantazija spomenutih u Kur'anu i zbirci Muhamedovih besjeda, pa tako ne vidi ništa sporno u čovjeku koji razumije komunikaciju mrava, u nekim predajama i priča s njima, također priča s pticama, kontroliše vjetar, gospodari duhovima i šta sve ne.

Da ne ulazim u racionalno-empirijske argumente koji bi to sve pobijali, jer nema svrhe, kao svoje ,,dokaze'' će iznijeti navode upravo iz vrste literature, koja svojim postavkama prkosi zdravom razumu, uz neka naučna istraživanja, koja se mogu nekako uklopiti u sve to, uz dosta anomalija, ali takvi to ne uviđaju i eto veselja.

A što se tiče ovih koji pokušavaju biti ironični, jbg i pokušaj je nešto, barem dokaz da ne ide, naravno ako se presvetoj moderaciji, bez komentarisanja njihovog rada, smije ukazati na disfunkcionalnost i anomalije organa, koji između ostalog rukovodi i tim zadatkom.
ah sto volim ovakve padobrance koji mi ulijecu u miniran teren
pa tako ne vidi ništa sporno u čovjeku koji razumije komunikaciju mrava, u nekim predajama i priča s njima, također priča s pticama, kontroliše vjetar, gospodari duhovima i šta sve ne.
to razumijevanje komunikacije mrava mu je dar od Boga kome nikad nije prije dat niti poslije

dok nije dosla moderna tehnologija nismo mogli znati jeli mravi ispustaju ikakve zvukove jer ih mi necujemo, jer sa pojacalom tek mozemo da cujemo zvukove
također priča s pticama
sta je cudno pricati sa pticama

i sad ljudi pricaju sa pticama

gospodari duhovima i šta sve ne
ne duhovima nego dzinnima, duh je asocijacija na mrtvu dusu, dok dzinni nisu mrve duse nego demoni

a sa demonima gospodare danasnji madjionicari koji urade kontrakt sa demonima o medjusobnoj suradnji pa im sluze da cine iluzije , dematerijaliziraju stvari, teleportacije, gdje ti mijenja materiju na tvoje oci

jasno madjionicar kaze da ima suradnju sa demonom koji mu pomaze u magiji,

razlika izmedju Sulejmana i njegovog vladanja dzinnima jeste sto je on imao moc nad njima, i nisu trebali nikakvi ugovori o saradnji jer ih je mogao kaznjavati radi neposlusnosti , dok ovi madjionicari danas urade ugovor o saradnji sa njima, gdje moraju raditi odredjene stavri koji njih zadovoljavaju kako bi ustupili svoje usluge.
Da ne ulazim u racionalno-empirijske argumente koji bi to sve pobijali,
da cujem sta imas od argumenata, da vidim jesu li od celika ili od pamuka
nasa

#473 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by nasa »

Tigar77 wrote:Smrčku je stvarno prijeko potrebna pomoć i nemam namjeru diskutovati sa nekim ko ima velike poteškoće da razluči realnost od fikcije, naročito fantazija spomenutih u Kur'anu i zbirci Muhamedovih besjeda, pa tako ne vidi ništa sporno u čovjeku koji razumije komunikaciju mrava, u nekim predajama i priča s njima, također priča s pticama, kontroliše vjetar, gospodari duhovima i šta sve ne.

Pa vjeruj mi i ban ti je ponekad iz istog razloga, da ukaze na disfunkcionalnost i anomalije organa

:D

Ucinilo mi se I da imas smisla za humor, nisam bas vise sigurno ali kako god drzi se dalje teme/a

PS Nisam ni procitala, ne interesuje me...Procitaj pravila foruma I mogucnosti gdje I kako mozes uputiti svoje sugestije I ostalo.
Lopov-eliminator

#475 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Lopov-eliminator »

patriot_1 wrote:Ovdje ima toliko glupih pitanja da mi se zbilja neda trkeljati s tobom.
Eto vidiš, šta sam ti rekao 24 dana ranije:
Lopov-eliminator wrote:Ja sam prilično siguran da nećeš odgovoriti ni kad se vratiš iz Banlanda gdje su te deportovali zbog višestrukog kršenja pravila foruma ali hajde, želim da me demantiraš i pokažeš mi da sam pogriješio kad sam sad napisao da nećeš odgovoriti.
Nisi sposoban da me demantiraš, a i potvrdio si ovaj prvi dio da nećeš odgovoriti ni kad se vratiš iz Banlanda. Ja sam se takvih mentalnih sklopova kao tvoj nagledao pa mi nije bilo teško procijeniti.

Upravo si sada svima dao savjet: kada vidiš neugodno pitanje, ili njih 15, izbjegni odgovor izdavanjem dekreta kojim se ta pitanja proglašavaju glupim.
Upravo onako kako su u vakat crkvene inkvizicije potiskivani neistomišljenici.

Glupa ili ne, to ne mijenja činjenicu da na njih nisi smio odgovoriti, kao što sam i predvidio 24 dana ranije.
Post Reply