Lavabo wrote:Ma kakav je to život gdje dobiješ šta god poželiš, normala da je dosadan, ja to gore vise vidim patnju nego ovo ovdje.
Ono kuhaš gore grah i u po frke skontaš da možeš da poželiš već napravaljen grah, e o tome ti pričam.
jednostavno nemogu da svarim ovo sto si napisao, nemogu da vjerujem svojim ocima, ovo moram da vizualizujem slikama da svima nama pokazem imali to logike
znaci ti preferiras ovaj svijet koji je pun mahana, bolesti, siromastva, nepravde na svakom koraku, jedes neku hranu razbolis se od nje, pijes alkohol radi uzivanja a poslije povracanje i glavobolja, ubistva, kradje, depresije, strahovi, gubitci dragih osoba (kakav li je samo osjecaj majke kad izgubi dijete od 3 ili 4 godine) , razocarenja, i mnogo toga jos tebi je sve to ok i radije bi u takvom svijetu zivio
naspram Raja koji ti se nudi da dobijes ako samo budes poslusan Bogu a ta poslusnot Bogu netreba nego treba tebi jer ti imas koristi od nje a ne Bog.
znaci sporedimo te negativnost ovoga svijeta sa rajem gdje nema tih negativnost, nego sve naj naj
mlad, nikad star, zdrav nikad bolestan, sretan i zadovoljan nikad depresivan i da ti je dosadno, nema zalosti, zavisti, mrznje itd biti uz clanove familije ponovo nakon sto vas je smrt rastavila, znati da je gospodar svih svjetova Allah zadovoljan sa vama, znas da neces nikad umrijeti niti izaci iz Raja. Dobijes sve sto pozelis i jos vise jer tvoje zelje su male naspram sta sve ima u Raju, isto kao kad bi pustinjski covjek koji nije izasao iz pustinje nikad pitao sta bi najvise volio, rekao volio bi da imam dosta stoke, da imam pitke vode na dohvat ruke, itd znaci njegove su zelje male zato sto je limitran prostorom i u spoznaji da ima daleko ljepsih stvari na svijetu.
dali bi radije zivio na ovakvom mjestu sa svim pratecim gore navedenim negativnostima i jos mnogo toga
ili bi volio u Raju, (kad bi ovakav izgledao, mada je daleko ljepsi nego sto ove slike zemaljske pokazuju), pa cak i kad bi Raj bio ovakav ali samo vjecan da nikad neces izaci iz njega onda bi se vrijedilo boriti za to, a znamo da je vjecan i da je daleko ljepsi nego ovaj svijet
ili bi volio ovdje da zivis u lijepoj prirodi
medju lijepim zenama
a zene medju lijepim muskarcima
gdje je lijepa hrana
lijepo pice
lijepi mirisi
lijepe gradjevine
Kad bi Raj izgledao Ovako ali samo da je vjecan vrijedilo bi se boriti za to, ali ne, Raj je daleko ljepsi od ovoga sto imamo na zemlji, ovo su samo blijedi kopije Raja, i prolazna uzivanja dok rajske uzivanja ne prolaze
reci mi gdje bio volio biti u prvom mjestu sa svim pratecim negativnostima ili ovo drugom bez ikakvih mahana i problema medju izivanjem kako psihickom tako i fizickom? Ako i dalje tvrdis da bi volio u prvom gore navednom onda nesto nije uredu sa tobom