20 tisuca ce primiti Sirijaca, ali u roku od 5 godina, najugrozenije (znaci ranjene, bolesne, zene i djecu), ne traze svijezu radnu snagu. Prvih stotinjak je doputovalo danas u Bristol, direktno iz kampova. Takodje politika je da sholde daju za pomoc kampovima, a ne ovima koji su dosli u Evropu.Kaligula I wrote:...London je centar financijske, a Vashington vojne i političke moći i oni su kao takvi pokretači svih geopolitičkih događaja, ratova, naftnih kriza i šokova, pa dakle i ovog izbjegličko-migrantskog udara na EU, a sve u cilju uspostave britansko-američkog globalnog carstva...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Edit: Britanci koji su ponajviše krivi za ovo stanje zajedno sa Amerikancima neće primiti ni jednog.
Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- Edin H.
#451 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- Edin H.
#452 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
To su ovi u Grckoj i Italijianimals wrote:A gdje su ostali..nije ih valjda samo toliko..It_is_a_Leclerc wrote:E baš da vidim na šta li će da liči ovo "Izmještanje" izbjeglica po kvotama u zemlje EU, kad njih 120.000 kaže Evropljanima: "Ne želimo nigdje drugo nego u Njemačku, i vi nemate pravo da nas pitate zbog čega, niti da nas zaustavite na putu kroz vaše zemlje".
Leclerc jeste dobro pitanje postavio. S obzirom na profasisticke stavove, recimo u Madjarskoj, ko im moze zabraniti da odu recimo u Britaniju uz tvrdnju da im nisu razmotrili zahtjev za azil na fer nacin, da su bili izlozeni pritiscima i da im je zivot ugrozen.
- piupiu
#453 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Zanemarite "kako mali Perica zamišlja Arapsko proljeće" dio na početku, on nije poenta, ali vrijedi pogledati.
-
Kaligula I
#454 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
...nego, mene zanima što mislite da li bi došlo do ovih migracija da zapad nije devastirao Irak, Libiju i Siriju?...nije li tu uzrok svih uzroka?...migranti, mozda, i jesu prezahtjevni po pitanju izbora svog budućeg prebivališta, ali s pravom, jer vele 'tražili ste gledajte'...ponekad i potlačeni znaju uzvratit udarac, a ne samo imperija...civilizacija ide uzlaznom putanjom...pravolinijski ne, ali spiralno da...
-
ActionWoman
#455 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Slatka mala izmisljotina (ova vijest o zahtjevu za uklanjanje klempe) jer ima vijest sa istim elementima, ali je prica o Belgiji. Sumnjam da su se gradonacelnici iz Kanade i Belgije sinhronizovali u vezi odgovora.Gojeni H wrote:Francuski Kanadjanin koji odbija da prihvati engleski jezik i bori se da se ocuva takva kultura zeli da malim i politicki slabim muslimanima pokaze ko je gazda. Nista vise.don vito wrote:Muslimanski roditelji tražili su ukidanje svinjetine u svim školskim kantinama jednog predgrađa Montreala.
Gradonačelnik Montreala u predgrađu Dorval je to odbio, a gradskim službenicima poslao poruku da svim roditeljima objasne zašto:
"Muslimani moraju shvatiti da se moraju prilagoditi Quebecu i kanadskim običajima, tradicijama i načinu života, jer je to država u koju su odlučili useliti. Oni moraju shvatiti da se moraju integrirati i naučiti živjeti u Quebecu. Moraju shvatiti i da ONI moraju promijeniti svoj stil života, a ne Kanađani koji su ih tako velikodušno primili.Oni moraju shvatiti da Kanađani nisu ni rasistički ni ksenofobični, prihvatili su mnoge imigrante prije muslimana (dok obrnuto ne vrijedi, u tim muslimanskim državama ne prihvaćaju ne-muslimanske imigrante). To što ima više drugih naroda, Kanađani nisu spremni odreći se svoga identiteta i svoje kulture. A Kanada je zemlja dobrodošlice, ne samo od strane gradonačelnika Dorvala koji pozdravlja strance, takvi su kanadski ljudi u cjelini. Na kraju, oni moraju shvatiti da u Kanadi (Quebec), unatoč svojim židovsko-kršćanskim korijenima, božićnim drvcima, crkvama i vjerskim festivalima, religija mora ostati u privatnoj domeni. Općina Dorval ima pravo odbiti bilo kakve ustupke na islam i šerijat. Za muslimane koji se ne slažu sa sekularizmom i ne osjećaju se ugodno u Kanadi, postoji 57 lijepih muslimanskih zemalja u svijetu, većina njih spremna je da ih primi raširenih ruku u skladu sa šerijatom. Ako si izabrao Kanadu kao svoju zemlju za život - a ne ostale muslimanske zemlje - to je zato što si smatrao da je život bolji u Kanadi nego drugdje. Zapitaj se samo jedno: - " Zašto ti je bolje ovdje, u Kanadi, nego tamo odakle si došao?" Kantina sa svinjetinom je dio naše kulture.
Zahtjevi roditelja su nerealni, a gradonacelnik je neznalica pored arogantnosti. U zaljevskim zemljama rade milioni nemuslimana.
Nikada nece dobiti drzavljanstvo kao ni muslimani stranci. Pitanje nacionalne sigurnosti.
Mesnice sa svinjetinom su na raspolaganju u skoro svim zaljevskim zemljama.
"an announcement posted to Ath's website at the time, Duvivier not only denied having made the statement attributed to him, he also denied that any request about removing pork from canteens had ever been presented to him. In his press release, Duvivier explained that "no person of any nationality or ethnic group whatsoever have made such a request to the municipal services, with Mr. Bruno Boel, Municipal Secretary, or myself ... this is a lie," adding that the presence of pork in school canteens had never been an issue."
Read more at http://www.snopes.com/politics/religion ... TIay0eV.99
- Drvosjeca iz Dejcica
#456 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Drago mi je da si ti skinuo tu koprenu sa očiju pa možeš prosvijetliti ljude. Bilo je knjiga i prije Engdhala, čudi me da mi nisi preporučio i "Sjeme uništenja" od dotičnog...sve to vuče dobro na teorije zavjere.Kaligula I wrote:...da li ti znaš da su emocije vrlo bitne, ako ne i presudne, za projekt vladanja svijetom, a kojem si ti jedan od žalosnih vojnika...čuj telegraph i bbc?...objektivnih li medija?...lijek protiv tvoje toksične medijsko-obrazovne indoktrinacije je, za početak, knjiga Williama Engdhala pod nazivom 'Stoljeće rata'...a za dalje ću te uputit kad ovu pročitaš...ali ozbiljnoDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Emotivno vezan...
Baš me nasmija na sabahu, hvala na tome.
Ja zaista čovjeku koji se iščuđava da je Rusija prijetnja Evropi ne mislim posebno objašnjavati neke stvari samo ću reći da zbog toga što Rusija nije prijetnja Amerikanci valjda razmještaju tenkove na granici sa Rusijom i raketne sisteme. Valjda zbog toga Ruska vojna aktivnost u Evropi prevazilazi i one iz doba hladnog rata...itd. To valjda sve rade zbog izbjeglica. Rat u Ukrajini se ne dešava u Evropi, već na Marsu.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ander.html
http://www.bbc.com/news/world-europe-34225903
Kakva amerikanizacija, kakav Kalergijev plan, te teorije zavjere sa site-a "novi svjetski poredak" koje čitaš na interenetu pa misliš da si nešto posebno ober pametan su najobičnija budalaština. Evropa i Amerika su k'o prst i nokat, koliko su krivi jedni za ovo stanje toliko i drugi. Ti bi sada malo svu krivicu na Amerikance prevalio a to što su zajedno rovarili sa svojom prekookeanskom braćom nema veze.![]()
Naravno ne bi došlo do migracija, ja o tome trubim od početka one prošle teme koja je zaključana.Kaligula I wrote:...nego, mene zanima što mislite da li bi došlo do ovih migracija da zapad nije devastirao Irak, Libiju i Siriju?...nije li tu uzrok svih uzroka?...migranti, mozda, i jesu prezahtjevni po pitanju izbora svog budućeg prebivališta, ali s pravom, jer vele 'tražili ste gledajte'...ponekad i potlačeni znaju uzvratit udarac, a ne samo imperija...civilizacija ide uzlaznom putanjom...pravolinijski ne, ali spiralno da...
-
nocnaptica986
#457 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ovo se bas nepotrebno oteglo a rijesenje se moze brzo naci
eu treba primit izbjeglice,imigrante poslati nazad po kratkom postupku,pojacati eu granicu sa turskom i poslati svu financisku i ostalu pomoc turskoj i ostalim zemljama koji prihvataju izbjeglice
i da ide mi na kurac prica zapad (eu) je zakuha i kao neka im sad..neka mi netko od vas pametnjakovica kaze kakvu ulogu je imala ceska,finska i ostale zemlje na bliskom istoku..90% zemalja eu nema nikakve veze sa bliskim istokom
eu treba primit izbjeglice,imigrante poslati nazad po kratkom postupku,pojacati eu granicu sa turskom i poslati svu financisku i ostalu pomoc turskoj i ostalim zemljama koji prihvataju izbjeglice
i da ide mi na kurac prica zapad (eu) je zakuha i kao neka im sad..neka mi netko od vas pametnjakovica kaze kakvu ulogu je imala ceska,finska i ostale zemlje na bliskom istoku..90% zemalja eu nema nikakve veze sa bliskim istokom
- BHCluster
#458 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Cuj 90% nemaju nikakve veze kao to nekom rachunicom samo tebi poznatom.nocnaptica986 wrote:ovo se bas nepotrebno oteglo a rijesenje se moze brzo naci
- Mister Yes
#459 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
A to je kao nešto loše?Kaligula I wrote:ovo i nije nista drugo nego amerikanizacija Evrope koja je bila zamisljena jos 1922. poznata pod imenom 'Kalergijev plan', a po kojem je trebalo da se odreknemo kulturnog, nacionalnog i rasnog identiteta...mozda ga realiziraju ovog puta...
- animals
#460 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Sta se imaju Evropljani amerikanizirati, pa oni su je i napravili..Mister Yes wrote:A to je kao nešto loše?Kaligula I wrote:ovo i nije nista drugo nego amerikanizacija Evrope koja je bila zamisljena jos 1922. poznata pod imenom 'Kalergijev plan', a po kojem je trebalo da se odreknemo kulturnog, nacionalnog i rasnog identiteta...mozda ga realiziraju ovog puta...Da se bogdom hoće amerikanizirati ne samo Evropa već cijela planeta
e mozdda bi se Bliski istok , Azija sa Rusijom trebali amerikanizirati..
-
breuer
#461 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Neka, hvala.Mister Yes wrote:A to je kao nešto loše?Da se bogdom hoće amerikanizirati ne samo Evropa već cijela planeta
- tututuuuu
#462 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
corrida33 wrote:.Izbjeglice kampuju u srpskom groblju!
https://www.facebook.com/10730209993897 ... 409389106/
..pa ovo nigdje nema
Svasta. Manjak bilo kakvog obzira. Nasli spavati na groblju, vatru tamo jos pale. Jao bagre.
A vidi ovo...
http://www.jutarnji.hr/foto--najpotresn ... -/1423616/Dječaka je, naime, netko od beskrupuloznih izbjeglica u prolazu praktički oteo i odveo sa sobom kako bi iskoristio to što prioritet pri ulasku u autobuse imaju roditelji s malenom djecom. Nakon što je s njim ušao u autobus, jednostavno ga je ostavio samoga. Ustrašenog dječaka tada je uzeo hrvatski policajac koji je potražio pomoć Sirijaca kako bi se pronašli njegovi roditelji. Najtragičnije je što ova scena nije jedina. Slično se, kako smo doznali od policajaca, dogodilo već u nekoliko navrata.
Interventna policija
- Nažalost, imamo beskrupulozne ljude koji ne biraju sredstva kako bi se dokopali autobusa i onda čine i ovakve grozote da djecu praktički otimaju za ostvarenje svoga cilja - rekao nam je jedan policajac.
i ovakvim ljudima pomagati? Policija je trebala uzeti djecaka, s njim u bus da pokaze fino ko ga je to oteo, fino to smece onda izvuci iz busa i otpremiti natrag do Sirije ili kampova u okolini te zemlje (ili odakle je vec dosao).
-
Bodkin
#463 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Trebaju se amerikanizirati jer su zapeli u vremenu kad su stvarali tu amerikuanimals wrote:Sta se imaju Evropljani amerikanizirati, pa oni su je i napravili..Mister Yes wrote:A to je kao nešto loše?Kaligula I wrote:ovo i nije nista drugo nego amerikanizacija Evrope koja je bila zamisljena jos 1922. poznata pod imenom 'Kalergijev plan', a po kojem je trebalo da se odreknemo kulturnog, nacionalnog i rasnog identiteta...mozda ga realiziraju ovog puta...Da se bogdom hoće amerikanizirati ne samo Evropa već cijela planeta
e mozdda bi se Bliski istok , Azija sa Rusijom trebali amerikanizirati..
- animals
#464 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa u Evropi, je najveci stupanj demokratije, jos uvijek je bolje nego u Americi..Bodkin wrote:animals wrote:
Trebaju se amerikanizirati jer su zapeli u vremenu kad su stvarali tu ameriku
-
Bodkin
#465 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Jeste ali ako se salimoanimals wrote:Pa u Evropi, je najveci stupanj demokratije, jos uvijek je bolje nego u Americi..Bodkin wrote:animals wrote:
Trebaju se amerikanizirati jer su zapeli u vremenu kad su stvarali tu ameriku
- piupiu
#466 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
tututuuuu wrote: Svasta. Manjak bilo kakvog obzira. Nasli spavati na groblju, vatru tamo jos pale. Jao bagre.
tututuuuu, a zašto ti toliko ne voliš izbjeglice? Šta su ti uradile?i ovakvim ljudima pomagati? Policija je trebala uzeti djecaka, s njim u bus da pokaze fino ko ga je to oteo, fino to smece onda izvuci iz busa i otpremiti natrag do Sirije ili kampova u okolini te zemlje (ili odakle je vec dosao).
- tututuuuu
#467 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
A svasta. Nisu nista, samo komentiram kao i svi drugi, pa tako i ovi koji ih brane bez ikakvog osnova. Kako cu voljeti te ljude sto spominju sto otimaju tudju djecu da se preko reda docepaju busa, i onda ih ostave same (dakle, ja tu nigdje ne iskazujem mrznju, naprotiv, grozim se kako je neko u stanju se takvim metodama sluziti i otimati isto tako upravo djecu Sirijaca). Ili ljude koji spavaju, loze vatru i bacaju smece po groblju. Od svog terena oni se bas smjestili na groblje, pa mislim... Nemam nista protiv izbjeglica, ali protiv ilegalnih migranata i ljudskog sljama itekako imam. Meni recimo nije jasno kako je neko u stanju braniti takve ljude? Tebi je ovo ponasanje O.K.? Jesu se nase izbjeglice ovako ponasale?
- piupiu
#468 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
A, čuj, ja to vidim kao dio situacije, u haosu i stresu se svašta dešava, ljudi spavaju gdje stignu, oportunisti i mešetari rade svoj posao ... vidim da se čudiš što te pitam, meni tvoji postovi ostavljaju takvu impresiju, možda sam u krivu, ali mi je takva impresija.
- tututuuuu
#469 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Dogadja se svasta pod stresom i kaosom, al ipak mislim da je ovo prilicno drugacije od nasih izbjeglica, koje su itekako bile pod stresom i kaosom. A sto tako mislim (a i mnogi drugi) se i pise po temi.
Ja mislim da osoba koja je u stanju loziti vatru na groblju, tu istresati smece, urinirati vjerovatno i sve ostalo sto ide uz ljude i njihove potrebe nije osoba koja bi se u tako reci normalnim uvjetima ponasala onako kako bi mi to od nje ocekivali, a tako i sigurno ovi sto otmu dijete da se prije domognu busa. Sama policija tvrdi da to nije nikakav izuzetak. A sve sto smo do sad vidjeli po meni bas ne govori da su ovi ljudi (naravno ne svi) nesto sto je dobro, sto se biti produktivno i sto nece u buducnosti praviti probleme.
Mislim da kulturan covjek, o sebi pri sebi sto bi se reklo, za takvim metodama nikad ne bi posegnuo, da je ne znam kakav stres. A ipak mislim da u RH, Slo, Austriji, itd stres nije bas toliki. Nije da im neku stoji s nozem iza vrata. Da je Sirija u pitanju, pa bi jos i mogli o tome razgovarati, ovako tesko.
Ja mislim da osoba koja je u stanju loziti vatru na groblju, tu istresati smece, urinirati vjerovatno i sve ostalo sto ide uz ljude i njihove potrebe nije osoba koja bi se u tako reci normalnim uvjetima ponasala onako kako bi mi to od nje ocekivali, a tako i sigurno ovi sto otmu dijete da se prije domognu busa. Sama policija tvrdi da to nije nikakav izuzetak. A sve sto smo do sad vidjeli po meni bas ne govori da su ovi ljudi (naravno ne svi) nesto sto je dobro, sto se biti produktivno i sto nece u buducnosti praviti probleme.
Mislim da kulturan covjek, o sebi pri sebi sto bi se reklo, za takvim metodama nikad ne bi posegnuo, da je ne znam kakav stres. A ipak mislim da u RH, Slo, Austriji, itd stres nije bas toliki. Nije da im neku stoji s nozem iza vrata. Da je Sirija u pitanju, pa bi jos i mogli o tome razgovarati, ovako tesko.
-
prog321
#470 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
I naše su izbjeglice radili raznorazne pizdarije u Hrvatskoj da bi se domogle Svedske i Njemačke.
Ljudi su lagali da su imali 17 godina iako su imali preko 20. Govorili da su iz nekog dijela RS iako su bili iz centra Sarajeva ili Srednje Bosne, i mnogo drugih izmišljotina.
Kad je nužda onda se snalaziš kako možeš.
Mada mislim da je tvoj osnovni problem što si ksenofob.
Ljudi su lagali da su imali 17 godina iako su imali preko 20. Govorili da su iz nekog dijela RS iako su bili iz centra Sarajeva ili Srednje Bosne, i mnogo drugih izmišljotina.
-
Juni
#471 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
a centar Sarajeva je bio kao oaza sigurnosti u toku rata, pa su imali potrebe da lazu da nisu iz Sarajeva? Ne lupetaj!prog321 wrote:I naše su izbjeglice radili raznorazne pizdarije u Hrvatskoj da bi se domogle Svedske i Njemačke.
-
prog321
#472 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Govorili su to poslije rata.
Period 95- 2000.
Kao ne smiju se vratit u rs.
Period 95- 2000.
Kao ne smiju se vratit u rs.
-
HM 2011
#473 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
da bi s eplaaticnije objasnilo koliko su omjeri u piranju potrebno je obratiti paznju na donaciju EU upucenu prema R. Turskoj u iznosu o 1 milijardu za period od sljedecih 5 godina....
ako se uzme u obzir da se radi o 2000000 izbjeglica u Turskoj to po danu za sljedecih 5 godina iznosi 0.27 euro centi po izbjeglici....
u tom danu potrebno je pbezbjediti hranu vodu cistu garderobu zdravstveno osiguranje smjestaj grijanje i minimum struju (nema interneta i slicno)
za sve to na dnevnom nivou potrebno je minimalno 7 eur po covjeku a to bi znacilo da je za minimum zbrinjavanja 2 miliona izbjeglica potrebno oko 5.6 milijardi Eura godisnje.....
ogroman iznos....
ako se uzme u obzir da se radi o 2000000 izbjeglica u Turskoj to po danu za sljedecih 5 godina iznosi 0.27 euro centi po izbjeglici....
u tom danu potrebno je pbezbjediti hranu vodu cistu garderobu zdravstveno osiguranje smjestaj grijanje i minimum struju (nema interneta i slicno)
za sve to na dnevnom nivou potrebno je minimalno 7 eur po covjeku a to bi znacilo da je za minimum zbrinjavanja 2 miliona izbjeglica potrebno oko 5.6 milijardi Eura godisnje.....
ogroman iznos....
-
HM 2011
#474 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
HM 2011 wrote:da bi s eplaaticnije objasnilo koliko su omjeri u piranju potrebno je obratiti paznju na donaciju EU upucenu prema R. Turskoj u iznosu o 1 milijardu za period od sljedecih 5 godina....
ogroman iznos....
ovo su minimalni iznosi ne podrazumjevaju nastavak obrazovanja usluge prevodioca i slicno...
- tututuuuu
#475 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kako sam vec bezbroj puta pisao, bas sto sam bio izbjeglica znam kako mogu biti bezobrazne i manipulirati da izvuku korist, a ne samo da se sklone na sigurno. Medjutim, isto tako sam pisao da se ovakve stvari nisu radile, niko nije putovao recimo po noci u camcima za napuhivanje s malom djecom do Italije, niko nije palio gume, ilegalno i nasilno prelazio preko granice gadjajuci policiju kamenjem, otimao djecu da udje u bus itd...prog321 wrote:I naše su izbjeglice radili raznorazne pizdarije u Hrvatskoj da bi se domogle Svedske i Njemačke.
Ja razumijem da takvi nisu svi, vidim i ljude koji kupe smece za ostalim, a i sami su izbjeglice/migranti, ali ne razumijem forumase koje brane ovakve ljude kad je ocito sta su oni. Pa s obzirom na to tako i ja mislim da je tvoj problem i jos par vas da ste panislamisti a sva ova prica je vrtic za malu djecu.