Nije većinski nego najveći.tzipiripi wrote:INA je vlasnik Energopetrola ako se ne varam. A većinski vlasnik INE mađarski MOL.hali gali halid wrote:Koje su sad domaće pumpe? Hifa? El Tarik? Brkic? Nije valjda Energopetrol (narandjasta) da nije domaći?
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
-
Kitrona
#451 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
-
burger_pasa
#452 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Netreba tu puno pameti da se zakljuci da svaka zemlja gleda svoje interese i stiti svoje proizvodjace. Pa se tu izmisljaju razne takse, zakoni, procedure itd... a sve sa ciljem da se onemoguci ulazak na njihovo trziste... Mi u BiH moramo kupovati domace proizvode. Samo tako se ojacava nase drustvo, osiguravaju se penzije, plate u javnom sektoru, pare za nase skolstvo, zdravstvo itd... ako sebi ne zelimo bolje, onda kupujmo hrvatske dzindzurije...
Zasto nemozemo u Hrvatskoj kupiti Bosanski proizvod? A ostavimo im 100-e miliona eura u turistickoj sezoni.
Zasto nemozemo u Hrvatskoj kupiti Bosanski proizvod? A ostavimo im 100-e miliona eura u turistickoj sezoni.
- kakotakonikako
#453 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Bojkot. Samo iz BiH.
- nosara
#454 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kako, eto ti ne znas citat...Macho man wrote:a srpsko bre ne treba bojkovatnosara wrote:Samo bojkot... drzava ne postoji, na nju nitko ne moze racunat, ali svatko moze bojkotirati hrvatsko smece i hrvatske firme... Ako morate kupovat u konzumu, kupujte bilo cije samo ne njihovo... Samo ostro s tim konjusarima...
je li
ih jes vas lako pročitat

- ElRe
#455 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Dukat vise nije hrvatski, vec francuski. Isto vazi i za Inmer - MIG Gradacac.and wrote: da li dukat sve što plasira u bih i proizvede u bih?
- musicman80
#456 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
burger_pasa wrote:Netreba tu puno pameti da se zakljuci da svaka zemlja gleda svoje interese i stiti svoje proizvodjace. Pa se tu izmisljaju razne takse, zakoni, procedure itd... a sve sa ciljem da se onemoguci ulazak na njihovo trziste... Mi u BiH moramo kupovati domace proizvode. Samo tako se ojacava nase drustvo, osiguravaju se penzije, plate u javnom sektoru, pare za nase skolstvo, zdravstvo itd... ako sebi ne zelimo bolje, onda kupujmo hrvatske dzindzurije...
Kupujes li ti u dijaspori domace proizvode, Vispak cokolade, ili se Anthon Berg ljusti?
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#457 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
sjeti se samo kako je vama bilo kad su vas slovenci prcali godinama zbog EU... imam prijatelje hrvate koji i dan danas mrze slovence i ne kupuju nista sto dolazi iz slovenije. zasto se "vi" morate isto tako odnositi prema drugim zemljama koje hoce u EU? zasto bi se i BiH (kada nekad udje u EU) trebala tako ponasati premo drugim zemljama?Kitrona wrote:musicman80 wrote: Aha, znaci treba Hrvatska da izvozi u BiH sve bez ogranicenja kao da je u CEFTA-i , a BIH njima samo mlijeko. Bas si pametan, vidi se da se hranis Vindija puretinom
Nismo mi ti koji cekaju u redu da udju u EU. Ako hoces u EU, onda ces prihvatiti EU standarde. Isto tako je bilo i nama.
ako su slovenci ispali supci prema vama, nemorate vi prema nama.
kakva je situacija sa srbijom? smiju li oni izvoziti u EU tj. hrvatsku?
-
nikimostar
#458 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Macho man wrote:a srpsko bre ne treba bojkovatnosara wrote:Samo bojkot... drzava ne postoji, na nju nitko ne moze racunat, ali svatko moze bojkotirati hrvatsko smece i hrvatske firme... Ako morate kupovat u konzumu, kupujte bilo cije samo ne njihovo... Samo ostro s tim konjusarima...
je li
ih jes vas lako pročitat
ma grozno i odvratno citati
-
nikimostar
#459 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ElRe wrote:Dukat vise nije hrvatski, vec francuski. Isto vazi i za Inmer - MIG Gradacac.and wrote: da li dukat sve što plasira u bih i proizvede u bih?
Da,ali ne mozes ti to ljudima objasniti
- AstorH
#460 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ocito da stite dok zele plasirati prvenstveno svoje proizvode na trziste EU.tzipiripi wrote: Treba pitat slavonskog seljaka kako im država štiti mljekarstvo kao i cijelu poljoprivredu. Slavonija im nazaostaliji dio države, poljoprivreda u raspadu, farme im propadaju i zatvaraju se ... Seljaci spominju državi i političarima i svastiku i majku. Neki dan sam čuo da uvoze 60 % hrane.
A sad kad ih strefi bojkot. Da im nije Jadrana i turizma ne bi bili bolji od nas.
A bojkot, ne drzi to vodu, slab je to odziv nas sakica sa ove teme i mozda 1000 osvjestenih gradjana, a to je nista.
Nas narod je nedokazan, opet ce se furati Jana, Kras, Podravka, Ledo proizvodi kao i ostali brendovi iz HR.
Kad nemas jaku drzavu za ledjima djaba ti je sve.
- musicman80
#461 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
nikimostar wrote:ElRe wrote:Dukat vise nije hrvatski, vec francuski. Isto vazi i za Inmer - MIG Gradacac.and wrote: da li dukat sve što plasira u bih i proizvede u bih?
Da,ali ne mozes ti to ljudima objasniti
Nema veze ko je vlasnik firme. Firma je Hrvatska posto u njoj rade hrvatski radnici i placa porez hrvatskoj drzavi. Nemojte sada na to hvatati.
- saiks
#462 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ovo s barkodom 387 je supljak,gledajte gdje se pravi.
Evo npr stanic To sokovi,u kresevu se prave a bar kod 385
Evo npr stanic To sokovi,u kresevu se prave a bar kod 385
- nosara
#463 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
drzava bi mogla, ali gradjanin mora ako misli dobro sebi i svojima...
- HAVANA
#464 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Zar trebaju ovakve teme da bi neko skonto da je najbolje kupovati domace? Naravno ako je kvalitetno i ako postoji mogucnost kupovine nekog proizvoda.Vazda se fol nesta nadigne frka,onda pocne lajanje,pa vrijedjanje...Sluzba je sluzba,druzba je druzba.U poslu svako ganja svoj interes.Budi konkurentan,kvalitetan,bori se za svoj dio kolaca...a prepreka ce uvijek biti.Imamo mi i vode,mlijeka,povrca.voca,sireva,higijenskih potrepstina...svasta nesto sto zadovoljava kvalitetom, i to su apsolutno moji favoriti kod kupovine.
-
nikimostar
#465 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Dukat svoje mlijeko proizvodi u Gradaccu,rade nasi radnici,placaju se doprinosi u BIH,neki su toliko zapjenili,a ne iznose prave informacije
- nosara
#466 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
nikimostar wrote:Dukat svoje mlijeko proizvodi u Gradaccu,rade nasi radnici,placaju se doprinosi u BIH,neki su toliko zapjenili,a ne iznose prave informacije

-
nikimostar
#467 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Macho man wrote:a kajmak ode u hrvatskunikimostar wrote:Dukat svoje mlijeko proizvodi u Gradaccu,rade nasi radnici,placaju se doprinosi u BIH,neki su toliko zapjenili,a ne iznose prave informacije
svoju šupljaru ostavi za viceve
tamo su glupi Bosanci, ovdje više to ne prolazi
malo se obrazuj pa onda pricaj,gdje u Hrvatsku,kad je vlasnik Dukata Lactalis,Francuska firma,isto kao kad kupujete Meggle pare odose u Njemacku,neki definitivno trebaju odrasti..
Ja sam za kupovinu domaceg,ali samo ako se iznose istinite informacije...
- musicman80
#468 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
HAVANA wrote:Zar trebaju ovakve teme da bi neko skonto da je najbolje kupovati domace? Naravno ako je kvalitetno i ako postoji mogucnost kupovine nekog proizvoda.Vazda se fol nesta nadigne frka,onda pocne lajanje,pa vrijedjanje...Sluzba je sluzba,druzba je druzba.U poslu svako ganja svoj interes.Budi konkurentan,kvalitetan,bori se za svoj dio kolaca...a prepreka ce uvijek biti.Imamo mi i vode,mlijeka,povrca.voca,sireva,higijenskih potrepstina...svasta nesto sto zadovoljava kvalitetom, i to su apsolutno moji favoriti kod kupovine.
Slazem se da treba kupovati domace sto je vise moguce. Stvar je u tome da neki domaci proizvodi zaostaju u kvalitetu od slicnih iz susjednih zemalja i EU. Ne moze niko da pravi domaci proizod vrhunskog kvaliteta kada ne postoji podrska od drzave, ili je ista na veoma malom nivou. Kod nas ne postoje programi za pomoc posrnuloj ekonomiji, polljoprivredi i drugim granama koje trebaju pomoc, najlakse je svima reci "kupujmo domace", snimiti par reklama na tv-u, i oni su zavrsili. Ne radi se to tako. Sve dok drzava ne pocne podrzavati i stititi domace, bojkot nema smisla, pogotovo sto ce opet iako dodje do nekog bojkota, samo dio potrosaca da bojkotuje.
- saiks
#469 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Dukat vec 10 godina nije Hrvatska firma,gdje letisMacho man wrote:a kajmak ode u hrvatskunikimostar wrote:Dukat svoje mlijeko proizvodi u Gradaccu,rade nasi radnici,placaju se doprinosi u BIH,neki su toliko zapjenili,a ne iznose prave informacije
-
nikimostar
#470 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Da,neki ljudi zaboravljaju da neke firme imaju tradiciju na ovim prostorima,npr.Podravka,Kras,tesko je to kod naroda promijeniti,npr moja mama uvijek uzima Vegetu,ima dobrih zacina i ovdje ja joj govorio,ali ona navikla i gotovo,nece da cujemusicman80 wrote:HAVANA wrote:Zar trebaju ovakve teme da bi neko skonto da je najbolje kupovati domace? Naravno ako je kvalitetno i ako postoji mogucnost kupovine nekog proizvoda.Vazda se fol nesta nadigne frka,onda pocne lajanje,pa vrijedjanje...Sluzba je sluzba,druzba je druzba.U poslu svako ganja svoj interes.Budi konkurentan,kvalitetan,bori se za svoj dio kolaca...a prepreka ce uvijek biti.Imamo mi i vode,mlijeka,povrca.voca,sireva,higijenskih potrepstina...svasta nesto sto zadovoljava kvalitetom, i to su apsolutno moji favoriti kod kupovine.
Slazem se da treba kupovati domace sto je vise moguce. Stvar je u tome da neki domaci proizvodi zaostaju u kvalitetu od slicnih iz susjednih zemalja i EU. Ne moze niko da pravi domaci proizod vrhunskog kvaliteta kada ne postoji podrska od drzave, ili je ista na veoma malom nivou. Kod nas ne postoje programi za pomoc posrnuloj ekonomiji, polljoprivredi i drugim granama koje trebaju pomoc, najlakse je svima reci "kupujmo domace", snimiti par reklama na tv-u, i oni su zavrsili. Ne radi se to tako. Sve dok drzava ne pocne podrzavati i stititi domace, bojkot nema smisla, pogotovo sto ce opet iako dodje do nekog bojkota, samo dio potrosaca da bojkotuje.
-
StupskaBitanga
#471 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
hifa nabavlja gorivo od ineMacho man wrote:bojkot samo INA/EP bi bio pun pogodak, jer 70% uvezenog goriva nam tuše iz HRStupskaBitanga wrote:Konzum Bojkot
Ina-energopetrol Bojkot
Agrokor Bojkot
Vindija Bojkot
Podravka Bojkot
nastavi niz
i sipanje na domaćim pumpama, npr. hifa ili nestro
ali nema od tog ništa
U tom slučaju Nestro je domaći proizvod jer je rafiniran kod nas
- HAVANA
#472 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ma ima vala jako puno stvari koje mene zadovoljavaju kvalitetom a u svakodnevnoj su upotrebi.Sireva fantasticnih,mlijeka,pavlake,jogurti,kefiri,mesnati proizvodi,papira,maramica,voca,povrca,pive,vina,vode...
Ko kaze da nema,sere.Fali slatkog programa...i jos dosta stvari koje se mogu poboljsati...
Ko kaze da nema,sere.Fali slatkog programa...i jos dosta stvari koje se mogu poboljsati...
- Haris.ba
#473 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
A kako ode kajmak u Hrvatsku? Zar nije zabrana izvoza mliječnih proizvoda?Macho man wrote:a kajmak ode u hrvatskunikimostar wrote:Dukat svoje mlijeko proizvodi u Gradaccu,rade nasi radnici,placaju se doprinosi u BIH,neki su toliko zapjenili,a ne iznose prave informacije
E tugo. Polahko se skontava da postoje domaći i manje domaći proizvođači.
I baš me zanima kako će izgledati najavljena blokada za 5 dana uvoza mlijeka iz Hrvatske.
- nosara
#474 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Trazim i ne mogu da nadjem neku listu domacih proizvodjaca roba siroke potrosnje... Ima li igdje, znas li...? Da prilepimo...HAVANA wrote:Ma ima vala jako puno stvari koje mene zadovoljavaju kvalitetom a u svakodnevnoj su upotrebi.Sireva fantasticnih,mlijeka,pavlake,jogurti,kefiri,mesnati proizvodi,papira,maramica,voca,povrca,pive,vina,vode...
- AstorH
#475 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Evo ljudi objasnili, ja kazem da je sve do drzave.
http://informacije.ba/mljekari-iz-bih-h ... vode-foto/
http://informacije.ba/mljekari-iz-bih-h ... vode-foto/