Ubistvo Blaža Kraljevića

Post Reply
sinuhe

#451 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by sinuhe »

Mora da ti je Mirsad Repak brat. Member of the HOS / Dretelj detention camp guard

http://www.trial-ch.org/en/resources/tr ... edure.html
Biene Maya

#452 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Biene Maya »

Gojeni H wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Paul F. wrote: Da, težak izbor. Da su nas srbi zajebali onda bi baš donji bili. Ne treba tu zaboraviti ni vanjski faktor. Rusija-Zapad.
Da smo ostali sa Srbima, bili bismo pod sankcijama, opet bi profiteri opuhali sve, ali eto mozda ne bi silni narod izginuo i bio protjeran. Pojma nemam. Oba su izbora teska...
Da smo ostali sa Srbima, danas bi nas bilo 10 puta vise u Hagu. Ne bi bili dostojni bosnjackog imena, a tesko bismo se mogli zvati muslimanima.
Ratovati po Vukovaru i Zadru na strani agresora je zlo.
Dovoljno je to sto su djeca koja su se zatekla u JNA to morala raditi.
Na sudu Hrvatske tuzbe protiv Srbije i obrnuto, Sonja Biserko je predstavila dokumentaciju i dokaze, da se Srbija jos 1983. godine pocela pripremati za rat i agresiju.
Gledala sam video Sefera Halilovica, u kojem kaze: " Kada sam bio u JNA, mi smo imali vojnu vjezbu 1986. godine pod nazivom "OKUPACIJA SARAJEVA"! Ja sam se jos tada pitao, zasto okupacija Sarajeva, a ne na primjer Kragujevca ili Beograda"! Toliko o pitanjima: "Da smo ostali sa Srbima"! Srbi su imali razradjen plan jednu deceniju unaprijed!
AntiKrist

#453 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by AntiKrist »

Izresetase cojka na pravdi Boga,a bio za BiH...,,kakve mrake sam se nagledo u ratu i poslije ovaj covjek je za primjer ,kakav patriota treba bit,kaze vam RVI koji nikad nije iso na komisiju vec zivi od svoji 10 prstiju... :bih:
hizo ramidovic

#454 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by hizo ramidovic »

ma kakav blaz i hos, sta lupate... tuta, stela i hvo su vam pravi primjeri casti, cestitosti i postenja i kako se bori za cjelovitu bih i kako se brine za svoje susjede bosnjake. mnogi zlobnici tvrde da su heliodrom i dretelj bili konc-logori po uzoru na keraterm ili ausvic a ne znaju da su hvo junaci odvodili tamo svoje susjede bosnjake da bi ih zastitili od rata i srpske agresije. dok su hvo bojovnici vodili zestoke bitke da cetnicima zeljeli su biti sigurni da su njihovi susjedi bosnjaci sigurni i postedjeni ratovanja
Martinez_

#455 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Martinez_ »

hizo ramidovic wrote:ma kakav blaz i hos, sta lupate... tuta, stela i hvo su vam pravi primjeri casti, cestitosti i postenja i kako se bori za cjelovitu bih i kako se brine za svoje susjede bosnjake. mnogi zlobnici tvrde da su heliodrom i dretelj bili konc-logori po uzoru na keraterm ili ausvic a ne znaju da su hvo junaci odvodili tamo svoje susjede bosnjake da bi ih zastitili od rata i srpske agresije. dok su hvo bojovnici vodili zestoke bitke da cetnicima zeljeli su biti sigurni da su njihovi susjedi bosnjaci sigurni i postedjeni ratovanja
A Dretelj osnovao Blaž i to za Srbe.

Ali hebaji ga, izgleda da je tad kako se ovde misli, bio u pravu?
Mister Yes

#456 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Mister Yes »

Paul F. wrote:
madner wrote:
Šta kolega madner kaže na ovaj video? :?
hizo ramidovic

#457 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by hizo ramidovic »

Martinez_ wrote:
hizo ramidovic wrote:ma kakav blaz i hos, sta lupate... tuta, stela i hvo su vam pravi primjeri casti, cestitosti i postenja i kako se bori za cjelovitu bih i kako se brine za svoje susjede bosnjake. mnogi zlobnici tvrde da su heliodrom i dretelj bili konc-logori po uzoru na keraterm ili ausvic a ne znaju da su hvo junaci odvodili tamo svoje susjede bosnjake da bi ih zastitili od rata i srpske agresije. dok su hvo bojovnici vodili zestoke bitke da cetnicima zeljeli su biti sigurni da su njihovi susjedi bosnjaci sigurni i postedjeni ratovanja

jes, jes, kazu da je i omarska osnovana za azilante...ali nekim cudom, i tamo zavrsise bosnjaci...valjda se domacini vodili onom narodnom 'nije kome je namijenjeno vec kome je sudjeno'...domacini ocito bili neki fini ljudi...
Martinez_

#458 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Martinez_ »

hizo ramidovic wrote: jes, jes, kazu da je i omarska osnovana za azilante...ali nekim cudom, i tamo zavrsise bosnjaci...valjda se domacini vodili onom narodnom 'nije kome je namijenjeno vec kome je sudjeno'...domacini ocito bili neki fini ljudi...

Ne znam kakve ovo veze ima sa činjenicom da je Dretelj osnovao Kraljevićev HOS i to za Srbe?
hizo ramidovic

#459 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by hizo ramidovic »

Martinez_ wrote:
hizo ramidovic wrote: jes, jes, kazu da je i omarska osnovana za azilante...ali nekim cudom, i tamo zavrsise bosnjaci...valjda se domacini vodili onom narodnom 'nije kome je namijenjeno vec kome je sudjeno'...domacini ocito bili neki fini ljudi...

Ne znam kakve ovo veze ima sa činjenicom da je Dretelj osnovao Kraljevićev HOS i to za Srbe?
mozes li nam dokazati tu tvoju ' cinjenicu'?
a nije mi poznato da je ijedan srbin boravio u dretelju po nalogu blaza kraljevica...
JohnnyS

#460 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by JohnnyS »

Apropo broja Bošnjaka u ratu u Hrvatskoj i meni se taj broj od 1100 činio previsok, ali stranice Grada Zagreba daju taj broj:

http://web1.zagreb.hr/default.aspx?id=42065

Sad je li se tu misli na samo vojne žrtve ili ukupne ne znam, ali svakako ogroman broj odnosno i postotak u pitanju.

Čini mi se da je recimo prvi poginuli branitelj Dubrovnika upravo Bošnjak. Isto tako, hrvatsku zastavu na kninsku tvrđavu 5.8. je s još dvoje ljudi (od kojih je jedan i pokojni gen. Korade) postavio Jasmin Hadžić.
das auto

#461 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

Martinez_ wrote:

ma sta ti lupas to nema veze ni sa mozgom ni sa cevapima
odakle si ?
gdje si bio 92 ?
sta ti u stvari znas o tom periodu?
cuj dretelj osnovao blaz i to za srbe :? :shock: 8)
je li ti sebi laskas ili mislis da si fora i faca
srbi su kod blaza nebitan faktor
srbi kod blaza i kod mene i kod miliona ljudi u BiH i u hrvtskoj nisu predmet interesa, kao da ih nema . postoji moj drug mile i to je sve
kakvi bolan srbi i kakvi bakraci
oni su magla
oni su dim
srbi su nesto daleko i nesto egzoticno
maratoonci cine pocasni krug
to su za mene srbi i nista vise od toga niti manje
cetnici su nesto drugo
to je vrlo opasna krvolocna sorta koja ubija djecu
srbima se niko ne bavi i ti sebe decko precjenjujes i sam sebi dizes nivo
srbi su iza drine to je drugi svijet
mi se bavimo ozbiljnim stvarima
borimo se protiv cetnika da imamo zraka
postoje doduse neki srbi koji nam smetaju u tome
ali to je kao gripa
proci ce
ha ga udario ha pustio na miru otici ce srbin u srbiju
cetnika moramo prebiti
jer je ubijao je djecu i civile
zar ne?
naravno!
:izet:
das auto

#462 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

JohnnyS wrote:Apropo broja Bošnjaka u ratu u Hrvatskoj i meni se taj broj od 1100 činio previsok, ali stranice Grada Zagreba daju taj broj:

Sad je li se tu misli na samo vojne žrtve ili ukupne ne znam, ali svakako ogroman broj odnosno i postotak u pitanju.

Čini mi se da je recimo prvi poginuli branitelj Dubrovnika upravo Bošnjak. Isto tako, hrvatsku zastavu na kninsku tvrđavu 5.8. je s još dvoje ljudi (od kojih je jedan i pokojni gen. Korade) postavio Jasmin Hadžić.
tebi trebalo 25 godina da to saznas
u hrvatskoj nisu ginuli cilivili kao u bosni narocito bosnjaci
nevjerojatan i impozantan je postatak sa kojim se bosnjaci mogu pohvaliti da su se borili i ginuli za hr. 1 % stanovnstiva ima 15 % mrtvih u ukupinim VOJNIM zrtvama.Ako je hrvatska vojska imala 100 000 vojnika 25 % su cinili Bosnajci opet kazem ima ih jedan posto u hrvatskoj . Takav podatak i takvu statistiku svijet nije vidio.
sve je to u redu ali kako im je vraceno,.
sramota
jao_situacije

#463 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by jao_situacije »

das auto wrote:
JohnnyS wrote:Apropo broja Bošnjaka u ratu u Hrvatskoj i meni se taj broj od 1100 činio previsok, ali stranice Grada Zagreba daju taj broj:

tebi trebalo 25 godina da to saznas
u hrvatskoj nisu ginuli cilivili kao u bosni narocito bosnjaci
nevjerojatan i impozantan je postatak sa kojim se bosnjaci mogu pohvaliti da su se borili i ginuli za hr. 1 % stanovnstiva ima 15 % mrtvih u ukupinim VOJNIM zrtvama.Ako je hrvatska vojska imala 100 000 vojnika 25 % su cinili Bosnajci opet kazem ima ih jedan posto u hrvatskoj . Takav podatak i takvu statistiku svijet nije vidio.
sve je to u redu ali kako im je vraceno,.
sramota
broj nije izmišljen, puno ih je branilo sisak i petrinju
ispred zagrebačke džamije ima spomenik sa imenima svih poginulih branitelja
status bi trebao biti bolji
budza

#464 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by budza »

das auto wrote:
Black swan wrote:
moja ocjena... lik izvan vremena i prostora (kao većina emigracije i tadašnjih usijanih glava)
sam pao sam se ubio
ma namoj
Susask,Naletilic Tuta, Vice vukojevic, Milas i mnogi drugi emigranti i ustase par exelence su u prostoru, vremenu, stalozeni, racinalni, mudri, pametni, sposobni, dobri, divni...a Blaz je bio izvan vremena i imao usijanu glavu. Od austrlskog sunca mu se ,, usijala,, glava dok kanadski snijeg djeluje na suska kao kamilica sa limunom na prehladu.od hladnoce postao pametan ko Bismark pa odlucio da zrtvuje sve i svasta da bi njegov siroki brijeg bio u hrvataskoj.koliko je to bilo pametno vidi se danas. Siroki osta u Bosni a hrvati u njemackoj i u zagrebu.

bravo za post.

blaz sve i da je bio ustasa, dobar je bio dok se nije slagao sa suskom, franjom i bobanom, te bio kontra karadzica, mladica, milosevica i druge bagre cetnicke.
njega je hrvatska smaknula po starom udbaskom-komunistickom stilu. sve se zna, a niko ne sme da progovori.
strasno je da tuzliastvo u sarajevu ne pokrene nesto konkretnije u ovvom slucaju.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#465 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by mali_milojica »

Jedan od najvecih junaka odbrane Dubrovnika je Hamdija Kovac,ali ne znam je li prvi poginuli. Bila je akademija povodom godisnjice njegove smrti gdje mu je tom prilikom posthumno dodijeljen neki visoki cin HV i medalja za hrabrost. Kad mu je zena izlazila da primi u nj ime,aplauz je trajao 10 min,kazu nesto nezapamceno. Mislim da ima i svoju ulicu,ali nisam siguran.
Prolaznick

#466 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Prolaznick »

Da je u Hrvatskom Domovinskom Ratu sudjelovalo oko 25.000 Bošnjaka, to je poznata istina.
Također je poznato da je na prvim crtama bojišnice, u borbi protiv velikosrpskog agresora,
poginulo oko 1100 Bošnjaka. Ovo su savim poznati i provjereni podatci.

Ono što mnoge od nas iritira, jest opća neinformiranost i nedopustivo neznanje, većine forumskih nadobudnika.
O prostakluku i sirovosti brojnih "komentatora", da i ne govorimo.
Ovo je samo jedna od mnogobrojnih forumskih tema, u kojima je ispoljeno svo sivilo bosansko-hercegovačke zbilje.
Ima li nam spasa ? Hoće li se ovo ikad promjeniti ili ćemo ostati zadnja rupa na međunarodnoj svirali i likovi iz viceva o glupim Balkancima ?! :sad:
Fudo387

#467 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Fudo387 »

Prolaznick wrote:Da je u Hrvatskom Domovinskom Ratu sudjelovalo oko 25.000 Bošnjaka, to je poznata istina.
Također je poznato da je na prvim crtama bojišnice, u borbi protiv velikosrpskog agresora,
poginulo oko 1100 Bošnjaka. Ovo su savim poznati i provjereni podatci.

Ono što mnoge od nas iritira, jest opća neinformiranost i nedopustivo neznanje, većine forumskih nadobudnika.
O prostakluku i sirovosti brojnih "komentatora", da i ne govorimo.
Ovo je samo jedna od mnogobrojnih forumskih tema, u kojima je ispoljeno svo sivilo bosansko-hercegovačke zbilje.
Ima li nam spasa ? Hoće li se ovo ikad promjeniti ili ćemo ostati zadnja rupa na međunarodnoj svirali i likovi iz viceva o glupim Balkancima ?! :sad:
Ono sto mene sjebe je saznanje da je 1100 Bosnja zijanilo pod komandom tudjmana.
Jarane to je skoro pa jedna brigada Armije BiH.
za faking franju tudjmana...istog supka koji je do temelja srusio Gornji Vakuf.
JohnnyS

#468 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by JohnnyS »

Pa pretpostavit ćemo da nisu ginuli za Tuđmana nego da obrane svoje kuće. Šta gospodin Kovač u Dubrovniku ima s Gornjim Vakufom, on je život dao da obrani svoju ženu i svoju kuću. Jesu li to pripadnici Armije BiH borili se i ginuli za Izetbegovića ili da obrane svoju domovinu?
JohnnyS

#469 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by JohnnyS »

.
Last edited by JohnnyS on 08/08/2015 13:11, edited 1 time in total.
JohnnyS

#470 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by JohnnyS »

.
JohnnyS

#471 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by JohnnyS »

.
JohnnyS

#472 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by JohnnyS »

jel ovo opet neki k* s forumom, 5 puta mi je isti upis izbacio?
vivaldi

#473 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by vivaldi »

budza wrote:blaz sve i da je bio ustasa

cuj sve i da je bio :lol:

btw sutra mu je godisnjica
Yug

#474 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Yug »

A jesu li Marko Kraljevic i ovaj Kraljevic ista loza :?: ...Zar ovo ne treba biti na podfourumu Historija.
Leons

#475 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Leons »

Slavljenje deklarisanog hrvatskog ustase i kriminalca je pljuvanje po svim Bosnjacima i njihovoj borbi i odbrani domova. Ko' da ne bi ovog kauboja i njegovih bandita ko zna sta bi bilo. Eto on je faktor nama bio.
Post Reply