Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post Reply
Objektivni navijac

#451 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Objektivni navijac »

[quote="Objektivni
Gleda se histericna desnicarska velikohrvatska propaganda i onda se po njoj sklapaju misljenja :lol:
Kninska krajina,Kordun,Lika,Banija su extremno pasivni krajevi. Nemaju ljudi,nemaju mladih ljudi. Nedostatak ljudstva je bio glavni problem VRSK . 91 im je u pomoc dosla JNA sa malim djelom i kapacitetom kninskoga i banjaluckoga korpusa,kao i malobrojne jedinice TOBiH iz par zapadnobosanskih opcina. Tada su 'ponosni' Hrvati bjezali kao zecevi. 95 im niko nije dosao u pomoc.VRSK je imala samo jednu diviziju,oko 17 hiljada ljudi. Manje od 2 hiljade ljudi ispod 30 godina a napadnuti su od 10 x nadmocnijeg neprijatelja na nekoliko stotina kilometara dugom frontu. Rezultat je mogao biti samo jedan. No,nema tu ni ponosa ni slave.
Da,se razumijemo ,Oluja jeste legtimna a Hrvatski Srbi su glupani,koji su upali u velikohrvatsku politicku smisalicu,no i dalje nema tu slave,samo zal za zalud bacenim zivotima. Niti ima potrebe za guslanjem poput tvoga. Guslanje smrdi.
General War

#452 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by General War »

emillio estevez wrote:
desni wrote:
Renta wrote:Ljudi moji, dok god nam je ovakve nesloge između bošnjaka i hrvata, velikosrbi su na konju, ne moraju brinuti.

Kada ćemo shvatiti.... :roll: :roll: :?
:thumbup: Ovo je tacno,strateski interes i Bosnjaka i Hrvata je saveznistvo inace eto Srbije do linije Kavlovac Vivovitica Kavlobag sto bi reko vojvoda sto pali zastavu Hrvatske.
Strateski interes Hrvata i Bosnjaka je granica Bih na Drini,bas zbog linije vEkovnih srpskih zemalja. Mesic je prijetio vojnom intervencijom Dodiku.

Drugi par cipela je sto nije odradjeno.
Strateski interes Bosanaca je granica Hrvatske na Savi...zbog radi istijeh teznji pucanstva :D
General War

#453 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by General War »

NataliDizdar wrote:
apoksiomen wrote: 90% Hrvata koji su naloženi na Dan pobjede i slične stvari drži Kordića junakom.
U Herceg Bosni, sasvim moguce. Cak bih rekla da je postotak veci.

U Hrvatskoj velika vecina ljudi ni ne zna ko je Kordic.
:lol: :lol: :-) :-) nevinasce moje malo...
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#454 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by emillio estevez »

Objektivni navijac wrote:[quote="Objektivni
Gleda se histericna desnicarska velikohrvatska propaganda i onda se po njoj sklapaju misljenja :lol:
Kninska krajina,Kordun,Lika,Banija su extremno pasivni krajevi. Nemaju ljudi,nemaju mladih ljudi. Nedostatak ljudstva je bio glavni problem VRSK . 91 im je u pomoc dosla JNA sa malim djelom i kapacitetom kninskoga i banjaluckoga korpusa,kao i malobrojne jedinice TOBiH iz par zapadnobosanskih opcina. Tada su 'ponosni' Hrvati bjezali kao zecevi. 95 im niko nije dosao u pomoc.VRSK je imala samo jednu diviziju,oko 17 hiljada ljudi. Manje od 2 hiljade ljudi ispod 30 godina a napadnuti su od 10 x nadmocnijeg neprijatelja na nekoliko stotina kilometara dugom frontu. Rezultat je mogao biti samo jedan. No,nema tu ni ponosa ni slave.
Da,se razumijemo ,Oluja jeste legtimna a Hrvatski Srbi su glupani,koji su upali u velikohrvatsku politicku smisalicu,no i dalje nema tu slave,samo zal za zalud bacenim zivotima. Niti ima potrebe za guslanjem poput tvoga. Guslanje smrdi.
Upali u velikosrpsku izdajnicku politiku.
zlata

#455 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by zlata »

Better Man wrote:Oluja je dogovor između Tuđmana i Miloševića. Nikad se Oluja ne bi mogla desiti da Milošević nije dao zeleno svjetlo i naredio srbima iz Kninske krajine da se isele i nasle današnje prostore RS-a.
Nedavno srela mladog Srbina iz Knina, koji mi svjedoci da su sami otisli, prije nego sto je HV uopce stigla. Kad sam pitala jednog Srbina koji je tad bio u posjeti na Baniji, i koji je isto krenuo prije nego sto je HV stigla do njih, rekao mi je da nisu mogli ostati, jer nakon onako iskljucive politike (sa srpske strane), nisu mogli zamislit nikakav buduci suzivot. Iako je bio ratno siroce (oca i sve muske u familiji odveli da pokrste pred kraj onog rata, i nikad se nisu vratili). rekao mi je "Glej. Na koncu onog rata, ipak je vecina nas u selu prezivila, ali jedva je ostalo Hrvata, (na na podrucju pod srpskom kontrolom), prije Oluje".
JohnnyS

#456 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by JohnnyS »

sinuhe

#457 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by sinuhe »

zlata wrote:
Better Man wrote:Oluja je dogovor između Tuđmana i Miloševića. Nikad se Oluja ne bi mogla desiti da Milošević nije dao zeleno svjetlo i naredio srbima iz Kninske krajine da se isele i nasle današnje prostore RS-a.
Nedavno srela mladog Srbina iz Knina, koji mi svjedoci da su sami otisli, prije nego sto je HV uopce stigla. Kad sam pitala jednog Srbina koji je tad bio u posjeti na Baniji, i koji je isto krenuo prije nego sto je HV stigla do njih, rekao mi je da nisu mogli ostati, jer nakon onako iskljucive politike (sa srpske strane), nisu mogli zamislit nikakav buduci suzivot. Iako je bio ratno siroce (oca i sve muske u familiji odveli da pokrste pred kraj onog rata, i nikad se nisu vratili). rekao mi je "Glej. Na koncu onog rata, ipak je vecina nas u selu prezivila, ali jedva je ostalo Hrvata, (na na podrucju pod srpskom kontrolom), prije Oluje".
Znaci kontakti postoje pa se popije i kafa ili slucajno sa nepoznatim ljudima na tramvajskoj stanici bistris politiku.
Kazes li im sta za Blaza Kraljevica? Sta oni vele?
mudrac2

#458 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by mudrac2 »

zlata wrote:
nije li to logično? mislim, ako već dođu onda nisi pobjegao no si zaroblejn
Qler

#459 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Qler »

Gledam ovih dana ove srbijanske i srpske političare... stvano smo i mi i hrvati bezobrazni. Ljudi htjeli fino, bez srkleta da zauzmu tudju teritoriju, da pobiju lokalno stanovnistvo, sve onako, po srpski.. a mi bezobrazni pa se branili, a oni hrvati, banda nekulturna jos ih rastamburala ko niko nikoga... i sad srbi, miroljubivi kakvi jesu, pruzaju ruke pomirenja, zale se da niko ne broji njihove zrtve dok su vrsili agresiju, kako se nema obzira prema okupatorima... stvarno da se zapitamo kakav smo mi to bre narod.

Da kratko rezimiramo dogadjaje, ono bas ugrubo

1. Srbi poceli rat
2. Napali BiH sa ciljem da je okupiraju
3. Napali Hr sa ciljem da i dobar dio nje uzmu pod svoje
4. Hrvati ih sa olujom raskantaju ko beba zvecku
5. Medjunarodna zajednica prekine rat kad su i u BiH trebali dobiti po pičci...
6. Popuse foru na Kosovu, još ih i NATO ovjeri
7. Sad se oni mire i prave se janjad nevina i za Srebrenicu i okupaciju Sarajeva i Bihaca
8. Sad su oni zrtve jer su ih hrvati protjerali iz svoje avlije
9. Ako bog da ode im i Vojvodina
10. Svi su losi, ali su srbi najbolji i tu mantru ponavljati prema uputama SANU Memoranduma II
greenergy

#460 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by greenergy »

Qler wrote:Gledam ovih dana ove srbijanske i srpske političare... stvano smo i mi i hrvati bezobrazni. Ljudi htjeli fino, bez srkleta da zauzmu tudju teritoriju, da pobiju lokalno stanovnistvo, sve onako, po srpski.. a mi bezobrazni pa se branili, a oni hrvati, banda nekulturna jos ih rastamburala ko niko nikoga... i sad srbi, miroljubivi kakvi jesu, pruzaju ruke pomirenja, zale se da niko ne broji njihove zrtve dok su vrsili agresiju, kako se nema obzira prema okupatorima... stvarno da se zapitamo kakav smo mi to bre narod.

Da kratko rezimiramo dogadjaje, ono bas ugrubo

1. Srbi poceli rat
2. Napali BiH sa ciljem da je okupiraju
3. Napali Hr sa ciljem da i dobar dio nje uzmu pod svoje
4. Hrvati ih sa olujom raskantaju ko beba zvecku
5. Medjunarodna zajednica prekine rat kad su i u BiH trebali dobiti po pičci...
6. Popuse foru na Kosovu, još ih i NATO ovjeri
7. Sad se oni mire i prave se janjad nevina i za Srebrenicu i okupaciju Sarajeva i Bihaca
8. Sad su oni zrtve jer su ih hrvati protjerali iz svoje avlije
9. Ako bog da ode im i Vojvodina
10. Svi su losi, ali su srbi najbolji i tu mantru ponavljati prema uputama SANU Memoranduma II

Ko je počeo rat?
Nisu srbi htjeli van iz jugoslavije nego hrvati i muslimani.
a što se zločina tiče hrvati su u jasenovcu ubili više srba nego što je hrvata stradalo u 100 zadnjih godina.
Qler

#461 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Qler »

Pa ja, bih i hr htjeli izaći iz juge i srbi se basli pametni da brane. Zamisli da smo na parkingu i sad nas dvojca hoćemo da idemo i ti kažeš e ne može daj auta vamo...

Srbi su počeli rat ako nisi znao...
NataliDizdar

#462 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by NataliDizdar »

i sad srbi, miroljubivi kakvi jesu, pruzaju ruke pomirenja, zale se da niko ne broji njihove zrtve dok su vrsili agresiju, kako se nema obzira prema okupatorima... stvarno da se zapitamo kakav smo mi to bre narod.
Meni je najzabavnije kada predlazu "zajednicki dan sjecanja na zrtve ratova 90ih", kao sto je Vucic predlagao danas.

Zamisli da Nijemac predlaze to Poljaku (ili jos gore, Jevreju?) za WWII.

Mrs :lol:
Šunj

#463 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Šunj »

NataliDizdar wrote:
i sad srbi, miroljubivi kakvi jesu, pruzaju ruke pomirenja, zale se da niko ne broji njihove zrtve dok su vrsili agresiju, kako se nema obzira prema okupatorima... stvarno da se zapitamo kakav smo mi to bre narod.
Meni je najzabavnije kada predlazu "zajednicki dan sjecanja na zrtve ratova 90ih", kao sto je Vucic predlagao danas.

Zamisli da Nijemac predlaze to Poljaku (ili jos gore, Jevreju?) za WWII.

Mrs :lol:
Vučić: Predložiću zajednički dan sećanja za sve žrtve

Code: Select all

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Vucic-Predlozicu-zajednicki-dan-secanja-za-sve-zrtve/319404
Image
Mick Karabegovic
O kakvom to pomirenju ti pricas Vucicu i kome bacas prasinu u oci. Svaka budala zna da izjednacavanje zrtava znaci izjednacavanje krivice i odgovornosti. A krivica i odgovornost nikada nisu niti ce ikada biti iste na svim stranama. Srbija je izvrsila agresiju na suverenu i medjunarodno priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu, formirala koncentracione logore za civile i izvrsila GENOCID - najveci zlocin u svijetu od drugog svjetskog rata. Agresor i branioc nikada nisu imali istu odgovornost pa tako ni njihove zrtve. Zrtve koje su pale u sluzbi agresora imaju jednu specificnu tezinu a zrtve koje su pale braneci se od agresije jednu sasvim drugu tezinu. Niko ne slavi niti odaje pocast palim njemackim zrtvama iz drugog svjetskog rata i ludacka je ideja zahtjevati da se odaje neka pocast srpskim zrtvama koje su bile u sluzbi zlocina agresije i genocida. Sve ti ovo znas Vucicu. Nisi ti budala nego najobicniji podlac i izdajnik svoje sopstvene drzave - drzave u kojoj si rodjen i gdje su ti korijeni - Medjunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine. Imas cetniskog vojvodu za predsjednika fantomske drzave ciji si premijer a trazis postovanje za srpske zrtve, te iste zrtve koje su glasale i zdusno podrzavale SVE sto je cinjeno u njihovo ime a pod vodjstvom podlaca i zlocinaca kojima si i sam pripadao i jos uvijek pripadas.... sram te bilo.

Ti mislis da srpska katarza treba meni ili bilo kojem drugom bosanskom patrioti koji voli i postuje rodnu grudu. Gadno se varas, srpska katarza treba samo srbima i nikome vise na planeti. A samo katarze moze spasiti srbe - iskrena i cista kao prva djecija suza.
Renta

#464 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Renta »

Srbiji treba jedan teški vojni poraz s ulaskom tuđe vojne čizme u Beo grad.

Tek tada dolazi katarza.
escobar__

#465 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by escobar__ »

Renta wrote:Srbiji treba jedan teški vojni poraz s ulaskom tuđe vojne čizme u Beo grad.

Tek tada dolazi katarza.
Oslobođenje Darul Džihada :D
Banksy

#466 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Banksy »

General War wrote:
emillio estevez wrote:
desni wrote: :thumbup: Ovo je tacno,strateski interes i Bosnjaka i Hrvata je saveznistvo inace eto Srbije do linije Kavlovac Vivovitica Kavlobag sto bi reko vojvoda sto pali zastavu Hrvatske.
Strateski interes Hrvata i Bosnjaka je granica Bih na Drini,bas zbog linije vEkovnih srpskih zemalja. Mesic je prijetio vojnom intervencijom Dodiku.

Drugi par cipela je sto nije odradjeno.
Strateski interes Bosanaca je granica Hrvatske na Savi...zbog radi istijeh teznji pucanstva :D
Strateški interes Bosne i Hercegovine je visoki zid i žica pod viskom naponom duž cijele njene granice da komšije više nikada ne bi mogle ni pokušati posegnuti za komadom njene teritorije.
dalmatinka

#467 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by dalmatinka »

[quote="Banksy"

Strateški interes Bosne i Hercegovine je visoki zid i žica pod viskom naponom duž cijele njene granice da komšije više nikada ne bi mogle ni pokušati posegnuti za komadom njene teritorije.[/quote]

Nemam primjedbi. Ako je to dobro za vas, mislim da nitko ne treba imati ništa protiv toga. Ujedno manje posla našim graničarima. :-)
General War

#468 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by General War »

dalmatinka wrote:[quote="Banksy"

Strateški interes Bosne i Hercegovine je visoki zid i žica pod viskom naponom duž cijele njene granice da komšije više nikada ne bi mogle ni pokušati posegnuti za komadom njene teritorije.
Nemam primjedbi. Ako je to dobro za vas, mislim da nitko ne treba imati ništa protiv toga. Ujedno manje posla našim graničarima. :-)[/quote]
...a tek politicarima ubili bi se od dokonosti :D
General War

#469 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by General War »

Renta wrote:Srbiji treba jedan teški vojni poraz s ulaskom tuđe vojne čizme u Beo grad.

Tek tada dolazi katarza.
tako i tovarisi slovenci misle za njihove susede.
Banksy

#470 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Banksy »

dalmatinka wrote:
Banksy wrote:
Nemam primjedbi. Ako je to dobro za vas, mislim da nitko ne treba imati ništa protiv toga. Ujedno manje posla našim graničarima. :-)
Nesupjela ironija. BiH je preživjela agresiju, i sdesna i slijeva.
Glede granice, vaši graničari su graničari EU, pa će biti onako kako vam se javi iz Brisela.
dječak sa šibicama

#471 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by dječak sa šibicama »

Banksy wrote:
Tanko je to, treba ko Enver Hodza

Image

Image

i onda ce bosnje uzivati u rahatluku, ko albanci birvaktile
General War

#472 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by General War »

Banksy wrote:
dalmatinka wrote:
Banksy wrote:
Nesupjela ironija. BiH je preživjela agresiju, i sdesna i slijeva.
Glede granice, vaši graničari su graničari EU, pa će biti onako kako vam se javi iz Brisela.
ma ni to...kako ce onda rolingstoni svratit do zavicaja :D
Banksy

#473 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by Banksy »

dječak sa šibicama wrote:
Banksy wrote:
Tanko je to, treba ko Enver Hodza
i onda ce bosnje uzivati u rahatluku, ko albanci birvaktile
Ako će im to spasiti vratove, može.

Nego što Bošnje, misliš da će ostali narodi iseliti?
dječak sa šibicama

#474 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by dječak sa šibicama »

Sto bi selili, bosnje = gradjani BiH, svi narodi i narodnosti, krace receno.

Samo sto tu zicu sa elektrikom opet ne mozes podici na vecini drzavne granice, zna se i zasto.
mudrac2

#475 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"

Post by mudrac2 »

Tek tada dolazi katarza.
to je ono što ja od vajkada tvrdim. Samo okupacija i podjela na okupacione zone. A ona susjedima vratiti njihovo, albancima, bugarima i mađarima.

I to je to.
Post Reply