Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
sunceKOtepsija

#451 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sunceKOtepsija »

Bloo wrote:zgadiste mi Zenicu svegami...
eto nekog hajra, proce te zelja da ides sama do zenice
Bodkin

#452 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Bodkin »

Jos niko nije objasnio sta je doktor islamskih nauka. Postoji li doktor krscanskih nauka? Postoji li doktor budistickih nauka?
Manu

#453 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Manu »

Pa šta bi na kraju? Oduži se ovaj topic, tko će sve pročitati. Ode li ičija žena (sama, autom) do Zenice? Ako jeste, je li trebala ikakva posebna dozvola ili nešto slično?
Kakva je situVacija ako se ide samo do Podlugova? "Mere" li se bar do amidže na Ilidžu?
The BEN10

#454 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by The BEN10 »

Hajdemo sad malo ozbiljno:
brada u Bosni nije nepoznanica i nije pobogu nikakav vehabizam. Takvu priču prosipaju uglavnom zlonamjerne osobe i oni čija je preokupacija kafana i kurvaluk, da prostite na izrazu. To je tip ljudi: "ma šta će on meni o vjeri pirčati, moj djedo je redovno išao na džumu, sve me je naučio". :-)
Za početak, pogledajmo slike naših reisova kroz istoriju.
Image

Dalje, pogledajmo slike turskih sultana (mada sultani nisu bili najučeniji ljudi):
Image
Pogledajte slike Isusa - Isa a.s: uvijek je sa bradom. Tako je i sa ostlaim poslanicima jer je to sunnet - praksa svih poslanika.
Nema smisla sad postavljati šerijatske tekstove, pametnom je slika dosta. Vjerski propisi SE NISU MIJENJALI KROZ ISTORIJU jer nije bilo novih poslanika.
SkyLimit

#455 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by SkyLimit »

choxnox wrote: Pa ti tvoji demokratski Muhamedi i Omeri koji se za Bajram vole "ubiti" u lokalnom bircu uz "pevaljke" sa istocne strane Drine ne cine vecinu. Ja govorim globalno gledajuci muslimane, a ti gledas stanje kakvo je trenutno u BIH.
Ne znam jesi li obavjesten, ali recimo Turska je demokratska drazava, a sve go musliman. A prepostavljam da i njih racunas u te muslimane koji su sve brojniji :-D Zao mi je, ali ako odbijes sve one muslimane koji nisu za serijat(a nisu svi takvi oni o kojima ti pricas sa toliko gorcine koji piju za Bajram), onda muslimani definitivno ne postaju sve brojniji, cak suprotno.

Recimo i komunisticki Kurdi se normalno ubrajaju u taj ukupan zbir muslimana, ne vjerujem da su ti i oni po volji, dobro dodju kad se treba pohvaliti ukupnim brojem muslimana, ali kad ih analiziras bojim se da nisu muslimani po tvom ukusu.
HAVANA

#456 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by HAVANA »

Hajte,recite da sam vam ja reko.
The BEN10

#457 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by The BEN10 »

U principu, vehabizam je naše naslijeđe, zar ne?
Image
Bloo
Globalna šefica

#458 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Bloo »

mislim da će žene prosperirale kad biste vi muškinje prestali da im određujete šta da rade....oformi svoju mudo party državu i određujte jedan drugom šta ćete nosat, gdje ćete ići, s kim ćete pričati....
General_Jackson

#459 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by General_Jackson »

Bloo wrote:mislim da će žene prosperirale kad biste vi muškinje prestali da im određujete šta da rade....oformi svoju mudo party državu i određujte jedan drugom šta ćete nosat, gdje ćete ići, s kim ćete pričati....
Vidi ti nje :shock: ........ ko je bona tebi dozvolio da "izađeš online" :D još stavila ovog insekta s´ mačem na avatar :D
Bloo
Globalna šefica

#460 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Bloo »

General_Jackson wrote:
Bloo wrote:mislim da će žene prosperirale kad biste vi muškinje prestali da im određujete šta da rade....oformi svoju mudo party državu i određujte jedan drugom šta ćete nosat, gdje ćete ići, s kim ćete pričati....
Vidi ti nje :shock: ........ ko je bona tebi dozvolio da "izađeš online" :D još stavila ovog insekta s´ mačem na avatar :D
:lol: :lol:
:lol: :lol:
oplakah za insekta

pade mi na pamet ona mudra...da svijetom vladaju žene..ne bi bilo rata...samo hrpa država koje ne pričaju jedne s drugima :mrgreen:
sumirprimus

#461 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sumirprimus »

Racunal se u to i ova dionica autoputa.drama dobra... :thumbup:
2 za 1 km?
sumirprimus

#462 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sumirprimus »

I kako se definira pish pauza?
Ci-Nick

#463 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Ci-Nick »

Žena iz Sarajeva smije sama pješice najdalje do Rajlovca,... na kamili do Ilijaša,... autom do Visokog i avionom do Zenice,.. bez padobrana naravno. :lol: :lol:
Point.

#464 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Point. »

Najjaci su ovi novi muslimani kad krenu pisati i upotrebljavati rijeci poput munafik, menhedz, kjafir, mumin, resul, mehreb itd a do juce nisu znali sta znace te rijeci. Nema glupljih ljudi na ovoj planeti od ovih novonastalih muslimana u BiH sto izdrkavaju na saudijske kozojebe, koji nemaju 3 razreda osnovne. Ja bi se samoranio da moram nekom sheiku, koji jos ne zna da je Zemlja okrugla, ici na "savjete".
Dr. Kuca

#465 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Dr. Kuca »

A smije li ga zena primati u rudnik?

Po Sarajevu je bilo vise hadzija i pokrivenih zena nego u arabije prije 2 sv. rata. :D
KIMBO

#466 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by KIMBO »

Kikibombona wrote:
kritichar wrote:bradofobija

jedini dobar musliman je pijan musliman
Nije tako...

Vecina Bosanaca ima pozitivno misljenje o reisu Kavazovicu, o Bugariju, Hafizovicu, Kukavici..... Evo, ja kao totalni ateista, jedva da znam nabrojati 5-6 islamskih autoriteta u BiH, ali sam imena ovih ljudi zapamtio po lijepom govoru...

Jedne prilike sam sa tri drugara, svi ateisti, gledao intervju sa Residom Hafizovicem... Na sve nas je ostavio izuzetno pozitivan utisak, iako se cesto znamo saliti na racun religijskih autoriteta i vjere... Al jednostavno, takvi ljudi ostave snazan utisak, zrace dobrotom, pa bi ti bilo neprijatno da se podrugljivo salis sa njima.

Kamo srece da je vise vjernika poput Hafizovica, sve bi bolje bilo...

Odbojnost prema 'vjernicima sa bradom' nije stvorena tek tako... i nije radi brade... ima i njh normalnih, ali ima i ovih koji navlace bijes i odvratnost, u velikom broju...

Nagradno pitanje, čija porodica od ovih navedenih, se odrekla ženskog člana, (kćerke od brata) nakon što se udala za pripadnika druge vjere?
madner

#467 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Suplja o Sarajevu prije 1941. Koriste par slika bez ikakvog konteksta.
sheilak

#468 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sheilak »

KIMBO wrote:
Kikibombona wrote: Nije tako...

Vecina Bosanaca ima pozitivno misljenje o reisu Kavazovicu, o Bugariju, Hafizovicu, Kukavici..... Evo, ja kao totalni ateista, jedva da znam nabrojati 5-6 islamskih autoriteta u BiH, ali sam imena ovih ljudi zapamtio po lijepom govoru...

Jedne prilike sam sa tri drugara, svi ateisti, gledao intervju sa Residom Hafizovicem... Na sve nas je ostavio izuzetno pozitivan utisak, iako se cesto znamo saliti na racun religijskih autoriteta i vjere... Al jednostavno, takvi ljudi ostave snazan utisak, zrace dobrotom, pa bi ti bilo neprijatno da se podrugljivo salis sa njima.

Kamo srece da je vise vjernika poput Hafizovica, sve bi bolje bilo...

Odbojnost prema 'vjernicima sa bradom' nije stvorena tek tako... i nije radi brade... ima i njh normalnih, ali ima i ovih koji navlace bijes i odvratnost, u velikom broju...

Nagradno pitanje, čija porodica od ovih navedenih, se odrekla ženskog člana, (kćerke od brata) nakon što se udala za pripadnika druge vjere?
ko je u pitanju? hafizovic?

ovo boldirano kod kikibombone-nema normalnih i nista tu nece promijeniti ni lijep govor ako ovakve ekstremne reakcije smatraju ne samo prihvatljivim vec prijeko potrebnim i nuznim. ne znam kako od vas niko nema kritican stav prema islamu i nekim odredbama s kojim se nit razum nit srce slaze (kod ovog normalnog dijela ljudi islamske vjeroispovijesti), kad se u judaizmu, kod dijela ortodoksnih zidova ovako nesto desi ili bizarnih mormona ili nekih drugih sektaskih skupina ili ku klux klana, skloni ste osudjivanju. u islamu se pohvalno i milosrdno gleda na djela segregacije, vjerskog fanatizma i radikalizma. kao, lijepi nas islam, da nas Allah sve nagradi.
prog321

#469 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by prog321 »

Vecina Bosnjaka su protiv ovih bradatih idiota.
Da li uopste citate gornje komentare?

Uostalom, ako nije fino podsisan, necu uopste da cujem sta ima reci. :-D
asurbanipal

#470 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by asurbanipal »

BHCluster wrote:To ona ista AU sto je zabranila da se Bosanski jezik tako zove?
Nije AU zabranila Bosanski jezik, već je prevladao interes begova i aga, tj. zemljoposjednika da sačuvaju zemlju a "žrtvuju" jezik. Tako je i pao dogovor u Bosanskom Saboru kod "jezičkog pitanja". :mrgreen:
asurbanipal

#471 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by asurbanipal »

prog321 wrote:Bosanski jezik nije postojao prije AU, jer... jednostavno nije postojao. Ljudi su ucili arapski.

O Bože. :-) :-) :-)
prog321

#472 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by prog321 »

Nije postojao u skolama medolino.
Procitaj dalje jer sam fino objasnio.
ExNihilo

#474 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by ExNihilo »

Mislim da je video zastario. Autoput je oborio rastojanje Zenica - Sarajevo ispod 75 kilometara. Što će reći, sad žeMske mogu i do nicaZe. :oops:

Živio progres. Živio autoput.
HAVANA

#475 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by HAVANA »

Fakat im ide na ruku ovo sa autoputem. :twisted:
Locked