da je meni barem u kuci da je drzim, zadovoljan bi bio.KvaziExpert wrote:Zagrliš curu, a žulja te tandžara
Simply: Oruzje
-
stafi
#451 Re: Simply: Oruzje
- Gojeni H
#452 Re: Simply: Oruzje
Sjooj, kosava, ako ikad odlucim da idem u 'Muricu to ce biti zato sto se moze kupiti svaka igracka.kosava wrote:Pogresno FN 5,7 mozes kupiti normalno u Americi kao privatno lice. mozes kupiti i pusku u istom kalibru
http://www.cdnnsports.com/firearms.html?brand=689
http://www.fnhusa.com/l/products/carbines/
- Gojeni H
#453 Re: Simply: Oruzje
Upravo tako. I ne vidim nijednog razloga zasto zakon ne bi dozvolio covjeku koji nikada nije osudjivan da posjeduje ovakvu igracku.stafi wrote:da je meni barem u kuci da je drzim, zadovoljan bi bio.KvaziExpert wrote:Zagrliš curu, a žulja te tandžara
Isto kao sto smatram da se stan/kuca mora dovesti na nivo gdje se odbrana istog smatra samoodbranom. To je slucaj kod veceg broja drzava u SAD-u. Onaj ko ti ilegalno udje u kucu nema namjeru da te pita za zdravlje.
- madner
#454 Re: Simply: Oruzje
Pa kod nas nije problem dobiti dozvolu i sa istom se ima i pravo nositi oruzje. Naravno ne tako da se uplase drugi, tj. otvoreno. 
-
stafi
#455 Re: Simply: Oruzje
treba to malo proširiti.madner wrote:Pa kod nas nije problem dobiti dozvolu i sa istom se ima i pravo nositi oruzje. Naravno ne tako da se uplase drugi, tj. otvoreno.
- madner
#456 Re: Simply: Oruzje
Zasto?
Mislim volio bi ja ovaj puskomitraljez nosat za svaki slucaj, pa makar i samo MG5, no nisam dosad imao potrebu na potezu kuca posao
Mislim volio bi ja ovaj puskomitraljez nosat za svaki slucaj, pa makar i samo MG5, no nisam dosad imao potrebu na potezu kuca posao
-
kosava
#457 Re: Simply: Oruzje
Samo pazi u koju ces drzavu, ima nekih koje nisu prijateljski nastrojene prema svakom oruziju.Gojeni H wrote:Sjooj, kosava, ako ikad odlucim da idem u 'Muricu to ce biti zato sto se moze kupiti svaka igracka.kosava wrote:Pogresno FN 5,7 mozes kupiti normalno u Americi kao privatno lice. mozes kupiti i pusku u istom kalibru
http://www.cdnnsports.com/firearms.html?brand=689
http://www.fnhusa.com/l/products/carbines/
Ovo su fine igracke ali je municija za njih skupa do bola. Jedan metak oko pola dolara a devetka je oko 20 centi metak.
-
stafi
#458 Re: Simply: Oruzje
a gle, ako ti nisi imao potrebu ne znači da niko drugi nije imao. a ima nas što bi to za kuće, zlu ne trebalo.madner wrote:Zasto?
- Dozer
#459 Re: Simply: Oruzje
Ja odavno govorim, ima vec par godina, da se zakon o zastiti privatne pokretne i nepokretne imovine mora redefinisati, i to na nacin da se vlasniku odrijese ruke u smislu da moze i smije upotrijebiti sva raspoloziva sredstva radi zastite te svoje imovine.
I onda, fino, vidis s prozora majmuna kako ti obija auto, a ti opletes okvir i po njemu (oni koji su neprecizni - i po autu)
Ili, zateknes majmuna u kuci/stanu, a ti mu fino takme spakujes u vugla, i vozdra.
Naravno, to treba maksimalno izdefinisati kako bi se izbjegle bilo kakve zloupotrebe, ali sumnjam da bi tu bilo nekih zloupotreba.
I da vidis onda kako kradje i pljacke opadaju u roku 2-3 mjeseca. Cim se rokne par tih hajvana, onda vise ni njima nije svejedno uci u neciji auto ili upasti u kucu/stan/vikendicu jer nikad ne zna da li je vlasnik tu negdje.
Ovako, s ovim zakonom, nakaradnim kakav jeste i koji prvenstveno stiti prava kriminalaca, mi mozemo samo ici u jos grdje nebuloze i kriminal.
I onda, fino, vidis s prozora majmuna kako ti obija auto, a ti opletes okvir i po njemu (oni koji su neprecizni - i po autu)
Ili, zateknes majmuna u kuci/stanu, a ti mu fino takme spakujes u vugla, i vozdra.
Naravno, to treba maksimalno izdefinisati kako bi se izbjegle bilo kakve zloupotrebe, ali sumnjam da bi tu bilo nekih zloupotreba.
I da vidis onda kako kradje i pljacke opadaju u roku 2-3 mjeseca. Cim se rokne par tih hajvana, onda vise ni njima nije svejedno uci u neciji auto ili upasti u kucu/stan/vikendicu jer nikad ne zna da li je vlasnik tu negdje.
Ovako, s ovim zakonom, nakaradnim kakav jeste i koji prvenstveno stiti prava kriminalaca, mi mozemo samo ici u jos grdje nebuloze i kriminal.
- Gojeni H
#460 Re: Simply: Oruzje
Volio bih posjedovati dugo oruzje bez obaveze uclanjenja u lovacko drustvo ili da lazem kako sam veliki ratar i da mi trreba da plasim vrane.madner wrote:Zasto?
Pumparica/sacmara npr. je djelotvornija protiv napadaca ali takodje i bezbjednija po ostale jer se sacma odmah raspadne.
ovo je uostalom u Americi oruzje pops and moms sto nemaju pojma o oruzju a zele da osiguraju sebe i kucu.
Utvrdili smo da kriminalci ne trebaju i ne traze dozvolu za oruzje. Kazne za ilegalno posjedovanje oruzja su smijesne, kao i kazne za nasilni kriminal.
Da je ljudima koje biramo vise stalo do sigurnosti ljudi koje predstavljaju, privatna svojina kao i sigurnost gradjanina bi bili na prvom mjestu.
S obzirom da govorimo o divljem zapadu, onda i zakoni kao na divljem zapadu.
-
prog321
#461 Re: Simply: Oruzje
Realno, ko nema dvije duge cijevi kod kuce taj nema sta da trazi .
-
direstraits0078
#462 Re: Simply: Oruzje
Naravno, i onda par komada rikošetira, ubiješ svoju tetku koja je povela dijete iz obdaništa, koje slučajno napraviš paraplegičarem.Dozer wrote:Ja odavno govorim, ima vec par godina, da se zakon o zastiti privatne pokretne i nepokretne imovine mora redefinisati, i to na nacin da se vlasniku odrijese ruke u smislu da moze i smije upotrijebiti sva raspoloziva sredstva radi zastite te svoje imovine.
-
Drogo_rooq
#463 Re: Simply: Oruzje
Pod uslovom da je nije spucao tramvaj prije toga.
-
stafi
#464 Re: Simply: Oruzje
tetku možeš i autom pregazit pa opet voziš.direstraits0078 wrote:Naravno, i onda par komada rikošetira, ubiješ svoju tetku koja je povela dijete iz obdaništa, koje slučajno napraviš paraplegičarem.Dozer wrote:Ja odavno govorim, ima vec par godina, da se zakon o zastiti privatne pokretne i nepokretne imovine mora redefinisati, i to na nacin da se vlasniku odrijese ruke u smislu da moze i smije upotrijebiti sva raspoloziva sredstva radi zastite te svoje imovine.
-
joe_black
#465 Re: Simply: Oruzje
eeee pa ne moze to tako...Posto ova nasa drzava i jest lopovska drzava ako bi se napravio takav zakon onda ne bi bilo ni lopovluka...Lopovi bi se onda zslili da su njihova osnovna ljudska prava, pravo na zivot koje im je zagarantovano ustavom povrijedjenaDozer wrote:Ja odavno govorim, ima vec par godina, da se zakon o zastiti privatne pokretne i nepokretne imovine mora redefinisati, i to na nacin da se vlasniku odrijese ruke u smislu da moze i smije upotrijebiti sva raspoloziva sredstva radi zastite te svoje imovine.
- Izlija
#466 Re: Simply: Oruzje
Političari ne mare jer imaju lično obezbjeđenje koje je adekvatno obučeno i opremljeno. Njihovo obezbjeđenje može da puca ( čak o da ubije a da neodgovara ) i nije im u cilju da im neko može legalno odgovoriti.
Nažalost kod nas u BiH žrtva nema nikakva prava u odnosu na količinu pravnih regulativa koje štite kriminalce. Još malo pa će biti bolje odma kod vrata složiti sve vrijednosti da se nemuče da rove po kući a čak i bolje zakačiti na šteku sa vanjske strane da neulazi u kuću džabe.
Nažalost kod nas u BiH žrtva nema nikakva prava u odnosu na količinu pravnih regulativa koje štite kriminalce. Još malo pa će biti bolje odma kod vrata složiti sve vrijednosti da se nemuče da rove po kući a čak i bolje zakačiti na šteku sa vanjske strane da neulazi u kuću džabe.
- KUZNETSOV
#467 Re: Simply: Oruzje
Ovo je moj san neki
AEK-971 (mnogo dobra igrackica)

https://www.youtube.com/watch?v=SNx9kxgUQzg
Tetejac (TT pistol)

a za neku apokalipsu tu je
PKM

AEK-971 (mnogo dobra igrackica)

https://www.youtube.com/watch?v=SNx9kxgUQzg
Tetejac (TT pistol)
a za neku apokalipsu tu je
PKM

-
mudrac2
#468 Re: Simply: Oruzje
samo da kažem da ovo zadovoljstvo košta oko 6000KM. mislim, puška je vrh, al zar to nije moglo jeftinijekosava wrote: Dozvola dva mjeseca a lovacki ispit i obuka oko godinu. Ima i Sauer karabini koji su lijepi i precizni.
- ho oponopono
#469 Re: Simply: Oruzje
...cejf nije skup...ali ne treba se ni preseravati pobogu, sto ne mogu nacete jabuke folova a tako i ovih paprenih puca pfff... 
-
mudrac2
#470 Re: Simply: Oruzje
jašta je no saftali, treba još dodati papire i to lagano izađe na 7000km.ho oponopono wrote:...cejf nije skup...ali ne treba se ni preseravati pobogu, sto ne mogu nacete jabuke folova a tako i ovih paprenih puca pfff...
- AntiKrist
#471 Re: Simply: Oruzje
Vjerujem u ljuuuuuuubaaaavvv,za njuuu dajjjjeem sveeeee
,zakon za odbranu kuce,stana,familije,a bogami i za napad na punca punicu,probleme oko medje i slicno tu je Hekler maajka :

- ho oponopono
#472 Re: Simply: Oruzje
mudrac2 wrote:jašta je no saftali, treba još dodati papire i to lagano izađe na 7000km.ho oponopono wrote:...cejf nije skup...ali ne treba se ni preseravati pobogu, sto ne mogu nacete jabuke folova a tako i ovih paprenih puca pfff...
...odma mi se ogadi za tu lovu...
- Co0l
#473 Re: Simply: Oruzje
Treba ih spustit na par stoja da ih svaki nas wannabe mangup i krimos u pokusaju moze priustit pa kad se rokaju medjusobno mozda nekad pogode i u glavu a ne samo potkoljenice,nadlaktice i slicno.
-
direstraits0078
#474 Re: Simply: Oruzje
Dobar Zigzag. Gdje je hekler iz priče?AntiKrist wrote:Vjerujem u ljuuuuuuubaaaavvv,za njuuu dajjjjeem sveeeee,zakon za odbranu kuce,stana,familije,a bogami i za napad na punca punicu,probleme oko medje i slicno tu je Hekler maajka :
-
Hadzi Lojo
#475 Re: Simply: Oruzje
Ma ove mi pusketine i PM dodijale imam ih nekoliko, pa nesto razmisljam o modernom na daljinski, kao neki jaci dron sto moze ponijeti kakvu kasikaru isl. Imam onaj djeciji ali ne moze ni vecu zastavu da nosa.
Ne znam koju su braca Albanci nosili kad su onoliku zastavu prikacili, imate li vi vise informacija o najboljim- najsnijim dronovima?
Ne znam koju su braca Albanci nosili kad su onoliku zastavu prikacili, imate li vi vise informacija o najboljim- najsnijim dronovima?