Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post Reply
Deda Kurcoje

#451 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Deda Kurcoje »

hAZNADAR wrote:
Deda Kurcoje wrote:
hAZNADAR wrote: Nisi odgovorio na prethodno obracanje gdje sam iznio odredjene sumnje u tvoju ekspertnost po pitanju islama. Sta je, jel :run:
Nisam ti ja nikakv ekspert za Islam, sinko, cak ne smatram da se moze biti ekspert u necemu duboko jednoumnom. Vjere prezirem, davno sam prestao da se palim na bajke. Ko hoce da vjeruje, bujrum, ali bez nametanja. A, ne moze, pivo u Sarajevu ne mozes popiti u vrijeme Ramazana.
A tvrdis da je ovo islam i da je islam razlog terorizma i nerazvijenosti veceg dijela islamskog svijeta. Pa sto se uopce zalijeces i tvrdis nesto o islamu ako nisi ekspert? Sto se tice piva u Sarajevu, mozes ga popiti samo ne na svim mjestima kao i sto mozes naruciti sunku ali ne na svim mjestima. Isto kao u po Berlina gdje mogu naci bar 50 restorana koji ne sluze alkohol i svinjetinu, - demokratija i jeste izbor po zelji i pravo na to.

Razlika je samo u kritierijima. Samo zaguljene papcine mogu jedan grad ocjenjivati kroz pivo za Ramzana. Kao i oni sto su utvrdili da je na djelu talibanizacija Sarajeva jer nema svinjske sunke u pici Capricozi. :D Ocito je da ljudi posmatraju stvari iz nekog svog ugla, pa neko primjecuje gostovanja slavnih licnosti, secesije, simpozijume, festivale, filharmonije,... a neko ne vidi dalje od piva u kaficu i toalet papira u nekom WC-u.

Bez uvrede, ali mislim da nisi intelektualno dovoljno jak niti informisan ili obrazovan da bi se upustao u neku dublju diskusiju oko historijata vjere, razvoja kulture i mentaliteta i danasnjih sukoba interesa u politici uz potporu medija.
Ne ubacuj sitne provokacije jer i sam tvrdis da nisi ekspert.
Pa, vidis, ja sam obican frajer, koji je toliko prostodusan, da kada neko urlikne Allahu Ekber i digne se u zrak, povezem to sa Islamom. Toliko simpliciram stvari, da kada vidim blato i pse po gradu, ne mogu da se otmem utisku, zajedno sa arapskim novovalnim dzamijama, da zivim u nekoj vecoj, bliskoistocnoj, kasabi. Dodaj tome danasnji mentalitet grada (igranje nozevima po tramvajima i sl.), koji su donekle donijeli ljudi iz duboke provincije, i dogadjaj je potpun (ovo ti nece biti jasno, ako si jedan od tih ljudi, ali, vjeruj mi na rijec).
Bodkin

#452 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Bodkin »

Kaze gigant mozes li u minjaku i sa pivom u dzamiju. Ajde daj mi jedan razlog da to napravis.
Sinapsa

#453 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Sinapsa »

Vizionar 1985 wrote:
Sinapsa wrote:
Dobro raja,

posto Deda Kurcoje ne zna odgovor na moje jednostavno pitanje i posto je otisao da trazi odgovor na netu...moze li mi neko od vas prisutnih reci, koliko je nebodera 11.09 sruseno? Pitam posto ogromna vecina ljudi na zapadu ne zna odgovor na to pitanje.
Tri nebodera
Treci spijunska zgrada koja se srusila kao kula od karata iako nijedan Avion nije udario u nju.

Ovo najbolje opisuje sve
2 Aluminum Jetliners with a combined weight of 392tons +/-

Cannot
Pulverize

3 Steel/Reinforced Concrete Towers with a combined weight of 1,200,000 +/-
Tons
Hvala na odgovoru...to je sve
Image
ULTRAK

#454 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by ULTRAK »

Bodkin wrote:
Ne lupaj svega ti. Polupismeni pustinjski pacijenti koji sebe zovu arapima imaju srece da zive na nafti i to je to. Vec 1000 godina nista vrijedno nisu naprqvili. Milijarda ljudi se jos kolje zbog toga ko kako klanja. Zbog pripadnosti plemenu ce obezglaviti covjeka ili ga zapaliti zivog. Boli ne kurac za njihove zlatne solje kad su zaostala skupina primitivaca.

Kad nadju nesto drugo da zamijeni naftu, arapi ce biti malo iapod zimbabvea.

Dok smo mi prije samo 20 godina imali firme koje su pravile svoje vojne avione i gradile po tim istim arapskim vukojebinama
:-)

Vrlo je pogubno generalizirati. Isto kao sto ti gledas na arapa ovdje na zapadu gledaju na vas u BiH. Ne zato sto misle da ste primitivni balkanci nego zato sto ste siromasni. Pare su sve u zivotu. Ako nemas para nemas nista a vi ih nemate. Od para sve pocinje.
Sanjarko

#455 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Sanjarko »

limeni wrote:Zalosno je u sta se svijet lagano pretvara a to je mjesto ludjaka gdje vise nigdje nisi siguran a glavni krivac za to je Internet. Prije si svakome mogao prici i pricati a danas je sve vise manijaka na ulici, ove vehabijske budale, breivejk, onaj supak u americi sto je neki dan uletio u afro-amerikansku crkvu :(
Najvece zlo je "vlada" Saudijske Arabije, ti klanovi svojim petrodolarima kojima sire vehabizam unistavaju sve normalno sto je bilo u Islamu. To u Francuskoj je zlocin, gnusan cin ali za mene to nije terorizam nego ubistvo jer je kreten zaklao svoga sefa znaci licni motiv. U Tunisu vise nisi ni na plazi siguran ti ljudi su civili neduzini i nisu nikome krivi a i ovo u Kuvajtu je sraman zlocin koji ni zivotinjama ne bi pao na pamet. Zao mi je reci ali mi Sunije necemo daleko dogurati ovakvom politikom, na stranu sto citav svijet je na rubu rata a niko to ne vidi..
RIP zrtvama a nama svima na svijetu nek je Bog na pomoci :(
Jbg Americki supak nije terorista on je ludzak po Zapadnim medijima Kao i Brejvijk samo Muslimani su teroristi.
Iako isto zlodjelo i supci ludzaci i teroristi uradise.
A supke ludzacima proglasise a Muslimane teroristima.
Cak i Muslimana sto kolima pregazi ljude i nozem zbode u Austriji.
skupljac_zeljeza

#456 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by skupljac_zeljeza »

Deda Kurcoje wrote:skupljac_zeljeza vidi Islam ovako, manje vise. :D :D
Šta si ti uradio korisno kada sebi uzimaš pravo da kritkuješ druge? Jesu li te oni koje kritikuješ prestigli?

http://www.klix.ba/vijesti/bih/rijaset- ... /150627044

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=457
Deda Kurcoje

#457 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Deda Kurcoje »

Bodkin wrote:Kaze gigant mozes li u minjaku i sa pivom u dzamiju. Ajde daj mi jedan razlog da to napravis.
Ama, ne kazem da je to u redu, nego kazem da rizikujes glavu. Ima, brate, amera, turista, uci ce sa limenkom i kokom u minjaku i pored one table da se ne ulazi tako obucen. Nije poenta u tome da treba to da uradis, vec sta ti se moze desiti, ako se zajebes. Jel' sad jasno?
Deda Kurcoje

#458 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Deda Kurcoje »

skupljac_zeljeza wrote:
Deda Kurcoje wrote:skupljac_zeljeza vidi Islam ovako, manje vise. :D :D
Šta si ti uradio korisno kada sebi uzimaš pravo da kritkuješ druge? Jesu li te oni koje kritikuješ prestigli?

http://www.klix.ba/vijesti/bih/rijaset- ... /150627044

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=457
Ne koljem zivotinje, kao prvo. Ko ih kolje u ime svoje religiozne fantazije, za mene ima detaljniju dijagnozu. Nazalost, religija se jos ne tretira kao bolest psihe, mada dosta toga vezano za religiju (terorizam, pricanje sa nevidljivim ahbabom, istjerivanje djavola i sl.), upucuje na to.
Last edited by Deda Kurcoje on 27/06/2015 15:56, edited 3 times in total.
hAZNADAR

#459 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by hAZNADAR »

Deda Kurcoje wrote: Pa, vidis, ja sam obican frajer, koji je toliko prostodusan, da kada neko urlikne Allahu Ekber i digne se u zrak, povezem to sa Islamom. Toliko simpliciram stvari, da kada vidim blato i pse po gradu, ne mogu da se otmem utisku, zajedno sa arapskim novovalnim dzamijama, da zivim u nekoj vecoj, bliskoistocnoj, kasabi. Dodaj tome danasnji mentalitet grada (igranje nozevima po tramvajima i sl.), koji su donekle donijeli ljudi iz duboke provincije, i dogadjaj je potpun (ovo ti nece biti jasno, ako si jedan od tih ljudi, ali, vjeruj mi na rijec).
Kao sto rekoh, svako posmatra stvari iz svog ugla. Blato i pse, nozeve,.. ces u mnogo vecoj mjeri naci i u New Yorku i to od strane domacih - ali sumnjam da bi taj grad nazvao kasabom.

Ljudi su izmanipulisani medijima i stereotipima pa vide samo ono sto hoce da vide.

A siguran sam da bi svi samozvani eksperti sto lupom traze prljavstine kod muslimana - radije da moraju - izabrali Tursku da tamo zive umjesto umjesto krscanske, islam free, kasaba free, djamija free,... Gruzije, Bolivije, Zaira, Kine, Indije,...
Last edited by hAZNADAR on 27/06/2015 16:07, edited 1 time in total.
animals

#460 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by animals »

ULTRAK wrote:
Bodkin wrote:
Ne lupaj svega ti. Polupismeni pustinjski pacijenti koji sebe zovu arapima imaju srece da zive na nafti i to je to. Vec 1000 godina nista vrijedno nisu naprqvili. Milijarda ljudi se jos kolje zbog toga ko kako klanja. Zbog pripadnosti plemenu ce obezglaviti covjeka ili ga zapaliti zivog. Boli ne kurac za njihove zlatne solje kad su zaostala skupina primitivaca.

Kad nadju nesto drugo da zamijeni naftu, arapi ce biti malo iapod zimbabvea.

Dok smo mi prije samo 20 godina imali firme koje su pravile svoje vojne avione i gradile po tim istim arapskim vukojebinama
:-)

Vrlo je pogubno generalizirati. Isto kao sto ti gledas na arapa ovdje na zapadu gledaju na vas u BiH. Ne zato sto misle da ste primitivni balkanci nego zato sto ste siromasni. Pare su sve u zivotu. Ako nemas para nemas nista a vi ih nemate. Od para sve pocinje.
Vi, ko to mi..a koji si ti..kojem narodu ti pipadas..
ti neki bogatas, na zapadu zivis a idealiziras Arape, sto ne ides kod njih, a ne seres sa zapada..
Sanjarko

#461 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Sanjarko »

hAZNADAR wrote:
breuer wrote:
hAZNADAR wrote:Tri cetvrtine danasnjeg svijet zivi u siromastvu, korupcija, bezakonje, nedostatak gradjanskih prava i zakona, bezbjednosti,... i tu osim muslimana ima mnooogo drugih kojih je ukupno vise od muslimana. Ali ti si i dalje fokusiran zar ne?
Mogu ti reč da do jučer i nisam toliko bio, ali nakon jučeranje trijade Fra/Kuw/Tun više mi nije svejedno...

Ponavljam ti, jedno je siromaštvo normalnog svijeta, sasvim drugo duševna obogaljenost arapskih fanatika kojima i pregrš novca nije donijela ništa osim mogućnosti da svijetu prosipaju svoju bolesnu i mazohističku kulturu...a i tamo gdje je francuska ostavila kakvog takvog kulturnog utjecaja što se odlično odrazilo na cjelokupno stanovništvo, kao što su Tunis i Alžir, i to su zapikali da prestrave i zastraše!

Al et, Al-Azhar se oglasio (napokon) tako da je sve udure :D
Islamski svijet danasnjice je nesto mnogo vise, sire, obimnijie, kompleksnije, vece,... od par diktatura zemalja zaljeva.
Ne vidim razlog da se o umetu danasnjice diskutuje samo kroz prizmu neke agresivne ili korumpiranje manjine.

Tri cetvrtine svijeta zivi u siromastvu i mnoge neislamske zemlje nisu ni trunku razvijenije od islamskih(da skratim frazu u muslimanskoj vecini i sl).

Samo je mali dio covjecanstva danas razvijen i to zahvaljujuci pravim kartama u pravo vrijeme prije vise od 100 god kada je krenula epoha nacionalizam i industrijalizacije. Vjera sa time nema nikakve veze. Zato je bezveze prizivati reformacije, sekularizam, ateizam,..i obrnuto jer sa ovim nema veze.

Razvijenost zapada i Japana je zbog nacionalizma i industrijalizacije jer su na taj nacin postigli homogenost, disciplinu, vladavinu prava i mentalitet zajednistva. Odnos preme vjeri nema sa tim veze.

Terorizam je cista politika i nista drugo. To je politika zastrasivanja, borbe oko teritorija i resursa, i propagiranje ideologije pod krinkom vjere jer se time najlakse manipulise onima kojima je vjera osnovni identitet.

To sto se teroristi, zaguljeni papci, korumpirani seici,.. kite vjerskim prefiksom ne znaci da su predstavnici vjere. To je kao tumaciti bijelu rasu kroz djela i ideologiju nacista jer su se eto tako kitili i to isticali.
Nema veze nacionalizam sa tim.
Pljacka brutalna cijelog svijeta.
Taj razvijeni svijet je pljackao i harao ostatkom svijeta prije razvitka preko 400 godina.
Pljackali sve od Americkih kontinenata, Afrike,Azije, Kine,Koreje,itd.
Ludzak

#462 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Ludzak »

Image
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#463 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by emillio estevez »

ULTRAK wrote:
emillio estevez wrote:
ULTRAK wrote:Bravo za tebe , cestitam.

:lol:
2 soma jura , pa toliko ne mozes ni ukrasti danas.

Kupi stan pa se javi , gdje god bio.
Vidim glup nisi , makni se grbace roditelja.
Upravo tako. To je za vas u BiH pojam. Ovdje je to normalna za ljude koji su fakultetski obrazovane sa par godina radnog iskustva. 4000 KM je za vas velika stvar. Plata inzinjera u BH telekomu sa 5 godina radnog iskustva je 2500 KM i to je neka najbola plata u drzavi. Toliko ja ustedim a da se ne namucim previse. Ako hocu da se namucim to je mnogo vise. Da nepricam o tome da ti daju trinasetu platu pa podjela dobiti.

Mozes samo misliti sta onda jedan Arap iz Emirata zaradi ili Qatara i kako se slatko nasmije kada mu dodje racun za cevape na bascarsiji od 3 eura. :-)

Ma slazem za Arape ali za tebe NE. ,

Mislim da zivis sa roditeljima da nemas cvancike u dzepu , da popijes doma instant kavu.
Arapi su prebogati i trose nemilice .
Najbolje trebe kariŚu , ali ti ne "....
Pa ja tu nisam bitan. Sto t ja zanimam. Evo cak i da zivim sa roditeljima (ovdje cim pocnes studirati se razdvajas od roditelja i niko ne zivi sa roditeljima od 19. godine); i da radim kao kuhar u jebenom trece razrednom restoranu opet zaradim vise od hirurga u Sarajevu. Moj ti... Znas i sam kakva ste bijeda netrebam te ja podjecivati na to. Ali vi bi rado gledali na arape sa visine no to je nemoguce. Najbitnije je koliko imas para. Vi svega imate ali para ne. Po najvise imate apetita za kurcenje.

Cmok
Ovo je Balkan .
Tu se gleda tko ima vecu kucu i penis. :mrgreen:

Makni se od roditelja.
red evil

#464 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by red evil »

Deda Kurcoje wrote:
Bodkin wrote:Kaze gigant mozes li u minjaku i sa pivom u dzamiju. Ajde daj mi jedan razlog da to napravis.
Ama, ne kazem da je to u redu, nego kazem da rizikujes glavu. Ima, brate, amera, turista, uci ce sa limenkom i kokom u minjaku i pored one table da se ne ulazi tako obucen. Nije poenta u tome da treba to da uradis, vec sta ti se moze desiti, ako se zajebes. Jel' sad jasno?
Normalno da je provokacija, treba imati poštovanje. Neće ti se ništa desit, samo će te istjerat, to jest reče ti napusti objekat. Negdje hoćeš možda i batine dobit, ali to ti dođe isto, nekome kad mater opsuješ neko će te udarit a neko neće. :D

Samo neupučena osoba može ovo povezati sa islamom ili mrzitelji islama. Kaže nije pročitao ništa vezano za islam ali zna da je to religija rata. (ne mislim ovdje lično ni na koga).
statixx

#465 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by statixx »

Deda pretjerujes, istina je da se stvari mjenjaju i da se u drustvo pokusavaju ubaciti neke sekte i radikalna tumacenja koji nisu karakteristicni za ovaj region.

Meni nisu dali da udjem u vatikansku crkvu jer sam bio u sorcu. :D
ULTRAK

#467 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by ULTRAK »

animals wrote:
ti neki bogatas, na zapadu zivis a idealiziras Arape, sto ne ides kod njih, a ne seres sa zapada..
Pa vi ste ljudi u BiH koji kao neki maximum imate 2500 KM mjesecno ali je vjerovatnije da imate 800-1300 KM mjesecno i jos vjerovatnije da molite Boga da dobijete bilo koji posao. Mi smo ti koji ponekad dodjemo sa strane i vidimo u kakvoj bijedi zivite, ispijate kafe ili moli te boga da dobijete posao "san snova" od 1500 KM. Parkirate auta na trotoare, idete u Makarsku na godisnji i zivite u kvartovima u kojima ima jako puno betona i jako malo zelenila i nimalo auto puteva i luksuza. Dovoljno je je sa strane biti mjesec dana u BiH da se uoci kolika je to bijeda. I to ti pisem u Sarajevu da budes. A nedo ti Bog da odes do recimo Istocnog Sarajeva, Bugojna ili nekog drugog manjeg grada. To nije bijeda nego to je "treci svijet". To je siromastvo tesko.

Zamisli kako se osjeca neki Kuwaitcanin, Emiracanin, Qatarac, Bahreinac,Malejzijac koji dodje da vas vidi kada je meni neprijatno gledati u tramvaju te depresivne face i ljude iz kojih se iscitava patnja, beznadje, bezperspektivnost; cesto jako lose obuceni itd. Zelio bi pomoci ali nemozes. I onda vse vratis i vidis kako ti ljudi pljuju na arape i nazivaju ih primitivcima. :-)
skupljac_zeljeza

#468 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by skupljac_zeljeza »

Jel' i to sa onih stranica na kojima pišu kako je genocid u Srebrenici izmišljen?

Ne reče mi u čemu si bolji od onih koje kritikuješ?
emillio estevez

#469 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

statixx wrote:Deda pretjerujes, istina je da se stvari mjenjaju i da se u drustvo pokusavaju ubaciti neke sekte i radikalna tumacenja koje nisu karakteristicne za ovaj region.

Nije pozeljno za odrasle ulazak u majicama na britele,kratkim hlacama i suknjama te se obavezno mora vidjeti lice. :mrgreen:

U svim crkvama je tako. Nisu crkve turistcka mjesta da u kupacima hodas po njima.
Negdje svecenik tolerira ,negdje se striktno drze propisa po vlastitom nahodjenju.
Deda Kurcoje

#470 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Deda Kurcoje »

statixx wrote:Deda pretjerujes, istina je da se stvari mjenjaju i da se u drustvo pokusavaju ubaciti neke sekte i radikalna tumacenja koji nisu karakteristicni za ovaj region.

Naravno. Slazem se i za crkvu i dzamiju. Kazem samo da je u dvoristu dzamije to opasno. Daj, svi znamo kakvi divljaci danas zive u Sarajevu i kako reaguju. Nabildano, neizivljeno, a religiozno.
Deda Kurcoje

#471 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Deda Kurcoje »

ULTRAK wrote:
animals wrote:
Pa vi ste ljudi u BiH koji kao neki maximum imate 2500 KM mjesecno ali je vjerovatnije da imate 800-1300 KM mjesecno i jos vjerovatnije da molite Boga da dobijete bilo koji posao. Mi smo ti koji ponekad dodjemo sa strane i vidimo u kakvoj bijedi zivite, ispijate kafe ili moli te boga da dobijete posao "san snova" od 1500 KM. Parkirate auta na trotoare, idete u Makarsku na godisnji i zivite u kvartovima u kojima ima jako puno betona i jako malo zelenila i nimalo auto puteva i luksuza. Dovoljno je je sa strane biti mjesec dana u BiH da se uoci kolika je to bijeda. I to ti pisem u Sarajevu da budes. A nedo ti Bog da odes do recimo Istocnog Sarajeva, Bugojna ili nekog drugog manjeg grada. To nije bijeda nego to je "treci svijet". To je siromastvo tesko.

Zamisli kako se osjeca neki Kuwaitcanin, Emiracanin, Qatarac, Bahreinac,Malejzijac koji dodje da vas vidi kada je meni neprijatno gledati u tramvaju te depresivne face i ljude iz kojih se iscitava patnja, beznadje, bezperspektivnost; cesto jako lose obuceni itd. Zelio bi pomoci ali nemozes. I onda vse vratis i vidis kako ti ljudi pljuju na arape i nazivaju ih primitivcima. :-)
Pare mozda i imas, ali pismen nisi.
Last edited by Deda Kurcoje on 27/06/2015 16:07, edited 1 time in total.
emillio estevez

#472 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

ULTRAK wrote:
animals wrote:

Sikter.
Takve pare ni lopovi a kamoli doktori ne mogu dobiti. :mrgreen:

Odi i pojedi nesto normalnog tamo gdje zivis,pusti psecu hranu .
JohnnyS

#474 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by JohnnyS »

Sinapsa wrote:
JohnnyS wrote:
Sinapsa wrote:Dobro raja,

posto Deda Kurcoje ne zna odgovor na moje jednostavno pitanje i posto je otisao da trazi odgovor na netu...moze li mi neko od vas prisutnih reci, koliko je nebodera 11.09 sruseno? Pitam posto ogromna vecina ljudi na zapadu ne zna odgovor na to pitanje.

Mogao si lijepo otvoriti tu temu koja će nam otvoriti oči dok si pisao sve ove silne upise koji su, kako si i sam primjetio, van teme.
911 Jeste druga tema, ali na ovoj temi tvrditi da muslimani stoje iza tog gnusnog zlocina na jedan odvratno nekorektan nacin podebljava neprijateljsku sliku (Feindbild) Islama, koji ne treba da bude neprokomentarisan, jer je on uzrok destabilizacije bliskog istoka. Odgovori ako hoces a ako neces nemoj, ali mi ne dolazi vise sa tom licemjernom spikom covjeka koji i sam skrece sa tema...
Btw....sta je tema ovdje? Terorizam u Parizu ili historija Islama i Arapi? Prosto nevjerovatno...

Kad forum bude tvoj onda ćeš moći davati ovako bahate izjave, dotad je svaki tvoj (kao i bilo čiji) upis podložan komentaru što istomišljenika što onih koji ne vjeruju u ljude guštere.
Deda Kurcoje

#475 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Deda Kurcoje »

Mogao si citirati i nesto orginalnije. Recimo Orwelovu 1984 ili Fahrenheit 451. Znam samo da bi Svijet bio bolje mjesto bez ljudi koji vjeruju u postojanje FIJU-a. Fiju Uekber! BANG! Dosta, ba, vise, idite guziti, plivati, jesti, sta se mucite i sakatite ramazanima, postom, bavi se sportom, ne gladuj zbog FIJU-a. Mislim, radite i to sve, ako bas ne mozete bez bajki, ali zivi bili, pustite druge da zive po svome, nemojte buditi ezanom ljude u cik zore, pustite ih da spavaju, ko vjeruje, doci ce, ne namecite silom svoj pogled na Svijet.
Last edited by Deda Kurcoje on 27/06/2015 16:18, edited 1 time in total.
Post Reply