Ma ne, Cipras i Grcka su pobjednici. Politicar koji pripada ekstremnoj ljevici i koji na koljenima pristane na privatizaciju elektroprivrede, aerodroma i luka je pobjednik. I to epski. Dapace.Challenger__ wrote:Po čemu je Cipras gubitnik? Po tome što, za sada, nije bio u prilici da ispuni dio izbornih obećanja? Što grčkom referendumu Brisel/Berlin ne vjeruju? Hajde molim te... Pola Evrope bi dalo dupe za takvu "tragediju".jastuk1 wrote:Kurdski i HDP lider Demitraš je isto kao grčki premijer Alexis Cipras. Izbornu/referendumsku pobjedu će na najgori i najperfidniji način pretvoriti u poraz!
Problematizovana je metodologija štednje, kako na globalnoj ravni, tako unutar same Njemačke. "Štednja" više nije tabu, dobar dio proevropski orijentisanih građana Grčke sada na EU gledaju drugim očima, a sama Grčka je dobila nova sredstva. Grčka, Cipras i njegova vlada sazrijevaju, u hodu, bez potresa.
Grčka je u igri, Cipras je na vlasti, o nemirima i nestabilnosti u zemlji nema niti govora...
... a za razliku od Turske i Kurda kojima tek sada nastaju ozbiljni problem.
Svako poređenje Kurda, Demitraša i Ciprasa je deplasirana pošalica.
______
Gdje si Jastuk, jesi li mi dobar?
Republika Turska
- Opetja033
#451 Re: Republika Turska
- Challenger__
#452 Re: Republika Turska
Politika je igra na duge staze a ne jednokratni hint "sve ili ništa".
- Co0l
#453 Re: Republika Turska
Cipiripi je to najbolje iskusio 
- sunceKOtepsija
#454 Re: Republika Turska
-jedan od ranjenih vojnika preminuo, broj poginulih vojnika popeo se na 4, od preostalih 5 ranjenih vojnika jedan je u teskom stanju i ljekari mu se bore za zivotsunceKOtepsija wrote:-zestoke borbe na podrucju Hakkarija, prema prvim informacijama poginula 3 turska vojnika, 6 ranjeno
-nakon Siirta i nekoliko drugih u Hakkariju predstavnici HDP i njihove bratske partije BDP-a proglasili samoupravu

- Challenger__
#455 Re: Republika Turska
Ama, to su budalaštine ovih naših likova koji ne znaju šta se sa njima lično dešava a kamo li sa Grčkom... Cipras je HLADNO prešao iz faze zatezanja u realpolitik i tim pokazao zdrav razum, odgovoran odnos prema zemlji i državotvorni kapacitet, a ne slabost, kao što buncaju ovdje na temi.Co0l wrote:Cipiripi je to najbolje iskusio
Lik je *eben, prejak igrač.
Last edited by Challenger__ on 15/08/2015 00:58, edited 1 time in total.
- Co0l
#456 Re: Republika Turska
Jasta je prejak igrac.Ako igra za zapadne bankare.Challenger__ wrote:Ama, to su budalaštine ovih naših likova koji ne znaju šta se sa njima lično dešava a kamo li sa Grčkom... Cipras je HLADNO prešao iz faze zatezanja u realpolitik i tim pokazao zdrav razum i državotvorni kapacitet, a ne slabost, kao što buncaju ovdje na temi.Co0l wrote:Cipiripi je to najbolje iskusio
Lik je *eben, prejak igrač.
- Challenger__
#457 Re: Republika Turska
A koliko je dobila nesretna Ukrajina, "uzdanica Evrope i USA"?
_____
Hajde nek' ti je sa srećom.
_____
Hajde nek' ti je sa srećom.
- Co0l
#458 Re: Republika Turska
Sad da ga pitam kakve veze Ukrajina ima sa Grckom,odgovorio bi da je sve to povezano
Sretno i tebi,domacine
Sretno i tebi,domacine
- Cornholio_
#459 Re: Republika Turska
Zaigrala mecka Erdi bratu pred vratima, nek se igra Sulejmana u svom dvoristu sad. Zali Boze onog naroda sto ce izginuti radi budale
Kome mi u amanet ostanemo iz mjesta je najebo
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#460 Re: Republika Turska
ako ćemo mak na konac mečka igra turcima pred vratima već 100 godina i vazda je igralaCornholio_ wrote:Zaigrala mecka Erdi bratu pred vratima, nek se igra Sulejmana u svom dvoristu sad. Zali Boze onog naroda sto ce izginuti radi budale
nosili su se turci sa mnogim krizama vrlo uspješno i riješavali u svoju korist opasne situacije
ako erdo brat lijepi ode malo ćete se radovat pravit šale ismijavati se i šprdati
to ne bi trebalo biti tako jer će umjesto erde doći opet erdo - samo ovaj put opasniji, namazaniji, sposobniji i manje spreman na kompromis i razgovor
ako erdo i ode turska ostaje
- sunceKOtepsija
#461 Re: Republika Turska
-nova auto-bomba na podrucju Sirnaka, ceka se dolazak deminera
-Erdogan juce u Rizeu-"Sistem upravljanja u Turskoj je de-fakto dozivio promjenu, ono sto je sada potrebno jeste staviti to u okvire sistema"-cime je potvrdio da ne odustaje od predsjednickog modela, iako su nakon izbora on i vladajuci AKP-ovci rekli da je plan o promjeni ustava i uspostavi predsjednickog sistema dozivio neuspjeh.
Osim toga Erdogan je rekao da nece razgovarati s Bahcelijem (iako je ostavio mogucnost da se Davutoglu susretne s njim) jer je Bahceli lider MHP-a u predizbornom i postizbornom vremenu prozivao njegovu porodicu (prije svega sinove Bilala i Buraka za koje se vezu brojne korupcione afere i protiv kojih su bile pokrenute istrage, ali su tuzioci koji su te istrage vodili naprasno smijenjeni).
-Erdogan juce u Rizeu-"Sistem upravljanja u Turskoj je de-fakto dozivio promjenu, ono sto je sada potrebno jeste staviti to u okvire sistema"-cime je potvrdio da ne odustaje od predsjednickog modela, iako su nakon izbora on i vladajuci AKP-ovci rekli da je plan o promjeni ustava i uspostavi predsjednickog sistema dozivio neuspjeh.
Osim toga Erdogan je rekao da nece razgovarati s Bahcelijem (iako je ostavio mogucnost da se Davutoglu susretne s njim) jer je Bahceli lider MHP-a u predizbornom i postizbornom vremenu prozivao njegovu porodicu (prije svega sinove Bilala i Buraka za koje se vezu brojne korupcione afere i protiv kojih su bile pokrenute istrage, ali su tuzioci koji su te istrage vodili naprasno smijenjeni).
- Cornholio_
#462 Re: Republika Turska
Rekoh da je Erdi zaigrala mecka, nije valjda Erdo=Turska? Bez Erde nema zivota?japin_mutapi wrote: ako ćemo mak na konac mečka igra turcima pred vratima već 100 godina i vazda je igrala
nosili su se turci sa mnogim krizama vrlo uspješno i riješavali u svoju korist opasne situacije
ako erdo brat lijepi ode malo ćete se radovat pravit šale ismijavati se i šprdati
to ne bi trebalo biti tako jer će umjesto erde doći opet erdo - samo ovaj put opasniji, namazaniji, sposobniji i manje spreman na kompromis i razgovor
ako erdo i ode turska ostaje
Na stranu sto je pohapsio sve sto se drznulo da njega i njegove gangstere sinove kritikuje lijepi, fantasticni, mudri brat Erdo je pojeo kolosalno govno time sto se aktivno uvalio u rat u Siriji. Da bude stvar gora do jue se grlio i ljubio sa Assadom.
Sve sto je zadesilo turke sad je rezultat mudrosti brata lijepog
Dosao djavo po svoje japine a narod gine japine
Zar turkofili ne bi htjeli da u amanet ostanemo nekome normalnom? Da nabije islamiste nogom u guzicu, ne hapsi neistomisljenike, da se okani titule sultana etc.
- Cornholio_
- sunceKOtepsija
#465 Re: Republika Turska
nije bilo povrijedenih (0.20 kontrolisana aktivacija danasnje autobombe) tj-vojska ju je aktivirla pucanjem u auto, valjda nisu zeljeli rizikovat, na snimku se moze i vidjeti kako pucaju i meci pogadaju automobil neposredno prije eksplozije)sunceKOtepsija wrote:-nova auto-bomba na podrucju Sirnaka, ceka se dolazak deminera
-istovremeno na podrucju Bingola danas napad pripadnika PKK, poginula 3 vojnika, 6 ranjenih, time se broj poginulih vojnika u 24 sata popeo na 7
- sunceKOtepsija
#466 Re: Republika Turska
na prvom snimku 1.00 vidi se unutrasnjost danasnje autobombe
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#467 Re: Republika Turska
dobro auto sjebaše
ali nisu je nešto stručno dekativirali
mislim i da su se u snazi zajebali
ali nisu je nešto stručno dekativirali
mislim i da su se u snazi zajebali
- Challenger__
- insomnia78
#469 Re: Republika Turska
Govna teroristicka, ne razlikuju se od Daesha
Da su uspjeli aktivirati bombu ovolike snage boga pitaj koliko zrtava bi bilo
Da su uspjeli aktivirati bombu ovolike snage boga pitaj koliko zrtava bi bilo
-
jastuk1
#470 Re: Republika Turska
Ma ništa. Kurdi sada moraju da trpe pokvarenost AKP-a, nakon NAJBEZOBRAZNIJE arogncije i oholisti HDP-a zbog odbijanja da uđu s AKP-om u vlast.
Bit će i puno gore. Očekujem i dobro kuhanje GDP brojki. Mislim da će Erdo dobro nagraditi neke ako mu isprintaju negativnu brojku. Što će biti pravi podvig, jer je zadnjih 6 mjeseci potrošnja u Turskoj zaista imala veliki uspon. Kako samo puštaju da stanje bude što gore - prosto nevjerovatno. A prošle godine - pravom taktikom ispravnog djelovanja u zajednici smiriše strasti zbog Kobane-a za dan, dva. Sada naravno na djelu je potpuno suprotna taktika. Neš moju vaku ljubav, e sad ću ti ja pokazati tvoje igrice, balavče nezahvalni, umišljeni!
- Co0l
#471 Re: Republika Turska
Nisam imao dilema o karakteru teroristickog PKK-a ali ove auto-bombe nisam ocekivao.Cak su neki dan i nekog bombasa-samoubicu poslali.Nije im dugo trebalo da pokazu pravo lice.Ako je neko uopste do sada sumnjao u to.
- Kikibombona
#472 Re: Republika Turska
Da malo turkofilima popravim sekusalni zivot za ovu noc...
https://video-fra3-1.xx.fbcdn.net/hvide ... e=55CFD767
Turkish commanders & police arrest all the Kurds they can find in Elih (a Kurdish town in Turkey’s Kurdistan). These people are unarmed civilians.
The commander keeps shouting at Kurds: “You will see the power of the Turkish Republic State! I know all of you! You who are traitors, you who are traiting will face the consequences! What has this state done to you?! All of you, all of you will face the consequences! You will see the power of the Turk! You will see! (To someone who lifts their head) Don't look at me! Look at the floor!”
Turkish commanders & police arrest all the Kurds they can find in Elih (a Kurdish town in Turkey’s Kurdistan). These people are unarmed civilians.
The commander keeps shouting at Kurds: “You will see the power of the Turkish Republic State! I know all of you! You who are traitors, you who are traiting will face the consequences! What has this state done to you?! All of you, all of you will face the consequences! You will see the power of the Turk! You will see! (To someone who lifts their head) Don't look at me! Look at the floor!”
- Cornholio_
#473 Re: Republika Turska
Tajipe odlazi! Dole Tajip!
-
jastuk1
#474 Re: Republika Turska
Šuti doće neko ko će po Kurde biti mnogo gori.Cornholio_ wrote:Tajipe odlazi! Dole Tajip!
-
jastuk1
#475 Re: Republika Turska
Kikibombona wrote:Da malo turkofilima popravim sekusalni zivot za ovu noc...![]()