Dežulović Fan Club

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
hhaarree

#451 Re: Dežulović Fan Club

Post by hhaarree »

Ja sam ovaj tekst citao bas kada sam radio nesto na temu NDH, nacizma i logora. Ja sam zgrozen bio. Jos kad se sjetim reakcija u hrvatskoj na ovaj tekst. I onda dodju ovdje i kazu ustasa :-)
Mohamad Sissoko

#452 Re: Dežulović Fan Club

Post by Mohamad Sissoko »

kolegione wrote: Religija,se mijesa indirektno Sabina,je to naglasila, ja bih jos dodao, religija indirektno farozira politicke partije, religija indirektno programira svijest, tako direktno narušava moju kvalitetu zivota.
Sve ovo vazi i za suprotno od religije.
supercali

#453 Re: Dežulović Fan Club

Post by supercali »

aurora313 wrote:
BHF_Manijak wrote:I po cemu se to necija vjeri tebi indirektno uplice u zivot, Boga ti?
Nije meni upućeno ali je indikativno. Sam si dokazao kako tvoj stav povređuje osjećanja mene kao nevjernika.
Jer, sa kojim pravom treba da bude 'tvoja' po ovom pitanju? Bojim se takav pristup lako može da se izrodi nešto nasilno što nam svakodnevne informacije iz drugih dijelova svijeta potvrđuju.
Neka svako vjeruje, ne vjeruje, klanja ili na koljenima hoda po kamenju, ali ne želim da mi to iko natura kao vrijednost koju ja kao treba da cijenim i poštujem.
I nemojte mi samo priča o BBI. U podrumu je Konzum, Hrvatski, koji ne može da mi proda svinjetinu ili alkohol (čuo sam ni sirće), a pošto to može u drugim svojim radnjama, onda ovo nije sigurno pitanje neke 'trgovačke slobode' kako se ovdje predstavlja.
Aurora i ti fulas temu sa bbi i prodajom alkohola i svinjetine
Da je moja zgrada kod vjecne vatre i moj uslov je da ne prodajes keks nikako do tebe je hoces li pristati otvoriti tu radnju ili ne
Konzum je procjenio da mu se isplati u bbi bez svinjetine i bez alkohola i to je sva prica
Znaci nevezano za to ko namece sta
Ja kao privatni vlasnik mogu sta hocu u svom objektu

Bolje da se fokusirate na vjeronauku u obdanistima skolama o uvodjenju svega i svacega van bbi-a
Mohamad Sissoko

#454 Re: Dežulović Fan Club

sabina1 wrote:
Velkoski wrote:NIko te nije pitao jer si totalno nebitna za odluku u čijoj će 'kući' biti mesdžid.

Mislim, ne pitaš ni ti mene sviđa li mi se plafonjera u tvojoj sobi.

BBI je privatan ako niti dnala.
Moja soba služi za odmor i stanovanje.
BBI je tržni centar.
BBI jeste privatan i vlasnik može raditi šta hoće .

Međutim , potrošačica u tom objektu sam i ja iako mi mesdžid ne treba iako me niko nije pitao.
A vlasnik živi od svih potrošačica i potrošača. Ukoliko većina želi - sasvim ok !

Ponavljam da postoji i kapelica imala bih isti odnos kao i prema mesdžidu jer me ne zanima niti jedno.

Potrošači smo svi i zato nije isto.
Kad te budu primorali uperenim pistoljem u glavu da udjes u BBI centar, onda bi tvoje zalbe imale smisla, ovako sama slobodno odlucujes u koji ces centar uci i time prihvatas da nemas problema sa pravilima centra.
Ne odlucuju potrosaci sta ce biti u centru.
ententina

#455 Re: Dežulović Fan Club

Post by ententina »

sabina1 wrote:

Mene tvoja religija ne zanima. Praktikuj je kod kuće i u vjerskom objektu , mislim radi šta želiš.
BBI je zajedničko mjesto i moje i tvoje , niko mene nije pitao da li sam za to da u BBI ima mesdžid , niko mene nije pitao da li sam za to da brojni moji poznanici petkom odlaze na molitvu bez minuta vremenske ili marke materijalne naknade poslodavcu - niko.
Na kraju krajeva BBI je privatan objekat i tamo vlasnik može uvesti šta hoće i kad hoće u skladu sa zakonom....
Mene tvoja religija ne interesuje , samo što ni kriva ni dužna se ona upliće u moj život - indirektno , postavljajući nove standarde koje i sama trebam poštovati iako me to NE ZANIMA ali moram , jer živim s ljudima koji vjeruju - ok.....
Mene tvoja nereligija ne zanima. Praktikuj je kod kuće i u kafanskom objektu , možeš radit šta želiš.
Upliće li se tvoja nereligija u moj život oooohohoho itekako, insistirajući da gutam raznorazne stvari koje mi otežavaju njeno praktikovanje, nekad čak i potpuno onemogućavaju, ali ok, živim s ljudima koji ne vjeruju i ne živimo u teokratskoj državi. Potrošačica sam i ja u Importanne gdje se toči alkohol pa oko toga ne pravim famu niti diskutujem niti se koprcam oko pitanja točenja alkohola na tom mjestu. Idem li tamo bez problema – idem. Tražim samo da se poštuje moje pravo i maštam o civiliziranoj zemlji u kojoj ćemo jedni s drugima komunicirati sa uvažavanjem i kulturom.

Ima gradnje po gradu na štetu zelenih površina koliko hoćeš. Ima i vršnjačkog nasilja i bez da se dokaže kod Mahira. ALI: za gradnju na zelenim površinama krivi urbanističku politiku, ne religiju, iako je džamija (ili kapela) simbol religije. Za džumu u radno vrijeme – zakon da reguliše ili između poslodavca i radnika. Za eventualno vršnjačko nasilje – kriv onaj za koga istraga utvrdi. Tako prosto, jelde ? Mada ovo posljednje kod Boleta ne važi, on je dobri, zna čovjek. Ide korak ispred. Zna znanje.

A možda ja ne znam mentalno procesuirati ono što je izbljuvo i nisam dobro SHVATILA :-) . Evo, ja bih voljela kada bi mi, za početak, objasnila tu konstrukciju LICEMJERJE RELIGIJE jer mi nije jasno da religija po sebi može biti licemjerna. A ako si mislila na licemjerje određenih pojedinaca ili skupina u praktikovanju religije, voljela bih da znam koji su to i kakve veze imaju mesdžid u BBI, arapski natpisi za turiste, strani, „muslimanski“ jezici, itd., ne mogu više da nabrajam.
A ono za mladunčad, pa da je od ratnog zločinca dijete, previše. Kako degutantno.

Ovaj članak - islamofobičan i rasistički, tako rekoše meni ovi moji ahbabi, i svjetski i vjerski, i strani (nije sa one mrske bliskoistočne strane, nego ove toplije, zapadne) i domaći.
hhaarree

#456 Re: Dežulović Fan Club

Post by hhaarree »

Ja se osjecam ugrozeno dovodite mi religiju u sekularne dijelove hvoruma, imate fino pdf religija pa izvolte tamo nemojte mi fan clubove zachatavati religiozno-filozofskim raspravama :oops: :skoljka:

da pojasnim da se zezam jer vam se rasprava svela na ovakve argumente, nemojte me linchovat sad :run:
aurora313

#457 Re: Dežulović Fan Club

Post by aurora313 »

supercali wrote:Konzum je procjenio da mu se isplati u bbi bez svinjetine i bez alkohola i to je sva prica
Baloney! Prije da je bilo: hoš' radnju ovdje, poklopi ušima i prihvati šta zahtijevamo.
supercali wrote:Ja kao privatni vlasnik mogu sta hocu u svom objektu
Možeš samo u privatnoj radnji ili kafani. Sve ostalo spada je neposlovnost i siledžijstvo što nema veze sa normalnim uzansama.

Nego, kako bi se ti osjećao kada bi u nekakvom XYZ supermarketu u Sarajevu ne bi mogao da kupiš goveđu sudžuku?! Da li bi prihvatio da je to nečija volja i pravo, ili bi se bar malo zamislio?
supercali

#458 Re: Dežulović Fan Club

Post by supercali »

aurora313 wrote:
supercali wrote:Konzum je procjenio da mu se isplati u bbi bez svinjetine i bez alkohola i to je sva prica
Baloney! Prije da je bilo: hoš' radnju ovdje, poklopi ušima i prihvati šta zahtijevamo.
Pa sta sam ja drugo rekao nego to a ovi procijenili da im se isplati
supercali wrote:Ja kao privatni vlasnik mogu sta hocu u svom objektu
Možeš samo u privatnoj radnji ili kafani. Sve ostalo spada je neposlovnost i siledžijstvo što nema veze sa normalnim uzansama.

Pa privatno je vlasnistvo prihvati moje uslove ako zelis

Nego, kako bi se ti osjećao kada bi u nekakvom XYZ supermarketu u Sarajevu ne bi mogao da kupiš goveđu sudžuku?! Da li bi prihvatio da je to nečija volja i pravo, ili bi se bar malo zamislio?

Ne bi ubududje ulazio tu da kupim govedju sudzuku eto kako bi se osjecao
Ommadawn

#459 Re: Dežulović Fan Club

Post by Ommadawn »

LSD wrote:
uostalom, kolegica Sabina kao inteligentna osoba, je shvatila moju zezanciju ;-) što se ne može reci i za tebe :-?

vrati se temi i Dežuloviću :arrow:
Kad se temi i Dežuloviću vrate i ostali.

Ja nikome nisam rekao šta će i kako će nego tražim samo objašnjenje nekih stvari. Biti vjernik i svjestan grešnik istovremeno, nekako mi se ne poklapa. Religija i licemjerstvo su najviše tema povodom Dežulovićevog zadnjeg teksta. Tržni centri, meddžidi u istima i tako to...

No da se vratimo Dežuloviću. Šta ono napisa zadnje - Srbija i Hrvatska, Dejton, garancije mira, Vučićeva pomoć pri Dodikovom uriniranju...briljantno k'o i uvijek.

Ovdje pada snijeg. Ne znam je li u Teheranu pao...
kakavdanakneiskustvu

#460 Re: Dežulović Fan Club

Post by kakavdanakneiskustvu »

sabina1 wrote:
supercali wrote:Sad si skrenula s teme
Nije ti smetala robna kuca a smeta ti bbi?
Uglavnom to oko gradnje je druga prica
Pricamo konkretno o bbi-u i nemaju tebe sta pitati kad je privatni objekat
Ni meni se ne svidja sto ne mogu vino pivo lozu mozda popiti u onoj cordobi ili kako se vec zove al sta mogu kad je to privatno
Zato i ne idem tamo osim ako bas ne odem sa nekom rajom i sl
Da skratim los si primjer uzela sa mjesanjem vjere indirektno u slucaju bbi-a
Vidi supercali po 119 put da ponovim.
Religija me ne interesuje.Ni religijski objekti.
Vjeru nisam spominjala.

Smeta me kritika kritike licemjerja u religiji.
Religija je nedodirljiva ?
Nije.

Pozdrav.

tacno,religija je samo opijum za mase
kolegione

#461 Re: Dežulović Fan Club

Post by kolegione »

Mohamad Sissoko wrote:
kolegione wrote: Religija,se mijesa indirektno Sabina,je to naglasila, ja bih jos dodao, religija indirektno farozira politicke partije, religija indirektno programira svijest, tako direktno narušava moju kvalitetu zivota.
Kao npr?
kolegione

#462 Re: Dežulović Fan Club

Post by kolegione »

Mohamad Sissoko wrote:
Kao npr?
kakavdanakneiskustvu

#463 Re: Dežulović Fan Club

Post by kakavdanakneiskustvu »

hhaarree wrote:Ja sam ovaj tekst citao bas kada sam radio nesto na temu NDH, nacizma i logora. Ja sam zgrozen bio. Jos kad se sjetim reakcija u hrvatskoj na ovaj tekst. I onda dodju ovdje i kazu ustasa :-)

da je samo ustasa,i islamofob i mrzitelj muslimana je on
Mohamad Sissoko

#464 Re: Dežulović Fan Club

kolegione wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Kao npr?
Sve sto si nabrojao, suprotan svjetonazor(nereligiozni/sekularisticki) isto tako utice ako vec hoces tako da gledas stvari.
BHF_Manijak

#465 Re: Dežulović Fan Club

Post by BHF_Manijak »

aurora313 wrote: Nije meni upućeno ali je indikativno. Sam si dokazao kako tvoj stav povređuje osjećanja mene kao nevjernika.
Jer, sa kojim pravom treba da bude 'tvoja' po ovom pitanju? Bojim se takav pristup lako može da se izrodi nešto nasilno što nam svakodnevne informacije iz drugih dijelova svijeta potvrđuju.
Neka svako vjeruje, ne vjeruje, klanja ili na koljenima hoda po kamenju, ali ne želim da mi to iko natura kao vrijednost koju ja kao treba da cijenim i poštujem.
I nemojte mi samo priča o BBI. U podrumu je Konzum, Hrvatski, koji ne može da mi proda svinjetinu ili alkohol (čuo sam ni sirće), a pošto to može u drugim svojim radnjama, onda ovo nije sigurno pitanje neke 'trgovačke slobode' kako se ovdje predstavlja.
Izvini ali ne kontam ti ovaj prvi dio posta nikako, smuseno napisano, Boga mi bas nisam nista shvatio sta zelis da mi kazes/pitas me?!

Sto se drugog dijela tice, odgovorio ti je supercali. Koliko se ti god tome protivila, Konzum nije. Ako je on kao vlasnik jednog najvecih trgovackih lanaca na Balkanu procijenio da mu se tu isplati otvoriti radnju po zahtjevima gazde objekta, ne vidim ko si da mu se mijesas u posao i pravis ekonomske procjene?

Do tebe je sad kao kupca da li ces posjecivati taj objekat ili ne. Ako ti se ne svidja, imas izbor. Pravljenje pravila koja iskljucivo tebi odgovaraju u radnjama, onda ti time narusavas pravo i slobodu ovih drugih na izbor i onda nikakve razlike izmedju tebe i gazde BBI-a, valjda to kontas?
Dakle ljudi vjernici ne zele da im se prodaje svinjetina u njihovom objektu jer im je to vjerom zabranjeno i imaju pravo na to, ko si ti da im ga osporis?

Dok god imas izbor, a imas ga u Sarajevu na desetine mjesta, to nije i ne smije biti problem. Problem bi tek nastavo da konzumenti alkohola, svinjetine i ostalog, nemaju gdje u Sarajevu da sebi priuste to.

Ti u ovoj situaciji zelis da okolo sebe pravis svijet kako tebi odgovara. Ovi sto ne zele svinjetinu su supci i papci, jer tebi odgovara da gdje god udjes imas to da kupis, ali bi zato vjernici bili supci da npr. kazu da zele da imaju mesdzid u svakom trznom centru koji se izgradi.
Ti imas pravo na nesto, ali zato ga vjerniku treba uskratiti jer narusava tvoj unutrasnji mir i religija ti se indirektno uplice u zivot. How yes no, klasicno preseravanje.
Nije ti bitno ono sto te se ne dotice, ali stvari koje su tebi licno uskracene, iako imas nenormalno sirok izbor po gradu, dok su BBI i SCC izolovani slucaju i izuzeci, eh to je vec znak za uzbunu.

Ne radi se tu vise o zelji za kupovinom i nekim pravima, vec klasicnom prkosu i "da bude po mom". Tvoja su prava bitna i tvoj izbor, ali vjernicki jok.
supercali

#466 Re: Dežulović Fan Club

Post by supercali »

aurora
dezulovic je rekao pravu stvar samo sto ste ti i sabina otisli predaleko sa tim i udarate tamo gdje nema osnova
evo ja prvi sam ateista i ja u bbi odem samo kad moram tako da mi njihova pravila i ne smetaju
u konzum dole sam mozda jednom usao sa prijateljem da on kupi nesto i to je sve
za svinjetinu alkohol i ostalo sto oni brane imam na drugim mjestima i tamo idem

sto kaze ona reklama tu sam covjek tu kupujem i rijesio sam probleme koje vi imate
aurora313

#467 Re: Dežulović Fan Club

Post by aurora313 »

BHF_Manijak wrote: Izvini ali ne kontam ti ovaj prvi dio posta nikako, smuseno napisano, Boga mi bas nisam nista shvatio sta zelis da mi kazes/pitas me?!

Sto se drugog dijela tice, odgovorio ti je supercali. Koliko se ti god tome protivila, Konzum nije. Ako je on kao vlasnik jednog najvecih trgovackih lanaca na Balkanu procijenio da mu se tu isplati otvoriti radnju po zahtjevima gazde objekta, ne vidim ko si da mu se mijesas u posao i pravis ekonomske procjene?
Do tebe je sad kao kupca da li ces posjecivati taj objekat ili ne. Ako ti se ne svidja, imas izbor. Pravljenje pravila koja iskljucivo tebi odgovaraju u radnjama, onda ti time narusavas pravo i slobodu ovih drugih na izbor i onda nikakve razlike izmedju tebe i gazde BBI-a, valjda to kontas?
Dakle ljudi vjernici ne zele da im se prodaje svinjetina u njihovom objektu jer im je to vjerom zabranjeno i imaju pravo na to, ko si ti da im ga osporis?......
Ne bih znao od kuda da počnem pa odustajem. Ne vrijedi jer me opet ne bi shvatio.

Dodaću samo oko one generalno nepotrebne diskusije o Konzumu/BBI.

Meni sve to ne smeta (tamo i ne kupujem), ali mi je van pameti da ne vidite šumu od drveća. Gdje to ima u civilizovanom i sekularnom svijetu da tržni centar može da nametne nebulozna pravila individualnim grosistima tipa Konzum o tome šta će prodavati iz svoje uobičajene ponude a šta ne? Zar smo toliko naivni da bi to Konzum prihvatio da nije morao, jer samo na rukohvat dalje prodaje u svojoj drugoj radnji sve i svja? Isti grad, isto društvo, isti novac...

Da vidimo, šta je slijedeće? Po toj vašoj logici, ubuduće će se kod Tomy Hilfigera u BBI moći kupiti samo trofrtaljne muške pantalone!?! Ko voli, nek izvoli. Nove gazde centra—ne Hilfigera—imaju sva prava, right?

Pa o takvim pojavama Dežulović i piše!
BHF_Manijak

#468 Re: Dežulović Fan Club

Post by BHF_Manijak »

aurora313 wrote:Gdje to ima u civilizovanom i sekularnom svijetu da tržni centar može da nametne nebulozna pravila individualnim grosistima tipa Konzum o tome šta će prodavati iz svoje uobičajene ponude a šta ne?
Recimo u Londonu, ali mora da je i to neka kasaba i vukojebina. Mi iz Sarajeva to bolje znamo, 'ta ce on meni nestA branit...

I zao mi je, ali Dezulovic uopste ne pise o tim stvarima, fulio si totalno nejgov tekst, moram te razocarati. Meni se nije svidio tekst, ali uopste on ne pise o tim stvarima o kojima ti mislis, a to ce ti potvrditi i ostali sudionici teme.

I kako to mislis "morao" Konzum majke ti?! Covjek postavio svoje uslove pod kojima mozes otvoriti prodavnicu, ti prihvatis ili odbijes.
Niko nikoga puskom nije natjerao. Da mu nije u interesu, glat bi ga odbio, jer niti ce propasti niti narasti zbog jednog supermarketa Konzuma.
Da nije on prihvatio, uzeo bi neko drugi. Vrlo jednostavno - politika otvorenog trziste.
Postavljena su pravila igre, po kojima ili igras ili odustajes.

I opet ti ponavljam, Konzumu nije bio problem taj uslov, tebi jeste. I jos pod nekom krinkom to branis kao da je neko nesto morao. Po cemu? Morao je jedino to pravilo prihvatiti ukoliko zeli da otvori objekat. Da mu nije stalo, odbio bi ga i produzio dalje trazeci bolju lokaciju.
LSD

#469 Re: Dežulović Fan Club

Post by LSD »

BHF, nemoj više toliko šamarati argumentovano Auroru...meni muka gledati :(
ententina

#470 Re: Dežulović Fan Club

Post by ententina »

BHF_Manijak wrote:
aurora313 wrote:Gdje to ima u civilizovanom i sekularnom svijetu da tržni centar može da nametne nebulozna pravila individualnim grosistima tipa Konzum o tome šta će prodavati iz svoje uobičajene ponude a šta ne?
Recimo u Londonu, ali mora da je i to neka kasaba i vukojebina. Mi iz Sarajeva to bolje znamo, 'ta ce on meni nestA branit...

I zao mi je, ali Dezulovic uopste ne pise o tim stvarima, fulio si totalno nejgov tekst, moram te razocarati. Meni se nije svidio tekst, ali uopste on ne pise o tim stvarima o kojima ti mislis, a to ce ti potvrditi i ostali sudionici teme.

I kako to mislis "morao" Konzum majke ti?! Covjek postavio svoje uslove pod kojima mozes otvoriti prodavnicu, ti prihvatis ili odbijes.
Niko nikoga puskom nije natjerao. Da mu nije u interesu, glat bi ga odbio, jer niti ce propasti niti narasti zbog jednog supermarketa Konzuma.
Da nije on prihvatio, uzeo bi neko drugi. Vrlo jednostavno - politika otvorenog trziste.
Postavljena su pravila igre, po kojima ili igras ili odustajes.

I opet ti ponavljam, Konzumu nije bio problem taj uslov, tebi jeste. I jos pod nekom krinkom to branis kao da je neko nesto morao. Po cemu? Morao je jedino to pravilo prihvatiti ukoliko zeli da otvori objekat. Da mu nije stalo, odbio bi ga i produzio dalje trazeci bolju lokaciju.
Jes, to na svijeeeeeetu nema da vlasnik određuje uslove izdavanja i upotrebe njegove svojine. U civiliziranom svijetu fino dođeš, opališ dva tri šamara vlasniku, još ga jednom dobro čvokiraš da utvrdiš, fino bez srkleta izložiš šta hoćeš i šta te treba dočekat svako jutro i još kolko para mu vlasnik dođe na kafu. A ne ko ovi seljoberi.
I kaže gradi normalnu i demokratsku, tržišno-ekonomsku.

Bem ti komn sens ti grebem, da izvine onaj omadawn il kako već...
supercali

#471 Re: Dežulović Fan Club

Post by supercali »

aurora313 wrote:
BHF_Manijak wrote: Izvini ali ne kontam ti ovaj prvi dio posta nikako, smuseno napisano, Boga mi bas nisam nista shvatio sta zelis da mi kazes/pitas me?!

Dakle ljudi vjernici ne zele da im se prodaje svinjetina u njihovom objektu jer im je to vjerom zabranjeno i imaju pravo na to, ko si ti da im ga osporis?......
Ne bih znao od kuda da počnem pa odustajem. Ne vrijedi jer me opet ne bi shvatio.

Dodaću samo oko one generalno nepotrebne diskusije o Konzumu/BBI.

Meni sve to ne smeta (tamo i ne kupujem), ali mi je van pameti da ne vidite šumu od drveća. Gdje to ima u civilizovanom i sekularnom svijetu da tržni centar može da nametne nebulozna pravila individualnim grosistima tipa Konzum o tome šta će prodavati iz svoje uobičajene ponude a šta ne? Zar smo toliko naivni da bi to Konzum prihvatio da nije morao, jer samo na rukohvat dalje prodaje u svojoj drugoj radnji sve i svja? Isti grad, isto društvo, isti novac...

Da vidimo, šta je slijedeće? Po toj vašoj logici, ubuduće će se kod Tomy Hilfigera u BBI moći kupiti samo trofrtaljne muške pantalone!?! Ko voli, nek izvoli. Nove gazde centra—ne Hilfigera—imaju sva prava, right?

Pa o takvim pojavama Dežulović i piše!
jbt pa tebi se treba i dezulovic crtati sta pise
ne pise on o bbi-u zbog toga sto je gazda odredio da nema svinjetine i alkohola
on o bbi-u pise iz razloga ko mu je dozvolio i za koliko da tu gradi trzni centar znaci ko je dozvolio da mjesto dobije pojedinac koji ce odredjivati takva pravila
kad je on dobio to onda je sasvim nebitno kakva su pravila jer on to moze zato sto je njegovo
ja ako hocu zabranit cu hljeb i ulje da se prodaje samo nek se prodaju proizvodi od soje i sl
ti neces prihvatiti manijak hoce i imat ce sojino mlijeko i sve sa sojom iako 3 metra odatle ima normalnu prodavnicu sa hljebom uljem itd
zasto?
zato sto je tu protok ljudi velik imat ce prometa i zarade
ko ne kupi tu hljeb i ulje kupit ce u njegovoj pored i cao
da nema manijaka uzeo bi lsd i zaradjivao

jbt ne mogu da vjerujem sta objasnjavam

nego da se vratimo dezulovicu
nije licemjerje to sto gazda postavlja pravila
licemjerje se odnosi na raju koja dolazi tu
u bbi-u sam veliki musliman hadzija a u strosi sam kafanski kabadahija
u tome je bit
bit je u tome sto se ne postuju zakoni i pravila drzave pa imamo turske koledze travnicke univerzitete i sl koji propagiraju moderne tokove sto ih zacrtava bake i kompanija

ako ti i ovo trebam dalje crtati onda jebaji ga
supercali

#472 Re: Dežulović Fan Club

Post by supercali »

ententina wrote:
Jes, to na svijeeeeeetu nema da vlasnik određuje uslove izdavanja i upotrebe njegove svojine. U civiliziranom svijetu fino dođeš, opališ dva tri šamara vlasniku, još ga jednom dobro čvokiraš da utvrdiš, fino bez srkleta izložiš šta hoćeš i šta te treba dočekat svako jutro i još kolko para mu vlasnik dođe na kafu. A ne ko ovi seljoberi.
I kaže gradi normalnu i demokratsku, tržišno-ekonomsku.

Bem ti komn sens ti grebem, da izvine onaj omadawn il kako već...
brojalice to si se ti nesto zapetljala izgleda
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#473 Re: Dežulović Fan Club

Post by Velkoski »

Konzum morao otvoriti svoju osamdesetosmu poslovnicu baš u BBI-u... Nije imao gdje drugo, a i maNsoni naredili.

Znači drama. :mrgreen:

Doduše, i ja sam psovao po BBI-ju kada se zaletim dole u konzum, a nema žešĆe. Ali dobro, tad sam bio mlad. :mrgreen:
aurora313

#474 Re: Dežulović Fan Club

Post by aurora313 »

Važno je da se svi razumijemo! :D

Image
statixx

#475 Re: Dežulović Fan Club

Post by statixx »

Trzisni trendovi samo oslikavaju potrebe potrosaca. Sto vise bude potrosaca sa takvim zahtjevima i ocekivanjima, sve ce vise biti i centara. Jbg, tako je, nedavno odem na Trebević, sjednem da popijem pivu, kazu ne sluzimo alkohol. Sta cu, popijem caj i izadjem. Nema se tu sta puno filozofirati, prilagodi se i to je to (Kome ba da se mi prilagodjavamo :D ).
Post Reply