Makedonija

Post Reply
vivaldi

#451 Re: Makedonija

Post by vivaldi »

i kaze nas dobri @aleksomkd mito, korupcija, nema zavoja u bolnicama...pa dosao uskok iz susedstva :-)

moj aleksa, baci licnu, pasos selojtejpom zalijepi oko stomaka i live prati departure sa aleksandra velikom. u medjuvremenu se raspitaj gdje je najbolji socijalni program i koji ti je jezik najlaksi za ucenje pod stare dane..
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#452 Re: Makedonija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

155_mm wrote:meni ovo sve lici na onu africku poslovicu "dok se slonovi igraju trava najebe"

Nasa je bolja,"Tudje koze se prcale, a naseg jarca bole jajca". :D

Ko zna neka prevede na makedonski.
Joe McCarthy

#453 Re: Makedonija

Post by Joe McCarthy »

Nadam se da će Makedonci ujediniti grčke države gradove prije nego što ih Iliri ne porobe.
Grean

#454 Re: Makedonija

Post by Grean »

Zna li se sta je cilj ovih pobunjenika?

Kako je doslo do akcije, je li do pucnjave doslo nakon sto je policija krenula "na adresu" ili su oni napali policijsku stanicu?
bvcx

#455 Re: Makedonija

Post by bvcx »

calculator wrote: Ali, ko "pravoslavnoj crkvi" danas daje licencu? Ako građani - vjernici žele svoju (samostalnu) autokefalnu crkvu, ko ima pravo da im ograniči volju i spriječi crkvu?
Naravno da možeš osnovati svoju vjersku organizaciju, ali potom moraš izgraditi sam svoje bogomolje.
radostan dan

#456 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

vivaldi wrote:i kaze nas dobri @aleksomkd mito, korupcija, nema zavoja u bolnicama...pa dosao uskok iz susedstva :-)

moj aleksa, baci licnu, pasos selojtejpom zalijepi oko stomaka i live prati departure sa aleksandra velikom. u medjuvremenu se raspitaj gdje je najbolji socijalni program i koji ti je jezik najlaksi za ucenje pod stare dane..
danu muzičar, znaš da ti cijenim upise, poredaj mi po važnosti ovih par stavki, da vidimo koja ima najviše udjela u juče/danas dešavanjima -
-turski tok
-zajednica srpskih opština na kosovu
-liberalizacija viznog režima za kosovske aljbanjeze
-dolar vs euro
junior3

#457 Re: Makedonija

Post by junior3 »

Opet krljanje. :shock:
radostan dan

#458 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

bvcx wrote:
calculator wrote: Ali, ko "pravoslavnoj crkvi" danas daje licencu? Ako građani - vjernici žele svoju (samostalnu) autokefalnu crkvu, ko ima pravo da im ograniči volju i spriječi crkvu?
Naravno da možeš osnovati svoju vjersku organizaciju, ali potom moraš izgraditi sam svoje bogomolje.
da...ali u konkretnom slučaju, u makedoniji nisu gradili svoje bogomolje nego uzeli bogomolje spc-a, uz amin kpj, skm, ssrn makedonije, itd, itd.
bilo tako vrijeme..
na njihovu nesreću, nabrojani kp i ostali sss er i j imaju pravo glasa na prvoj, drugoj, trećoj i en-toj internacionali, ali nemaju pravo glasa na saboru pravoslavnih crkava (već objasnio @putnik).

ŽIVIO VLATKO STEFANOVSKI
GeeTnT

#459 Re: Makedonija

Post by GeeTnT »

БЕОГРАД – Командант Четничког покрета Братислав Живковић најавио је да ће његова група послати појачање македонским снагама у Куманову. Живковић, који је предводио четничке добровољце на Криму и Новорусији, најављује долазак у Македонију.
Spodobe izgleda navikle na medijsku pažnju..
– Четнички покрет ће, у случају да се ова криза не оконча данас, реаговати и појавити се на простору Куманова у заштиту српског становништва од којих смо и добили слике са терена и позиве за помоћ! – најављује Живковић.
Zaštita "српског становништва"....kako to gordo zvuči...majkevam se :izet:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#460 Re: Makedonija

Post by pici »

valja za prokletije...sudbina je bitcH :mrgreen:
radostan dan

#461 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

8 policajaca poginulo. 1 srpske nacionalnosti i 1 albanske, ili je goranac ...

Za sada poznata imena ubijenih policajaca su Žarko Kuzmanovski (32), Sašo Samoilovski(32), Nenad Serafimovski (28), Isamedin Osmani, Boban Ivanović i Goran Ilievski.
ActionWoman

#462 Re: Makedonija

Post by ActionWoman »

Zviz wrote:Ja da upravljam vojskom i da imam bi ovo ucinio...

"Kilgore: I love the smell of napalm in the morning. You know, one time we had a hill bombed, for 12 hours. When it was all over, I walked up. We didn't find one of 'em, not one stinkin' dink body. The smell, you know that gasoline smell, the whole hill. Smelled like victory..."

Dje si bolesnik? Na svim temama siris negativu, a ovdje vidim imas divne zamisli protiv jednog naroda. Malo si prijavljen.
Iker C

#463 Re: Makedonija

Post by Iker C »

Makedonci su baš strpljiv narod da se ovo Srbima desilo do sad bi 500 albanskih civila bilo ubijeno.
155_mm

#464 Re: Makedonija

Post by 155_mm »

Putnik ali stvarno wrote:
Yug wrote:
Putnik ali stvarno wrote:27.04. Zvornik
09.05. Kumanovo

Ikakva veza ?
Nema nikakve veze.U Makedoniji je ovo organizovan teroristicki cin.Teroristi sa Kosova se nadaju jos NATO podrsci da nastave ujedinjenje albanaca na Balkanu.Mislim da su se malo zayebali danas 2015 godine.
Teroristi ?

Kumanovo :

DW "terrorist group"
BBC heavily armed group
Reuters armed group
NBC News An armed group attacked special forces police Saturday
Aljazeera gunman

Zvornik :

BBC gunman
US news gunman
Fox news gunman
Turkish weekly terrorist attack - gunman

Ubi nas prosli put lokalno tumacenje, gore ne vidim ja da jos iko zna za ikakve teroriste, sem Turkish weekly, moguce greskom...
nastavak liste za zvornik:
bosnjacki mediji: terorista, terorista, terorista, terorista,..........
detroit-mercy

#465 Re: Makedonija

Post by detroit-mercy »

radostan dan wrote:
vivaldi wrote:i kaze nas dobri @aleksomkd mito, korupcija, nema zavoja u bolnicama...pa dosao uskok iz susedstva :-)

danu muzičar, znaš da ti cijenim upise, poredaj mi po važnosti ovih par stavki, da vidimo koja ima najviše udjela u juče/danas dešavanjima -
-turski tok
-zajednica srpskih opština na kosovu
-liberalizacija viznog režima za kosovske aljbanjeze
-dolar vs euro
-vatican, cia, masoni, dzihad ratnici I ostala raja :mrgreen: . Jah, eto makedosko se melje za svaku od ovih stavki. Imate PR, nemam rijeci :mrgreen: Btw, sinoc se zadesi na sijelu (slavi) kod jednog tipa, bilo dosta Beogradjana ali onih pravih ne sto su sljegli :mrgreen: Mahom inzinjeri, docovi i sl :mrgreen: pored mene strendzera zadesio se i jedan Rumun :mrgreen: i lola hoce malo da sazna o bivsoj Jugi, posto su Rumuni vazda fascinirani titinom Jugom :mrgreen: helem malo sam se prepao za amebe kad su lole pocele objasnjavati ;-) kako ce se amebe osjecati :mrgreen:. Nesto slicno pojasnjenjima Radosnog, za coca-colu se mi pitamo i niko drugi. Ipak je najaca bila kako je Tito naselio pola mihlijona Sipaca na Kosovo :skoljka:
area51

#466 Re: Makedonija

Post by area51 »

Iker C wrote:Makedonci su baš strpljiv narod da se ovo Srbima desilo do sad bi 500 albanskih civila bilo ubijeno.
Misliš terorista ?
Iker C

#467 Re: Makedonija

Post by Iker C »

area51 wrote:
Iker C wrote:Makedonci su baš strpljiv narod da se ovo Srbima desilo do sad bi 500 albanskih civila bilo ubijeno.
Misliš terorista ?
U njihovoj percepciji da.
Putnik ali stvarno

#468 Re: Makedonija

Post by Putnik ali stvarno »

Teroristi ?

Kumanovo :

DW "terrorist group"
BBC heavily armed group
Reuters armed group
NBC News An armed group attacked special forces police Saturday
Aljazeera gunman

Zvornik :

BBC gunman
US news gunman
Fox news gunman
Turkish weekly terrorist attack - gunman

Ubi nas prosli put lokalno tumacenje, gore ne vidim ja da jos iko zna za ikakve teroriste, sem Turkish weekly, moguce greskom...
nastavak liste za zvornik:

155mm
bosnjacki mediji: terorista, terorista, terorista, terorista,..........[/quote]

ma mi smo poznati po uvazavanju realnosti I odsustvu emocija.... mislim na sve Jugoslovene
155_mm

#469 Re: Makedonija

Post by 155_mm »

Iker C wrote:
area51 wrote:
Misliš terorista ?
srpsku definiciju teroriste smo vidjeli ovih dana u "prosparitetnijem i demokratskijem" entitetu BiH.
area51

#470 Re: Makedonija

Post by area51 »

Iker C wrote:
area51 wrote:
Misliš terorista ?
Srbi su i pokušali da se obračunaju sa tom terorističkom bandom ali nisu skontali da su ovi pod direktnom zaštitom USA i tu su ga poflautali.
Ali polako,vrijeme će pokazati ko je bio u pravu
Sanjarko

#471 Re: Makedonija

Post by Sanjarko »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Vizionar 1985 wrote:Albanians (Albanian: Shqiptarët)
http://en.wikipedia.org/wiki/Albanians
Ščiptari mi promijenismo u Šiptari :D
A znas li zasto?
Ne.
Please do tell me if you know. :D
Iker C

#472 Re: Makedonija

Post by Iker C »

Slična situacija je bila na Kosovu kada je Jašari izveo teroristički napad na policijsku stanicu. Srpska policija je izgubila strpljenje u pregovorima oko predaje te je pored Jašarija ubila njegovu mnogobrojnu porodicu. To je bio okidač za dalje sukobe na Kosovu.
detroit-mercy

#473 Re: Makedonija

Post by detroit-mercy »

area51 wrote:
Iker C wrote:
area51 wrote: Misliš terorista ?
Srbi su i pokušali da se obračunaju sa tom terorističkom bandom ali nisu skontali da su ovi pod direktnom zaštitom USA i tu su ga poflautali.
Ali polako,vrijeme će pokazati ko je bio u pravu
Ma hajde sto su pokusali da se obracunaju sa tom teroristickom bandom vec sa vise njih na prostorima Balkana :mrgreen: Hebiga, ljudi znali jos onda sto CIA nije mogla ni predpostaviti :mrgreen:
Putnik ali stvarno

#474 Re: Makedonija

Post by Putnik ali stvarno »

The U.S Embassy in Skopje issued a statement saying it "deeply regret(s) the loss of life."

"We are following the situation and are in close contact with the authorities and political leaders. We urge citizens to remain calm and allow the facts to be established," the embassy said in a statement.

Dakle US ambasada u Skoplju poziva gradjane :-) da ostanu smireni, jer ambasada je u kontaktu sa "Vlastima" I politickim liderima.
Sve je pod kontrolm, kaze CBC news
http://www.cbc.ca/news/world/5-macedoni ... -1.3068148

Glede gornjih dilemma, teroristi ili ne, u Zvorniku ili Kumanovu.

Po efektu koji njihove akcije izazivaju oni to jesu, jer sire strah I destabilizuju zemlju.

Po CBC u I US ambasadi oni to nisu.

A nas 90ete uce sta se pika, zato pratimo uvek od pocetka sta tata kaze :D
Last edited by Putnik ali stvarno on 10/05/2015 14:44, edited 1 time in total.
valensija

#475 Re: Makedonija

Post by valensija »

14:38 - DODIK UPUTIO SAUČEŠĆE IVANOVU

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas telegram saučešća predsedniku Makedonije Đorđu Ivanovu povodom napada u Kumanovu ukazujući na potrebu što šire koalicije u regionu na suzbijanju terorizma.

"Povodom brutalnog terorističkog napada u Kumanovu u ime naroda Republike Srpske i svoje lično ime, upućujem izraze iskrenog saučešća porodicama ubijenih, narodu Makedonije i Vama lično", ističe se u telegramu saučešća, preneli su banjalučki mediji.

Republika Srpska, užasnuta ovim terorističkim činom, još jednom ukazuje na veliku opasnost od terorizma u regionu i potrebu što šire koalicije u njegovom suzbijanju, te ističe svoje odlučno opređeljenje u borbi protiv terorizma koji na najsuroviji način odnosi živote nevinih ljudi, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike Srpske, prenosi RTRS.
Post Reply