Ko to tamo hapsi?

Post Reply
zagortenej

#451 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by zagortenej »

Maharadza wrote:
zagortenej wrote:
kritichar wrote:Dok jedna grupa bošnjačkih političara ne radi ništa, druga odobravajuće kima glavom, a ostali bošnjaci po ulicama gađaju strelovitim pogledima svakoga ko ima bradu
Obrij bradu i mirna bosna :D
A šta ću sa svojim obrezanim Hašimom?! :oops:
Možeš se vaditi da si zidov :wink:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#452 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by hrasno38 »

Skijaš wrote:Centrale SDP-a i SDA se moglo prebaciti u Srebrenicu ili bar simbolično u Lukavicu, moglo se još prije dvije decenije svima koji se vrate u manji entitet dati prava i u FBiH (u skladu sa Ustavom), moglo se prebaciti 10-15 proizvodnih pogona u povratničke sredine, moglo se formirati privatne škole i uspostaviti pet-šest isturenih odjeljenja sarajevskog Univerziteta koji bi opsluživali Podrinje. Itd itd. Međutim, kad ti nije cilj stabilna država nego podjela tala, onda sa Dodikom dogovaraš po povratnike štetne zakone i raspodjelu miliona sa računa Elektroprenosa.
Ha druze moj totalno pogresno razmisljanje. Dovoljno bi bilo jaka F BiH, ociscena od kriminalaca, lopova, ekonomski jaka ili u prevodu ono kako bi BiH i trebala da izgleda. To bi samo od sebe ili srusilo RS ili bi se takmicli ko ce biti bolji.
10-15 proizvodnih pogona kazes!!!! Pa nema ih bolan toliko u citavoj F BiH sve je devastarano prvo od srba u ratu pa onda od SDA u miru.
alijagoro

#453 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by alijagoro »

Sarah24 wrote:Moje misljenje je da Srebrenica nije slucajno odabrana da se od nje krene, kad znamo da iako je svugdje bilo stradanja mnogi Bosnjaci nekako hajmo reci "posebno" postuju zrtve Srebrenice i iz raznih krajeva dolaze na dzenazu svakog 11. Jula. Ceka se reakcija tih Bosnjaka...

Takodje mislim da nije slucajno ni covjek iz teksta Ramo zvani Hljebara koji je jako dobar sa svima u Srebrenici, koji je clan lovackog drustva, koji pomaze svima, nikad ne sjedi sto se kaze...
Mnogo vise bijesa ce izazvati hapsenjem njega i osoba poput njega nego hapsenjem nekog ko "zaista" prestavlja prijetnju za drzavu..

Sve je to osmisljeni plan koji je u ovim prvim fazama usmjeren na emocije ljudi (manipulacija) ako zelis neku reakciju manipulisi emocijama..

Sada, da li je cilj ocjepljenje RS ili neka druga podjela BiH to ostaje da se vidi..
Vidim poznat mi covjek,sjecam ga se jos kao dijete iz Petrice a jesu li njega jos jednom hapsili ili mi se cini?
poostar

#454 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by poostar »

155_mm wrote:
poostar wrote:ova tema ce biti aktuelna jos maks 4 dana i sve ce opet biti po starom..dominirace desavanja u Siriji,Iraku,Jemenu i ostalim vukojebinama..
e nek si nam ga reko! svaka cast!
Da i? Ponekad kad udjem na ovaj podforum pomislim da se BiH granici sa Jemenom, Irakom i Sirijom jer su to najpopularnije teme medju forumasima...a vamo Dodik jebe li jebe....
gay activist

#455 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by gay activist »

Poslije Zvornika i federalna bi policija morala raditi isto što i republička.
Policija je privela 30 ljudi od kojih možda 25 nisu nikakva opasnost, ali bolje je tako ako je onih 5 koji jesu osujećeno. Nikoga ta policija nije ubila ni pretukla u toj akciji, i sve ove forumske jadikovke su neosnovane.
To što većina forumaša ovdje piše znači jedno - NEGODOVANJE ŠTO ĆE MOŽDA NEKI POTENCIJALNI TERORIST BITI OTKRIVEN.
Pa šta hoćete? Da ih uzgajate kao cvijeće?
Ipak su federalni političari pametniji od naroda kojeg predstavljaju pa ne olajavaju toliko republičku policiju i njene akcije. Ali ako federalna policija ne pokrene iste akcije u FBiH, ona će biti odgovorna ako nastupe događaji koji će ugroziti državu.
Novak20

#456 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Novak20 »

Skijaš wrote:
Novak20 wrote:Žalosti me kad vidim na kojim smo stranputicama opstanka, da ne pričam o napretku i razvoju. Dok etnonacionalne elite 25 godina bezdušno kradu i razaraju zadnje ostatke ideje i države Bosne i Hercegovine neko mi savjetuje da spremam rezerve i kupujem snajper Ili kako ja vidim da neko snajperom gađa mene..... Da opet fukara ide na fukaru.... pa ko koga. Kupi snajper za svog gazdu ako si frajer.....
Ja govorim o pokušaju secesiju i neminovnosti rata ako se nastavi tim putem ? O čemu ti govoriš ?
Imate li gospodo prijedlog šta da radimo pa da živimo kao ljudi. Ako nemate.....fajrunt..... Svako sebi...
Dakle, Dodik koji negira genocid će usvojiti tvoj prijedlog šta da radimo pa da živimo kao ljudi ?
Gospodine, (izvini, nisi drug) imaš upitnik viška u prvoj rečenici. Ni ja nisam nešto prepismen i možeš mi nači greške ali....
Ja govorim o tome da je BiH nedjeljiva država 3 naroda i građana. Nisam ja pisao i potpisao jeb... Ustav da bih nešto formulisao drugačije. Šta je tu je..... Valja živjeti' sa njim ili umrijet' protiv njega.

Ja govorim da život običnog čovjeka brzo prođe u brizi da podigne svoje potomstvo i ostavi nešto iza sebe. U principu mene interesuje baš to,miran život i ništa drugo. Nije Dodik kriv što smo mi u F BiH nismo znali iskoristiti donacije, kredite, šanse, potencijale da barem na ovom prostoru zaživi pravna država na principu zapadne evropske demokratije a ne na principu ranokapitalističke otimačine ili kasnofeudalnog društva.
Ako su se naše vlasti ugledale na Dodika, kakva je razlika? Ako se naš/i narod/i ugledao/li na njegov, kakva je razlika? Energiju društva u poslijeratnoj obnovi trebalo je usmjeriti u rad, pamet, poštenje i poštovanje javnog interesa svih Bosanaca i Hercegovaca. Međutim, to se nije desilo. Lopovluk i talovi "elita" odnosno prijeratnih govana pobijedili su i namagarčili sve obične ljude kakvim se i sam smatram. Nije njihova ambicija pobijediti Dodika nego od nas napraviti roblje i stoku u tri tora.

Zato za secesiju, rat, bilo šta.... ne okrivljuj druge, da ne kažem običan narod. Krivi one za koje si glasao pa gledaj kako ćeš njih kazniti kad budeš u prilici.

Da ne zaboravim...nisam Srbin ako nekoga zanima... a Dodiku želim dug život i tešku bolest. I ne samo njemu.
Last edited by Novak20 on 08/05/2015 00:45, edited 1 time in total.
aldinjo

#457 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by aldinjo »

gay activist wrote:Poslije Zvornika i federalna bi policija morala raditi isto što i republička.
Policija je privela 30 ljudi od kojih možda 25 nisu nikakva opasnost, ali bolje je tako ako je onih 5 koji jesu osujećeno. Nikoga ta policija nije ubila ni pretukla u toj akciji, i sve ove forumske jadikovke su neosnovane.
To što većina forumaša ovdje piše znači jedno - NEGODOVANJE ŠTO ĆE MOŽDA NEKI POTENCIJALNI TERORIST BITI OTKRIVEN.
Pa šta hoćete? Da ih uzgajate kao cvijeće?
Ipak su federalni političari pametniji od naroda kojeg predstavljaju pa ne olajavaju toliko republičku policiju i njene akcije. Ali ako federalna policija ne pokrene iste akcije u FBiH, ona će biti odgovorna ako nastupe događaji koji će ugroziti državu.
:run:
Skijaš

#458 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Skijaš »

Novak20 wrote:
Skijaš wrote:
Novak20 wrote:Žalosti me kad vidim na kojim smo stranputicama opstanka, da ne pričam o napretku i razvoju. Dok etnonacionalne elite 25 godina bezdušno kradu i razaraju zadnje ostatke ideje i države Bosne i Hercegovine neko mi savjetuje da spremam rezerve i kupujem snajper Ili kako ja vidim da neko snajperom gađa mene..... Da opet fukara ide na fukaru.... pa ko koga. Kupi snajper za svog gazdu ako si frajer.....
Ja govorim o pokušaju secesiju i neminovnosti rata ako se nastavi tim putem ? O čemu ti govoriš ?
Imate li gospodo prijedlog šta da radimo pa da živimo kao ljudi. Ako nemate.....fajrunt..... Svako sebi...
Dakle, Dodik koji negira genocid će usvojiti tvoj prijedlog šta da radimo pa da živimo kao ljudi ?
Ja govorim o tome da je BiH nedjeljiva država 3 naroda i građana.
Bravo. Sve dok funkcionišemo u tom okviru biće u redu. Pokušaj secesije, jednostrano ukidanje entiteta ili stvaranje Trećeg je rat.
aldinjo

#459 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by aldinjo »

Vrlo dobar post. Oni udaraju na vehabizam i islamski ekstremizam da opravdaju svoje akcije, iako mislim da je zapad svjestan da su Bosnjaci u principu sekularni (manje-vise). Stoga mi moramo igrati na kartu Rusije. Rascjep na liniji Putin-zapad je vrlo ozbiljan, vjerovatno uvod u novi hladni rat (nije samo moje misljenje vec i ozbiljnih analiticara). To nam otvara dosta manevarskog prostora koji ja ne vidim da nase vladajuce strukture koriste.....
Sto se tice tvog poziva na umjerenost: Nama vodilja treba biti iskustvo iz 1990-tih. Svaka akcija-kontra-akcija rapidno suzava prostor za kompromis i sansa da se situacija stihijski otme kontroli je velika. Sta ako uskoro osvanu povratnici zaklani u nekom selu u I. Bosni? Sta ako vehabije naprave malo ozbiljniju akciju?
Mislim da bosnjacki narod mora biti spreman za konfrontaciju vecih razmjera. Zadatak je dvostruk: izaci iz te konfrontacije kao pobjednik (jer nece biti apetita za novi kompromis alla Dejton) a isto tako sekularizirati ga. U slucaju da vehabije zaista uzmu inicijativu u odbrani nacionalnih interesa kroz pojedinacne akcije, to bi na internacionalnom planu kompromitovalo nasu poziciju. No sekularizacija reakcije na velikosrpsku provokacije zahtijeva djelomicnu radikalizaciju (ali u sekularnom smislu) da bi se vehabijama oduzeo kredibilitet. Ne vidim da se to sada desava.[/quote]

Slažem se sa svim.

No i zato ima rješenje, sada je potrebno da mi Bošnjaci krenemo odlučnije u borbu protiv terorizma i pokažemo našu opredijeljenost.

Dakako u kontekstu konfrontacija onda je glupo izgubiti bilo kakvu pomoć u sukobu koja bi došla sa strane, zato i treba biti oprezan i sa vehabijama.

Ne daj Bože rata, vjerujem da imamo iskustva iz prošlog rata i da ne bi dozvolili da nam se borba predstavi kao borba za neke islamističke države.

Mada šanse za sukob moguće i da nisu velike jer smo na granici EU.

EU neće dozvolit rat na svojoj granici.

Ono što znamo da USA i EU ne žele islamiste i Ruse, ne želimo ih ni mi.
A Srbi žele Ruse, znači stvar je jednostavna šta treba da radimo.[/quote]

U tome i jeste problem, u slucaju zaostravanja situacije vehabije (pod vehabijama podrazumijevam cijeli ZOO islamskih ekstremista) ce biti u poziciji da se narodu predstave kao jedina garancija odbrane. Eto i sam to cinis, mozda nehoticno, kada kazes da sa vehabijama treba oprezno jer mogu biti od koristi. Nama je potrebna sekularna alternativa garancije BiH, koja bi u narodu imala kredibilitet.

A za EU.... Eto im opet rat na granici, u Ukrajini..... Ne ocekuj nista od njih. A da trebamo igrati hardball.... Mislim da da![/quote]
Post ala Galijašević
Novak20

#460 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Novak20 »

@Skijaš
Nisi glup čovjek. Čudi me što uopšte pričaš o secesiji, jednostranom...trećem... Znaš ko je i šta je garant, pa i da nije, trenutno niko na Balkanu nema snage za takvu avanturu. Rat je ako BiH dokaže da je besmislena, ekonomski neodrživa i pravno nefunkcionalna država neprihvatljiva svim narodima koji je čine. Ja lično više nemam živaca za ratove pa bih se ispalio odavde na prvi nagovještaj.
Probaj usmjeriti intelektualne potencijale na formule pomirenja i realnog zajedničkog interesa u zajedničkoj državi. Jeste da nije lako ali možda baš ti skontaš nešto pozitivno.

Ja mislim, a ne mora se složiti niko, da je u okviru EU i NATO nemoguće ratovanje u BiH. Za mene je BiH patriota i vizionar onaj ko se zalaže za pristup tim organizacijama.
Sva druge priče.....Rusija, Turska, Arapi...smijurija i predstava dok velmože kradu iz usta.
insomnia78

#461 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by insomnia78 »

155_mm wrote:
krater wrote:Zato treba lobirati da nam doniraju jos tenkova(OSBiH) da se mozemo suprostaviti islamistima :mrgreen:
mozda sad izgleda smijesno ali to sto predlazes je vrlo moguca posljedica ovog sveg sto se sad dogadja.
samo dva dana nakon slucaja u zvorniku amerikanci plasirase vijest:
Bosnia and Herzegovina’s Defense Industry – America’s Partner in Combating Terrorism
sasvim slucajno. ma ja :-D
a partnerima se je uvijek pomagalo. nije iskljuceno da tuzla bude bogatija za nekih stotinjak tenkova.
i isto toliko transportera. i to prije 2018.
A i peta flota se vrzma po Jadranu
Jbt zivot, ja se stvarno zbog vas nadam da ste vi tek postali ili jos niste punoljetni
Sarah24

#462 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Sarah24 »

alijagoro wrote:
Sarah24 wrote:Moje misljenje je da Srebrenica nije slucajno odabrana da se od nje krene, kad znamo da iako je svugdje bilo stradanja mnogi Bosnjaci nekako hajmo reci "posebno" postuju zrtve Srebrenice i iz raznih krajeva dolaze na dzenazu svakog 11. Jula. Ceka se reakcija tih Bosnjaka...

Takodje mislim da nije slucajno ni covjek iz teksta Ramo zvani Hljebara koji je jako dobar sa svima u Srebrenici, koji je clan lovackog drustva, koji pomaze svima, nikad ne sjedi sto se kaze...
Mnogo vise bijesa ce izazvati hapsenjem njega i osoba poput njega nego hapsenjem nekog ko "zaista" prestavlja prijetnju za drzavu..

Sve je to osmisljeni plan koji je u ovim prvim fazama usmjeren na emocije ljudi (manipulacija) ako zelis neku reakciju manipulisi emocijama..

Sada, da li je cilj ocjepljenje RS ili neka druga podjela BiH to ostaje da se vidi..
Vidim poznat mi covjek,sjecam ga se jos kao dijete iz Petrice a jesu li njega jos jednom hapsili ili mi se cini?
Ne znam, nisam sigurna pa da ne pretpostavljam :|
Drinski

#463 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Drinski »

ja sam na onoj temi o Zvorniku lijepo kazao da je za to krivo politicko Sarajevo-A vec negdje napisah da nase RS-ovce treba nazivati Srbijancima koji su prorurski orijentisani. nadam se da je pojednicima postalo jasnije sta je to znacilo.
Sezam

#464 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Sezam »

Ovakvi poput mene vec godinama na ovom forumu trpe sikanjiranja, ponizavanja i podjebavanja, kako od genocidnog sljama preobucenog u salonska odijela, tako i od malih iskompleksiranih balija zeljnih da ih neki Srbin barem jednom u zivotu pogleda kao ljudsko bice, i kojekakvih hipokrita koji su se za male pare prodali Vucicevim pravoslavnim nacistima.

Ove "mijesance" koji vazda pljuju po svom bosnjackom, ali nikad po svom srpskom/ hrvatskom porijeklu, ne bih ni spominjao. To je posebna kategorija iskompleksiranosti.

Je li iko spimenuo ADISA KUSMiCa, Banjalucanina uhapsenog u genociditetu neki dan, jer se usudio napisati poruku krmku Dodiku da ne ne mogu pohapsiti sve koji su na fajsbuku? Nedo bog da je neki pravoslavac uhapsen u Sarajevu zbog slicne stvari, bilo bi barem 250 strana do sada, sa vec poznatim cetnickim trolovima, znamo vec svi o kome se radi. Ovako posto je neki Adis u pitanju, ko ga jebe.

Godinama pisem ovdje da je domicilni/dijaspora svadja samo velikosrpsko kukavicje jaje, na koje su mnogi Bosnjaci nasjeli usljed manjka inteligencije i viska turbofolka u krvotoku. Jos malo pa ce vas Genocidasi karati i po Federaciji, a necete imati muda ni da pisnete. Na sta ste spali, braco moja jadna i bijedna.
VjecitiStudent

#465 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by VjecitiStudent »

insomnia78 wrote:
155_mm wrote:
krater wrote:Zato treba lobirati da nam doniraju jos tenkova(OSBiH) da se mozemo suprostaviti islamistima :mrgreen:
mozda sad izgleda smijesno ali to sto predlazes je vrlo moguca posljedica ovog sveg sto se sad dogadja.
Bosnia and Herzegovina’s Defense Industry – America’s Partner in Combating Terrorism
a partnerima se je uvijek pomagalo. nije iskljuceno da tuzla bude bogatija za nekih stotinjak tenkova.
Jbt zivot, ja se stvarno zbog vas nadam da ste vi tek postali ili jos niste punoljetni
Upravo tako.
Ako bude rata, ovaj put se niko neće umiješati, ostavit će nas da se decenijama mrcvarimo.
kritichar

#466 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by kritichar »

zagortenej wrote:
kritichar wrote:Dok jedna grupa bošnjačkih političara ne radi ništa, druga odobravajuće kima glavom, a ostali bošnjaci po ulicama gađaju strelovitim pogledima svakoga ko ima bradu
Obrij bradu i mirna bosna :D
Dođe mi da je pustim kad vidim kolko napadaju na nju.
Thorgerson

#467 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Thorgerson »

Ironija.

Dojucerasnji ratni zlocinci - koji nisu kaznjeni, nego nagradjeni sefovskim pozicijama, poslovima u policiji itd - danas po drugi put vrse torturu nad svojim zrtvama.

Samo u BiH.

Mogu li sad ovi ljudi sto su nepotrebno uhapseni tuziti policiju ili nesto. Pa otkud nekome pravo da tek tako upadne negdje i rovi. NI na osnovu cega.

Pa zamislite vi ste sad komsija srbin, do vas musiman. Poceli ste neki suzivot, hop odjednom komsiji muslimanu policija na vrata - kazu terorista. Prerove sve nadju dvije sufare i Kur'an i dva kuhinjska noza. Puste ga. I ajd opet po deseti put gradi suzivot?

Al oni znaju sta rade. Sve ovo je planski uradjeno da se sobije ODGOVOR. Odgovor u smislu jos jedno sranja ala Zvornik. I da ona traktordzija kaze, ma ovo nema smisla i da tek onda krene prava tortura.

A mi blejimo i gledamo. Ustvari grijesim. Sastao se kolegij SDA jucer. :oops:
dobar osjecaj

#468 Pet prijatelja u novoj avanturi

Post by dobar osjecaj »

Otkako sam primjetila da petnaestogodisnji rodjak i njegovi drugari s velikom paznjom citaju i pisu na ovim temama sve vise prepoznajem njihove tinejdzerske budalastine. Vidim da su i na ovoj temi opisali strategije u stilu planova iz "Pet prijatelja". Kad ta djecurlija vec nikad nisu citala takvo stivo, nije lose da na ovakvim ispraznim mlacenjima slame razvijaju mastu. Samo uzivajte tinejdzeri pokemon ratnici :thumbup:
Thorgerson

#469 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Thorgerson »

Ljudi bosnjaci, bosanci i hercegovci nemaju politicara koji ima viziju, cilj - nema ga, niti ga je ikada imala.

Pogledajmo unazad.

Srbi su uspjeli od para-drzave, para-vojske, para-zastave da dobiju sve legalno - dobili su drzavu (RS je drzava, funkcionalnija od BiH i FBiH, budimo realni, ima 90% odlika drzave).

Genocidom, agresijom su sve to stvorili i ostalo im je sve u njihovom plijenu.

Pogledajmo nase hadalje. Imali smo REPUBLIKU - medjunarodno jebeno priznatu!!! Imali smo zastavu, imali smo ARMIJU REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE, priznatu i jedinu legalnu vojsku na ovim terenima.

Sta smo dobili na kraju? Dobili smo to da su nasi vrli politcari uspjeli to sve razjebat. Djaba toliko krvi proliveno. Za sta?

Ja vam garantujem, da su kojim slucajem karadzic i ostala ekipa bili na strani dobra, dakle na na nasoj strani, sa njihovom politikom i sposobnoscu, pa mi danas ne da bi imali Republiku BiH, nego bi se ljiljani viorili od Visegrada do Bihaća, do Neuma.

I na kraju bagra opet izabere Bakira. Pa taj lik granap manji ne moze vodit, a da vodi drzavu. Mislim ni ostali nisu nista bolji, ali 20 godina je proslo i evo, mi i dalje nemamo nikoga za koga bi rekao, to je vodja, on ima cilj, viziju ove drzave.
JThomas

#470 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by JThomas »

sve demokratski i sve na sliku i priliku naroda.
mO k3

#471 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by mO k3 »

Sezam wrote:Ovakvi poput mene vec godinama na ovom forumu trpe sikanjiranja, ponizavanja i podjebavanja, kako od genocidnog sljama preobucenog u salonska odijela, tako i od malih iskompleksiranih balija zeljnih da ih neki Srbin barem jednom u zivotu pogleda kao ljudsko bice, i kojekakvih hipokrita koji su se za male pare prodali Vucicevim pravoslavnim nacistima.

Ove "mijesance" koji vazda pljuju po svom bosnjackom, ali nikad po svom srpskom/ hrvatskom porijeklu, ne bih ni spominjao. To je posebna kategorija iskompleksiranosti.

Je li iko spimenuo ADISA KUSMiCa, Banjalucanina uhapsenog u genociditetu neki dan, jer se usudio napisati poruku krmku Dodiku da ne ne mogu pohapsiti sve koji su na fajsbuku? Nedo bog da je neki pravoslavac uhapsen u Sarajevu zbog slicne stvari, bilo bi barem 250 strana do sada, sa vec poznatim cetnickim trolovima, znamo vec svi o kome se radi. Ovako posto je neki Adis u pitanju, ko ga jebe.

Godinama pisem ovdje da je domicilni/dijaspora svadja samo velikosrpsko kukavicje jaje, na koje su mnogi Bosnjaci nasjeli usljed manjka inteligencije i viska turbofolka u krvotoku. Jos malo pa ce vas Genocidasi karati i po Federaciji, a necete imati muda ni da pisnete. Na sta ste spali, braco moja jadna i bijedna.
:thumbup:
Dijaspora je kriva , ubacili su kukavičje jaje medju nas i to su dobro odradili i dalje rade

Suštinu si prepoznao i nadam se da ce se neki nakon ovoga posta opametiti
Mister Yes

#472 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

2013-te u RS-u se rodilo 9.510 a umrlo 13.978
2014-te u RS-u se rodilo 8.927 a umrlo 14.409

Dodik i društvo su svjesni toga da nestaju i da im vrijeme curi. Ako nešto uskoro ne urade kasnije neće imati ljudi da išta pokušaju.
Znaju to i bošnjački političari i zato izbjegavaju sukob, proglašavaju dane žalosti i smiruju tenzije.

Zato je nevjerovatno koliko ima glupih i retardiranih Bošnjaka-Bosanaca koji se nadaju konfliktu i koji u ovakvoj situaciji podgrijavaju tenzije. Ljudi poput Nerdina i onih koji brane Nerdina. Ljudi koji ovih dana pozivaju na rat jer je policija RS-a uhapsila 30 Bošnjaka u RS-u. Kako smo samo glup narod. Ako dopustimo da nas isprovocira narod koji nestaje onda ne zaslužujemo da postojimo. Simple as that.
155_mm

#473 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

insomnia78 wrote:
155_mm wrote:
o cem ti guslas zivotati?
ilkbahar

#474 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by ilkbahar »

Mister Yes wrote:2013-te u RS-u se rodilo 9.510 a umrlo 13.978

Dodik i društvo su svjesni toga da nestaju i da im vrijeme curi. Ako nešto uskoro ne urade kasnije neće imati ljudi da išta pokušaju.
Znaju to i bošnjački političari i zato izbjegavaju sukob, proglašavaju dane žalosti i smiruju tenzije.

Zato je nevjerovatno koliko ima glupih i retardiranih Bošnjaka-Bosanaca koji se nadaju konfliktu i koji u ovakvoj situaciji podgrijavaju tenzije. Ljudi poput Nerdina i onih koji brane Nerdina. Ljudi koji ovih dana pozivaju na rat jer je policija RS-a uhapsila 30 Bošnjaka u RS-u. Kako smo samo glup narod. Ako dopustimo da nas isprovocira narod koji nestaje onda ne zaslužujemo da postojimo. Simple as that.
Omladina se nagledala filmova, kupili kakavo pistoljce i bez dana vojen obuke zeljni su rata, prolivanja krvi, sto vidimo ovih dnaa i po broju pucnjava po gradu.
Jednostavnije je da tu djecu pokupe i posalju na odsluzenje obaveznog vojnog roka jednu godinu bar pa da vide oni sta je rat.
Meni se ne ratuje, ja sam prozivjela svoje najljepse godine djetinstva u ratu i dan danas imam nocne more kada se sjetim nekih stvari. Isto tako svi ljudi koji su sada srednjih godina od 30 pa nadalje su istog misljenja kao ja. Ova omladina nek se fura i nek ide ginut, ja necu. Za koga ?! Za glavonju koji se krije po trezoru?
Hafis

#475 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Hafis »

Mister Yes wrote:2013-te u RS-u se rodilo 9.510 a umrlo 13.978
To će ovim tempom riješiti sve probleme za nekih pedesetak godina. Samo treba izdržati....a onda.... meni piće, kafani piće, odnesi muzici šta pije...a da... naspi i sebi.
Post Reply