Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
-
propuh1975
#451 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Sta je ovih cetnika i ustasa tipa crni svan i kata nosata sigurno su na dodikovom platnom spisku ja sam diaspora (sad me prvo naucite pravopisu pa onda seljankluku )nemozete vi mrziti BIH koliko je mi volimo 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#452 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
sve bih dijasporce jednim potezom volio staviti na ignore
ako ima tzakva opcija ako nema dajem dnevnicu razvojnom aplikatoru
volim vas ljubim nek ste mi sretni
braco i sve ste moje ali ne volim vas citati niti biti u vasem drustvu ni virtualno

ako ima tzakva opcija ako nema dajem dnevnicu razvojnom aplikatoru
volim vas ljubim nek ste mi sretni
braco i sve ste moje ali ne volim vas citati niti biti u vasem drustvu ni virtualno
-
propuh1975
#453 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Normalno tvoe drustvo je na adi ciganliji volim i ja vas 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#454 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
jesi i ti iz minkenske bojne da te ignoriram
jebo majku pa ja da zivim u njemackoj...
ne bih ni pomislio da dodjem na tamo neki klix ba
jebo majku pa ja da zivim u njemackoj...
ne bih ni pomislio da dodjem na tamo neki klix ba
-
sport
#455 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Odavno ne čitam šta se ovdje blebeće. Upravo zbog ovakvih postova.PM72 wrote:hizo ramidovic wrote:da nema diaspore nebi bilo ni bosne znaju to svi al sute i ne ce dato priznaju puno vise para od dvie milijarde dodze u bosnu od diaspore i da ti para ne ma dosta bi ljudi umrlo odgladi i zedzi zato treba svima koi salju zafalit otsrca i nek nastave pomagat svoje to tako treba i ljepo je
Yebem ti učiteljicu!
I sada vjerovatno neću navraćati ovdje sljedećih par mjeseci.
Samo sam se prijavio da tebi i tebi sličnim...
Yebem mamu.
-
andromedax
#456 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Negdje cuh ovaj vic i kako citam ove silne komentare vidim koliko je pametan
Kaze sjede Mujo i Suljo (neki su drugi cini mi se bili ali oni su mi najlaksi pa neka ih) za jednim stolom a grupa nekih mladica za drugim. Kaze Mujo Sulji jel ono tebe oni onako mrsko gledaju ko da te mrze. Kaze Suljo a nije bogami, mene nemaju razloga da mrze ja im nisam nista nikad dobro ucinio.
Kaze sjede Mujo i Suljo (neki su drugi cini mi se bili ali oni su mi najlaksi pa neka ih) za jednim stolom a grupa nekih mladica za drugim. Kaze Mujo Sulji jel ono tebe oni onako mrsko gledaju ko da te mrze. Kaze Suljo a nije bogami, mene nemaju razloga da mrze ja im nisam nista nikad dobro ucinio.
- Mister Yes
#457 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
nemampojma0 wrote: Tvoja porodica je izabrala sebi domovinu to je ono sto sam i napisao i ti sad to potvrdjujes.
Ne kritikujem,savko ima pravo da bira sebi sve,pa i domovinu,al nemoj mi te suplje kako bi tebi koja si bila u Swe cijeli rat bilo teze da si se vratila nego meni koji sam cijeli rat bio tu.I mene nije cekala,nakon rata,ni kuca ni posao i ni ja se nisam odmah nakon rata vratio "na Drinu".Moze se i danas vratiti u Bosnu,zar ne?Poenta je da ste vi napravili svoj izbor i postujem,ali isto trazim da iskazete postovanje i prema ljudima koji su za svoju domovinu izabrali Bosnu i da postujete tu isti Bosnu,a ne da je pljujete i obezvrijedjujete svakim postom.Mozda ti nisi takva,ali ogromna vecina,kako na forumu,tako i u RL jeste takva.
Hajde ziva i sretna ti vazda bila.....

- Mister Yes
#458 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Meni lično najviše kod dijaspore smeta (dijela dijaspore koji to radi) kada po forumu prosipaju mržnju i huškaju nas koji ovdje živimo jedne na druge. Milan, Dragan, Bojan, Zoran itd koji žive u BiH su svi moji sapatnici u ovoj zemlji i krajnje je bezobrazno i odvratno da neko ko je izvukao guzicu mene napuckava na Milana, Dragana, Bojana i Zorana koji zajedno sa mnom pate u ovoj zemlji. Pa onda od tamo iz vana glumi većeg patriotu od mene tako što će pokazivati da on mrzi Srbe više nego ja a da sam ja izdajica ako ne mrzim Srbe. Fuj
-
propuh1975
#459 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
To upravo vi radite huskate na diasporu tebi niko ne brani da se druzis s "svoima" nemrzim ja ni srbe ni hrvate .Diasporu su stvorili cetnici i ustase klanjem silovanjem nismo mi na godisnji otisli .ps zamolio bih ove nobelovce da me isprave u pravopisu 
- Skijaš
#460 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Takvo neodgovorno ponašanje jednog malog dijela dijaspore ne može zasjeniti generalno pozitivan utjecaj iseljeništva na stanje u državi.Mister Yes wrote:Meni lično najviše kod dijaspore smeta (dijela dijaspore koji to radi) kada po forumu prosipaju mržnju i huškaju nas koji ovdje živimo jedne na druge.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#461 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
хизо је управу незнам што га диратеsport wrote:Odavno ne čitam šta se ovdje blebeće. Upravo zbog ovakvih postova.PM72 wrote:hizo ramidovic wrote:da nema diaspore nebi bilo ni bosne znaju to svi al sute i ne ce dato priznaju puno vise para od dvie milijarde dodze u bosnu od diaspore i da ti para ne ma dosta bi ljudi umrlo odgladi i zedzi zato treba svima koi salju zafalit otsrca i nek nastave pomagat svoje to tako treba i ljepo je
Yebem ti učiteljicu!
Yebem mamu.
и што му сујете учитељицу кад је хизо гигант нико неморе напсат пост као он што море
чојк је идол младих генерација ... кад порастем желим бити ко он
хизо лајк
-
hizo ramidovic
#462 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
...a mozda i duze od par mjeseci...sport wrote:
Odavno ne čitam šta se ovdje blebeće. Upravo zbog ovakvih postova.
Yebem mamu.
-
swanfilter
#463 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
neki wrote:Izvini sto si se nazvao prozvan, ja od dijaspore direktno nikad nisam marke dobio. Jos dok sam se skolovao poceo raditi i sam sebe izdrzavati.
Cinjenica je da je dijaspora doznakama za rodbinu sjebala citavu generaciju koja vise ne zeli i ne zna sama sebe izdrzavati. Da tih doznaka nije bilo davno bi se guzice digle i pocelo se zaradjivati, a danas bi nam svima bilo bolje..
Nisam se ja nasao prozvanim. Da jesam, ne bih samo na tvoj post odgovorio. Nego, ti nisi dobio marke i sada udari po tim ljudima. Zanima me, da li bi bio istog misljenja da imas nekoga vani, da ti taj neko calise koliko-toliko, da bi ti imao ... Eto, to mi je povuklo zivac ...
-
Bodkin
#464 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Ono sto se dijaspori zamjera je sto sjede u berlinu, a seru kako treba ostro sa srbima i hrvatima.
Sjede u stokholmu, a pljuju po liberalnim strankama kod nas i uzdizu nacionalisticka govna. A da nema tih istih liberala na zapadu, kur** bi ostali gore.
Posalju par stoja maraka mjesecno i misle da ih trebaju gledati kao Bogove. I vrhunac je kad se ponasaju prema domacim kao prema pecinskim ljudima. Sta oni znaju. Prvi put kad mi je tetak dosao iz kanade neke 2002 ja mislim, objasnjavao nam je kako postoji jedna kartica i zamisli sa njom svugdje platis bez kesa. Samo provuces nekakvu plasticnu karticu
I naravno ovo su stvari koje smetaju. Daleko od toga da su svi takvi
Sjede u stokholmu, a pljuju po liberalnim strankama kod nas i uzdizu nacionalisticka govna. A da nema tih istih liberala na zapadu, kur** bi ostali gore.
Posalju par stoja maraka mjesecno i misle da ih trebaju gledati kao Bogove. I vrhunac je kad se ponasaju prema domacim kao prema pecinskim ljudima. Sta oni znaju. Prvi put kad mi je tetak dosao iz kanade neke 2002 ja mislim, objasnjavao nam je kako postoji jedna kartica i zamisli sa njom svugdje platis bez kesa. Samo provuces nekakvu plasticnu karticu
-
neki
#465 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Rodjena sestra mi zivi vani, kao i veci dio blize i dalje rodbine. Uvijek su znali da zaradjujem dovoljno za sebe, kao i ostali clanovi porodice koji su ostali, i nikad nikom nije palo na pamet da trazi ili da salje novac ovamo.swanfilter wrote:neki wrote:Izvini sto si se nazvao prozvan, ja od dijaspore direktno nikad nisam marke dobio. Jos dok sam se skolovao poceo raditi i sam sebe izdrzavati.
Cinjenica je da je dijaspora doznakama za rodbinu sjebala citavu generaciju koja vise ne zeli i ne zna sama sebe izdrzavati. Da tih doznaka nije bilo davno bi se guzice digle i pocelo se zaradjivati, a danas bi nam svima bilo bolje..
Nisam se ja nasao prozvanim. Da jesam, ne bih samo na tvoj post odgovorio. Nego, ti nisi dobio marke i sada udari po tim ljudima. Zanima me, da li bi bio istog misljenja da imas nekoga vani, da ti taj neko calise koliko-toliko, da bi ti imao ... Eto, to mi je povuklo zivac ...
Da si pazljivije procitao moj post koji ti je "povukao zivac" vidio bi da sam se zahvalio dijaspori sto nesebicno pomaze, znam da to rade s najboljom namjerom. Ali meni povuce zivac kad dodju i pametuju kako oni odrzavaju zivotni standard ovdje, a realno da njihove pomoci nije bilo, tim kojima pomazu davno bi doslo iz guzice u glavu, zasukali bi rukave i poceli sami zaradjivati. Ovako imamo 500 000 ljudi koji sjede na kafama, saraju listice iz kladionice i cekaju da dijaspora sta uplati. Od tih 500 000 80% nema namjeru uopste da nadje posao..
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#466 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Pa znam previse ljudi koji su bjezali od cetnika, ali su pobjegli u neki drugi dio BIH, nastavili zivot, i danas im je OKpropuh1975 wrote:To upravo vi radite huskate na diasporu tebi niko ne brani da se druzis s "svoima" nemrzim ja ni srbe ni hrvate .Diasporu su stvorili cetnici i ustase klanjem silovanjem nismo mi na godisnji otisli .ps zamolio bih ove nobelovce da me isprave u pravopisu
tako da tvoja konstatacija ne drzi vode
Rat se zavrsio 1996, mogao si se komforno vratiti
-
putokaz1
#467 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Tema je Istina.
Da.
Koliko sma samo svega dobio iz EU i Švice.
Da.
Koliko sma samo svega dobio iz EU i Švice.
- Aurelia Bronski
#468 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Meni npr jedino smeta (i kod jednih i kod drugih) sto se na osnovu nekoliko dijasporskih krkana zakljucuje da je kompletna dijaspora za izvoza na deponiju nuklearnog otpada, da su zbog nekoliko klinki koje se loze na BMW-e sve cure u BiH sponzoruse, zbog nekoliko bradonja SVI vehabije/cetnici itd...I problem je takodjer da, i da sutra dodje neko iz dijaspore ko bi mozda imao neki plan za poboljsanje velika je sansa da bude obeshrabren u rekordnom roku komentarima tipa "ma koji on K zna, pobjegulja, dosljo, dijasporac, vid mu glave". I problem je sto mozda ti komentari nisu najbrojniji ali su svakako najglasniji jer se krkan uvijek dere dok prica (obrnuto takodjer vazi samo podjebavanja zamijeniti sa "sta ti znas, nije ti guzica makla dalje od Hadzica itd" ).Bodkin wrote: I naravno ovo su stvari koje smetaju. Daleko od toga da su svi takvi
P.S. kad vec spomenu liberalne stranke i pljuvanje po istim - pljujem vala i ovdje ali cu (vjerovatno) uvijek glasati za njih jer su malo manje zlo od dva veeeelika zla. U biti biras izmedju raka pluca i raka jetre pa izaberes onaj koji ce te prije ubiti.
Problem kod stranaka poput recimo NS je to sto se predstavljaju kao ljudi "iz naroda" a ustvari nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa tim narodom kojeg kobajagi predstavljaju jer one minute kad se docepaju neke fotelje krece gladjenje muda onima od kojih ONI imaju koristi. Osim toga platforma im je smijesna, kao da sedmicno povade najaktivnije kolumne iz Guardiana, prevedu ih da "masa" razumije i onda prodaju to kao neke revolucionarne misli. Nekad mi se oci ukoce od kolutanja.
- mO k3
#469 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
I ako sam dijaspora u drugoj generaciji moja djeca u trećoj , moram zaista da priznam i da svacam ovu odbojnost mržnju prema dijaspori .Bodkin wrote:Ono sto se dijaspori zamjera je sto sjede u berlinu, a seru kako treba ostro sa srbima i hrvatima.
Posalju par stoja maraka mjesecno i misle da ih trebaju gledati kao Bogove. I vrhunac je kad se ponasaju prema domacim kao prema pecinskim ljudima. Sta oni znaju. Prvi put kad mi je tetak dosao iz kanade neke 2002 ja mislim, objasnjavao nam je kako postoji jedna kartica i zamisli sa njom svugdje platis bez kesa. Samo provuces nekakvu plasticnu karticu![]()
Dosta njih mojih komsija koji su vani nakon 95 izasli znaci morali su izaći jer su protjerani , zaboravili su odakle su ko su i sta su bili . Ti isti odu u bl u restoran stara Ada i Dave se svinjetinom a kobajagi oni muslimani . Dignu nos ma neće ni da pozdrave sve ono nesto preko kurca da izvines , jos uz to Šveđani sa Šveđanima , Norvežanin sa Norvežaninom ....
- hrle1976
#470 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Bodkin wrote:Ono sto se dijaspori zamjera je sto sjede u berlinu, a seru kako treba ostro sa srbima i hrvatima.
Posalju par stoja maraka mjesecno i misle da ih trebaju gledati kao Bogove. I vrhunac je kad se ponasaju prema domacim kao prema pecinskim ljudima. Sta oni znaju. Prvi put kad mi je tetak dosao iz kanade neke 2002 ja mislim, objasnjavao nam je kako postoji jedna kartica i zamisli sa njom svugdje platis bez kesa. Samo provuces nekakvu plasticnu karticu![]()
Ta percepcija je obicna laz, jer vecina iseljenih bolje se druzi mjesano nego u BiH. Hrvati, Bosanci, Srbi itd. sjede skupa, pricaju, zabavljaju itd. Cak sto vise, pojedini se zene odnosno stvaraju mjesovite brakove
- Aurelia Bronski
#471 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Cisto sumnjam da je iko od njih zaboravio sta je bio (ili nije bio) vec vecinu upravo to i "gura" da sebi stvore novi identitet a sredina u kojoj te niko ne poznaje je dusu dala za to.mO k3 wrote: I ako sam dijaspora u drugoj generaciji moja djeca u trećoj , moram zaista da priznam i da svacam ovu odbojnost mržnju prema dijaspori .
Dosta njih mojih komsija koji su vani nakon 95 izasli znaci morali su izaći jer su protjerani , zaboravili su odakle su ko su i sta su bili . Ti isti odu u bl u restoran stara Ada i Dave se svinjetinom a kobajagi oni muslimani . Dignu nos ma neće ni da pozdrave sve ono nesto preko kurca da izvines , jos uz to Šveđani sa Šveđanima , Norvežanin sa Norvežaninom ....
Nije to samo dijasporski hir, pa pogledaj ko su glavne guzonje u matici danas, sve bivsa fukara i pijacar koja je na upitan nacin dosla do novog identiteta.
-
Bodkin
#472 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
nemam ja nista protiv toga. nek ide gdje ko hoce i jede sta ko hoce.a ali nemoj samo gore sa radovanom rakiju da da pijes, a onda dodjes na forum ili u bosnu i lozis kako cetnike i ustase treba razvaliti. i onda opet nazad u oslo. misllim ne ide...mO k3 wrote:I ako sam dijaspora u drugoj generaciji moja djeca u trećoj , moram zaista da priznam i da svacam ovu odbojnost mržnju prema dijaspori .Bodkin wrote:Ono sto se dijaspori zamjera je sto sjede u berlinu, a seru kako treba ostro sa srbima i hrvatima.
-
Bodkin
#473 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
nisi me shvatio/la. poenta price je da su ti ljudi gore jedno, a u bosni drugo. gore placaju poreze i druze se sa svima, a ovdje glasaju postom za sda ili sefera i prozivaju na novi rat do konacnog obracuna. ovdje je liberal pic**,a socijaldemokrata komunista. gore digne svu familiju da glasaju za njih. o tome pricamAurelia Bronski wrote:Meni npr jedino smeta (i kod jednih i kod drugih) sto se na osnovu nekoliko dijasporskih krkana zakljucuje da je kompletna dijaspora za izvoza na deponiju nuklearnog otpada, da su zbog nekoliko klinki koje se loze na BMW-e sve cure u BiH sponzoruse, zbog nekoliko bradonja SVI vehabije/cetnici itd...I problem je takodjer da, i da sutra dodje neko iz dijaspore ko bi mozda imao neki plan za poboljsanje velika je sansa da bude obeshrabren u rekordnom roku komentarima tipa "ma koji on K zna, pobjegulja, dosljo, dijasporac, vid mu glave". I problem je sto mozda ti komentari nisu najbrojniji ali su svakako najglasniji jer se krkan uvijek dere dok prica (obrnuto takodjer vazi samo podjebavanja zamijeniti sa "sta ti znas, nije ti guzica makla dalje od Hadzica itd" ).Bodkin wrote: I naravno ovo su stvari koje smetaju. Daleko od toga da su svi takvi
P.S. kad vec spomenu liberalne stranke i pljuvanje po istim - pljujem vala i ovdje ali cu (vjerovatno) uvijek glasati za njih jer su malo manje zlo od dva veeeelika zla. U biti biras izmedju raka pluca i raka jetre pa izaberes onaj koji ce te prije ubiti.
Problem kod stranaka poput recimo NS je to sto se predstavljaju kao ljudi "iz naroda" a ustvari nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa tim narodom kojeg kobajagi predstavljaju jer one minute kad se docepaju neke fotelje krece gladjenje muda onima od kojih ONI imaju koristi. Osim toga platforma im je smijesna, kao da sedmicno povade najaktivnije kolumne iz Guardiana, prevedu ih da "masa" razumije i onda prodaju to kao neke revolucionarne misli. Nekad mi se oci ukoce od kolutanja.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#474 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Jako tačno. Igrom slučaja znam čovjeka iz Njemačke koji krije svoj BIH identitet, ali internetom redvono drži lekcije Bošnjacima u BIH kako nisu dovoljno Bošnjaci i šta i kako trebajuBodkin wrote:nisi me shvatio/la. poenta price je da su ti ljudi gore jedno, a u bosni drugo. gore placaju poreze i druze se sa svima, a ovdje glasaju postom za sda ili sefera i prozivaju na novi rat do konacnog obracuna. ovdje je liberal pic**,a socijaldemokrata komunista. gore digne svu familiju da glasaju za njih. o tome pricam
-
Fudo387
#475 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH
Cest slucaj?KatarinaKosaca wrote:Jako tačno. Igrom slučaja znam čovjeka iz Njemačke koji krije svoj BIH identitet, ali internetom redvono drži lekcije Bošnjacima u BIH kako nisu dovoljno Bošnjaci i šta i kako trebajuBodkin wrote:nisi me shvatio/la. poenta price je da su ti ljudi gore jedno, a u bosni drugo. gore placaju poreze i druze se sa svima, a ovdje glasaju postom za sda ili sefera i prozivaju na novi rat do konacnog obracuna. ovdje je liberal pic**,a socijaldemokrata komunista. gore digne svu familiju da glasaju za njih. o tome pricam. Čest slučaj..
Znas jednog.
wow