Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MyTao

#451 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:Totalno si triggered :mrgreen:
Pa vec sam ti rekao da jesam.

Ti bi se najbolje osjecao negdje gdje zene nemaju pravo hodati ulicom ili voziti auto, a u slucaju da traze to pravo onda bi ako i svaki dobri i pametni borac za vjeru mira da se one stave u rudnik ;-)
dezurni_ucenik

#452 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 15/12/2016 00:32, edited 1 time in total.
Mohamad Sissoko

#453 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Mohamad Sissoko »

MyTao wrote:

Ti bi se najbolje osjecao negdje gdje zene nemaju pravo hodati ulicom ili voziti auto, a u slucaju da traze to pravo onda bi ako i svaki dobri i pametni borac za vjeru mira da se one stave u rudnik ;-)
Pa ja tebi ko insanu rekoh da se vratis u svoj safe space a ti i dalje lupas ove neinteligentne gluposti i dozvoljavas sebi da i dalje budes triggerovan :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#454 Re: Danasnji "feminizam"

Post by _BataZiv_0809 »

Feminizam nije los kao ideja, ali je grozan kao realizacija. Nesto a la privatizacija kod nas.
shin

#455 Re: Danasnji "feminizam"

Post by shin »

Današnji feminizam ili kako ga zovu 3rd wave feminism je operisan od razuma i pameti.

Last edited by shin on 21/11/2016 15:59, edited 1 time in total.
Pandakonda

#456 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Pandakonda »

wewa wrote: ja zbilja ne znam o kojem ti to modernom drustvu pricas

gdje su ti visoko rangirani poslovi i te zene koje ih odbijaju? ja takve ne znam.

slozicemo se da su predispozicije (bioloske) razlicite, zato borba za rodnu ravnopravnost ni ne tezi jednakosti - nego ravnopravnosti. i da, vecina zena ce MOZDA odabrati da radi manje a provodi vise vremena s porodicom ako joj je zagarantovana socijalna sigurnost, ali nece sve. a ako budemo naglasavali bioloske predispozicije i podijeljenost svijeta na muski i zenski, onda ce ti rijetki primjerci biti ugrozeniji nego sto jesu. a ne bih rekla da je to pokazatelj ili teznja modernog drustva, kako ga nazivas.
Pod modernim mislim sve osim arapskog svijeta (donekle), neke azijske države, afrike i ostale dosta konzervativne države koje se još drže patrijarhalnog sistema. Te države se vode logikom "ako je do sad sve išlo kako treba, nema razloga za promjenu". I za njih žene samo postoje tu da rode djecu i naprave da se jede. Samo pogledaj primjer Kine gdje su se ženi podvezivala stopala samo zato da se uklope u taj kalup da žena po izgledu mora biti dosta manja od muškarca. Ili recimo arapski svijet gdje sam već rekao da se žene zbog gluposti tipa varanja kamenuju, mimo njene volje tjeraju ih da nose vjerska obilježija (burke itd.) što je barem po meni opresija žene nebitno koliko ljudi to gura pod religijsku slobodu. Tako da je vrlo lagano napravit razliku između modernog i sjebanog društva :-)

Moja mama je dok sam bio dijete dobila jako dobro placen posao + da putuje Europom (prodaja je u pitanju) ali ga je odbila jer je htijela da više vremena provodi samnom i htjela je da bude tu tokom svakog mog većeg datuma/koraka (rođendani, takmičenja itd.). Moj stari je čak bio pristao da nađe drugi posao koji će mu dati više vremena samnom da ona može ganjati svoje ambicije ali ona sama nije htjela jer je smatrala da su ti porodični trenutci važniji od velikih para. (živilo se svakako dobro jer su oboje radili ali eto svaki roditelj hoće koliko god je moguć bolji život za svoje dijete)
Moja rodica je advokatica i imala je priliku da postane glavni advokat za jednu firmu i odbila je iz otprilike istog razloga. (velik broj prekovremenih sati, strest itd.) Ukratko to su poslovi koji uzimaju ogromnu količinu vremena i živaca na koje većina majki neće pristati jer se od njih očekuje da budu oslonac djeci, a ne da recimo lijeci frustracije sa posla na djetetu koji od nje traži savjet itd :-) Na stranu to koliko mi govorili da su i očevi tu za podršku ali je opet činjenica da će većina djece biti više otvorenija prema majci nego ocu.

Ako pod ravnopravnost misliš po zakonu onda su barem u modernim zemljama žene po zakonu jednake, znaci prava su im ista kao muškarcima. Što se tiče tog drugog dijela mislim da feminizam baš tu ne pomaže. Današnji feminizam tjera žene da namjerno idu na poslove koji im se ne sviđaju, u većini slučajeva je to programiranje, tehnologije, teži fizički poslovi itd, samo zbog toga da dokažu muškarcima kako i one mogu to radit. I onda dobijemo masu depresivnih žena koje nisu mogle da prate svoje snove zato što su se bojale da će ih moderne feministkinje prozvat izdajicama ženskog roda i kako samo pridodaju rodnim stereotipima.
MyTao

#457 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:

Pa ja tebi ko insanu rekoh da se vratis u svoj safe space a ti i dalje lupas ove neinteligentne gluposti i dozvoljavas sebi da i dalje budes triggerovan :mrgreen:
Ponovo smajli na kraju, auuu ovaj argument ce vec biti jako tesko pobiti...

Kakav moj safe space? na cemu si? dali ti znas sta to znaci? Onda triggered :-)
Mohamad Sissoko

#458 Re: Danasnji "feminizam"

MyTao wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:

Hajde hajde sto sad vrdas.Dopustio si sebi da napustis svoj safe space i sad nakon sto priznas da si triggerovan ljutis se. There there, bice ba to sve uredu.
Ne smijes dozvoliti da zezanje na racun feministkinja uvrijedi tebe kao manginu toliko, moras sebe voliti.
:mrgreen:
MyTao

#459 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:

Hajde hajde sto sad vrdas.Dopustio si sebi da napustis svoj safe space i sad nakon sto priznas da si triggerovan ljutis se. There there, bice ba to sve uredu.
Ne smijes dozvoliti da zezanje na racun feministkinja uvrijedi tebe kao manginu toliko, moras sebe voliti.
Cute try sto bi rekli :kiss:

Ti si internet jebac... Vjerovatno si ljut jer ti ni jedna ne da pa si dosao ovdje napadati zenski rod... nisu bolan bolan one krive sto nemas klikera u glavi da svatis neke stvari.
Mohamad Sissoko

#460 Re: Danasnji "feminizam"

MyTao wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:

Ti si internet jebac... Vjerovatno si ljut jer ti ni jedna ne da pa si dosao ovdje napadati zenski rod... nisu bolan bolan one krive sto nemas klikera u glavi da svatis neke stvari.
Pise se "shvatis" al razumijem te, napustio si svoj safe space pa je sve ovo stresno za tebe. :mrgreen:
MyTao

#461 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:

Pise se "shvatis" al razumijem te, napustio si svoj safe space pa je sve ovo stresno za tebe. :mrgreen:
Dobro, drago mi je sto me razumijes... ali de razumi sebe :)

Rekao bi ti da si previse pod stressom i da se ides malo seksati, ali onda se zapitam koja bi to normalna zena dopustila da to radi sa nekim Sissokom iz Bosne koji se fura na lazi nekog Arapskog trgovca od prije 1400 godina :)

Vjerovatno da ima i takvih, ali ne znaju one koje ove nase gresnice :) a tebi krivo... hajd sad razumi sebe.
Mohamad Sissoko

#462 Re: Danasnji "feminizam"

MyTao wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:

Rekao bi ti da si previse pod stressom i da se ides malo seksati, ali onda se zapitam koja bi to normalna zena dopustila da to radi sa nekim Sissokom iz Bosne koji se fura na lazi nekog Arapskog trgovca od prije 1400 godina :)

Vjerovatno da ima i takvih, ali ne znaju one koje ove nase gresnice :) a tebi krivo... hajd sad razumi sebe.
Ti samo pricas o seksu, valjda je to tvoja reakcija kad budes triggerovan, vi mangine sve to prihvatate kao "precious snowflakes" :mrgreen:
Hajd sad.."safety, safety" :-D
MyTao

#463 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:

Ti samo pricas o seksu, valjda je to tvoja reakcija kad budes triggerovan, vi mangine sve to prihvatate kao "precious snowflakes" :mrgreen:
What's with the English every now and then? I'm actually quit surprised a caveman like you could have a brain capacity to learn it, so thumbs up for that... you learn something every day I guess.

The reason I talk about sex is because I know how taboo that is for religious fucktards... Its usually source of their frustration with the world. Not getting enough pussy will do that to a man... And yes, you are starting to frustrate me, and how could you not when you represent everything that is wrong with the world today. Racist, bigoted, sexist person... and yet, surprise surprise... religious person.

So, by using my psychoanalysis I figured you out to be a sexually frustrated male who hates women and the world because he cant get "any"... so that hate is channeled and manifested trough putting them down and talking your and those like yourself up... classic case really...

Znaci odluci se dali bi da nastavimo na engleskom ili na bosanskom ;)
Mohamad Sissoko

#464 Re: Danasnji "feminizam"

MyTao wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:

What's with the English every now and then? I'm actually quit surprised a caveman like you could have a brain capacity to learn it, so thumbs up for that... you learn something every day I guess.

The reason I talk about sex is because I know how taboo that is for religious fucktards... Its usually source of their frustration with the world. Not getting enough pussy will do that to a man... And yes, you are starting to frustrate me, and how could you not when you represent everything that is wrong with the world today. Racist, bigoted, sexist person... and yet, surprise surprise... religious person.

So, by using my psychoanalysis I figured you out to be a sexually frustrated male who hates women and the world because he cant get "any"... so that hate is channeled and manifested trough putting them down and talking your and those like yourself up... classic case really...

Rekoh ti vec, totalno si triggered samo spominjes mindzu u svakom postu. :mrgreen: Svaka cast, vidim znas engleski jezik.

Razumijem ja da kad odes iz Podrinja u Ameriku moras postat veci Amerikanac od njih pa makar bio triggerovan na dnevnoj bazi. :-D
prog321

#465 Re: Danasnji "feminizam"

Post by prog321 »

Vecina poslovnih zena rade samo zato jer ih muzevi tjeraju ili subtilno ocekuju od njih da donesu svoj dio kolaca.
Kod privatnika je ovako.
Zene na poslu su premorene. Od nastavnica u privatnim skolama, do advokatskih ustanova i menadzera u hotelima sve je isto. Nema to nista sa jednakim pravima nego jednostavno ocekivanjem da zena tegli ko konj pod krinkom ravnopravnosti.
Dobro, ove u Nvz i drzavnim firmama samo palamude po citav dan o feminizmu i slicnih glupostima. Njima je dobro. :-D
MyTao

#466 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:

Rekoh ti vec, totalno si triggered samo spominjes mindzu u svakom postu. :mrgreen: Svaka cast, vidim znas engleski jezik.

Razumijem ja da kad odes iz Podrinja u Ameriku moras postat veci Amerikanac od njih pa makar bio triggerovan na dnevnoj bazi. :-D
Sa engleskim si ti poceo... ja samo mislio ti bi da predjemo na engleski... ako ne zelis onda pisi bosanskim.

A sad mislis da me mozes uvrijediti sto me prozivas da sam iz Podrinja :lol: :lol: Znaci ponovo na jos jedan nacim pokzujes o kakvoj se osobi radi...

Tebi su izgleda mama i tata cijeli zivot govorili kako si najbolji, najljepsi... i sada kada ne mozes povaliti ni jednu, a neki Podrinjac moze ti se ubi od muke :thumbup: Hoce to...
Mohamad Sissoko

#467 Re: Danasnji "feminizam"

MyTao wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:

Sa engleskim si ti poceo... ja samo mislio ti bi da predjemo na engleski... ako ne zelis onda pisi bosanskim.

A sad mislis da me mozes uvrijediti sto me prozivas da sam iz Podrinja :lol: :lol: Znaci ponovo na jos jedan nacim pokzujes o kakvoj se osobi radi...

Tebi su izgleda mama i tata cijeli zivot govorili kako si najbolji, najljepsi... i sada kada ne mozes povaliti ni jednu, a neki Podrinjac moze ti se ubi od muke :thumbup: Hoce to...
Sto mu gromova, opet sam te triggerovo :mrgreen:
I opet o pici pricas :-D
Znam da si mangina al pocet cu pomisljat da zaista jednu posjedujes. :)
Pandakonda

#468 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Pandakonda »

Mogli ste napisat zbog kakve šale će izgleda past mrtva glava :D
KPNCTNJAH

#469 Re: Danasnji "feminizam"

Post by KPNCTNJAH »

MyTao je sovinista, smatra da ovdje nema forumasice koja bi sama izasla na kraj s Sissokom, pa se on morao umijesati da brani cast zena... a prava feministica ne bi dopustila da muskarac prica u njeno ime... :run:
The 51st State

#470 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

_BataZiv_0809 wrote:Feminizam nije los kao ideja, ali je grozan kao realizacija. Nesto a la privatizacija kod nas.
zato sto drustveni koncept u kratko vrijeme ne moze u potpunosti apstrahovati biolosko evolucijske pretpostavke. a citajuci malo ovaj topik ne mogu se nacuditi nijednoj zeni, a da nije barem malo promislila kako su joj pretkinje bivstvovale i neku paralelu da povuku jer generalno mogu biti vrlo sretne sto zive u ovo doba "neravnopravnosti".
BHCluster

#471 Re: Danasnji "feminizam"

Post by BHCluster »

Queen_of_hearts wrote:Tuzno.......sve u tekstu je naprosto tuzno :(
Nego imas temu "bijela kuga u BiH"....pa preseli svoj mozgic tamo ,nek se dobro oznoji nad svhom i potrebom feminizma u danasnjem (nasem ) drustvu ! Nema veze sa zakucavanjem eksera,biliv mi!
:thumbup:
Mohamad Sissoko

#472 Re: Danasnji "feminizam"

Pandakonda wrote:Mogli ste napisat zbog kakve šale će izgleda past mrtva glava :D
Mohamad Sissoko wrote:Ja bih ove feministkinje zaposlio u Rudnike Kreka, lapo lapo sa muskima da lopataju.Jednakost :skoljka:
Ovaj post je ta trigger masina :D
MyTao

#473 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote: Sto mu gromova, opet sam te triggerovo :mrgreen:
Da, da... muskarac koji prica o pici je jedno veliko cudo za tebe... mora da to radi jer je posjeduje :roll:

Sta ti imas protiv pice toliko? prvo bi ih u rudnik ako bi da budu kao ona stvarka koju ti izgleda preferiras :) a sad ne zelis da se o prica o tome na temi o zenama i njihovim pravima... vi islamisti bi non stop da nesto zabranjujete.
MyTao

#474 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MyTao »

KPNCTNJAH wrote:MyTao je sovinista, smatra da ovdje nema forumasice koja bi sama izasla na kraj s Sissokom, pa se on morao umijesati da brani cast zena... a prava feministica ne bi dopustila da muskarac prica u njeno ime... :run:
Istina :D Ali da budemo fer, nisam rekao da ih nema... rekao sam da nema ovih nasih gresnica koje bi to uradile. Ali i to ne znam... Mozda ih pali neki Sissoko islamista.
Mohamad Sissoko

#475 Re: Danasnji "feminizam"

MyTao wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Sto mu gromova, opet sam te triggerovo :mrgreen:
Da, da... muskarac koji prica o pici je jedno veliko cudo za tebe... mora da to radi jer je posjeduje :roll:

Sta ti imas protiv pice toliko? prvo bi ih u rudnik ako bi da budu kao ona stvarka koju ti izgleda preferiras :) a sad ne zelis da se o prica o tome na temi o zenama i njihovim pravima... vi islamisti bi non stop da nesto zabranjujete.
Sovinista, rasista, islamista, vehabija, frustriran, sve sam to jer sam te triggerovo dok si napustio svoj safe space. :D
Samo jos nisam Hitler jer sam ti uvrijedio osjecaje tebe kao mangine. :evil:
There there, bice to uredu.
Post Reply