Ljetovanje 2015

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vitezanin

#451 Re: Ljetovanje 2015

Post by Vitezanin »

Da li iko ljetuje po našim jezerima ili generalno po jezerima na nekim planinama, brdima itd? Nije ništa lošije nego more.

8) 8) 8) 8)
karanana

#452 Re: Ljetovanje 2015

Post by karanana »

nisam neki ljubitelj jezera kada je u pitanju kupanje. valjda sam naviko na pijesak, slanu vodu i nepregledno more a ne na travu, mulj i vidik citavog jezera.
ali prije par godina sam bio na par dana na borackom jezeru i sasvim je fino za malo se odsuncat i plaknut.
karanana

#453 Re: Ljetovanje 2015

Post by karanana »

ja mislim da je ovaj dio izmedju sibenika i zadra fin, ali jebaji ga, bosnjaku iz doline bosne i neretve, sve iznad splita je daleko.
LoveIsGone

#454 Re: Ljetovanje 2015

Post by LoveIsGone »

Ja sam pretprošlo ljeto bio na otoku Murteru, 'poslije Šibenika, može se autom doći do tamo. Prelijepo za odmoriti se, nije gužva, more baš čisto, naveče ko želi može se naći par mjesta za malo izaći, ali je generalno više mirno mjesto i veoma lijepo. Također, nas je bilo četvero i našli smo apartman dosta jeftino za 50E koliko se sjećam, uglavnom znam da sam ja mislio da ću morati smještaj skuplje plaćati jer je otok i plus ljepota..

Prošle godine Vodice samo par dana, isto odlično, jedino što je malo po plažama gužva, ali ima i plaža i izbora. Naveče ima dobrih mjesta kome se tutnji, da skače svu noć.. :D

Generalno taj dio hrvatske obale prema Zadru i dalje je super i nadam se da ću i ove godine nešto slično skontati, pa odraditi posjetu nekom od mjesta gdje nisam bio...
zanzakpizdolizije

#455 Re: Ljetovanje 2015

Post by zanzakpizdolizije »

Opet okrecete teze... Objektivno, pazi objektivno, Turske AI ponude su povoljnije (dakle jeftinije) od Hrvatskih AI ponuda. Dakle jeftinije. Cak i kad se ukljuce dvije avionske karte cija cijena je kako neko prethodno navede 1200 KM. Na prethodnom stranicama sam racunao kako hotel u Breli 3* s doruckom i s mizernim dzeparcem za trosenje (35 maraka dnevno po osobi) izadje isto kao hotel 5* all inclusive na najskupljoj plazi u Antaliji. Oba hotela u kojim sam ja bio i koji se ne mogu porediti.

To sto su te cifre nekom u Bosni visoke ne mijenja cinjenice gore navedene. Jer ako neko kaze da je Hrvatska jeftinija i obrnuto treba usporediti slicne pounde a ne privatni smjestaj s all inclusive smjestajem. Kad se to uradi, cak i kad se izuzme 'nebitna' cinjenica da je put do Hrvatske 100 maraka a do Turske 1200 maraka, Turska je opet jefitnija.
Bio sam u hotelima 4 * u Hrvatskoj i 4* i 5* u Turskoj. 5* u Turskoj nije isto za sve hotele. Imaš 5* koje su štale za hrvatske 3* ali imaš i 5* koje su klasa (Delphin Botanik, Limak Atlantis - gdje sam ja bio recimo), ali ti hoteli koštaju puno više.Tako da generalizirati kad upoređujete cijene 5* Turske i Hrvatske nije baš korektno. Niti jedan hotel u Turskoj od 4* se NE MOŽE porediti sa 4* u Hrvatskoj. To potpisujem.
Ako ćemo govoriti o pravim 5* hotelima u Turskoj onda tu spadaju hoteli iz grupacija: Rixos, Delphin, Barut, Amara, i slčni.
Ako ćemo govoriti o lažnim 5* (koji su u stvari 2* za ove koje sam gore naveo)onda recimo evo na primjer ovaj:
MC Arancia Resort Hotel (5 zvjezdica ali štala u odnosu na bilo koji hotel iz grupe pravih 5*)
Last edited by zanzakpizdolizije on 12/07/2015 16:34, edited 1 time in total.
DuckZz

#456 Re: Ljetovanje 2015

Post by DuckZz »

Jel iko bio u Gracu posljednih godina ?
artime

#457 Re: Ljetovanje 2015

Post by artime »

karanana wrote:ja mislim da je ovaj dio izmedju sibenika i zadra fin, ali jebaji ga, bosnjaku iz doline bosne i neretve, sve iznad splita je daleko.
Generalizujes. Uopste nije tacno, vec je vise problem finansija.
sigicalo

#458 Re: Ljetovanje 2015

Post by sigicalo »

Danas se vratili iz Albanije. Ovako.
Hotel Leonardo *** odlican, sve se sija, hrana raznovrsna, ukusna, jedi dok ne crknes. Sobe stadardne, svaki dan ciste, mijenjaju posteljinu i peskire. Plaza cista, sitni pijesak. More toplo, dosta plitko nekih 50 m od obale, max do struka. U plicaku mutno, dublje ne. Dva dana je zbog vjetra i nekog nevremena u Italiji bilo trave u vodi. Cijene nize nego u Sarajevu. 138-140 leka je 1 euro. Pivo 150-250, pizza 300-400, voda 1 litra 60, smokve 150, groydje 200, nektarine 150, najskuplji sladoled je 170. Navece plaza puna setaca. Kad god dodjes na plazu mozes naci slobodne lezaljke. Ako slucajno nema, tu je momak koji ti donese lezaljke i suncobran.
Domaci jako slabo znaju bilo koji strani jezik, ali su spremni da se sporazumiju crtanjem, google translate-on, rukama i nogama. Oni stariji znaju malo talijanskog. Svi su strasno ljubazni, pristojni, nema dobacivanja, mrkih pogleda, mrmljanja. Gradski prijevoz je 60 leka u jednom smjeru do Draca.
Vecina hotela **** imaju muziku uzivo gdje sviraju od svojih tradicionalnih pjesama do O.Dragojevica.
Ono sto je lose je sto su neki hoteli jos u izgradnji pa im manje ulice nisu asfaltirane i pijesak je, nema klasicne setnice uz obalu nego hodas plazom, voze ko divljaci pa ne mozes setati cestom iznad hotela.
Helem nikad bolji odmor za manje para. I iduce godine via Albanija
zippoo87

#459 Re: Ljetovanje 2015

Post by zippoo87 »

sigicalo wrote:Danas se vratili iz Albanije. Ovako.
Hotel Leonardo *** odlican, sve se sija, hrana raznovrsna, ukusna, jedi dok ne crknes. Sobe stadardne, svaki dan ciste, mijenjaju posteljinu i peskire. Plaza cista, sitni pijesak. More toplo, dosta plitko nekih 50 m od obale, max do struka. U plicaku mutno, dublje ne. Dva dana je zbog vjetra i nekog nevremena u Italiji bilo trave u vodi. Cijene nize nego u Sarajevu. 138-140 leka je 1 euro. Pivo 150-250, pizza 300-400, voda 1 litra 60, smokve 150, groydje 200, nektarine 150, najskuplji sladoled je 170. Navece plaza puna setaca. Kad god dodjes na plazu mozes naci slobodne lezaljke. Ako slucajno nema, tu je momak koji ti donese lezaljke i suncobran.
Domaci jako slabo znaju bilo koji strani jezik, ali su spremni da se sporazumiju crtanjem, google translate-on, rukama i nogama. Oni stariji znaju malo talijanskog. Svi su strasno ljubazni, pristojni, nema dobacivanja, mrkih pogleda, mrmljanja. Gradski prijevoz je 60 leka u jednom smjeru do Draca.
Vecina hotela **** imaju muziku uzivo gdje sviraju od svojih tradicionalnih pjesama do O.Dragojevica.
Ono sto je lose je sto su neki hoteli jos u izgradnji pa im manje ulice nisu asfaltirane i pijesak je, nema klasicne setnice uz obalu nego hodas plazom, voze ko divljaci pa ne mozes setati cestom iznad hotela.
bas ti hvala na ovom postu
ja sam gore na pocetku stranice upitao za albaniju
gledao sam ove hotele sto su u ponudi,vecina je odlicna...ne bih ni uzimao one najjeftinije
mozda i ja dobacim do albanije
i jos jedno pitanje...sa kojom agencijom si isao...je li centroturs ?
sigicalo

#460 Re: Ljetovanje 2015

Post by sigicalo »

zippoo87 wrote:
bas ti hvala na ovom postu
ja sam gore na pocetku stranice upitao za albaniju
gledao sam ove hotele sto su u ponudi,vecina je odlicna...ne bih ni uzimao one najjeftinije
mozda i ja dobacim do albanije
i jos jedno pitanje...sa kojom agencijom si isao...je li centroturs ?

Aranzman smo rezervisali i uplatili Centrotransu. Medjutim, zbog ramazana je bio mali broj putnika pa smo na kraju bili spojeni sa putnicima Transturis-a Tuzla i Ventura agencije. Odlicno je sto je Ventura organizovala fakultativne izlete na koje smo mogli svi ici bez obzira na agenciju preko koje dolazimo. Mi smo probali najjeftiniju varijantu, ako i ne bude sve ok makar nije puno para.
Razlika u jednoj * izmedju AS hotela i Leonarda je vise od 300 km. AS ima muziku uzivo i par stabala, ali je bazen dosta manji i ovi sto su bili u AS-u su se zalili na izbor hrane i kolicinu. Kazu da su bile guzve ispred restorana za obroke i da nakon pola sata pola jela nema i ne iznose ponovo. Hoteli koji su blize Dracu i na pocetku su tog turistickog dijela su u prednosti sto imaju vise prodavnica, imas vise opcija za provod, uredjenije je. Minus je sto su blize luci i more je prljavije. Mi smo mislili iduce godine otici u AS ali nakon iskustava ljudi s kojima smo putovali i vlastitih ociju promijenili smo misljenje. Ako vec hoces nesto luksuznije uplati hotel Adriatik 5*, Tropical, Bleart (ali samo s pogledom na more) ili Majestic (koji nije u ponudi)
VenomousV

#461 Re: Ljetovanje 2015

Post by VenomousV »

DuckZz wrote:Jel iko bio u Gracu posljednih godina ?
Sta te zanima? :D

Doduse, bila sam prije 3 godine posljednji put al' imam staza u Gradcu kol'ko ho's :D
DuckZz

#462 Re: Ljetovanje 2015

Post by DuckZz »

VenomousV wrote:

Doduse, bila sam prije 3 godine posljednji put al' imam staza u Gradcu kol'ko ho's :D
Pa onak na šta lici danas, ima li provoda za mlađu raju itd ? :)
VenomousV

#463 Re: Ljetovanje 2015

Post by VenomousV »

DuckZz wrote:
VenomousV wrote:

Pa onak na šta lici danas, ima li provoda za mlađu raju itd ? :)
pa i ne bas
nas to doduse nije ni zanimalo, mozda bismo i naisli na nesto da smo htjeli... ugl smo izlazili po restoranima, setali i isli na koktele :D

onaj klub sto je na samom pocetku/kraju gradca (prema plocama) je kao radio ali bio prazan kad smo mi tuda prolazili, pineta prema zaostrogu je truba a nisam primjetila nekog narocitog derneka po lokalnim kaficima. mozda nesto ima u onom dijelu gdje su laguna i labineca ali se zaista ne mogu sjetiti obzirom da smo samo jednom navece bili u tom dijelu
Naslovnica

#464 Re: Ljetovanje 2015

Post by Naslovnica »

Valjda je u pitanju Gradac? :)
Gradcu?!
karanana

#465 Re: Ljetovanje 2015

Post by karanana »

sigicalo wrote:
Aranzman smo rezervisali i uplatili Centrotransu. Medjutim, zbog ramazana je bio mali broj putnika pa smo na kraju bili spojeni sa putnicima Transturis-a Tuzla i Ventura agencije. Odlicno je sto je Ventura organizovala fakultativne izlete na koje smo mogli svi ici bez obzira na agenciju preko koje dolazimo. Mi smo probali najjeftiniju varijantu, ako i ne bude sve ok makar nije puno para.
Razlika u jednoj * izmedju AS hotela i Leonarda je vise od 300 km. AS ima muziku uzivo i par stabala, ali je bazen dosta manji i ovi sto su bili u AS-u su se zalili na izbor hrane i kolicinu. Kazu da su bile guzve ispred restorana za obroke i da nakon pola sata pola jela nema i ne iznose ponovo. Hoteli koji su blize Dracu i na pocetku su tog turistickog dijela su u prednosti sto imaju vise prodavnica, imas vise opcija za provod, uredjenije je. Minus je sto su blize luci i more je prljavije. Mi smo mislili iduce godine otici u AS ali nakon iskustava ljudi s kojima smo putovali i vlastitih ociju promijenili smo misljenje. Ako vec hoces nesto luksuznije uplati hotel Adriatik 5*, Tropical, Bleart (ali samo s pogledom na more) ili Majestic (koji nije u ponudi)
ne znam rece li ti nama koliko te je to kostalo i koliko dana? mozda i rece ali sam mozda fulio.
VenomousV

#466 Re: Ljetovanje 2015

Post by VenomousV »

Naslovnica wrote:Valjda je u pitanju Gradac? :)
Gradcu?!
U Gracu sigurno nije... a nije ni u Gradacu, koja je onda logika?
karanana

#467 Re: Ljetovanje 2015

Post by karanana »

jel govorimo o gracu u austriji ili u gradcu kod hadzica?
agent_zero

#468 Re: Ljetovanje 2015

Post by agent_zero »

zanzakpizdolizije wrote:
Opet okrecete teze... Objektivno, pazi objektivno, Turske AI ponude su povoljnije (dakle jeftinije) od Hrvatskih AI ponuda. Dakle jeftinije. Cak i kad se ukljuce dvije avionske karte cija cijena je kako neko prethodno navede 1200 KM. Na prethodnom stranicama sam racunao kako hotel u Breli 3* s doruckom i s mizernim dzeparcem za trosenje (35 maraka dnevno po osobi) izadje isto kao hotel 5* all inclusive na najskupljoj plazi u Antaliji. Oba hotela u kojim sam ja bio i koji se ne mogu porediti.

To sto su te cifre nekom u Bosni visoke ne mijenja cinjenice gore navedene. Jer ako neko kaze da je Hrvatska jeftinija i obrnuto treba usporediti slicne pounde a ne privatni smjestaj s all inclusive smjestajem. Kad se to uradi, cak i kad se izuzme 'nebitna' cinjenica da je put do Hrvatske 100 maraka a do Turske 1200 maraka, Turska je opet jefitnija.
Bio sam u hotelima 4 * u Hrvatskoj i 4* i 5* u Turskoj. 5* u Turskoj nije isto za sve hotele. Imaš 5* koje su štale za hrvatske 3* ali imaš i 5* koje su klasa (Delphin Botanik, Limak Atlantis - gdje sam ja bio recimo), ali ti hoteli koštaju puno više.Tako da generalizirati kad upoređujete cijene 5* Turske i Hrvatske nije baš korektno. Niti jedan hotel u Turskoj od 4* se NE MOŽE porediti sa 4* u Hrvatskoj. To potpisujem.
Ako ćemo govoriti o pravim 5* hotelima u Turskoj onda tu spadaju hoteli iz grupacija: Rixos, Delphin, Barut, Amara, i slčni.
Ako ćemo govoriti o lažnim 5* (koji su u stvari 2* za ove koje sam gore naveo)onda recimo evo na primjer ovaj:
MC Arancia Resort Hotel (5 zvjezdica ali štala u odnosu na bilo koji hotel iz grupe pravih 5*)
Ne rise bogati, pišeš gluposti i neistine.
VenomousV

#469 Re: Ljetovanje 2015

Post by VenomousV »

VenomousV wrote:
Gradcu?!
karanana wrote:jel govorimo o gracu u austriji ili u gradcu kod hadzica?

Valjda mjestani znaju :D

http://www.gradac.hr/hr/105/gradac

Trenutna temperatura u Gradcu
Skora događanja u Gradcu i okolici

8-)
agent_zero

#470 Re: Ljetovanje 2015

Post by agent_zero »

Znači sve dobro osim mora (vode, plaže), zbog čega se uostalom i ide na more :D
zanzakpizdolizije

#471 Re: Ljetovanje 2015

Ne rise bogati, pišeš gluposti i neistine.
Pišem istinu, a ti demantiraj ali iz svog iskustva.
Bio sam 2010 u hotelu Aska Baran 4* u Incekumu kod Alanyje i sobu koju smo dobili je blago rečeno nazvati šupom.
Klima ne radi, ormar se nakosio iznad kreveta, svaki čas misliš da će ti pasti na glavu, hrana - takva da se ono što ostane od ručka i večere cirkuliše drugim danima dok se ne potroši.rezultat , 24 sata najgorih stomačnih bolova u životu.
Nakon tog iskustva odlučio sam da ako nemam šušku za pravi hotel neću ni ići u Tursku.
rezultat: delphin botanik 2011- e perverzija od hotela, nešto savršeno od hrane do osoblja i sadržaja
limak atlantis 2012-e , za nijansu slabiji ali i to je vjerovatno azto što nakon delphinovih hotela je teško naći nešto što te može više oduševiti.
Takjo da mnogi od vas koji se kurče all inclusivima u 3 ili 4 * iz turske uglavnom seru gluposti jer nemaju realnog pojma što je prava usluga i što je pravi allinclusive.
Ja sam recimo u delphin botaniku imao uključene sve ala cart restorane, cjeđene sokove od svih mogućih vrsta voća, flaširane pive domaće ali i mnoge uvozne, origigi viski chivas, balantine i sl.., more vrsta votki itd...itd...
Vi kojima je vrh allinclusiva žderanje uvjek iste hrane i lokanje turskog vina i piva, uživajte i dalje.
Last edited by zanzakpizdolizije on 13/07/2015 09:07, edited 1 time in total.
agent_zero

#472 Re: Ljetovanje 2015

Post by agent_zero »

Ne pišeš istinu.

A da si pratio moje postove o ljetovanju u turskoj, vidio bi da sam itekako objektivniji od tebe.
zanzakpizdolizije

#473 Re: Ljetovanje 2015

Ok, ako ti tako kažeš. Vidim da si se ubio od argumentacije i vlastitih iskustava.
Kraj diskusije s tobom.
Naslovnica

#474 Re: Ljetovanje 2015

Post by Naslovnica »

VenomousV wrote:
Gradcu?!
Pa kažem, valjda se piše u Gradcu, a ne "u Gracu"...?! :)
VenomousV

#475 Re: Ljetovanje 2015

Post by VenomousV »

Naslovnica wrote:
VenomousV wrote:
Gradcu?!
Pa kažem, valjda se piše u Gradcu, a ne "u Gracu"...?! :)
Obzirom da nikog nisi quotao/la djelovalo je kao da mislis da sam ja fulila :D
Post Reply